» «
בריאות נשים
איך להקל על כאבי מחזור?


להקלה על כאבי מחזור עשי כך:

1. תרגלי נשימות עמוקות, גם סתם כך באמצע היום. כשכואב אנחנו נוטות להתכווץ מה שמעצים את הכאב. הנשימות מקלות, ההרפיה חשובה.

2. תרגיל בדמיון מודרך: הכניסי צבע לבן דרך הקודקוד, או כל צבע מרגיע אחר, והעבירי אותו בכמויות לאזור הכואב. דמייני את הצבע המרגיע אוסף את הכאב ומוציא אותו דרך כפות הרגליים למטה. צרי גלים גלים של צבע שאוסף ומוציא את הכאב, וחוזר חלילה.

3. עד כמה שזה אולי הזוי: דווקא שרירי בטן וגב מחוזקים מקלים מאד על הכאבים בזמן המחזור. זה כמובן תהליך, את יכולה להתחיל עכשיו.

4. כשלושה ימים לפני בוא המחזור המנעי מגלוטן. (פחמימות !) אכלי ירקות, פירות, בשר, דגים, אורז (ולא פסטה לא שוקולד, לא לחמים מכל סוג שהוא) זה רק לשלושה ימים וזה שווה ביותר כי סף הכאב יורד פלאים.

5. מתיחות לגב, סיבובי אגן.
גמילה מאינטרנט
איך לזהות שילדי סובל מהתמכרות לאינטרנט ומה ניתן לעשות בנושא?


הנה תסמיני ההתמכרות לאינטרנט:

1. כשילד מסתובב עם עיניים אדומות, סימני עייפות וכאבי ראש מרובים.

2. כשאתם מזהים שהוא מתחבר לאינטרנט ללא יכולת להתנתק (כולל גלישה עמוק אל תוך הלילה).

3. כשהוא מוותר על פעילות חברתית, תחביבים ופנאי לטובת המחשב.

4. כשהוא יכול להתיישב לרגע ומוצא עצמו ממשיך שעות רבות.

5. כשהוא מגלה התלהבות כפייתית למחשב ולאינטרנט ובמקביל ניכרת אצלו ירידה בלימודים.



כל הסימנים שלמעלה או חלק משמעותי מתוכם מהווים סימני ההתמכרות לאינטרנט. הם מחייבים עזרה לילד, כדי לסייע לו להיגמל, גם אם אינו רוצה או מכחיש.

לגמילה מההתמכרות לרשת ראו טיפ בתגית "אינטרנט, התמכרויות, ילדים, גמילה".
חורים בשיניים
מהם המאפיינים של חור בשן?



מאפיינים קלאסים של עששת הם: חור פיזי בשן, שלעתים נתקע בו אוכל, כאבים, שבירה של סתימה ישנה ועוד.

לעתים החור קטן והתחלתי ועדיין לא נתקע אוכל ועדיין אין כאבים, אך החור לא יתרפא מעצמו ולא ייעלם, ומומלץ לטפל בו בהקדם.

לעתים החור גדול יותר וכואב - לפי דרגת החומרה יש שוני בכאב - חד וקצר או ממושך וכואב. כמו כן יכול להיות ששן כ"כ רקובה שכמעט ולא נותר כלום ממנה בתוך הפה.

ועוד משהו לחשוב עליו - לא כל חור אפשר לגלות בצילום רנטגן ו/או בבדיקה קלינית, רק השילוב של שתי הבדיקות ייתן אבחנה בסבירות גבוהה. מומלץ לפחות פעמיים בשנה לבצע ניקוי מקצועי ובדיקה במרפאה, ופעם בשנה בדיקה יסודית שכוללת גם צילומי רנטגן
נקיון
איך לנקות מבלי לסבול מכאבים?


בכדי לא לסבול מכאבים תוך כדי ובסיום עבודת הנקיון יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. בזמן הניקיון יש לנעול נעליים סגורות ונוחות המעניקות תמיכה לכל כף הרגל

2. בהרמת חפץ כבד יש לכופף ברכיים וירכיים ולשמור על גב ישר עד כמה שאפשר, בזמן שמרימים את הבטן יש לכווץ את הבטן

3. כאשר מנקים משטח גדול יש להתקרב אליו כמה שיותר ולהזיז את החפצים הנמצאים ביניכם לבין המשטח.

