» «
עוזרת בית
איך להעסיק עוזרת בית בצורה נכונה וחוקית?



כשמעסיקים עוזרת בית כדאי לדעת ולהקפיד על הדברים הבאים:

1. התשלום לשעת עבודה של עוזרת בית משתנה לפי איזור מגוריכם. תוכלו לברר בסביבתכם הקרובה כמה נהוג לשלם.

2. ודאו מראש עם העוזרת בכמה שעות עבודה שבועיות מדובר. בדרך כלל עוזרת מגיעה לפחות לארבע שעות עבודה בבית, בכדי שזה יהיה לה משתלם.

3. עשו תאום ציפיות לגבי סוג העבודות שאתם מצפים מהעוזרת לעשות. ודאו שהיא אכן יודעת ומוכנה לכלול זאת בשעות העבודה (חלונות, תריסים, כביסה וגיהוץ וכו'). בנוסף, הגדירו האם ישנם איזורים או מקומות בבית שאינכם רוצים שתיגע בהם (שידות השינה, שולחן העבודה, ארונות בגדים וכיוב').

4. אם יש לכם בעל חיים בבית, הודיעו על כך מראש לעוזרת הבית החדשה, שכן רבות מעוזרת הבית תסרבנה לעבוד בבית שיש בו בעל חיים.

5. ודאו כי אין לעוזרת הבית שלכם בעיה לעבוד בנוכחות גבר מטעמי צניעות. אמנם זה תפקידה לעדכן אתכם בפרט שכזה, אך מוטב שלא תהיינה הפתעות לשום צד.

6. העסיקו עובדים חוקיים בלבד, כאלה שיוכלו להציג בפניכם תעודת זהות ושניתן יהיה לפתוח עבורם תיק בביטוח לאומי.

7. השתדלו לקבל כמה שיותר המלצות ממעסיקים קודמים ולהפעיל "תחושות בטן" לגבי אמינותה של העוזרת הנכנסת לעבוד בביתכם.

8. באחריותכם לדאוג לכל התנאים הסוציאליים של עוזרת הבית הכוללים ביטוח לאומי, דמי הבראה, דמי מחלה, חופשה שנתית, ביטוח פנסיוני, פיצויי פיטורין וכמובן הריון ולידה, במידה והיא הרה ו/או יולדת במהלך היותה מועסקת אצלכם.

9. מומלץ להכין מסמך סודיות עליו תהיה חתומה העוזרת. בו תוגדר התחייבותה לשמירה על סודיות שאינה מוגבלת בזמן, על כל דבר פרטי שיתגלה לעיניה או אזניה במהלך עבודתה אצלכם.
מחשב נייד נרטב
מה עושים כדי להציל לפטופ שנרטב במים?
מה לעשות אם נשפכו מים על מחשב נייד?

הגיבו במהירות כדי לא לאבד את המחשב:

1. כבו את המחשב מיידית, בלחיצה ארוכה על כפתור ההדלקה/כיבוי.

שימו לב: א י ן להפעיל את המחשב ב ש ו ם א ו פ ן - עד לגמר הטיפול!

2. הוציאו את כבל ההטענה.

3. השאירו את המחשב עם המקלדת למטה כמה שיותר זמן, כדי שייצאו מה שיותר נוזלים שנשפכו על המחשב הנייד.

4. בינתיים הוציאו את הסוללה מהמחשב הנייד.

5. אחרי כמה שעות של מחשב הפוך, פנו למעבדת מחשבים שאתם סומכים עליה, כדי שיפתחו וינקו את הלפטופ מהנוזלים שנשפכו לתוכו. זהו הכרח כדי למנוע קורוזיה, שעלולה להתפתח בתוך כמה ימים ולהרוס את הרכיבים האלקטרוניים והמיכניים שבנייד שלכם לעד.

יש גם אפשרות לעשות את הניקוי (שלב 5) בעצמכם - ראו בטיפ המצורף.

#הערה
בשל הלחץ שאתם עשויים להיות בו במצב היסטרי שכזה, הטיפ מתייחס גם לחיפושים כגון:
מים נשפכו על לפטופ
נשפכו נוזלים על לפטופ
נשפכו מים על לפטופ
נוזלים נשפכו על מחשב נייד
על מחשב נייד נשפכו נוזלים
נפש
איך מטפלים בפרפקציוניזם ובגרורותיו?


