» «
דלקת חניכיים
ממה נגרמת נסיגת חניכיים?


כאשר המצב הדלקתי בחניכיים נמשך לאורך זמן והאבנית מצטברת מעל ומתחת לחניכיים, נראה החמרה בסימנים, ותחילת מצב של מחלת חניכיים דלקתית כרונית, המכונה פריודונטיטיס. הסימנים יחמירו, ולעיתים מופיעים גם כאבים וקשיים באכילה. כיסי החניכיים יגדלו, והמרווח בין החניכיים והשן יגדל.

במקביל גם תתחיל תופעה של נסיגת חניכיים ופגיעה בעצם שסביב השיניים, וברקמות המעגנות את השן אל העצם (כלל הרקמות הנ"ל מכונה "מנגנון התאחיזה", מהמילה "לאחוז"). השורשים ייחשפו יותר ויותר, השיניים תיראינה ארוכות יותר, ויופיעו מרווחים בין השיניים בנקודות שבהן החניכיים נסוגו.
כאבי ראש
איך להפחית את הסיכוי לכאבי ראש?
איך מפחיתים את הסיכוי לכאבי ראש?

הנה 7 דרכים להפחתת כאבי ראש:

1. שותים הרבה (12 כוסות ביום לפחות).

2. נמנעים מצריכת אלכוהול.

3. מפחיתים את כמות הקפאין (על אף שבעת כאב ראש דווקא קפה יכול להקל).

4. נמנעים מאכילת גלידה ושלגונים.

5. מקפידים על ארוחות סדירות ולוח זמנים קבוע.

6. משתדלים להימנע מדברי מאכל הכוללים ממתיק מלאכותי, צבעי מאכל וחומרים משמרים.

7. שינה על פי ההרגלים: אם ביום חופש תוכלו לישון מאוחר ואתם יודעים שזה גורם לכם לכאב ראש הרי שמומלץ לקום בשעה הרגילה, לשתות קפה של בוקר ולחזור לישון כרצונכם.
שיניים
מה כדאי לדעת לקראת השתלות שיניים וכירורגיה פה ולסת?



אם הנכם מצויים בפני מצב מסובך והחלטה קשה, לאחר שנים של נזק ואובדן שיניים, חניכיים ועצם לסת, להלן 8 עצות:


1. במצב מורכב (למשל צורך במספר גדול של שתלים, צורך בהרמות סינוס, צורך בהשתלות עצם) מומלץ לבצע את הכירורגיה והשתלים ע"י מומחה לכירורגיה פה ולסת, ולא רופא שיניים כללי. יקר יותר, אך שווה את ההפרש במצב כה מורכב. אגב, כל רופא שיניים יכול לבצע השתלות מבחינת החוק. אין תואר של "מומחה להשתלות", ויש להיזהר ממי שמציג עצמו כזה.

2. במצב מורכב לפעמים כדאי להמתין עד להחלמה וריפוי בין כל שלב. לדוגמא, אפשר מבחינה טכנית לעקור שן אבודה, לבצע השתלת עצם ומייד להרכיב גם כתר, אך סיכויי ההצלחה בדר"כ יורדים, ובמיוחד אם הייתה דלקת בשן האבודה או מחלת חניכיים באיזור.

3. לפני השתלות, הרמות סינוס וניתוחים מסובכים יש לבצע גם צילומי CT ולא רק צילומי רנטגן רגילים. צילום CT נותן תמונה רנטגנית תלת-מימדית, ומאפשר לרופא לבחון את איזור הניתוח במדוייק, לאבחן את עובי ורוחב העצם, ולבחור את השתל המתאים ביותר למצב, לדוגמא.

4. יש עדיפות כמובן למרפאה שבה עובדים ביחד מומחה לכירורגיה ורופא השיניים המשקם, ותוכנית הטיפול נבנית בהתייעצות וירידה לפרטי פרטים, לעומת נדידה בין מרפאות שונות, וטיפולים "בשלט רחוק". כך גם האחריות על הטיפולים ניתנת באותה המרפאה, וההתמודדות עם מצבים מורכבים.

5. בדרך כל מומלץ לא לבצע גשר טוטאלי (כל השיניים נמצאות על אותו גשר), אלא להפריד את העבודה השיקומית למספר גשרים נפרדים. לדוגמא מצב של חוסר שיניים נרחב או מוחלט: עדיף לבצע 8-10 שתלים, שעליהם מורכבים 3-4 גשרים, ולא גשר אחד "ענק" מצד לצד. במקרה של בעייה באחד השתלים יהיה ניתן לטפל נקודתית בבעייה, במקום להסיר את כל הגשר.