4. ניתן להשתמש בשרפרף עליו מניחים כל פעם רגל אחרת, דבר שמקל על הגב התחתון מעומס

5. כאשר שואבים אבק חשוב להתקרב כמה שיותר לאיזור אותו מנקים בכדי לא להכביד על הרגליים והגב

6. כאשר יש צורך להרים חפץ כבד יש לקרב אותו אליכם כמה שניתן אן להיעזר באדם נוסף

7. בכדי להוריד חפצים מארונות גבוהים יש לטפס על סולם קטן ולא על כיסא ורצוי שיהיה לידכם מישהו נוסף לעזרה

8. מה שניתן להסיע בעגלה רצוי להסיע ולא לסחוב, במיוחד דברים כבדים כמו דליי מים

9. כל עבודה שניתן לעשות בישיבה ולא בעמידה רצוי לעשותה כך

10. בסיום הניקיון יש לבצע תרגילי שחרור ומתיחות, רצוי גם במהלך עבודת הנקיון לבצע מתיחה מפעם לפעם

כאבים

רופא שיניים
מהן השיטות להפחתת כאב וחרדה בטיפולי שיניים?


הנה השיטות להפחתת כאב וחרדה בטיפולי שיניים:

1. חומר אלחוש והרדמה - הרופא מורח חומר אלחוש על האיזור בו הוא אמור לתת זריקה, מה שמטשטש את התחושה בחניכיים, כך שכמעט ולא מרגישים א הזריקה.

2. הזרקה איטית - ככל שהרופא יזריק את חומר ההרדמה בצורה עדינה ואיטית כך כמט ולא תרגישו את הזריקה. זקירה מהירה גורמת ללחץ וכאב.

3. נדנוד הרקמות - על מנת למנוע מהמטופל להתמקד בכאב על הרופא לנער קלו את הלחי או השפה תוך כדי הרדמה. ודאו שהם אכן עושים זאת.

4. גז צחוק - גז הצחוק גורם לטשטוש קל ואופוריה והוא בעל אפקט להורדת כאבים. השימוש בגז הצחוק מתאים הן לילדים והן למבוגרים.

5. נשימות - כדאי לקחת נשימות ארוכות להורדת הלחץ. עצירת הנשימה גורמת ללחץ ועירנות יתרה לגבי הכאב.

6. הסחות דעת - שיחה קלילה עם הרופא או הסייעת, מוסיקה באוזניות או בחדר הרופא יסייעו בהסחת הדעת מהכאב והחשש.

7. כדורי הרגעה - למי מכם שממש לא מסוגל לשאת טיפולי שיניים עד כדי כך שהוא דוחה אותם ולא מגיע אליהם נין להיעזר בכדורי הרגעה טבעיים או דרך מרשם רופא.

8. טשטוש והרדמה כללית - אלו מיועדים גם למי שממש חרד מטיפול זה ואינו מסוגל להגיע אליו. זה אמנם פתרון הדורש אישור רפואי מיוחד, אך כדאי לעשות הכל כדי לא לדחות טיפולים, שכן המצב רק ילך ויחמיר.

9. ידע מרגיע - בקשו מהרופא הסבר מדוייק על מהלך הטיפול. יש והמידע שתקבלו ירגיע אתכם.
עצירות
מה לעשות נגד עצירות?



הבטן נפוחה, כשמעסים אותה ממש אפשר להרגיש את המעי עמוס לעייפה. בכל פעם שניגשים לשירותים מקווים שאולי הפעם..

מה לא ניסיתי לטיפול בעצירות? - כפית עם שמן זית בבוקר, או שמן זית עם שום, או חומץ תפוחים, אכלתי הרבה סיבים תזונתיים, שתיתי מלא מים.. כלום!

ניסיתי את הסלק לא פעם, בתקופות שונות בחיי, תמיד אמרו לי שהוא יכול לעזור. נהגתי לאכול אותו מבושל או ששתיתי את מיץ הסלק, ורק מפחי נפש נכונו לי.

עד ש... התחלתי לאכול סלק טרי! חתוך לפרוסות. סלק אחד בערב, ויום או יומיים למחרת, כמו קסם. החלטתי ששווה לי להעביר את המסר הלאה, כי אחרי הכל, אם אני חיפשתי אינספור טיפים לשחרור עצירות ולא מצאתי את אלו שעובדים עבורי. יהיה זה עוול לא לחלוק את מה שעזר לי.