שאיפה לשלמות וכן דחיינות או הפרעה אובסיבית כפייתית אישיותית היא צרה אמיתית שמשבשת את איכות החיים ובעיקר מונעת הנאות והצלחות. כיוון שמי שסובל מהתופעה ודאי כבר ממזמן אבחן את עצמו (מתישהו נופל האסימון ומבינים שמשהו לא תקין), לא אפרט את התסמינים, אלא רק את הפתרון: ספר בשם "פרפקציוניזם" מאת ד"ר מרטין אנטוני וד"ר ריצ`ארד סווינסון בהוצאת פוקוס. ספר מ-ד-ה-י-ם שכל מי שסובל מהתופעה ירגיש כאילו נכתב עליו. בעיקר לכאלה ששכנעו את עצמם שהם לא צריכים פסיכולוג. יש שם הכל, מהסברים ועד לדרכים להתמודדות. ותאמינו לי שאני לא מקבל אחוזים על ההמלצה...
רובוט ניקוי
אילו דגמים רובוטי ניקוי כדאי לקנות?



בהשוואת רובוטי שואב אבק שערך העיתון גלובס בין 4 רובוטים לניקוי הבית, הוא הגיע למסקנה שהרובוט iRobot, דגם רומבה 780 בהשוואה זו, הוא הטוב מביניהם. זהו לדעתם רובוט שואב טוב, עם ממשק ידידותי. הציון שקיבל 9.5 מתוך 10.

מעבר לתכונות הטובות שלו בניקוי, משבחים עורכי ההשוואה את הרובוט לשאיבת אבק iRobot בתור ידידותי וקל להפעלה, שאיבת אבק גם על שטיחי שאגי (משימה לא פשוטה), אבל ציינו שבשל כוחו הגדול הוא גם רועש ולכן ממליצים על שימוש בו, באופן מתוזמן, כשלא נמצאים בבית.

בהשוואת רובוטי ניקוי שערך העיתון דה מרקר, נבחר דווקא ה-Neato Roboticx VX-15, בעוד ש-770 iRobot Roomba הגיע למקום השני, מבין ארבעת הדגמים שנבחנו.

גם שושנה חן מהמוסף ממון של ידיעות אחרונות מצאה ש-770 iRobot Roomba הוא הטוב ביותר מאלה שנבדקו. לידו הם מצאו באותה איכות גם את Bravo Robot מדגם 650E, הזול משמעותית, באותו ציון של ה-iRobot.

מצורפים מאמרי ההשוואות המקוונים למעוניינים. יש גם השוואת עדויות בזאפ, של רוכשי רובוטים שואבי אבק.

נקיון

מצעים
איך לכבס מצעים בצורה הנכונה?



כך יש לכבס מצעים בדרך הנכונה:

1. הפרדת המצעים לפי צבעים: לבן, בהיר וכהה.

2. להפריד בין סטים של מצעים שאין להם גוון זהה (כמו סדין בהיר וציפה כהה).

3. להפריד בין מצעים לבנים למצעים בהירים (ורוד, תכלת, צהבהב וכד').

4. להפוך את הציפה וציפיות הכריות.

5. במידה ויש כתם כלשהו על המצעים (דם, קפה וכו') יש לטפל בו סמוך מאד לזמן הכנסת המצעים למכונת הכביסה, בכדי למנוע את התפשטות הכתם.

6. יש לבדוק את הוראות הכביסה לכל סט מצעים בנפרד.

7. מומלץ להקפיד להוציא את המצעים לייבוש, מיד עם תום פעולת מכונת הכביסה.
פויקה
איך לנקות פויקה?



כך מנקים פויקה (לפני ואחרי כל שימוש):

1. הלהיטו את הפויקה על האש (הסימן שהוא לוהט זה מעט עשן שיוצא ממנו).

2. מלאו את הפויקה במים בלבד (פויקה לא מנקים בסבון).

3. ערבבו היטב את המים.

4. שפכו את המים מהפויקה.

