» «
התבגרות
האם לאפשר לנער מתבגר לנעול את חדרו?



לא. כל עוד המתבגר חי בבית הרי שההורים אחראים על בטחונו האישי, חינוכו ושמירה עליו, הוצאת חדרי המתבגרים מחוץ לגבולות בהם מותר או אפשרי להורים להיכנס היא טעות.

מחקירת מקרי הידרדרות נערים לסמים, פשע ואלימות עולה כי הם היו נערים להורים שהמעיטו במעורבות ולמעשה לא ידעו מה מתחולל בחדרם של ילדיהם, ממש מתחת לאפם.

עם זאת, כמובן שההתערבות והמעורבות צריכה להיעשות בדרך מכבדת, תוך מתן כבוד לפרטיות הנדרשת ולצרכים שלהם, השונים משל ילדים צעירים יותר.

ההבהרה למתבגר צריכה להיות שאין לנעול את הדלת ושמאידך - בני הבית יכבדו את פרטיותו ולא ייכנסו בלא נקישה.
ילדים
איך להתמודד עם פחדים של ילדים?


הנה כמה טיפים שיעזרו לכם בהתמודדות עם פחדים של ילדכם:

1. יש לתת לילד תחושה שרגשותיו ופחדיו לגיטימיים ועלינו להגיב אליהם, בכל גיל באופן אמפטי, המאפשר לילד להמשיך להתבטא ולספר לנו עליהם.

2. יש לשקף את תחושת הפחד עבור הילד, כלומר לחזור במילים שלנו על חווית הפחד שלו ("את מפחדת ש..., נכון זה באמת לא נעים..." וכו')

3. לנסות למצוא ביחד עם הילד פתרונות שונים למה שמפחיד אותו.

4. ניתן להפוך את מושא הפחד למשהו מצחיק או חוויתי, ע"י משחק או המחזה, ובכך "לשלוט" במה שיכול לקרות מ"הדבר" המפחיד.

5. הרגיעו את הילד ותנו לו ביטחון.

6. כאשר הילד עסוק אך ורק בפחדיו והם משתלטים לו על היום יום, טוב תעשו אם תפנו לייעוץ מקצועי.
בילויים
איך לשמור על המתבגר שלנו שיוצא לבילוי?



כך תשגיחו על המתבגר שלכם היוצא לבלות:

1. קיימו שיחה שבה תקבעו עם המתבגר שעות בילוי: יציאה וחזרה.

2. ודאו כי אתם יודעים היכן הוא מבלה וכי המקומות מוסכמים עליכם.

3. ודאו כי אתם יודעים עם מי הוא יוצא והקפידו שיהיו בידכם מספרי טלפונים של חברים שנמצאים אתו בבילוי.

4. הנחו אותו בצורה חד משמעית לגבי שתייה ועישון, תוך הסבר ברור על הנזקים.

5. קבעו מראש כמה כסף אתם נותנים: לבזבוז וליתר ביטחון.

6. ודאו שאתם יודעים איך הוא מגיע וחוזר ממקום הבילוי (הדגישו: מי ששותה - לא נוהג!)

7. למחרת החזרה, קיימו דיאלוג ברוח טובה ונסו להבין מה היה אמש.

8. היו ערניים ומעורבים, ללא חשש.
ילדים
איך להכין ילד להישאר לבד בבית?


ילד הנשאר בבית ללא מבוגר צריך הסבר והדרכה בנושאים הבאים:

1. אוכל - רצוי להכין לילד אוכל מראש ואם אפשר אוכל שלא צריך לחממו. בכל מקרה יש לתרגל עם הילד מספר פעמים את אופן השימוש באמצעי החימום שיצטרך להשתמש בהם במטבח ולוודא שהוא עושה זאת בצורה זהירה ובטוחה.

2. פתיחת דלת לזרים - ילד הנשאר לבד בבית צריך לקבל הנחיה חד משמעית שהוא אינו פותח לזרים. יש להסביר לו מה עושים אם אנשים מזדהים כשליחים, דוורים וכדומה.