סלק טרי. בהצלחה.
סינוסיטיס
מהם טיפולי השיניים המומלצים כשסובלים מסינוסיטיס?


1. כדאי ליידע את רופא השיניים כבר עם הגעתכם למרפאה כי אתם סובלים מנזלת ממושכת או מסינוסיטיס כרוני, כדי שיוכל לאבחן נכון את מצב הפה והשיניים.

2. רופא השיניים גם יוכל להתאים טיפול אנטיביוטי במידת הצורך.

3. כדאי להקפיד על היגיינה אוראלית טובה: צחצוח נכון ויעיל, חוט דנטלי ושימוש במי פה המכילים פלואוריד. בקש הדרכה מהשיננית או מרופא השיניים.

4. במקרים של חשש מוגבר לעששת כדאי לבצע טיפולים ביתיים בפלואוריד בריכוז גבוה בעזרת סד לילה, שהוא כפפת סיליקון שמותאם במדויק לשיניים ולחניכיים, ובו מורחים ג'ל פלואוריד מיוחד.

5. כדאי להבריש את הלשון משרידי נזלת וליחה (עם מברשת השיניים או עם אביזר מיוחד לניקוי הלשון). זהו אחד הגורמים לריח רע מהפה.

6. מומחה ליישור שיניים יכול לפתור מצב של הצרות הלסת העליונה ועיוות בסגירת השיניים.
דלקת חניכיים
ממה נגרמת נסיגת חניכיים?


כאשר המצב הדלקתי בחניכיים נמשך לאורך זמן והאבנית מצטברת מעל ומתחת לחניכיים, נראה החמרה בסימנים, ותחילת מצב של מחלת חניכיים דלקתית כרונית, המכונה פריודונטיטיס. הסימנים יחמירו, ולעיתים מופיעים גם כאבים וקשיים באכילה. כיסי החניכיים יגדלו, והמרווח בין החניכיים והשן יגדל.

במקביל גם תתחיל תופעה של נסיגת חניכיים ופגיעה בעצם שסביב השיניים, וברקמות המעגנות את השן אל העצם (כלל הרקמות הנ"ל מכונה "מנגנון התאחיזה", מהמילה "לאחוז"). השורשים ייחשפו יותר ויותר, השיניים תיראינה ארוכות יותר, ויופיעו מרווחים בין השיניים בנקודות שבהן החניכיים נסוגו.


ילדים
מה עושים עם ילד שיש לו תירוצים על כאבים רבים כדי לא ללכת לבית הספר?


עשו כך:

1. ראשית, בדיקות רפואיות שמתבקשות מתלונותיו - אלו חשובות גם לשלילת מצב רפואי אמיתי, שיש לטפל בו וגם כדי שהילד ירגיש שמטפלים בבעיותיו.

2. במקביל, נסו לשאול אותו ואת המורים שלו על המצב שלו בבית הספר - גם המצב החברתי (אולי מתעללים בו, אולי פוגעים, מחרימים וכדומה) וגם מצבו הלימודי (נסו לרשום ולבדוק האם ימים מסויימים הם אופייניים - זה עשוי לתת רמז למורים שהם הסיבה לחוסר הרצון ללכת לביה"ס ועוד).

3. שאלו עצמכם האם בבית יש הורה שנוטה להיות חולה, או אח/ות חולה כרוני/ת, שזוכה לתשומת לב רבה, בשל מחלה. גם זו סיבה לילדים "לאמץ" דפוסים של חולי.


בכל מקרה, אל תלעגו או תביעו חוסר אמון בכאביו. עדיף שתחנכו אותו להתגבר על הכאב, בשל החשיבות שיש ללימודים ותעודדו אותו חד משמעית, ללכת לבית הספר.
אם הילד נוטה להיתחלות גם במטלות והקשרים אחרים (חוגים, מפגשים חברתיים), הרי שיתכן שמתפתח אצלו דפוס התנהגות, שיש לערב איש מקצוע בטיפול בו.
מה לעשות כעזרה ראשונה נגד כאבי שיניים?


הנה כמה אפשרויות טבעיות לעזרה ראשונה נגד כאבי שיניים:

1. לטבול צמר גפן או קיסם שיניים במעט עראק/קוניאק, ולהניח על השן הכואבת.

2. לעטוף בבד דק גרגרי פלפל שחור, להניח על השן הכואבת.

3. לטבול מקל צמר גפן בשמן אזובית ולהניח על המקום הכואב.