5. אם זה ניקוי של אחרי הארוחה, חשוב לשמן את דפנות הפויקה, כדי למנוע חלודה. השימון יהיה בעזרת שמן בישול ששפכתם על נייר סופג או על פיסת בד שלא צריכים. אם אין אז אפשר לשמן גם בעזרת כפות הידיים: שופכים מעט שמן בישול לסיר ומורחים עם היד.


הערה: ניקוי פויקה חייבים לבצע גם לפני וגם אחרי בישול בפויקה.
ארגון הבית
איך להיפטר מהבלגן בבית?


בבית הישראלי הממוצע שוכנות דרך קבע כמה פרות קדושות , שאיכשהו התקבעו בתודעה הישראלית כבלתי ניתנות להשלכה. ("את זה לא זורקים! חס וחלילה!"). והתירוצים הקבועים הם: "אבל מה נעשה אם יבואו אורחים?" ו"זה בשביל הילד הבא" (או "בשביל ההריון הבא").

הבה נקרא להן בשמן:

1. מצעים ישנים - קשה להאמין, איזה שטח יקר נתפס בארונות ע"י סדינים, ציפות וציפיות ישנים. מדובר באובייקטים גדולים, שלמרות כל הקיפולים (והם אף פעם לא מתקפלים טוב וקטן. בייחוד סדיני הפינוקיו) סותמים לנו את המדפים והמגירות. ועל אף שהם כבר ישנים ודהויים ולא אופנתיים, אנחנו מסרבים בתוקף להיפרד מהם. הרי מה נעשה אם יבואו אורחים? על מה הם יישנו?

אז קודם כל, נשאל את עצמנו בכנות: כמה לילות בשנה אנחנו ב-א-מ-ת מלינים אורחים בביתנו הקט? נגלה שהרבה פחות ממה שאנחנו חושבים. וכשכבר לן אצלנו מישהו הוא לא זקוק ליותר מסדין, ציפה וציפית אחת. סה"כ שלושה פריטים שניתנים לכביסה ולשימוש חוזר.

ואז, כדאי שנברר לכמה סטים של מצעים, אנחנו עצמנו זקוקים לשימוש שוטף (בהנחה שאנחנו מחליפים מצעים כל שבוע)? לדעתי, לא ליותר מארבעה מכל סוג למיטה הזוגית ולכל אחת ממיטות הילדים. וגם זה הרבה מדי. כיום, בעידן הmix match , שמאפשר לנו לזווג ציפיות, ציפות וסדינים מצבעים שונים, בהמון וואריאציות, אפשר לצמצם את מספר המצעים למינימום ההכרחי.

מה עוד, שכל הרשתות מוכרות כיום מצעים יפהפיים בהנחות ובמחירים שווים לכל נפש. ולכן, אפשר לחדש את המלאי לעיתים קרובות ולהיפטר מהמצעים הדהויים והמכוערים, שמביישים אותנו ואת מיטותינו. וכמובן- סותמים לנו את הארונות.

2. לבנים - דאונה מהתכנית הנהדרת "מכבסת הבית" (תרגום חופשי) אומרת, שלפי המחקרים, אנחנו לובשים 20% מהבגדים שלנו 80% מהזמן. וכמה שהיא צודקת...לתחתונים, חזיות וגופיות יש תכונה להתבלות במהירות בגלל הכביסות הרבות שהם עוברים. אבל איכשהו, נורא קשה לנו להיפרד מהם. שלא לדבר על התחתונים והגופיות של הילדים, שמתאימים להם לפרקי זמן קצרים מאד בגלל הגדילה המואצת.

הפתרון מצוי גם כאן בחשבון קצר ונוקב של צרכים אמיתיים לעומת פנטזיות: מן הסתם, אנחנו מחליפים תחתונים מדי יום. סה"כ- 7 זוגות תחתונים לשבוע פר נפש. אם אנחנו נקיים במיוחד - אנחנו מחליפים תחתונים פעמיים ביום, עוד 7 זוגות. סה"כ: 14 לאדם. אבל, בל נשכח את מכונת הכביסה שלנו שמכבסת בנאמנות את בגדינו. ולכן, מתוך 7 זוגות ה"ספייר" אפשר, בקלות לקצץ 4 זוגות. הגענו ל-10 תחתונים לאדם . נכון, זה נשמע נורא מעט. אבל אלה הצרכים האמיתיים שלנו. שאר הזוגות מיותרים ותופסים נפח במגירות הלבנים שלנו. שלא לדבר על כך, שאנחנו פשוט לא לובשים אותם.