3. השארת דרכי התקשרות - יש להשאיר במקום בולט אחד לפחות רשימה ברורה של מספרי טלפון להתקשרות במקרי חירום ובמקרים אחרים.

4. הסבר על סכנות אפשריות - על הילד לדעת היכן נמצאים פתחי חירום בבניין ואיך עליו לנהוג במקרים שפורצת שריפה או שמתרחשת סכנה אחרת. חשוב להסביר לו מתי אין להשתמש במעלית, מה תפקידו של גלאי העשן ומתי הוא פועל, כמו כן כדאי ליידע את הילד איפה נמצא תיק עזרה ראשונה ולהדריכו בצורה בסיסית לשימוש בה.

חינוך

סבתא
מה לעשות כשאנחנו אצל סבא וסבתא והילדים מאבדים משמעת?



כאשר הילדים מאבדים את הרגלי המשמעת בביקורם אצל סבא וסבתא יש להתייחס לכך בסלחנות, כל עוד לא נשברים לחלוטין כל גבולות ההתנהגות.

אלה הדברים הבסיסיים שעל הילדים לא לעבור:

כבוד למבוגרים - לא מתחצפים או פורקים עול מולם.

בטיחותם - משמעת למול דברים המסכנים אותם.

אי-אלימות - לא פוגעים באחרים, באופן פיזי או מילולי.

אם עמדו בדברים הללו, ניתן להגמיש מעט את גבולות המסגרת ולאפשר להם יותר חופש כשהם מתארחים אצל הסבים, מאשר החופש המונהג ביום יום שלהם, במשמעת הביתית.

ולגבי החשש שהדבר יגרום להם לפריקת עול בבית - אין חשש כזה. ילדים קולטים בדיוק איך מותר להתנהג בכל הקשר ומה מותר ואסור להם במקומות השונים.
הורים
איך להתמודד עם חילוקי דעות בין ההורים על חינוך הילד?


הנה מספר דרכים להתמודדות במקרים שמתגלים חילוקי דעות בין ההורים לגבי חינוך הילדים:

1. כדאי לשבת פעם בשבוע לשיחה על נושאי החינוך הדורשים טיפול והתייחסות. מומלץ לקיים פגישה זו בצורה נינוחה מחוץ לבית.

2. כמו תמיד במו"מ יש לנסות ולהתחיל מההסכמות, כמו לדוגמה הסכמה על שקיימת בכלל בעיה המחייבת את טיפולכם.

3. מומלץ לקיים דיון בסיבות לחילוקי הדעות בין ההורים והגורמים להם. הבנת הגורם עשויה לא פעם לקדם את הפתרון ולקבל חיזוק מבן הזוג לגבי הקשיים האישיים של כל אחד ואחד מהם מול הילד בנושאים מסוימים.

4. יש לקבוע כמטרה הצגת חזית אחידה מול הילד, ללא "בקיעים" בין ההורים, תוך שמירת ההחלטות שקיבלתם ומתן גיבוי מלא זה לזה מול הילדים (במידה ומתגלה אי הסכמה ביניכם בזמן אמת, שימרו בכל זאת על חזית אחידה, אמרו לילדים שאתם מעוניינים לחשוב על הנושא ולתת להם תשובה במועד מאוחר יותר ולבנו ביניכם את הנושא).

5. חשוב לקיים גם פגישה שבועית עם הילדים בנפרד או ביחד, בכדי לדבר איתם על התנהגותם בשבוע החולף תוך מתן משובים לחיוב ולשלילה.
תינוקות
מה לעשות כשתינוק בוכה ולא מצליח להירגע?


הנה כמה דרכים להרגעת תינוקות הבוכים ללא סיבה הנראית לעין:

1. הרגיעו את התינוק בעזרת מגע - חיבוק, ליטוף, ידיים.

2. אמבטיה - הקפידו על מים חמימים ונעימים.

3. מוסיקה או צלילים מונוטוניים - השמיעו מוסיקה מרגיעה או השמיעו לו צלילים מונטוניים כמו מים זורמים ואפילו מייבש שיער העובד על עוצמה נמוכה.