6. להיזהר מאוד מהבטחות נפלאות פרסומות מטעות וקיצורי דרך, ולבצע את הכירורגיה והשיקום "לפי הספר", בהקפדה על החלמה ואיכות. קיצורי הדרך הינם רק על חשבון המטופל. במיוחד אל תאמינו לפתרונות שמבטיחים תוצאה שתחזיק מעמד "לתמיד" או לפרסומות שמבטיחות סיום כל בעיות השיניים ביום אחד...

7. אל תעשנו, בוודאי לא ביום הניתוח ולפחות בחודש שלאחריו. העישון מפחית בעשרות אחוזים את הסיכוי להצלחת הפעולה הכירורגית, וגורם לכישלונות רבים.

8. ביום הכירורגיה ולאחריו מומלץ להרבות בקומפרסים עם קרח, למצוץ קוביות קרח/גלידה/קרטיבים, לשתות מים קרים, ולא להגזים בפעילות פיזית.

9. להמשיך את התרופות שנרשמו ע"י הרופא בדיוק לפי המרשם, ולא להפסיק (במיוחד לא אנטיביוטיקה, סטרואידים וכו').
רופא שיניים
מהן השיטות להפחתת כאב וחרדה בטיפולי שיניים?


הנה השיטות להפחתת כאב וחרדה בטיפולי שיניים:

1. חומר אלחוש והרדמה - הרופא מורח חומר אלחוש על האיזור בו הוא אמור לתת זריקה, מה שמטשטש את התחושה בחניכיים, כך שכמעט ולא מרגישים א הזריקה.

2. הזרקה איטית - ככל שהרופא יזריק את חומר ההרדמה בצורה עדינה ואיטית כך כמט ולא תרגישו את הזריקה. זקירה מהירה גורמת ללחץ וכאב.

3. נדנוד הרקמות - על מנת למנוע מהמטופל להתמקד בכאב על הרופא לנער קלו את הלחי או השפה תוך כדי הרדמה. ודאו שהם אכן עושים זאת.

4. גז צחוק - גז הצחוק גורם לטשטוש קל ואופוריה והוא בעל אפקט להורדת כאבים. השימוש בגז הצחוק מתאים הן לילדים והן למבוגרים.

5. נשימות - כדאי לקחת נשימות ארוכות להורדת הלחץ. עצירת הנשימה גורמת ללחץ ועירנות יתרה לגבי הכאב.

6. הסחות דעת - שיחה קלילה עם הרופא או הסייעת, מוסיקה באוזניות או בחדר הרופא יסייעו בהסחת הדעת מהכאב והחשש.

7. כדורי הרגעה - למי מכם שממש לא מסוגל לשאת טיפולי שיניים עד כדי כך שהוא דוחה אותם ולא מגיע אליהם נין להיעזר בכדורי הרגעה טבעיים או דרך מרשם רופא.

8. טשטוש והרדמה כללית - אלו מיועדים גם למי שממש חרד מטיפול זה ואינו מסוגל להגיע אליו. זה אמנם פתרון הדורש אישור רפואי מיוחד, אך כדאי לעשות הכל כדי לא לדחות טיפולים, שכן המצב רק ילך ויחמיר.

9. ידע מרגיע - בקשו מהרופא הסבר מדוייק על מהלך הטיפול. יש והמידע שתקבלו ירגיע אתכם.

כאבים

נקיון
איך לנקות מבלי לסבול מכאבים?


בכדי לא לסבול מכאבים תוך כדי ובסיום עבודת הנקיון יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. בזמן הניקיון יש לנעול נעליים סגורות ונוחות המעניקות תמיכה לכל כף הרגל

2. בהרמת חפץ כבד יש לכופף ברכיים וירכיים ולשמור על גב ישר עד כמה שאפשר, בזמן שמרימים את הבטן יש לכווץ את הבטן

3. כאשר מנקים משטח גדול יש להתקרב אליו כמה שיותר ולהזיז את החפצים הנמצאים ביניכם לבין המשטח.