אותו חשבון נכון לילדים.

וכנ"ל לגבי חזיות וגופיות שמהן אנחנו צריכים הרבה פחות מ-10 זוגות לשבוע.

עשו את החשבון בעצמכם והיפטרו מכל התחתונים המיותרים במגירות. וזאת משימה קלה למדי: תאתרו שם בוודאי המון לבנים אפורים, דהויים, עם גומי פרום. השליכו אותם לסל וחסל. אלו בסה"כ כמה חתיכות בד.

3. מערכות כלי אוכל - נו, הסרוויסים הידועים, עם 48 החלקים, שתופסים קילוואטים של נפח ארון. האמת המרה היא, שאנחנו לא זקוקים להם, רוב ימות השנה. וגם בהנחה שאנחנו מארחים משפחה וחברים לארוחות בערבי החגים, אנחנו משתמשים בהם (או בחלק מהם) לא יותר מ3-7 ערבים מתוך 365 ערבי השנה. ולרוב, יש לנו יותר מסט אחד כזה.

הצעתי היא, לייעל. אף אחד חוץ ממשפחות בנות 15 נפשות, לא כולל חתנים, כלות ונכדים לא זקוק באמת לכמות כזאת של כלי אוכל. לכן, הבה ניפטר בכיף מאותו סרוויס ישן ומכוער, שאנחנו מחזיקים בעל כורחנו (המדומה) בתחתית הארון. הבה נצמצם את כמות הצלחות, צלחות המרק, הכוסות, הקערות והקעריות למינימום ההכרחי בהתחשב, במקסימום האירוחים, שאנחנו מבצעים בפועל מדי שנה. זה נשמע מסובך, אבל זה חישוב פשוט מאד. וגם יעיל ומועיל.

וכמו במצעים, גם כאן, כדאי ומומלץ לאמץ את שיטת המיקס אנד מאטץ'. כלי אוכל, שיתאימו לכלים אחרים מבחינת העיצוב והצבע ויצמצמו באופן משמעותי, את קיבולת הארונות. (ואגב- מומלץ מאד לאכול מהם גם בימי חול. לא חייבים להסתפק בכלי פלסטיק וצלחות זולות ורחיצו. (הגששים כבר שרו מזמן ש" יש לי יום יום חג").
בגדים
איך להסיר כתמי שומן מבגד?



להורדת כתם שומן מבגדים יש לטפטף טיפת בנזין נקי (לקנות בבית מרקחת - טוב שיהיה בבית) ולכסות בטלק. כעבור יום - לנער והכתם איננו. אם עדיין רואים סימנים -זה הלכלוך ולא השומן ואז לכבס רגיל.

דן הגולש מציע עוד שיטה: אפשר גם להשתמש באצטון רגיל, זמיו יותר מבנזין ובאותה יעילות, לכסות בטלק ואחרי כרבע שעה, כאשר האצטון מתייבש, לנער ולהסיר את הטלק.

עדה מציינת שניתן גם לרסס את הכתם בתרסיס נגד יתושים או מקקים,
לפחות שעה לפני הכביסה. זה עובד גם על כתמים ישנים. אם יש עדיין שאריות לחזור שוב על הפעולה.


תכשיטים
איך לשמור על תכשיטים?



כך תשמרו על התכשיטים שלכם:

1. הסירו את התכשיטים בעת ביצוע עבודות בית, ניקיון, צביעה או תיקונים.

2. הימנעו מלהחזיק תכשיטים המשובצים באבנים באבן עצמה, מאחר והיא עלולה לצאת מהמקום.

3. בזמן נטילת ידיים הקפידו להסיר את הטבעות.

4. הקפידו לנקות את התכשיטים מפעם לפעם במשי, פלנל או קטיפה.

5. הקפידו לבדוק את תקינותם של התכשיטים - חיזוק סוגרים, יציבות אבני חן וכדומה.

6. הקפידו לאחסן את התכשיטים תוך הפרדה בין מתכות יקרות לקריסטלים ובכל מקרה אין לגבב תכשיטים אחד על השני, אלא להניחם בצורה מסודרת בקופסת התכשיטים.
איך להלבין בגדים לבנים שקיבלו גוון בגלל ערבוב הכביסה עם כביסה צבעונית?