4. אוויר ותנועה - צאו לאוויר הפתוח לטיול בעגלה או במנשא. גם נסיעה ברכב עשויה להרגיע.

5. הפחתת גירויים - עממו אורות, נטרלו רעשים חזקים.

6. בקשו עזרה - בן משפחה או חבר קרוב שיהיה לצדכם על מנת שתוכלו לקחת רגע לעצמכם כדי להיטען ולהירגע. בכל מקרה אל תישארו לבד אם אתם ממש על סף יאוש.

7. לא לאבד שליטה - אם אבדה תקוותכם ואתם על סף יאוש, הניחו את התינוק במקום בטוח (לדוגמה במיטה שלו כשהוא שוכב על גבו), צאו מהחדר ועשו פעילות מרגיעה כלשהי - נשימות עמוקות, שתיית מים קרים או כל דבר אחר שמרגיע אתכם. כל כמה דקות בדקו מה עם התינוק.
חינוך
ילדי הגדול יוצא משליטה ובודק גבולות, במיוחד מאז שנולד תינוק חדש. איך להתייחס לכך?


יתכן שילדך גילה כי בשל נוכחות התינוק החדש, קטנה תשומת הלב שאליה הוא התרגל. לתסכול המסוים הזה הצטרפה בדיקת הגבולות האופיינית לגילאי 2-3, וגורמת לו למשוך את תשומת לבכם דווקא כך. גם העובדה שבגילאים אלה הוא לא תמיד מצליח לבטא במילים את רצונותיו או לא מצליח לעשות לבדו דברים שהוא רוצה, גורמת לו להתקפי זעם. יש להרגיע אותו ולעודדו במשפטי הבנה ועידוד ("אני מבין שאתה רצית לעלות לבד ולא הצלחת אבל בפעם הבאה תצליח יותר"). יתר על כן, כיוון שיתכן שאת ההתנהגות האסורה הוא מבצע בשל רצון לתשומת לב, למול התינוק החדש, הרי שזהו סימן להורים לתת לילד תשומת לב אישית - בנסיבות אחרות ונעימות (בילוי של אמא רק איתו - ללא האח הקטן, הליכה עם אבא לבילוי ומשחק בגן המשחקים). על "אירועי גבול" (, בכל מקרה, כדאי להגיב באופן יבש וקצר ומבלי לצאת משליטה, כיוון שזוהי בדיוק תשומת הלב שהילד מנסה להשיג ואין לתת לו אותה על התנהגות העוברת את הגבול. רצוי בכל מקרה לזכור כי לא כל דבר מחייב מאבק ושיש עימותים איתו שיש להימנע מהם כבר בהתחלה - בעיקר על דברים שאינם הרי גורל - כמו בטחונו, בריאותו או פגיעתו באחרים - כיוון שעלינו לאפשר לו להתרגל לעמוד על שלו למול העולם ובחלק מהמקרים גם להשיג תוצאות בהתנהגות אסרטיבית כזו.


ילדים
איך לעזור לילד להתרגל למשמעת בבית הספר לקראת כיתה א'?



המעבר לכיתה א' משמעותי מבחינות רבות, כשאחת מהן היא חוקי משמעת שונים משהיו בתקופת הגן. על מנת לעזור לילדכם לצלוח את הקושי שבכך, נסו להטמיע גם בבית הרגלים ברורים בנוגע להתארגנות ושעות פעילות, לדוגמא:

1. לקראת סוף החופש, דאגו לחזור לשעות שינה רגילות, שעה סבירה של כיבוי אורות ושעת קימה לא מאוחרת מדי בבוקר.

2. תנו דוגמא אישית, קומו לפני הזמן ועזרו לילד להתארגן בנחת וללא לחץ.

3. אל תמלאו את כל השבוע בחוגים. שני חוגים בשבוע, לפחות בתור התחלה זה מספיק בהחלט.

4. קבעו שעה בה מכינים שיעורי בית ועזרו לילד להקפיד ולעמוד בה.

5. עזרו לילד ולמדו אותו איך מארגנים את התיק והקלמר מדי יום.