4. ניתן להשתמש בשרפרף עליו מניחים כל פעם רגל אחרת, דבר שמקל על הגב התחתון מעומס

5. כאשר שואבים אבק חשוב להתקרב כמה שיותר לאיזור אותו מנקים בכדי לא להכביד על הרגליים והגב

6. כאשר יש צורך להרים חפץ כבד יש לקרב אותו אליכם כמה שניתן אן להיעזר באדם נוסף

7. בכדי להוריד חפצים מארונות גבוהים יש לטפס על סולם קטן ולא על כיסא ורצוי שיהיה לידכם מישהו נוסף לעזרה

8. מה שניתן להסיע בעגלה רצוי להסיע ולא לסחוב, במיוחד דברים כבדים כמו דליי מים

9. כל עבודה שניתן לעשות בישיבה ולא בעמידה רצוי לעשותה כך

10. בסיום הניקיון יש לבצע תרגילי שחרור ומתיחות, רצוי גם במהלך עבודת הנקיון לבצע מתיחה מפעם לפעם
ציפורן חודרנית
איך לטפל בציפורן חודרנית?



כשהציפורן החודרנית כואבת, עשו כך:

1. כצעד מיידי להשרות את הרגל במים פושרים מהולים בסבון או במלח, למשך 15-20 דקות, כמה פעמים ביום.

2. חשוב לנעול נעל סנדלים או נעליים שפתוחות מקדימה - זאת על מנת למנוע לחץ על הציפורן הכואבת.

3. לא מומלץ להסיר לבד את הציפורן. אם אתם מתעקשים לעשות כן, הסירו את הציפורן רק אם היא לא שקועה ממש בבשר אלא חדרה חלש ביותר.

4. לגבי שינה - ראו סטיפ בתגית "ציפורן חודרנית, לילה".


בכל מקרה, יש לגשת לרופא כבר למחרת או בהזדמנות הראשונה, כדי לבדוק את הטיפול (שכולל לרוב הסרה של הציפורן, לעיתים בטיפול כירורגי ולעיתים גם נטילה של אנטיביוטיקה).
כאבים
ממה נובעים כאבי פנים ולסתות?



כאבי פנים ולסתות נובעים על-רקע הפרעות תפקודיות במערכת הלעיסה (TMD-Temporomandibular Disorders ) הפוגעות בשרירי הלעיסה ו/או במפרקי הלסתTemporomandibular Joint - TMJ) ). קבוצת הפרעות זאת זוהתה כגורם הראשי לכאבים באזור הפה והפנים אחרי כאבי שיניים. הפרעות אלו שכיחות אצל נשים מאצל גברים ביחס של כ-1:6.

למרבית ההפרעות התפקודיות במערכת הלעיסה תסמינים (סימפטומים) משותפים. כתוצאה מכך קיימת בעיה גדולה באבחון ההפרעות השונות. אבחון נכון חיוני לצורך מתן טיפול יעיל.

נכתב ביחד עם ד"ר אפרים וינוקור
סינוסיטיס
מהם טיפולי השיניים המומלצים כשסובלים מסינוסיטיס?


1. כדאי ליידע את רופא השיניים כבר עם הגעתכם למרפאה כי אתם סובלים מנזלת ממושכת או מסינוסיטיס כרוני, כדי שיוכל לאבחן נכון את מצב הפה והשיניים.

2. רופא השיניים גם יוכל להתאים טיפול אנטיביוטי במידת הצורך.

3. כדאי להקפיד על היגיינה אוראלית טובה: צחצוח נכון ויעיל, חוט דנטלי ושימוש במי פה המכילים פלואוריד. בקש הדרכה מהשיננית או מרופא השיניים.

4. במקרים של חשש מוגבר לעששת כדאי לבצע טיפולים ביתיים בפלואוריד בריכוז גבוה בעזרת סד לילה, שהוא כפפת סיליקון שמותאם במדויק לשיניים ולחניכיים, ובו מורחים ג'ל פלואוריד מיוחד.

5. כדאי להבריש את הלשון משרידי נזלת וליחה (עם מברשת השיניים או עם אביזר מיוחד לניקוי הלשון). זהו אחד הגורמים לריח רע מהפה.

6. מומחה ליישור שיניים יכול לפתור מצב של הצרות הלסת העליונה ועיוות בסגירת השיניים.


שואב אבק
איך לבחור שואב אבק ביתי?



ככל שעוצמת היניקה של השואב גדולה הוא טוב יותר - לבחור לפחות 350WSP.

מומלץ שואב עם הנתונים הבאים:

1. שקית גדולה.

2. וסת יניקה אוטומטי המתאים את עוצמת היניקה למשטח שבו שואבים או עוצמת שאיבה משתנה (לסוגי בד שונים - כדי לשמור עליהם).

