» «
חוגים
מה לעשות אם ילדי לא רוצה ללכת לחוגים?


אם ילדכם מסרב ללכת לחוגים נסו לשוחח איתו וללמוד מה גורם לאי הרצון להשתתף בחוגים אך בכל מקרה עודדו וכבדו את זכותו וחששותיו (לא ללעוג ולא ללחוץ). יתכן שהסיבה היא רצונו להשאר בבית עם משפחתו (אולי תחכו לו בזמן החוג ליד החדר שבו הוא מתקיים), יתכן שהבדידות והחשש מילדים שאינו מכיר (נסו למצוא חברים שמתעניינים באותם נושאים כמותו ולתאם הרשמה משותפת), יתכן שהוא זקוק לחיזוק חיובי ועידוד (מתנה הקשורה בנושא החוג - מצלמה לחוג צילום, מחשב או תוכנה חדשה לחוג מדעי וכדומה) - ובכל מקרה נסו להיות חיוביים בנושא.
ילדים
איך לגדל ילד עצמאי שיהפוך למבוגר עצמאי?


כך תחנכו את ילדכם להפוך למבוגרים עצמאיים:

1. נסו לעודד אותו לעשות דברים בעצמו ובכל שלב הביטו בחבריו בני גילו ולראות מה הם כבר עושים לבדם ועודדו אותו לכך.

2. אל תשרתו אותו יותר מדי ואל תספקו לו דברים שהוא היה אמור להשיג בעצמו (מה שניתן לכנות "שירותים מיוחדים" או "שירותים מיותרים"..).

3. אל תשרכו את נעליו כשהוא יכול, אל תאכילו אותו בכפית את כל הפתרונות.

4. אל תסיעו אותו לכל מקום ובכל גיל.

5. אל תכינו את שיעורי הבית שלו, תנו לו להתמודד עם קשיים עם חבריו או מוריו אלא אם יפנה אליכם בבקשת עזרה (שגם אז - אל תנקטו אוטומטית עמדה התומכת בו אלא היו ענייניים - לפעמים גם המורה או מישהו אחר צודק ולא הוא).

חילא מציעה לתת לו לקחת אחריות על דברים המתאימים לגילו וליכולותיו הקוגניטיביות. למשל : לדאוג לאח קטן יותר - לקחת אותו לחבר, להחזירו משם וכדומה. כשילד צריך לדאוג למישהו אחר, קטן יותר, הזקוק לו, זה מפתח אצלו חוש אחריות ועצמאות.

גיא מציע: תנועות נוער עם ערכי עצמאות וטיולים רבים כגון צופים וחוגי סיירות יעזרו לילד לפתח עצמאות, והוא יידע איך להסתדר לבד בשטח.
קייטנות
איך לבחור קייטנה לילד?


לבחירת קייטנה לילדים, עשו כך:

1. יש לבדוק מי הגוף המנהל את הקייטנה

2. לבדוק מהו היחס המספרי של המדריכים - בין מקצוענים לתיכוניסטים

3. בדקו מה התכנים החינוכיים שיועברו בקייטנה

4. ודאו מה גודל הקבוצות (20-25 ילדים מקסימום)

5. בקשו לראות אם יש לקייטנה רישיון (מבטיח בקרה על בטיחות, עזרה ראשונה ותברואה)

6. בדקו היכן הקייטנה תתקיים (עדיפות למקום ממוזג המשלב גם מרחבים פתוחים)

7. חשוב שתהיה בה אבטחה (גם במקום הקבוע וגם ביציאה לבריכה או לטיולים)

8. ודאו איזה מזון יקבלו הילדים ומה איכותו, מה המחיר ומה הוא כולל (בדקו תוספות שאינן כלולות ואת עלותן - לעיתים זו מלכודת שבדיעבד תייקר את הקייטנה בהרבה)

9. ודאו שלקייטנה יש "רישוי עסקים" שהוצא ע"י הרשות המקומית.

10. ודאו שיש אישורים ברי תוקף ממשרד החינוך לכל מפעילי הקייטנה החייבים בהשכלה מתאימה או רשיון הדרכה.