6. תנו את כל התמיכה והאהבה, אך הדגישו שאתם נותנים חשיבות רבה למשמעת הנדרשת בבית הספר.
מהם הגורמים לתופעות קנאה בין אחים?



קנאה בין אחים מתעוררת בעיקר כאשר הם מזהים שהורה מעניק יותר תשומת לב לילד אחר ולא להם מסיבה כלשהי. בדרך כלל אותה תשומת לב הניתנת לאח האחר היא עם "סיבה מוצדקת", כמו מחלה, אח קטן הדורש טיפול, עזרה בלימודים (כמו הכנת פרוייקט גדול או מבחן חשוב), טיפול בילד עם צרכים מיוחדים וכדומה. יש לציין שקנאה הינה רגש טבעי ונורמלי שבמצבים מאוזנים שלו אף יכול לגרום לאנשים בוגרים יותר להגיע להישגים, אך הוא נחשב לבעייתי כאשר הוא אינו בא לידי ביטוי בדרך מאופקת, במיוחד אצל ילדים שאינם יודעים להגדיר ולבטא את רגש הקנאה המציף אותם, מה שגורם לכך שפעמים רבות הוא מתבטא בדרכים שאינן ראויות כמו אלימות.
על מה להקפיד כדי שלתינוק תהייה שנת לילה טובה?


הנה 5 דברים שכדאי להקפיד עליהם כדי שלתינוק תהייה שנת לילה טובה:

1. תינוקות נוטים להיות פעמים רבות ערים בלילה וישנוניים בבוקר. מומלץ בשעות היום לשהות עמם בחדר מואר ובסביבה פעילה שיסיעו לגופו להפריד חומרים מעוררים ויעזרו לו להבחין ביום ולילה.

2. בעשות הלילה, גם כשהתינוק ער חשוב לשהות איתו בחדר חשוך ושקט. להימנע מהדלקת טלוויזיה, שיחות טלפון או עבודות בית, שוב על מנת לחדד עבורו את ההבחנה בין יום ולילה.

3. אין צורך לגשת לתינוק בכל פעם שהוא משמיע קול. השתהו רגע ותגלו שהרבה פעמים הוא מצליח להתגבר על הפרעת השינה לבדו. ככל שתאפשרו את זה יותר שנתו תשתפר.

4. אל תתנו לתינוק מיצים ממותקים או דברי מתיקה לפני השינה. זה מזיק לשיניים וגורם לעירנות יתר.

5. אל תמנעו מתינוקכם את שנת הבוקר או הצהריים שלו. אין קשר בין שינה זו לשנת הלילה, נהפוך הוא - שנת היום הכרחית כדי לשמור על רמות אנדרנלין נמוכות שיאפשרו לו להירדם היטב בלילה. תינוק עייף מדי מתקשה להירדם.
מה לעשות אם ילדי לא רוצה ללכת לחוגים?


אם ילדכם מסרב ללכת לחוגים נסו לשוחח איתו וללמוד מה גורם לאי הרצון להשתתף בחוגים אך בכל מקרה עודדו וכבדו את זכותו וחששותיו (לא ללעוג ולא ללחוץ). יתכן שהסיבה היא רצונו להשאר בבית עם משפחתו (אולי תחכו לו בזמן החוג ליד החדר שבו הוא מתקיים), יתכן שהבדידות והחשש מילדים שאינו מכיר (נסו למצוא חברים שמתעניינים באותם נושאים כמותו ולתאם הרשמה משותפת), יתכן שהוא זקוק לחיזוק חיובי ועידוד (מתנה הקשורה בנושא החוג - מצלמה לחוג צילום, מחשב או תוכנה חדשה לחוג מדעי וכדומה) - ובכל מקרה נסו להיות חיוביים בנושא.
מה לעשות כשילד מתקשה להירדם?


כשילד מתקשה להירדם חשוב להקפיד על הדברים הבאים:

1. שהוא אינו ישן שנת צהריים ארוכה מדי או שאינו ישן כלל אם אין לו צורך בכך.