4. לא לנסות לדחוף פירורים או חתיכות של כדורים משככי כאבים (אקמול, אספירין, אופטלגין וכו')! אתם עלולים לגרום לכוויה כימית בחניכיים ו/או לתקוע את הפירורים מתחת לחניכיים! כנ"ל לגבי חתיכות שום וטבק היוצרים כתמים כהים על השיניים.
כיצד להקל על כאבי הבקיעה של השיניים?



לעיתים בקיעת השיניים מלווה בחום, שלשולים ודימומים מהחניכיים. במידה והחום גבוה ואינו יורד לאחר מתן סירופ אקמולי, או במידה והתופעות הנ"ל נמשכות יותר מיומיים, יש לקחת את התינוק לבדיקת רופא ילדים לבירור האפשרות של מחלה אחרת. כאמור, כשהתינוק מתרגל לתחוב מברשת שיניים לתינוקות אל תוך פיו, הוא ייהנה מעיסוי החניכיים שמבוצע ע"י לעיסת סיבי המברשת, והדבר יקל על כאבי הבקיעה. אפשרות נוספת היא לעיסת שורש צמח הסיגלית (להשיג בבית מרקחת טבע), לעיסת נשכנים שהיו במקרר וכו'. אפשר למרוח על איזור הבקיעה ג'ל מיוחד לכאבי בקיעת שיניים, אם כי הוא נשטף תוך דקות ספורות עם הרוק. תה קמומיל (בבונג) מקל על כאבי חניכיים (אך אל תוסיפו סוכר!)
איך להקפיד על ישיבה ועבודה נכונה מול המחשב?



כל כך הרבה שעות אנחנו מולו... נכון, עושים הפסקות פה ושם, אבל כללית אנחנו נמצאים בו פרק זמן שבו אנו פסיביים יותר מבחינת עשיית הגוף ולכן חייבים לשמור על כמה כללי התנהגות שיעשו טוב לגוף וגם לנשמה.

להגנת חגורת הכתפיים:
יש לשבת מול מסך המחשב כך ששני המרפקים מונחים על השולחן. רצוי שהמחשב ימוקם בפינה, במפגש בין שני שולחנות או על שולחן פינתי מעוגל.

להגנת צוואר :
מסך המחשב ימוקם על השולחן כך שהעיניים תסתכלנה לשליש העליון של המסך. ניתן להניח ספר טלפונים או חבילת נייר מתחת למסך המחשב בכדי להגביהו.

למניעת כאבי גב תחתון:
1. יש להקפיד ש כפות הרגליים תהיינה מונחות על הרצפה, זוית בין ירך לשוק כ-90 מעלות (בברך).

2. על הכסא להיות מתכוונן כך שניתן להתאימו לגובה המשתמש באופן שכפות הרגליים תהיינה מונחות על הרצפה.

3. משענת הכסא צריכה להיות בזוית של כ-90 מעלות למושב, לא מוטית לאחור. אם יש משענות לזרועות רצוי שתהיינה ניתנות לכיוון כך שתישמר זוית של 90 מעלות בין הזרוע לאמה.

4.יש לשבת על כל המושב מבלי לגלוש לאחור ומבלי להתכופף קדימה. במקרה וכפות הרגלים לא מגיעות לרצפה יש להניח הדום מתחתן (הדום יכול להיות ספר טלפונים, חבילת נייר צילום, קופסת נעלים וכדומה). מומלץ לשים כרית תמיכה לגב התחתון בשקע הגבי. ניתן להשתמש במגבת מגולגלות או באמצעי אחר.

להגנה על העיניים :
1. רצוי לעבוד ברקע בהיר וכיתוב כהה ולהימנע מצבעים זרחניים שמעייפים את העיניים.

2. יש לעשות הפסקה כל חצי שעה לערך. להניח את כפות הידיים קעורות על העיניים ולמצמץ במצב זה, יש לעצום העיניים ולתת להן לנוח. בנוסף יש להביט באובייקט מרוחק בחדר.

3. רצויה תיאורה שולחנית - שני מנורות קטנות שמאירות את המסך משני צידיו. עדיף על פני תאורת ניאון או הלוגן שמשתקפת במסך.

4. להקלדה מדף נייר יש להניח את הדף עם מתקן מיוחד המתחבר למסך המחשב, כדי למנוע כפיפות מיותרות של הצוואר ואימוץ העיניים.