11. בדקו האם יש אישור שתוכנית הקייטנה עונה על המטרות החינוכיות בארץ.

12. וודאו שלבריכה בה ישחו הילדים יש רשיונות תקפים.

13. ודאו שהמבנה בו תתקיים הקייטנה מתוחזק כהלכה ומתים לילדים לשהות בו בבטיחות.

14. ודאו כי למפעילי הקייטנה יש ביטוח מקיף.

15. יש לדעת בוודאות שלאף אלד ממפעילי הקייטנה לא היו עבירות מין בעבר.

16. כמו כן חשוב לדעת שהצוות עבר הכשרה מתאימה במתן עזרה ראשונה בסיסית ובמניעת תאונות.



חופש נעים!
רעמים
ילדי פוחד מאד מרעמים, איך להרגיעו?


אם ניתן להכינו לליל סערה - עשו זאת והקטינו את ההפתעה והחשש כשישמע את הרעמים. כשהוא פוחד - חשוב לתת לו להביע את הפחד ולכבד את פחדיו. הביטו ביחד איתו אל החלון שיראה את הברקים ויבין שהרעם הוא הקול שהם עושים. אם זה לא בלילה ומפריע לבני הבית - עודדו אותו לחקות בקולו או ברעש שיפיק מצעצועיו הרעשניים (התוף..) את צלילי הרעמים. צחקו איתו על החיקוי ותנו לו להרגיש שזה כמו משחק. אפשר גם לתת לו לצייר את "הרעם" כמו שהוא מדמיין אותו. אם זה בלילה - שבו איתו, ספרו לו סיפור על הרעם (אפשר גם להמציא סיפור כזה או לחפש ספר ילדים העוסק בנושא) או במידה והוא לא נרגע - הזמינו אותו למיטתכם וחבקו אותו בחמימות והגנה. לילד בגיל בוגר יותר חשוב לנסות ולהסביר מהו הרעם וכיצד הוא נגרם - ההבנה מפחיתה את החשש.

חינוך

אלכוהול
איך להעביר נכון מסרים נגד שתיית אלכוהול?


הנה מסרים שיסייעו לחנך נגד שתיית אלכוהול:

1. השפעתו ההרסנית של האלכוהול - להסביר שלאלכוהול השפעה העלולה להיות הרסנית ולעיתים בלתי הפיכה מבחינה פיסית ונפשית ובכל גיל ובוודאי בגיל הנעורים יש קושי רב להתמודד עם השפעות אלו.

2. סכנת התמכרות - להסביר מהי התמכרות ומה עלולות להיות השלכותיה.

3. להעביר תחושת אחריות ושליטה - והיה והנערים נגררו לשתיה, הם חייבים לגלות אחריות מירבית ולהימנע מנהיגה, כניסה למצבים אינטימיים או פעולות הדורשות מהגוף מאמץ (כמו ספורט).

4. להיות בסביבה מוכרת - חלק מהאחריות והבגרות שבשתיית אלכוהול תתבטא בכך שיעשו זאת בשיקול דעת וליד אנשים שהם מכירים וסומכים עליהם בלבד, כאלה שיוכלו לעזור להם במקרה של שכרות. מסיבות ברורות, בנות חייבות להיות מודעות לפגיעותן הגדולה בהיותן שיכורות.

5. אחריות על חברים - חנכו את הנערים כך שיהוו הם דוגמא אישית בהמנעות מאלכוהול ובמידה וחבריהם כן שותים, שיקחו אחריות במצבים הדורשים התערבות ועזרה של מבוגרים.
ילדים
איך לגדל ילדים חיוביים המתנהגים בצורה מופתית?



ממש לא. לצד העונש - כשצריך, יש לפרגן לילד על התנהגות נאותה. המחמאה לילד על התנהגות טובה היא דלק לשחזור המעשה אצל הילד. החוויה החיובית הזו, מבחינת הילד, תביא אותו לחזור ולהפנים את המעשה שהביא לה.

ולא, אין במחמאות של ההורה משהו משחית, כמו שיש הטוענים מקרב אנשי החינוך. אין ילד בעולם שנוהג נכון רק כשהוא מקבל מחמאות ופרגון.