2. שהוא לא מתאמץ מבחינה פיסית יתר על המידה לפני השינה, שעה רגועה מכל הבחינות חיונית להירדמות קלה יותר.

3. יש לדאוג לאווירה שקטה יחסית ומזעור רעשים מטרידים (טלוויזיה צועקת, שעון מתקתק, שיחות טלפון שנעשות סמוך לחדרו וכדומה).

4. חשוב שארוחת הערב תהיה מזינה ולא כבדה מדי.

5. שמירה על שעת השכבה קבועה.

6. במידה והילד רוצה יש לתת לו להירדם עם בובה או דובי אהובים.

7. אם הילד מתלונן על פחדים ניתן להשאיר בחדר אור קטן ורך, אם חששותיו גוברים ניתן לערוך לו סיור בבית, להראות שהכל סגור ונעול והבטיח שאתם לא יוצאים מהבית.

8. שמירה על שעת השכבה רגועה המתחילה בזמן בכדי שאתם לא תאבדו מהסבלנות שלכם ותגרמו לילד להרגיש שרוצים להיפטר ממנו.

9. במידה והילד הולך לישון כשיש בייביסיטר הוא חייב להכיר אותו ולעולם אל תלכו מבלי ליידע אותו קודם לכן.

10. הקפידו לסגור כעסים ומריבות לפני ההשכבה ולהיפרד מהילד לשנת הלילה בצורה אוהבת ונעימה.

11. לילד שלא נרדם ניתן להציע לקרוא או להסתכל בספר בשקט במיטה, במידה והוא רוצה אפשר גם לשים מוסיקה שקטה. הקפידו לא להעבירו לחדרכם כפתרון מהיר ונוח שיהפוך לקבוע.
איך להגיב כשילד לא הצליח במבחן?


חשוב לשים לב מה אומרים לילדים כשהם לא מצליחים, על מנת להעביר להם את התחושה שמקבלים אותם, גם אם מאוכזבים מציוניהם ובכדי ללמדם איך להתמודד עם כישלון ואכזבה. הנה מספר דוגמאות:

1. לא להאשים את הילד שלא עשה מספיק - לפעמים הוא התאמץ והמבחן היה קשה או שהילד לא הרגיש טוב בזמן הבחינה. הימנעו מביקורת אוטומטית.

2. אל תגידו שבפעם הבאה יצליח יותר - ראשית, אין ודאות לכך ושנית אמירה שכזו מטייחת ומכחישה את הכישלון. כדאי להגיד שזה ודאי מאכזב ללמוד ולא להצליח, מה שמסייע לילד לעבד את האכזבה מהציון.

3. אהבה למרות הכל - חשוב להגיד לילד שאוהבים אותו, למרות הציון הנמוך. הערכת ההורים והאהבה אליו הם הצידה לדרך החשובה ביותר.

4. שימו לב שאינכם מציבים רף גבוה מדי - כל ההורים רוצים להתגאות בהצלחות של ילדיהם, אך חובה עליהם לשים לב למגבלות ולמציאות ולא להציב לילדם ציפיות שלא יוכל לעמוד בהן ולפתח בשל כך דימוי עצמי נמוך ושלילי.

5. הוכחה מיותרת - משפטים כמו "אמרתי לך" לרו בלא מקדמים דבר. הם בעיקר דחף של ההורה להראות שצדק.

6. העריכו תהליך והשקעה - החשיבו את הדרך להשגת התוצאות ולא רק את התוצאות עצמן. עודדו השקעה ועבודה כדי להגיע למטרות ואל תנפנפו בהישגים שהגיעו ללא מאמץ.
מהם הסימפטומים לקושי בהחזקת קשב לאורך זמן?


אלו הסימנים המעידים שילד סובל מקושי בהחזקת קשב לאורך זמן:

1. בזמן השיעור משחק עם חפצים שונים כדי להצליח להישאר קשוב.

2. מוצא את עצמו מסתכל על המורה כשאין לו מושג על מה היא מדברת כרגע.

3. אינו מספיק להעתיק את הנכתב על הלוח.