בכדי לאפשר זרימת דם תקינה:
1. על מושב הכסא להיגמר כ-10 ס"מ לפני החלק האחורי של הברך. אין להניח רגליים על גלגלי הכסא.

2. דרוש מרחק של כ-10 ס"מ בין הירכיים לבין החלק התחתון של השולחן.

למניעת דלקות בשורש כף היד:
1. רצוי שהמקלדת תהייה מונחת על השולחן לפני מסך המחשב ולא במדף תחתי.

2. על כף היד להיות בהמשך לאמה, ללא הסטות לצדדים, למעלה או למטה.

3. רצוי לרכוש פד לעכבר ולמקלדת מסיליקון למניעת הדלקות בשורש כף היד.

מניעת כאבי ראש:
כאבי ראש נובעים בגלל מיקום ו/אן גובה לא נכון של המסך, או בגלל בעיות ראייה. מומלץ לבצע בדיקות ראייה פעם השנה בכדי למנוע הדרדרות הראייה.


ועוד:

1. הימנעו מישיבה זקופה מדי או רפויה מדי (הראשונה גורמת ללחץ על הידיים והכתפיים ואילו השנייה עלולה לגרום לשחיקת חוליות הגב התחתונות).

2. עדיף לעבוד עם נעל שטוחה ולא עם נעל עקב. אם המקום מאפשר זאת מומלץ לעבוד יחפים.

3. חשוב לעשות הפסקות אחת לעשרים דקות, להתמתח, לשחרר שרירי פנים, לסתות, כפות ידיים וצוואר.
איך להקל על כאבי מחזור וסימפטומים נוספים של התסמונת הקדם-ווסתית?



הנה כמה טיפים להקלה על התסמונת הקדם-ווסתית אצל נשים:

1. הרבי במזון עם ויטמין B6 ועם פחמימות מורכבות (לחם, דגנים ופסטה, טוב למצב הרוח) וגם מזונות עשירים בסידן.

2. יותר מזון עשיר במגנזיום (מקל על כאבי שרירים, כאבי גב וכאבי ראש).

3. הקטיני את צריכת המלח (מקטין נפיחות).

4. שתי הרבה בירה שחורה ופחות קפאין ואלכוהול, ובכלל, שתי הרבה!

5. הרבי בספורט וכושר.


כמובן שכל טכניקות ההרגעה הידועות (ראי בתגית "הרגעה") יסייעו גם הן בהפחתה של הלחץ והעצבנות.
מה חשוב לדעת על השתלות שיניים וכירוגיית פה ולסת?



אם הנכם מצויים בפני מצב מסובך והחלטה קשה, להלן 5 עצות:

1. במצב מורכב (למשל צורך במספר גדול של שתלים, צורך בהרמות סינוס, צורך בהשתלות עצם) מומלץ לבצע את הכירורגיה והשתלים ע"י מומחה לכירורגיה פה ולסת, ולא רופא שיניים כללי. יקר יותר, אך שווה את ההפרש במצב כה מורכב. אגב, כל רופא שיניים יכול לבצע השתלות מבחינת החוק. אין תואר של "מומחה להשתלות", ויש להיזהר ממי שמציג עצמו כזה.

2. במצב מורכב לפעמים כדאי להמתין עד להחלמה וריפוי בין כל שלב. לדוגמא, אפשר מבחינה טכנית לעקור שן אבודה, לבצע השתלת עצם ומיד להרכיב גם כתר, אך סיכויי ההצלחה בדר"כ יורדים, ובמיוחד אם הייתה דלקת בשן האבודה או מחלת חניכיים באיזור.

3. יש עדיפות כמובן למרפאה שבה עובדים ביחד מומחה לכירורגיה ורופא השיניים המשקם, ותוכנית הטיפול נבנית בהתייעצות וירידה לפרטי פרטים, לעומת נדידה בין מרפאות שונות, וטיפולים "בשלט רחוק". כך גם האחריות על הטיפולים ניתנת באותה המרפאה, וההתמודדות עם מצבים מורכבים.

4. בדרך כל מומלץ לא לבצע גשר טוטאלי (כל השיניים נמצאות על אותו גשר), אלא להפריד את העבודה השיקומית למספר גשרים נפרדים. לדוגמא מצב של חוסר שיניים נרחב או מוחלט: עדיף לבצע 8-10 שתלים, שעליהם מורכבים 3-4 גשרים, ולא גשר אחד "ענק" מצד לצד. במקרה של בעייה באחד השתלים יהיה ניתן לטפל נקודתית בבעייה, במקום להסיר את כל הגשר.