מומלץ לכל הורה לאמץ לעצמו מילות שבח ומחמאות כחלק מהיום יום, גם על דברים שלכאורה מובנים מאליהם. לדוגמה: "אסף, כל הכבוד שהורדת את הצלחת שלך מהשולחן אחרי האוכל" או "יעל, יופי שזכרת לשים את הבגדים שלך בתוך סל הכביסה ולא לזרוק אותם מעליו..." וכדומה.
תזונה
אילו מסרים להעביר לילדים בנושא תזונה?



אלו המסרים שמומלץ להעביר לילדים בנושא תזונה נכונה:

1. הרגילו את הילד לקבוע - אל תתערבו לילד בכמות האוכל שלו, מאחר והדבר פוגע ביכולת הויסות העצמית שלו ובעתיד אף עלולה לגרום להפרעות אכילה (לדוגמא שהילד ימצא זמן מקום וזמן שלא רואים אותו ואז יאכל). נסו להמנע לחלוטין מהמשפט "אל תאכל יותר מדי".

2. הרחיקו את הדיאטה מעולמם - נסו לא לערב את הילדים יותר מדי בענייני דיאטה ושימו את הדגש על תזונה נכונה. אם אתם נמנעים מדבר מה שהם אוכלים רק כי הוא משמין, תוכלו להסביר להם שכרגע אתם מלאים ואינכם רוצים להעמיס על הקיבה דברים מיותרים.

3. הדגישו את חשיבותו של המזון הבריא - הסבירו לילדים עד כמה חשוב המזון בריא לגוף שלנו. לגבי ג'אנק פוד, הסבירו להם שלעיתים יש מזונות מאד טעימים, אך כשצורכים אותם בכמויות גדולות הן מזיקות לגוף.

4. אל תשתמשו באוכל כבפרס - לא על אכילה יפה ולא כתגמול על התנהגות אחרת. העבירו את המסר שאוכל חיוני לגוף שלנו, אפשר להנות ממנו ואפשר לבחור איך לאכול אוכל בריא.
בנים ובנות
איך לגרום לכך שלא יהיה פער בלימודים בין בנים ובנות?


הנה מספר דרכים למניעת פער בלימודים בין בנים לבנות:

1. העבירו לבנותיכם מסרשהן יכולות להשיג כל מה שתרצנה ואך אחד לא יכול להתוות להן דרך שהותוותה מראש.

2. העלו את ציפיותכם מהבנות ואל תלחצו על הבנים עם ציפיות יותר מדי גבוהות.

3. לפני כל תשובה שאתם נותנים לילדכם או לילדתכם חשבו האם הייתם נותנים את אותה התשובה אילו היו בני המין השני.

4. חשוב שמורים ומחנכים יהיו ערים לנושא השיווין בי המינים. לדוגמה עובדה בקבוצות שבנות לא יהיו בהן מיעוט ומשובים חיוביים לעבודות של בנות בפני הכיתה כולה.


ילדים
איך לשמור על אורח חיים בריא אצל ילדים?



הנה 8 עצות לשמירה על אורח חיים בריא אצל ילדים:

1. הקפדה על השתתפות בשיעורי חינוך גופני.

2. רשמו את הילדים לחוגים, בהם יש מרכיב של פעילות גופנית.

3. הרגילו את הילדים ללכת ברגל,ככל הניתן, אין צורך להסיעם באופן קבוע.

4. הגבלת זמן הצפייה בטלוויזיה והמשחק במחשב.

5. הקפידו על שנת לילה של 8 שעות לפחות.

6. דאגו שהילדים יאכלו וישתו דבר מה לפני יציאתם מהבית בבוקר(כריך, דגנים, יוגורט,שוקו, מים).

7. ציידו את הילדים בארוחה מזינה הכוללת גם פרי או גרנולה וירקות ומים בכמות מספקת.

8. השתדלו שהאוכל בבית יהיה טרי ומבושל ונסו להימנע ממזון קנוי שיש לחממו.
איך לסייע לילד להיגמל מהתמכרות לאינטרנט?