4. הכתב שלו משתנה בין תחילת השיעור לסופו, בו הוא פחות מסודר.

5. מאבד ריכוז בזמן משחק עם חברים ואינו שם מתי מגיע תורו.

6. חש שעמום ממשחקים וצעצועים.

7. עובר במהירות בין מטלה למטלה ואינו מצליח להחזיק מעמד לאורך זמן בפעילות מסוימת המוטלת עליו.
על מה להקפיד עם ילדים, מול ארועי היום הקשים?


כאשר אנו נמצאים בתקופה קשה, דבר המקבל ביטוי באמצעי התקשורת באופן נרחב, כדאי לשים לב לכמה דברים:

1. הגידו לילד את האמת, אך ברמה המתאימה להבנתו.

2. כאשר ילד פונה אליכם בנושא, אל תדחו שיחה אתו, תנו מענה.

3. תנו אפשרות ביטוי לרגשות ולא רק לתשובות שכלתניות.

4. ודאו כי הוא מבין את המושגים שאתם משתמשים בהם.

5. השתדלו לא לצפות בטלוויזיה בזמן שידורים המראים אירועים קשים.

6. נסו להפגין נינוחות וביטחון, הרעיפו אהבה.

7. הדגישו בפני הילד שהמצב או המקרה הנם לא שכיחים (למשל על פשע מטורף או פיגוע).

8. עקבו אחר התנהגות חריגה של הילד.

9. הבהירו שלמקרים או לאירועים אין קשר להתנהגותו שלו.

10. שמרו על שגרה רגילה.
האם מותר לריב ליד הילדים?


אם נוצרה מחלוקת עניינית, אין מניעה לריב ליד הילדים. אולם, כדאי להקפיד על הדברים הבאים:

1. לא להעליב ולפגוע בבן הזוג.

2. לדבר על התחושות שלנו במקום לנתח את אשמת השני (ביטויים רצויים כגון 'אני פגועה', 'הייתי מאד עצוב לגלות ש' או 'זה לא נעים לי').

3. להראות לילדים שההתפייסות שמגיעה לבסוף היא תרבותית וחיובית. יש חשיבות רבה לכך כי מאיתנו ילמדו הילדים כיצד לריב ולהתפייס עם חבריהם הם.

4. להשתדל מאד להימנע מלריב בנסיעה ברכב, כשהילדים מאחור.

5. בשום צורה אין לגלוש לאלימות או אפילו למשהו שעלול להיתפס בעיני הילדים כאלימות.


איך להחזיר את הארוחה המשפחתית לסדר היום המשפחתי?


כך תחזירו את הארוחה המשפחתית לחלק בלתי נפרד מחיי המשפחה:

1. ראשית הגיעו להחלטה שאתם מכירים בחשיבות הרבה של ארוחה משפחתית וסכמו בינכם שאתם עושים הכל בכדי להחזירה.

2. צפו שתהיינה התנגדויות, בעיקר מבני הנוער, אך היו החלטיים ועקביים בהחלטתכם לקיים נוהג זה, סכמו יחד אתם על שלושה מועדים קבועים, בתור התחלה, בהם תתקיימנה ארוחות אלו וקבלו את התחייבותם להשתתף בהן.

3. כבו מכשירים סלולארים, טלוויזיה, מחשבים בקרבת שולחן האוכל, סדרו את הסביבה הקרובה ושבו לשולחן באווירה נעימה.

4. הקפידו על כך שכולם יתחילו לאכול ביחד.

5. הקפידו על שיחה נעימה בזמן הארוחה, ללא הרמת קול, ללא צעקות ועם נימוסי שולחן. השתדלו לנהל שיחה באווירה טובה זה עם זה, תוך התעניינות והקשבה הדדית.

6. הקפידו שכל המשתתפים בארוחה יישבו סביב השולחן עד לסיומה.

7. ודאו שכולם נותנים יד בפינוי השולחן ובסידור שלאחר הארוחה.
ילדי נושא בילקוט משקל רב ביותר. מה ניתן לעשות?