3. אורך המוט הטלסקופי המתאים, כיוון שמוט קצר מדי יביא לכיפוף הגב, ויגרום לכאבי גב. בדקו על עצמכם שהגובה מתאים!

4. מסנן מיקרוני, שמסנן את האבק ולא פולט אותו החוצה

5. עוצמת רעש נמוכה מ-85 דציבל.

6. כבל חשמל ארוך ככל האפשר.

7. בשואב אבק ידני מומלצות סוללות ליתיום נטענות

לסובלים מאלרגיה או אסתמה, מומלצת מערכת הסינון המצויינת - Class S (שבה האוויר מטוהר ב- 99.9%!!) וחשוב להקפיד גם על יותר מסננים, מנגנון איטום משובח (sealed suction system) שימנע "טפטוף" של אבק החוצה ושקיות חד-פעמיות.

בשואב חובט מומלץ צינור ארוך ממתכת ולא מפלסטיק. שואב חובט נקרא כך כיוון שהוא יוצר מעין חבטה על המשטח ומקפיץ את האבק, לשם השאיבה. הוא טוב לשאיבה מרצפה ושטיחים אך לא טוב לבית עם שיער בעלי חיים או בית עם אנשים אלרגיים/אסתמטיים.

שואב יונק הוא טוב לבתים עם בעל חיים. הוא שוכב על הרצפה ומחובר אליו מוט שאיבה שיונק את הלכלוך מכל פינה אפשרית. הוא פחות מוצלח לבית עתיר שטיחים, אך הוא מצוין לסובלים מאלרגיה או אסתמה (וכמובן ילדים).
כיצד להקל על כאבי הבקיעה של השיניים?



לעיתים בקיעת השיניים מלווה בחום, שלשולים ודימומים מהחניכיים. במידה והחום גבוה ואינו יורד לאחר מתן סירופ אקמולי, או במידה והתופעות הנ"ל נמשכות יותר מיומיים, יש לקחת את התינוק לבדיקת רופא ילדים לבירור האפשרות של מחלה אחרת. כאמור, כשהתינוק מתרגל לתחוב מברשת שיניים לתינוקות אל תוך פיו, הוא ייהנה מעיסוי החניכיים שמבוצע ע"י לעיסת סיבי המברשת, והדבר יקל על כאבי הבקיעה. אפשרות נוספת היא לעיסת שורש צמח הסיגלית (להשיג בבית מרקחת טבע), לעיסת נשכנים שהיו במקרר וכו'. אפשר למרוח על איזור הבקיעה ג'ל מיוחד לכאבי בקיעת שיניים, אם כי הוא נשטף תוך דקות ספורות עם הרוק. תה קמומיל (בבונג) מקל על כאבי חניכיים (אך אל תוסיפו סוכר!)
איך לבחור כיסאות לעבודה?



אלו 8 הדברים שיש להקפיד עליהם בבחירת כיסא לעבודה:

1. מבנה משענת הגב ומבנה משענת ארגונומיים לשם מתן תמיכה מרבית לגוף.

2. הקפדה על שוני בצפיפות הספוג של המושב ושל המשענת (שכן הלחץ שכל אחד מהם מקבל הוא שונה).

3. הקפדה על משענת גב גמישה.

4. כיסא שיש בו מנגנון לשינוי הגובה.

5. כיסא בעל מנגנון המאפשר לכוון את המושב כלפי מטה (מוריד לחץ מחוליות הגב).

6. הקפדה על משענות ידיים מתכוונות ומקבילות לשתי הידיים, כך שניתן להתאים את גובה הידיים לגובה המקלדת ולהפחית את העומס הנוצר על הכתפיים.

7. בחירת ריפוד נושם שאינו גורם להזעה.

8. רצוי להוסיף הדום לרגליים, במיוחד לילדים בכדי שרגליהם לא יהיו באוויר במידה והם עדיין לא מגיעים לרצפה.
איך להימנע מכאבי ראש?



ראשית חשוב לדעת שכאב ראש המלווה בבחילות ובהקאות, כאב ראש שנמשך מספר ימים ועצמתו הולכת וגוברת, כאב ראש מלווה בערפול חושים או ירידה במצב ההכרה, כאב חזק בכיפוף הראש לעבר החזה, כאב ראש המלווה באבדן תחושה בפנים, כאב ראש שמופיע לאחר טראומה (תאונת דרכים, נפילה, חבטה עזה וכדומה) מחייב פנייה מידית לרופא. הנה 8 סיבות העלולות לגרום לכאבי ראש ואיך ניתן להימנע ממנו:

1. מזונות הידועים כעלולים לעורר ולהחריף כאב ראש: גבינה צהובה, שוקולד, קפאין, אלכוהול ומאכלים מרובי סוכר.