הדרך לגמול ילד מאינטרנט היא באמצעות הדברים הבאים:

1. הצבת גבולות - כגון הגבלה של זמן ומועדי הגלישה (אחרי השיעורים, החל מהשעה 19:00 וכדומה)

2. הצבה של מטרות מקבילות שעל הילד לעמוד בהן - כמו השתתפות בחוגים, בילוי עם חברים וכדומה. רק עמידה מתמידה בהן תאפשר לו ליהנות מזמן גלישה מורחב.

3. במקרים קיצוניים שבהם אין שום דרך אחרת - נתקו את מחשב הילד מהאינטרנט.

4. ניתוק הבית מהרשת - במקרים שבהם אתם מגלים שהוא "השתלט" בעקבות כך על מחשבי בני הבית האחרים וההתמכרות שלו נראית כקשה ביותר, יתכן שלא תהיה ברירה אלא לנתק את כל הבית ולהעביר את הילד תקופת גמילה מוחלטת.


5. לאבחון שהילד שלכם מכור לאינטרנט ראו טיפ בתגית "אינטרנט, התמכרויות, תסמינים, ילדים".
איך בוחרים משפחתון לילד?
איך לבחור משפחתון לילד?
מה לברר בבחירת משפחתון לילד?


בבחירת משפחתון יש לעשות לוודא עם המטפלת:

1. מהו הותק שלה בטיפול בילדים

2. מה ההכשרה שעברה

3. מהו המספר המקסימלי שהיא מתכוונת לקבל למשפחתון (יחס מקסימלי מבחינתכם צריך להיות עד 6 ילדים לכל מטפלת)

4. אילו מתקנים ומשחקים היא מציעה לילדים

5. האם היא מקבלת יעוץ או תמיכה מארגון גג כלשהו

6. מה קורה אם תרצו להפסיק באמצע השנה

7. מי מחליף אותה בעת מחלה


הגולשת אילת מציעה לשים לב גם לסדר יום, פעילויות העשרה, בטיחות המקום, לחצן מצוקה, ניקיון ואסתטיקה, הגישה לגבי ענישה, ריבים בין ילדים והאם יהיו תוספות במחיר החודשי.
איך לשמור על ילדי מאלימות?



כדי לשמור על הילדים מאלימות הקפידו על הדברים הבאים:

1. שידעו לסרב לכל למבוגר המציע להם דבר או מעשה שאינם רוצים בו.

2. לדעת להבחין בסיכונים.

3. דעו ודרשו לדעת תמיד עם מי הם נמצאים.

4. חנכו אותם לדבר אתכם על פגיעות או מצוקות והקשיבו להם תמיד בפתיחות מירבית (חשוב גם ליזום שיחה אם ראיתם סימני מצוקה או עצב).

5. הסבירו שגם ל"סודות" יש גבול ושבמקרה של איום עליהם - אין סודות (גם אם הם הבטיחו לשמור - הם צריכים לדעת שסוד יכול להיות מסוכן להם ושבמקרה של ספק - חייבים לגלות לכם או למבוגר קרוב ואחראי).

6. דאגו שהם מכירים סוגי סכנות והדריכו מה ברצונכם שיעשו אם קרו להם דברים כאלו (לצעוק, לברוח, להסתתר - העבירו מסר שלא צריך להיות גיבורים גדולים מול פושע בוגר ואלים!)

7. הדריכו אותם שלא לעלות לעולם על רכב או להיכנס לדירה של אדם זר.

8. הסבירו שלא למסור פרטים על עצמם, לא להתפתות למבוגר זר שמפנק במתנות, כסף או ממתקים ולהיזהר מאנשים שמנסים להיפגש איתם בעקבות היכרות באינטרנט (ראו טיפ בנושא).

9. אם אלימות מתרחשת בבית הספר וההנהלה לא מצליחה לפתור זאת - המשיכו לפעול: פנו למפקח על בית הספר או למנהל המחוז במשרד החינוך (יש גם קו פתוח לפניות תלמידים שמספרו 1204).
מה על ההורים לעשות כשמשעמם לילד?