כמובן שראשית דבר הוא להרגיל את הילד לקחת רק את מה שנדרש לאותו יום לימודים. לשאת את התיק תמיד בשתי הרצועות ולא כשהוא תלוי על כתף אחת. בכל מקרה - במידה והמשקל עולה על 10% ממשקלו של הילד הרי שבהחלט חשוב להגבילו. במידה ובית הספר מצויד בארונות אישיים (לוקרים) הרי שזו הבחירה הטבעית. במידה ואין כאלה - ניתן לפנות לוועד ההורים ולהנהלת בית הספר ולבקש שיתקינו כאלה. במקביל יש להידבר עם מחנכת הכתה ולציין בפניה שהמשקל של ילקוט התלמיד עולה על המותר מבחינה בריאותית - היא תוכל למצוא פתרונות כיתתיים (כמו השארה של ספרים בכתה) ותוכל לפנות למורים המקצועיים בדרישה לחשיבה מחדש על הנושא. בכל מקרה שבו הילד נושא "משקל עודף" אין לוותר - את המחיר הוא ישלם בבריאותו.
איך לגרום לאבות להיות מעורבים בטיפול בתינוק?



אבות רבים מתקשים להיות מעורבים בטיפול בתינוקם מסיבות שונות. הנה 5 דרכים לגרום להם להיות מעורבים יותר:

1. חשוב לגרום לאבות להיות מעורבים כבר בשלב ההריון, לבוא יחד לבדיקות, לבחור יחד את הציוד לפני הלידה, להיות פתוחים לדבר על רגשות הקשורים בהריון ובלידה המתקרבת, לקחת חלק בקורס הכנה ללידה ולהיות נוכחים בלידה עצמה.

2. חשוב שבביקורים הראשונים בטיפת חלב יתלווה האב אל האם וישמע גם הוא את ההדרכה לגבי טיפול בתינוק.

3. חשוב לא לזלזל ולא להעיר על הדרך בה האב מטפל בתינוקו, אלא לתת חיזוקים חיובים ולהסכים לשתף.

4. יש לתת לאב תפקידים הנוגעים ישירות לתינוק ולא רק תפקידים שנועדו לענות על צרכים של הבית והאם (תלך, תביא, תקנה....).

5. אהבה, תקשורת, סבלנות ושיתוף פעולה - הקפידו עליהם וכך מעורבותו של האב תגדל ותשתבח.
איך לבחור חוג לילד?



כמה נקודות חשובות בבואכם לרשום את הילד לחוג:

1. ודאו כי החוג מתקיים במוסד מסודר ומוכר, אשר בידיו הביטוחים הנדרשים להפעלת חוגי ילדים.

2. ודאו כי המדריכים המעבירים את החוגים, מוסמכים בתחומם ובעבודה עם ילדים.

3. בדקו את החדר בו מתקיים החוג - האם הוא מספיק מרווח, מאוורר ובטיחותי.

4. שימו לב שסוג החוויה הנלמדת בחוג, שונה ממה שהילד עובר במהלך היום בכיתת הלימוד, שכן המוטיבציה וההעשרה יהיו מושפעים מכך.

5. ובהקשר הקודם, ודאו שבחרתם את החוג מהסיבות הנכונות: שהוא מתאים לילד והוא מעוניין בו, ולא איזה חלום ילדות שלכם..

6. חוגים בהם משולבים מופעים ותערוכות ישפיעו על המוטיבציה של הילד.

7. כדאי לוודא עם הילד שהוא אכן מעוניין בחוג והפעילות שבו ולא בחברת הילדים שנמצאים בו בלבד. במקרה האחרון, אם יפרשו ילד או ילדים שהם הסיבה להצטרפות, תרד המוטיבציה שלו מיידית והעניין שלו בחוג יירד.
מה להביא לילדים סקרניים לנסיעה ארוכה בחו"ל?
איך להנחות את הילדים להתרחק מאלימות בבית הספר?
איך להגיד לילדים "לא" בצורה נכונה?
איך לשמור על אורח חיים בריא אצל ילדים?
איך להוריד את רמת וכמות הוויכוחים על המחשב עם הילדים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.