2. עישון עלול להחריף כאב ראש, לכן בזמן הכאב השתדלו להימנע.

3. כאבי ראש ידועים כקשורים לשינה, לכן הקפידו על הדברים הללו: כרית אורטופדית (איכותית), בשינה על הגב, כרית מתחת לשקע הברך, בשינה על הצד, כרית רכה בין הברכיים, השתדלו לא לישון על הבטן, במידה ובכל זאת בחרתם עדיף שתשימו כרית מתחת לגב כף הרגל.

4. כאבי ראש ידועים כקשורים לגב תחתון, לכן הקפידו על הרמה נכונה: כופפו ברכיים, שימרו על גב ישר, קשת מותנית טבעית והיעזרו בשרירי הבטן והירכיים.

5. לא מומלץ להתכופף עם הפנים קדימה, במידה ובכל זאת התכופפתם
הרימו את אחת הרגליים לאחור, זה יעזור לשמור על גב ישר.

6. עיסוי להקלה בכאב: עסו בעדינות את הרכות באמצעות כריות האצבעות צורה מעגלית לפחות 15 סיבובים, סחטו עם האצבעות את הגבה, מתחילתה מעל האף ועד סופה באטיות ולפחות 5 פעמים כל צד. עסו בעדינות את מפרק הלסת, מיקומה הרגיש ביותר מרחק 4 אצבעות מקצה השפה. אסור למי שפרק לסת.

7. ישיבה לא נכונה מול מחשב ידועה כעלולה לגרום לכאבי ראש, לכן: קרבו את האגן וקשת הגב תחתון למשענת הגב, שימרו על ברכיים בגובה ירך, מומלץ להניח מתחת לכפות הרגליים שרפרף נמוך או הדום משופע. הימנעו מהושטת יד למרחק, קרבו את הכיסא לשולחן, מקמו את הצג במרחק הושטת יד, חלקו העליון של הצג בגובה העיניים או מעט מתחתן, שימרו על כיפוף קל במרפק וזווית ישרה בשורש כף היד, השתמשו בכל חלקי הזרוע והיד ע"מ להניע את העכבר ולא רק את שורש כף היד, מנוחה לעיניים: הניחו כפות ידיים על העיניים לדקה, קומו מהכיסא ונערו ידיים ורגליים לכמה שניות. בצעו מתיחות.

8. הכי חשוב בזמן כאב ראש להאט את הקצב, לשתות מים, לקחת הפסקות יזומות, להשתדל לא להיכנס לעימותים, לנשום עמוק, חמצן עוזר מאוד בהקלה על הכאב, להתרחק ממזגן (בעיקר חימום).
איך להקפיד על ישיבה ועבודה נכונה מול המחשב?



כל כך הרבה שעות אנחנו מולו... נכון, עושים הפסקות פה ושם, אבל כללית אנחנו נמצאים בו פרק זמן שבו אנו פסיביים יותר מבחינת עשיית הגוף ולכן חייבים לשמור על כמה כללי התנהגות שיעשו טוב לגוף וגם לנשמה.

להגנת חגורת הכתפיים:
יש לשבת מול מסך המחשב כך ששני המרפקים מונחים על השולחן. רצוי שהמחשב ימוקם בפינה, במפגש בין שני שולחנות או על שולחן פינתי מעוגל.

להגנת צוואר :
מסך המחשב ימוקם על השולחן כך שהעיניים תסתכלנה לשליש העליון של המסך. ניתן להניח ספר טלפונים או חבילת נייר מתחת למסך המחשב בכדי להגביהו.

למניעת כאבי גב תחתון:
1. יש להקפיד ש כפות הרגליים תהיינה מונחות על הרצפה, זוית בין ירך לשוק כ-90 מעלות (בברך).

2. על הכסא להיות מתכוונן כך שניתן להתאימו לגובה המשתמש באופן שכפות הרגליים תהיינה מונחות על הרצפה.

3. משענת הכסא צריכה להיות בזוית של כ-90 מעלות למושב, לא מוטית לאחור. אם יש משענות לזרועות רצוי שתהיינה ניתנות לכיוון כך שתישמר זוית של 90 מעלות בין הזרוע לאמה.