כשילד מתלונן שמשעמם לו, אין צורך לרוץ ולמצוא לו מוקדי עיניין שימלאו את זמנו. שיעמום הוא חלק בלתי נפרד מחייו של כל ילד וכל מבוגר ויש לאפשר לילד לחוות את השיעמום ואת הניסיון למצוא לכך פתרונות בעצמו במקום להרגילו שאנו מיד מוצאים לו פעילות אטרקטיבית שתנעים את זמנו. במקביל, יש לפקח על האופן בו ילד משתעמם ולעקוב אילו פתרונות הוא מוצא לעצמו. אצל ילדים ובני נוער רבים שיעמום מוביל באופן ישיר למעשי אלימות, עישון וונדליזם ומאידך הוא גם יכול לגרום לאחרים להשקיע ולפתח תחומי עיניין שלא חשב עליהם קודם לכן. ניתן לעזור לילדים לכוון את השיעמום שלהם למקומות חיוביים, על כך ניתן לקרוא בטיפ העוסק בשיטות חינוכיות להתמודדות הורים עם שיעמום הילדים.

איך להתמודד עם פערים כלכליים בין ילדי הכיתה?



הנה מספר אפשרויות להתמודדות עם פערים חברתיים בין ילדי הכיתה:

1. ראשית זכרו תמיד שאושרו וחוסנו הנפשי של ילדכם אינו תלוי מצב כלכלי.

2. שיחה גלויה וקיום דיאלוג מתמיד עם ילדכם על חשיבותם של דברים שונים הנו הכרחי.

3. אל תשדרו תחושת אשם. היו גאים במי שאתם.

4. חלק מחינוך טוב ודוגמה אישית ראויה הנו התאמת רמת החיים ליכולת הכלכלית.

5. נסו למצוא תחליפים שונים העולים פחות כסף ומספקים לא פחות (לדוגמה מספר חולצות במקום מותג אחד, טיול אטרקטיבי בארץ במקום נסיעה לחו"ל, הזמנה למסיבה בביתכם בו ילדכם יהיה "מסמר הערב" במקום יציאה למקומות יקרים וכו').
איך להוריד את רמת וכמות הוויכוחים על המחשב עם הילדים?


גלעד האן, חוקר פשעי מחשב מציע להגיע עם הילדים ל"הסכם גלישה" המגדיר את כללי הגלישה ברשת אצלכם בבית ובכך להוריד את רמת הוויכוחים בין הורים לילדים בנושא האינטרנט, יש לדון בדברים הבאים:

1. כמה זמן ביום מקדישים לגלישה.

2. לאן מותר ולאן אסור לגלוש.

3. מה עושים במקרה שנתקלים בהטרדה, למי מדווחים ואיך מטפלים.

4. מה קורה אם רוצים להיפגש עם מישהו 'מהרשת'.

5. מה מספרים ומה לא מספרים ברשת, כולל תמונות ופרטים אישיים.

6. איך אני מסביר/ה לילדי שיכול להיות שהוא מצ'וטט עם מתחזה, גם כשהשיחות נראות תמימות ואמינות? ניתן להשתמש בדוגמאות מהעיתונות.

7. שחקו משחק: נהלו צ'ט עם הילד, שבו כל אחד ישחק דמות שיבחר. ניסוי כזה מבהיר את היכולת להיות אנונימי והפתיחות שהיא גוררת איתה לטוב ולרע. בתום הצ'ט שבו והחליטו על כמה כללי התנהגות ובהם: אין לקיים צ'ט עם אדם שאינו מוכר.

8. אין לאשר לאדם לא מוכר להיות חבר ברשימת הקשר.

9. אם מישהו מציק/מטריד יש להעביר אותו למצב "התעלמות" ולדווח להורים.
איך הספר "איפה הדוב" של פנינה פרנקל?


ראשית אהבנו. מאד.