5. להיזהר מאוד מהבטחות נפלאות פרסומות מטעות וקיצורי דרך, ולבצע את הכירורגיה והשיקום "לפי הספר", בהקפדה על החלמה ואיכות. קיצורי הדרך הינם רק על חשבון המטופל. במיוחד אל תאמינו לפתרונות שמבטיחים תוצאה שתחזיק מעמד "לתמיד" או לפרסומות שמבטיחות סיום כל בעיות השיניים ביום אחד...
מה כדאי לדעת לקראת השתלות שיניים וכירורגיה פה ולסת?



אם הנכם מצויים בפני מצב מסובך והחלטה קשה, לאחר שנים של נזק ואובדן שיניים, חניכיים ועצם לסת, להלן 8 עצות:


1. במצב מורכב (למשל צורך במספר גדול של שתלים, צורך בהרמות סינוס, צורך בהשתלות עצם) מומלץ לבצע את הכירורגיה והשתלים ע"י מומחה לכירורגיה פה ולסת, ולא רופא שיניים כללי. יקר יותר, אך שווה את ההפרש במצב כה מורכב. אגב, כל רופא שיניים יכול לבצע השתלות מבחינת החוק. אין תואר של "מומחה להשתלות", ויש להיזהר ממי שמציג עצמו כזה.

2. במצב מורכב לפעמים כדאי להמתין עד להחלמה וריפוי בין כל שלב. לדוגמא, אפשר מבחינה טכנית לעקור שן אבודה, לבצע השתלת עצם ומייד להרכיב גם כתר, אך סיכויי ההצלחה בדר"כ יורדים, ובמיוחד אם הייתה דלקת בשן האבודה או מחלת חניכיים באיזור.

3. לפני השתלות, הרמות סינוס וניתוחים מסובכים יש לבצע גם צילומי CT ולא רק צילומי רנטגן רגילים. צילום CT נותן תמונה רנטגנית תלת-מימדית, ומאפשר לרופא לבחון את איזור הניתוח במדוייק, לאבחן את עובי ורוחב העצם, ולבחור את השתל המתאים ביותר למצב, לדוגמא.

4. יש עדיפות כמובן למרפאה שבה עובדים ביחד מומחה לכירורגיה ורופא השיניים המשקם, ותוכנית הטיפול נבנית בהתייעצות וירידה לפרטי פרטים, לעומת נדידה בין מרפאות שונות, וטיפולים "בשלט רחוק". כך גם האחריות על הטיפולים ניתנת באותה המרפאה, וההתמודדות עם מצבים מורכבים.

5. בדרך כל מומלץ לא לבצע גשר טוטאלי (כל השיניים נמצאות על אותו גשר), אלא להפריד את העבודה השיקומית למספר גשרים נפרדים. לדוגמא מצב של חוסר שיניים נרחב או מוחלט: עדיף לבצע 8-10 שתלים, שעליהם מורכבים 3-4 גשרים, ולא גשר אחד "ענק" מצד לצד. במקרה של בעייה באחד השתלים יהיה ניתן לטפל נקודתית בבעייה, במקום להסיר את כל הגשר.

6. להיזהר מאוד מהבטחות נפלאות פרסומות מטעות וקיצורי דרך, ולבצע את הכירורגיה והשיקום "לפי הספר", בהקפדה על החלמה ואיכות. קיצורי הדרך הינם רק על חשבון המטופל. במיוחד אל תאמינו לפתרונות שמבטיחים תוצאה שתחזיק מעמד "לתמיד" או לפרסומות שמבטיחות סיום כל בעיות השיניים ביום אחד...

7. אל תעשנו, בוודאי לא ביום הניתוח ולפחות בחודש שלאחריו. העישון מפחית בעשרות אחוזים את הסיכוי להצלחת הפעולה הכירורגית, וגורם לכישלונות רבים.

8. ביום הכירורגיה ולאחריו מומלץ להרבות בקומפרסים עם קרח, למצוץ קוביות קרח/גלידה/קרטיבים, לשתות מים קרים, ולא להגזים בפעילות פיזית.

9. להמשיך את התרופות שנרשמו ע"י הרופא בדיוק לפי המרשם, ולא להפסיק (במיוחד לא אנטיביוטיקה, סטרואידים וכו').
איך לנשום נכון כדי להירגע?