4.יש לשבת על כל המושב מבלי לגלוש לאחור ומבלי להתכופף קדימה. במקרה וכפות הרגלים לא מגיעות לרצפה יש להניח הדום מתחתן (הדום יכול להיות ספר טלפונים, חבילת נייר צילום, קופסת נעלים וכדומה). מומלץ לשים כרית תמיכה לגב התחתון בשקע הגבי. ניתן להשתמש במגבת מגולגלות או באמצעי אחר.

להגנה על העיניים :
1. רצוי לעבוד ברקע בהיר וכיתוב כהה ולהימנע מצבעים זרחניים שמעייפים את העיניים.

2. יש לעשות הפסקה כל חצי שעה לערך. להניח את כפות הידיים קעורות על העיניים ולמצמץ במצב זה, יש לעצום העיניים ולתת להן לנוח. בנוסף יש להביט באובייקט מרוחק בחדר.

3. רצויה תיאורה שולחנית - שני מנורות קטנות שמאירות את המסך משני צידיו. עדיף על פני תאורת ניאון או הלוגן שמשתקפת במסך.

4. להקלדה מדף נייר יש להניח את הדף עם מתקן מיוחד המתחבר למסך המחשב, כדי למנוע כפיפות מיותרות של הצוואר ואימוץ העיניים.

בכדי לאפשר זרימת דם תקינה:
1. על מושב הכסא להיגמר כ-10 ס"מ לפני החלק האחורי של הברך. אין להניח רגליים על גלגלי הכסא.

2. דרוש מרחק של כ-10 ס"מ בין הירכיים לבין החלק התחתון של השולחן.

למניעת דלקות בשורש כף היד:
1. רצוי שהמקלדת תהייה מונחת על השולחן לפני מסך המחשב ולא במדף תחתי.

2. על כף היד להיות בהמשך לאמה, ללא הסטות לצדדים, למעלה או למטה.

3. רצוי לרכוש פד לעכבר ולמקלדת מסיליקון למניעת הדלקות בשורש כף היד.

מניעת כאבי ראש:
כאבי ראש נובעים בגלל מיקום ו/אן גובה לא נכון של המסך, או בגלל בעיות ראייה. מומלץ לבצע בדיקות ראייה פעם השנה בכדי למנוע הדרדרות הראייה.


ועוד:

1. הימנעו מישיבה זקופה מדי או רפויה מדי (הראשונה גורמת ללחץ על הידיים והכתפיים ואילו השנייה עלולה לגרום לשחיקת חוליות הגב התחתונות).

2. עדיף לעבוד עם נעל שטוחה ולא עם נעל עקב. אם המקום מאפשר זאת מומלץ לעבוד יחפים.

3. חשוב לעשות הפסקות אחת לעשרים דקות, להתמתח, לשחרר שרירי פנים, לסתות, כפות ידיים וצוואר.
מה עושים עם ילד שיש לו תירוצים על כאבים רבים כדי לא ללכת לבית הספר?


עשו כך:

1. ראשית, בדיקות רפואיות שמתבקשות מתלונותיו - אלו חשובות גם לשלילת מצב רפואי אמיתי, שיש לטפל בו וגם כדי שהילד ירגיש שמטפלים בבעיותיו.

2. במקביל, נסו לשאול אותו ואת המורים שלו על המצב שלו בבית הספר - גם המצב החברתי (אולי מתעללים בו, אולי פוגעים, מחרימים וכדומה) וגם מצבו הלימודי (נסו לרשום ולבדוק האם ימים מסויימים הם אופייניים - זה עשוי לתת רמז למורים שהם הסיבה לחוסר הרצון ללכת לביה"ס ועוד).

3. שאלו עצמכם האם בבית יש הורה שנוטה להיות חולה, או אח/ות חולה כרוני/ת, שזוכה לתשומת לב רבה, בשל מחלה. גם זו סיבה לילדים "לאמץ" דפוסים של חולי.


בכל מקרה, אל תלעגו או תביעו חוסר אמון בכאביו. עדיף שתחנכו אותו להתגבר על הכאב, בשל החשיבות שיש ללימודים ותעודדו אותו חד משמעית, ללכת לבית הספר.
אם הילד נוטה להיתחלות גם במטלות והקשרים אחרים (חוגים, מפגשים חברתיים), הרי שיתכן שמתפתח אצלו דפוס התנהגות, שיש לערב איש מקצוע בטיפול בו.
איך לזהות שילדי סובל מהתמכרות לאינטרנט ומה ניתן לעשות בנושא?