פנינה פרנקל, סופרת ופדגוגית (דוקטור לפסיכולוגיה התפתחותית) היא לא מהדור של סופרי הילדים החדש. אין בספרים שלה גימיקים או שמות מפורסמים של הכותב או המאייר, היא לא משקיעה את זמנה וכשרונה בשיווק או באריזה מצועצעים וכנראה שלא תקבלו את הספרים בשקל, במבצע הבא של סטימצקי או בצירוף של ביצת הפתעה.

במקום כל אלה, כל ספר ילדים של פרנקל הוא חוויה חינוכית משכילה וחכמה, שבה הנאת הילד השומע היא רק אחד מהמרכיבים שעושים את המעדן - האחרים הם הערכים המוספים והחשובים כל כך לילדים הפוסט-מודרניסטים שאנו מגדלים. בספר זה, לגילאי חצי שנה עד 5, החמלה והליטוף של הבובה והחינוך לאהבת האחר, הם המוטיבים החשובים כל כך שפנינה פרנקל מחנכת להם, בלי הרצאתיות מייגעת, אובר-דידקטית ומרדימה (כלומר, מרדימה כן, אבל משעממת לא..) ובהצעות הגשה כמו השלמת חריזה, לילדים ששומעים שוב ושוב את אותו הסיפור או משחק של החבאת הבובות ובירור, לעת בוקר, של האם הן עדיין במקומן. פרנקל משקיעה ומציעה חוויה מסביב לסיפור.
האם יש חשיבות ללמידת טקסטים בעל פה?



למרות שהיום כמעט לא נהוגה בבית הספר למידת טקסטים וציטוטים בעל פה, יש לה חשיבות רבה מאד, הן מבחינת התפתחות המוח והן מבחינת הביטחון העצמי של מי שרכש את היכולת לעשות זאת.

לכן, כהורים, אם הדבר חשוב לכם, תוכלו מפעם לפעם לתרגל את הילדים בלמידת שורות אחדות משירים, סיפורים, טקסטים מהתנ"ך ועוד בע"פ. עצם התרגול מפתח ומלמד וההצלחה תגרום להם גאווה ותוסיף לבטחונם העצמי.

בחופשות ובנסיעות ארוכות, אפשר ממש "לשחק" בלימוד בעל פה ושינון של טקסטים, כשהילדים מקבלים נקודות על הצלחה בדיקלום טקסטים שזה עתה למדו, אתמול למדו, לפני שבוע וכן הלאה - נקודות שיומרו לפרסים קטנים וצ'ופרים בטיול.


איך לשתף ילדים במשימות הבית?



הנה כמה דוגמאות:

מטבח - הכנת סלט ירקות עם קוצץ ירקות ידני, כך יש אפשרות גם לקטנטנים להנות מהחיתוך ולהכין סלט שנראה מעולה.

כביסה - משימת קיפול הכביסה מאוד מהנה כשביחד מוצאים גרביים ומתאימים את הזוגות. נחמד גם להשתמש במתלה נייד של כביסה, כדי לתת לילדים לתלות כביסה בעצמם.

נקיון - לשטוף יחד את האוטו בעזרת דלי כמובן, הילדים גם יכולים לעשות זאת לבד אם הם מספיק גדולים.

קניות - אם הילד לא יודע לכתוב ניתן לאתגר אותו במשימה שבשבילו תהיה מעניינת ביותר: לצייד אותו ברשימת קניות מצוירת לחכות בפתח המרכול, לצייד אותו בסכום כסף מזומן ולשלוח אותו לעשות קניות לגמרי לבד. כמובן שהכל תחת השגחה שלכם מרחוק. לפעילות זו תהיה תרומה נכרת לביטחון העצמי של הילד וכן להרגשת האחריות והבגרות שיחווה.

בישול - להכין ארוחה לתכנן עם הילד ארוחה שלמה מספרים בסגנון "ילדים מבשלים" ולהזמין משפחה ו/או חברים לארוחה.

להכין מוצרים תוצרת בית גלידה, גבינה, לחם, עוגיות.
איך להתמודד עם פחדים של ילדים?


הנה כמה טיפים שיעזרו לכם בהתמודדות עם פחדים של ילדכם:

1. יש לתת לילד תחושה שרגשותיו ופחדיו לגיטימיים ועלינו להגיב אליהם, בכל גיל באופן אמפטי, המאפשר לילד להמשיך להתבטא ולספר לנו עליהם.