כך תנשמו נשימה שעוזרת להירגע, להפחית לחץ, להפחית מתח ולהפחית כאבים ושתעזור לכם גם להירדם לפני השינה:


הניחו יד אחת על הבטן ויד אחת על החזה. הכניסו אוויר: מלאו את הבטן ונפחו אותה כבלון. תנו גם לחזה להתמלא. החזיקו את האוויר בפנים כמה שתוכלו ושחררו אותו עם אנחה מלווה בקול. עשו זאת פעמיים. כבר תרגישו יותר נעים.

כעת הכניסו אוויר כמקודם ודמיינו שאתם שואפים פנימה רכות וחום. שלחו את האוויר החם א המקום בגוף שהכי זקוק לריפוי. הוציאו את האוויר בפה פתוח וברכות, עם אנחה המלווה בקול: אההה. הוצאת קול מרגיעה מאוד ומפחיתה כאב. עשו זאת שוב ושוב עד שתרגישו רוגע מתפשט בכל הגוף. תקבלו ותאהבו את הקול היוצא ממיתרי הקול שלכם והניחו לו לצאת מתוך הבטן. ובבקשה: אל תדחפו בכח את האוויר כי זה גורם לסחרחורת. מטרת התרגיל היא לתרגל רכות, סבלנות ועדינות לעצמינו.

בתום התרגיל הקשיבו לרגש שבתוככם והכירו בו: "אני מרגיש עצב" "אני מרגישה כעס" "אני מרגיש געגוע" "אני מרגישה פגועה" וכו. קחו נשימה עמוקה עמוקה ואז חזרו לנשימה הרגילה שלכם.

מי שמרגיש שנשימה עשויה להיות עבורו כלי לריפוי רגשי וגופני מוזמן להתנסות בטיפול פרטני או קבוצה בהנחייתי של נשימה מעגלית הנקראת גם ריברסינג.
מהם יתרונותיו של הכורכום?



לתבלין הכורכום סגולות רבות ואלו הן:

מחזק תהליכי עיכול

יעיל בריפוי דלקות פרקים

מפחית כאבים

משפר את פעולת המעיים

מאזן את חילוף החומרים בגוף

טוב נגד עצירות

משפר את זרימת הדם

יעיל לקרישת דם בפצעים פתוחים

טוב נגד דלקות

מוריד נפיחויות

מקל ומסיר כאבים ברחם

עוזר בהסדרת המחזור החודשי

מחזק את כוח הגברא

טוב כמעורר חשק מיני

טוב נגד הצטננות

יעיל נגד ריחות רעים בפה

מחזק את הראייה

מעכב התפתחות טרשת נפוצה

מעכב את התפתחות מחלת האלצהיימר

הכורכום הנו נוגד חמצון, אנטי סרטי, אנטי בקטריאלי ואנטי חיידקי ויש המחשיבים אותו כאנטיביוטיקה טבעית.


איך להפחית את הסיכוי לכאבי ראש?
איך מפחיתים את הסיכוי לכאבי ראש?

הנה 7 דרכים להפחתת כאבי ראש:

1. שותים הרבה (12 כוסות ביום לפחות).

2. נמנעים מצריכת אלכוהול.

3. מפחיתים את כמות הקפאין (על אף שבעת כאב ראש דווקא קפה יכול להקל).

4. נמנעים מאכילת גלידה ושלגונים.

5. מקפידים על ארוחות סדירות ולוח זמנים קבוע.

6. משתדלים להימנע מדברי מאכל הכוללים ממתיק מלאכותי, צבעי מאכל וחומרים משמרים.

7. שינה על פי ההרגלים: אם ביום חופש תוכלו לישון מאוחר ואתם יודעים שזה גורם לכם לכאב ראש הרי שמומלץ לקום בשעה הרגילה, לשתות קפה של בוקר ולחזור לישון כרצונכם.
מה עושים כשיש כאבי שרירים ?



הנה כמה דרכים להקלה על כאבי שרירים:

1. הרבו במנוחה, יחד עם זאת בצעו מתיחות עדינות לאזור הכואב, כדי לשמור על טווח תנועה וגמישות.

2. קחו תרופה נוגדת דלקת לא-סטרואידית, כדי להקל על כאבים ונפיחות כיומיים עד 5 ימים לאחר הפגיעה.