הנה תסמיני ההתמכרות לאינטרנט:

1. כשילד מסתובב עם עיניים אדומות, סימני עייפות וכאבי ראש מרובים.

2. כשאתם מזהים שהוא מתחבר לאינטרנט ללא יכולת להתנתק (כולל גלישה עמוק אל תוך הלילה).

3. כשהוא מוותר על פעילות חברתית, תחביבים ופנאי לטובת המחשב.

4. כשהוא יכול להתיישב לרגע ומוצא עצמו ממשיך שעות רבות.

5. כשהוא מגלה התלהבות כפייתית למחשב ולאינטרנט ובמקביל ניכרת אצלו ירידה בלימודים.



כל הסימנים שלמעלה או חלק משמעותי מתוכם מהווים סימני ההתמכרות לאינטרנט. הם מחייבים עזרה לילד, כדי לסייע לו להיגמל, גם אם אינו רוצה או מכחיש.

לגמילה מההתמכרות לרשת ראו טיפ בתגית "אינטרנט, התמכרויות, ילדים, גמילה".
איך לשמור על בריאות הגב?



כך יש לשמור על בריאות הגב:

1. אנשים היושבים לאורך שעות רבות צריכים אחת לשעה לקום להתמתח.

2. כאשר יושבים זמן רב חשוב לשבת בצורה הנכונה כך שהצוואר נמשך כלפי מעלה והסנטר מכוון לעבר בית החזה.

3. יש להקפיד על ישיבה בגב זקוף.

4. יש לשבת על כיסא שהגובה שלו מגיע עד הברכיים, רצוי שהוא יהיה בעל משענת קמורה שתתן תמיכה לגב התחתון.

5. חשוב שגובהו של הכיסא יהיה מותאם לגובה השולחן.

6. לאנשים הנאלצים לעמוד זמן רב כדאי לשים שרפרף ליד הרגליים ומפעם לפעם לשים עליו את אחת הרגליים.

7. חשוב ללכת עם נעליים נוחות, מוטב לוותר על נעלי עקב.

8. יש להרים חפצים כבדים בצורה נכונה תוך שימוש בשרירי הרגליים, הצמדת החפץ הכבד אל הגוף, הימנעות מתנועות סיבוביות והרמת החפץ מעל הראש.

9. יש לעשות באופן סדיר פעילות גופנית.
איך להתגבר על התנגדות לטיפול נפשי?



כך אפשר להתגבר על התנגדות לטיפול נפשי:

1. להפסיק להאמין שלהיות מטופל זו בושה. ההפך הוא הנכון - אדם שמאפשר לעצמו להיעזר באיש מקצוע, לומד איך לשנות, להתגבר על פחדיו, ולחיות חיים מאוזנים.

2. להיות בטיפול, אין משמעו שאתה חלש. ההפך הוא הנכון. זוהי חוזקה ואומץ לטפל בבעיותך.

3. להבין שזהו תהליך. אין שינוי מהיר ומיידי. ובדרך יש גם עצירות והתמודדות, אך המתמיד - מנצח.

4. האמונה שאם אלך לטיפול, אכאיב לעצמי. הפחד מכאב, מרתיע. אך ממילא יש כאב בגלל הבעיות הלא פתורות, אז עדיף להתמודד עם הכאב ולרפא אותו.

5. פסימיות. ממילא הטיפול לא יעזור. זו שגיאה לחשוב כך. זהו תירוץ לא להתמודד. הטיפול עוזר תמיד.

6. קשה לנו לצאת מ"איזור הנוחות". אנו כבר רגילים למצב, מי יודע מה יהיה אם אטפל? ובכן, השינוי בעקבות הטיפול הוא חיובי בלבד.

7. המון כסף. נכון הטיפול עולה. יש גם אפשרות דרך קופות החולים, בצורה מוזלת. ובפרטי - מי שיכול לממן וללכת לטיפול פרטי, יבין שזה חשוב יותר מבילוי ומותרות, זה מה שיקבע את איכות החיים.

8. מתח וחרדה. רק אתה אחראי על חייך ובידך ללמוד איך לצאת ממתח וחרדה ביום-יום. המתח והחרדה מזיקים לנפש ולגוף וגורמים לסבל רב. הפתרון הוא לקבל סיוע מקצועי ואמין.


מה לעשות כשלתינוק יש כאבי שיניים?