2. יש לשקף את תחושת הפחד עבור הילד, כלומר לחזור במילים שלנו על חווית הפחד שלו ("את מפחדת ש..., נכון זה באמת לא נעים..." וכו')

3. לנסות למצוא ביחד עם הילד פתרונות שונים למה שמפחיד אותו.

4. ניתן להפוך את מושא הפחד למשהו מצחיק או חוויתי, ע"י משחק או המחזה, ובכך "לשלוט" במה שיכול לקרות מ"הדבר" המפחיד.

5. הרגיעו את הילד ותנו לו ביטחון.

6. כאשר הילד עסוק אך ורק בפחדיו והם משתלטים לו על היום יום, טוב תעשו אם תפנו לייעוץ מקצועי.
מה לעשות כשילדי חוזר הביתה ובפיו קללות שלמד מחברים?


עלינו ההורים, להיות ברורים ועקביים ביחסנו לקללות ולאסור את השמעתן, תוך הסבר מדוע איננו משתמשים בקללות. כדאי להעביר את המסר שהילד שלנו צריך להוות דוגמא להתנהגות טובה ולא ללמוד מאחרים מסויימים התנהגות שלילית.

רוב הסיכויים שאם הילד לא שומע בבית קללות, אלא פתרון סכסוכים בדרכים אחרות, הוא יאמץ התנהגות זו וייפטר מהקללות שאסף בחוץ.


הגולש דוד דבח ממליץ על עיקרון:
קשה לשלוט בהתנהגות ילד מחוץ למסגרת במשפחתית (וגם לא רצוי כי אין לכם "שיניים"), אך יש להעביר מסר ברור שמה שברחוב לא נכנס הביתה.
מה יכול לסייע לילדים עם בעיות קשב וריכוז?


הנה רשימת עצות היכולות להקל על ילדים הסובלים בהפרעת קשב וריכוז (ADHD):

1. שמרו כמה שיותר על שגרה קבוע ומוכרת החל מזמן הקימה ועד ההליכה לישון.

2. נטרלו כל מה שיכול להסיח את הדעת בשעות בהן נדרש ריכוז (לדוגמה מסכי מחשב וטלוויזיה פתוחה בזמן הכנת שיעורים), אם זאת היו ערניים, האם יש דבר מה שמסייע לרגיעה דווקא.

3. הנחו את הילד לבצע את מטלותיו בצורה בהירה ומדויקת, רצוי כל פעם משהו אחד.

4. סייעו בתכנון יומי ושבועי של משימות בעזרת טבלאות.

5. אפשרו לילד לבחור מתוך כמות מצומצמת ולא מתוך מבחר רב שמבלבל אותו.

6. שימו לב שהמטרות והדרישות מהילד הן ברות השגה ואפשריות עבורו.

7. השתמשו בחיזוקים חיובים לעידוד התנהגות טובה שתתבטא במחמאות ובפרסים צנועים.

8. השתמשו בחיזוק שלילי במקרים קיצוניים יותר וסגלו לכם התנהגות של שליטה עצמית ודוגמה אישית. חיזוק שלילי יכול להיות מניעת פרס או מניעה של משהו אחר.

9. חזקו תחומים בהם הילד חזק ובולט, תנו לו את הזמן והחוויה הטוב של שהייה במקום בו הם מוצלחים.

10. בקשו שהילד יישב בקדמת הכיתה, קרוב למורה.

11. שתפו פעולה עם הצוות החינוכי של בית הספר לקידום הילד והבנה מיטבית של צרכיו.

12. במידת הצורך השתמשו בהוראה מתקנת.

13. הקפידו על שעות שינה מספקות.
איך לפקח על צפיית הילדים בטלוויזיה?
איך להגיד לילדים "לא" בצורה נכונה?
מתי על הורה להתערב בזוגיות של ילדיו המתבגרים?
איך להקפיד על בטיחות ילדים בבית?
מה לעשות כשילד מרבה לתת מתנות לילדים אחרים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.