3. מרחו משכך כאבים מקומי שעשוי להקל על הכאב.

4. עשו אמבט חם 3-4 ימים לאחר הפציעה. החום מזרים חמצן לרקמות ומסייע לשחרר את השרירים.

5. אל תחממו את השריר בשלב הראשון. חום אומנם יכול להרגיש טוב אבל ב-24-48 שעות הראשונות עדיף לשים קרח כדי להפחית סיכוי לדלקת.

6. אל תעשו עיסוי מחמיר, בטח לא אצל אנשים שאינם יודעים מה לעשות. זה עשוי לגרום לכם להרגיש גרוע יותר.

7. גשו לרופא אם ההליכה כואבת או הכאב לא משתפר אחרי שבוע. ייתכן שזה נובע משטף דם בשריר או גיד קרוע.
איך להתגבר על התנגדות לטיפול נפשי?



כך אפשר להתגבר על התנגדות לטיפול נפשי:

1. להפסיק להאמין שלהיות מטופל זו בושה. ההפך הוא הנכון - אדם שמאפשר לעצמו להיעזר באיש מקצוע, לומד איך לשנות, להתגבר על פחדיו, ולחיות חיים מאוזנים.

2. להיות בטיפול, אין משמעו שאתה חלש. ההפך הוא הנכון. זוהי חוזקה ואומץ לטפל בבעיותך.

3. להבין שזהו תהליך. אין שינוי מהיר ומיידי. ובדרך יש גם עצירות והתמודדות, אך המתמיד - מנצח.

4. האמונה שאם אלך לטיפול, אכאיב לעצמי. הפחד מכאב, מרתיע. אך ממילא יש כאב בגלל הבעיות הלא פתורות, אז עדיף להתמודד עם הכאב ולרפא אותו.

5. פסימיות. ממילא הטיפול לא יעזור. זו שגיאה לחשוב כך. זהו תירוץ לא להתמודד. הטיפול עוזר תמיד.

6. קשה לנו לצאת מ"איזור הנוחות". אנו כבר רגילים למצב, מי יודע מה יהיה אם אטפל? ובכן, השינוי בעקבות הטיפול הוא חיובי בלבד.

7. המון כסף. נכון הטיפול עולה. יש גם אפשרות דרך קופות החולים, בצורה מוזלת. ובפרטי - מי שיכול לממן וללכת לטיפול פרטי, יבין שזה חשוב יותר מבילוי ומותרות, זה מה שיקבע את איכות החיים.

8. מתח וחרדה. רק אתה אחראי על חייך ובידך ללמוד איך לצאת ממתח וחרדה ביום-יום. המתח והחרדה מזיקים לנפש ולגוף וגורמים לסבל רב. הפתרון הוא לקבל סיוע מקצועי ואמין.
מה עושים אם כואבות השיניים לתינוק בבקיעת שיניו?


הנה 7 דרכים להקלה על כאבי בקיעת שיניים אצל תינוקות:

1. לעסות בעדינות את החניכיים הכואבות בשמן זית חמים (רחצו היטב ידיים קודם !).

2. לתת לתינוק לנגוס ב"נשכן", שהוא למעשה טבעת מסיליקון עם בליטות קטנות. מומלץ לקרר את הנשכן לפני השימוש.

3. להחליף את מי השתייה לתה קמומיל (ללא סוכר!). לתינוק גדול אפשר לתת בכפית גרגירי קמומיל, שהם מתוקים באופן טבעי.

4. לתת לתינוק ללעוס שורש של סיגלית (לקנות בחנויות טבע).

5. למרוח משחה מרגיעה על החניכיים (בבתי המרקחת יש מספר סוגים שכולם דומים, לא צריך מרשם רופא).

6. לתת לתינוק לנגוס תפוח מקולף קר – גם בריא, גם טעים וגם מרגיע.

7. בשום אופן אל תקשיבו לסבתות שמייעצות לעשות חתך קטן בחניכיים הכואבות, כדי "לשחרר את השיניים"! כמעט בטוח שבמקום לעזור לתינוק, תגרמו לפצע מכוער, דימום רב, זיהום וכמובן לכאבים רבים!
איך למנוע כאבי גב?
איך לטפל בציפורן חודרנית?
ממה נובעים כאבי פנים ולסתות?
למה בריא לשתות שייקים ירוקים?
מהם התסמינים של התסמונת הקדם-ווסתית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.