ישנו צמח מרפא בעל סגולות רבות שנקרא סמבוק שחור. מענפיו מכינים מחרוזות לתינוקות שסובלים מכאבי בקיעת שיניים. הורים לתינוקות מוצאים עצמם לעתים קרובות ערים בלילות וחסרי אונים כשתינוקם בוכה וסובל ואין להם אפשרות לעזור לו. בחודשים הראשונים סובלים תינוקות מבעיית גזים וכאבי בטן ובחודשים שאחריהם סובלים התינוקות מכאבי בקיעת השיניים הראשונות. במקרה של בקיעת שיניים ענידת מחרוזת מסמבוק שחור פותרת את בעיית הכאבים באופן מיידי ממש כמו קסם. המחרוזת יעילה למשך חודשיים עד שלושה חודשים. לכן עם ההזמנה מכינים מחרוזת טרייה אותה אפשר לקבל בדואר לכל מקום בארץ. את המחרוזות ומוצרים נוספים מסמבוק שחור אפשר להזמין מסמבוק גלילי שנמצא בחוות אור-גני האורגנית.
מהם הסינוסים שבפנים?


הסינוסים הנם חללים בעצמות הגולגולת, מעין "מערה" במבנה העצם הבסיסי. הסינוסים הגדולים הנם סינוסי המצח (הסינוס הפרונטלי - Frontal Sinus), הסינוסים האתמואידליים (Ethmoidal Sinus) במפגש בין העין והאף, וסינוסי הלסת (הסינוסים המקסילריים - Maxillary Sinus), שמצויים בצד ימין ובצד שמאל של הלסת העליונה מצדי האף ומתחת לעיניים. כמו כן קיים סינוס נוסף בחלקה הפנימי של הגולגולת (Sphenoidal Sinus). בלסת התחתונה אין סינוסים. החלק הפנימי של הסינוסים מצופה ברירית, בדומה לרירית של חללי האף. תפקידי הסינוסים הם להפחית את משקל הגולגולת, לתת תהודה לקול, לחמם את האוויר שאנו נושמים ולנקותו.
מה עושים כשיש כאבי שרירים ?



הנה כמה דרכים להקלה על כאבי שרירים:

1. הרבו במנוחה, יחד עם זאת בצעו מתיחות עדינות לאזור הכואב, כדי לשמור על טווח תנועה וגמישות.

2. קחו תרופה נוגדת דלקת לא-סטרואידית, כדי להקל על כאבים ונפיחות כיומיים עד 5 ימים לאחר הפגיעה.

3. מרחו משכך כאבים מקומי שעשוי להקל על הכאב.

4. עשו אמבט חם 3-4 ימים לאחר הפציעה. החום מזרים חמצן לרקמות ומסייע לשחרר את השרירים.

5. אל תחממו את השריר בשלב הראשון. חום אומנם יכול להרגיש טוב אבל ב-24-48 שעות הראשונות עדיף לשים קרח כדי להפחית סיכוי לדלקת.

6. אל תעשו עיסוי מחמיר, בטח לא אצל אנשים שאינם יודעים מה לעשות. זה עשוי לגרום לכם להרגיש גרוע יותר.

7. גשו לרופא אם ההליכה כואבת או הכאב לא משתפר אחרי שבוע. ייתכן שזה נובע משטף דם בשריר או גיד קרוע.
מה לעשות נגד רגישות וכאב בשדיים לפני המחזור?



אחת מתופעות הלוואי הקדם-ווסתיות היא רגישות וכאב בשדיים. הנה 4 דרכים להקל על תופעה זו:

1. הנחת רטיות מגנזיום (תמיסת מלח אנגלית) על השדיים. רטיות אלו ניתנות לרכישה בבתי מרקחת והן מסייעות בהוצאת נוזלים. ניתן גם לטבול מגבת או פד בנוזל, להקפיא מספר שעות ואז להניח על השדיים לזמן רב.

2. צריכה של ויטמין E.

3. אכילת מזונות המכילים ויטמין E (כמו אגוזים, שקדים, בוטנים, ירקות ירוקים, דגנים מלאים, וביצים).

4. חשוב להקפיד על לבישת חזייה הדוקה המחזיקה היטב את השדיים.
איך להכין קרם רגליים טבעי לרגליים כואבות?
איך מטפלים בהפרעות תפקודיות של מערכת הלעיסה?
איך למנוע כאבי גב?
למה בריא לשתות שייקים ירוקים?
איך להקל על כאבי מחזור?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.