כדי להלבין בגדים שקיבלו גוון בכביסה יש כדאי לעשות הפרדה בין הבגדים הלבנים לבגדים הצבעוניים ולהשתמש ב"מלבין כביסה" - אבקה שאפשר לרכוש בסופרמרקטים ובשווקים.

שרה'לה מציעה:
==============
אחת האפשרויות היא להשרות הכבסים ש"נצבעו" באבקת כביסה "אור" ומים קרים לזמן מה. להחליף מים מעת לעת ולקוות לטוב.

אפשרות נוספת להזליף מעט אקונומיקה על הפריטים הלבנים ובעיקר אלו העשויים כותנה (רצוי 100% כותנה).

יש למהול האקונומיקה במים ותחת השגחה.
להוסיף לכביסה במכונה אחר ההשרייה.
כום מיץ לימון טרי או משומר או 2-3 כפות אבקת מלח לימון.
איזה חומרי ניקוי מומלץ להחזיק בבית?


אלו חומרי הניקוי שכדאי שיהיו בבית, חשוב להצטייד ברוב החומרים והציוד (על קיטורית ושואב אפשר לוותר עד שהתקציב יאפשר קניה).

המלצה: לקנות סל פלסטיק קשיח דמוי רשת עם ידיות.( 10 ש"ח בשווקים)

בתוך הסל:
בקבוק תרסיס - 1:1 חומץ ומים - לניקוי משטחים וחלונות.

סבון כלים - משחת כלים "סמדר" של קלין (בתוכה שמה כפית קטנה. נשארת קבוע) - לשטיפת רצפות ולמריחה על כתמים בבגדים כבר בזמן האיסוף

בקבוק קטן עם מרכך כביסה - לשטיפת רצפות.

בקבוק קטן עם חומץ - לשטיפת רצפות.

בקבוק אקונומיקה קטן - לחדרי שרותים.

חול ניקוי - אני אוהבת את של "זוהר דליה" אפשר במקום להשתמש באבקת כביסה - לחדרי שרותים.

סקוטשים (אוהבת את הלבן . 15 ש"ח 3 מ' בשווקים) - לחדרי שרותים(אני לא שומרת. משתמשת וזורקת).

בקבוק תרסיס - 1:1 מרכך ומים - לריסוס ריחני על הפנלים ובארונות.

2 חולצות טריקו ישנות גזורות לריבועים די גדולים - לניקוי והברקת חלונות.

2 מטליות (הצבעוניות הזולות) - לניקוי משטחים.

מברשת קשה - למזרנים, כורסאות וספות.

מטאטא נוצות - לאבק.

ספוג הפלא (אהבה די חדשה אצלי) - לקירות, מפסקי חשמל וכדומה.

מברשת של איפור (סומק או פודרה) - למסילות של התריסים.

מטאטא, יעה, דלי, מגב, סחבה ,שואב אבק וקיטורית - כולם לניקוי כללי.
איך לכבס שמיכת פליז?



כביסת שמיכת פליז (או פליס) דורשת טיפול מיוחד:

1. יש לכבס במים קרים. כביסה במים חמים, תגרום לאיבוד הסיבים.

2. להימנע מכביסה עם מגבות, או כל בד אחר שנוטה ליצור מוך (גושי הלכלוך שמתקבלים לפעמים בקווי התפר של מצעים שכובסו עם מגבות). פליז נוטה לאסוף זאת וקשה להסיר זאת.

3. על מנת להימנע משאריות של סבון על הבגד, מומלץ להמס את האבקה במים לפני הוספת הבגד, או להשתמש בנוזל כביסה.

4. קיימים חומרי ניקוי מיוחדים המיועדים לבגדי פליז (בארה"ב, לא יודעת לגבי הארץ).

5. לא להשתמש במלבין (אקונומיקה) .

6. לא להשתמש במרכך כביסה.

7. אין לגהץ פליז.

8. פליז אינו מתאים לניקוי יבש.

9. בד הפליז יכול להיות עשוי מחומרים שונים, לכן יש לעקוב אחר הוראות היצרן לגבי הטיפול בבד.
איך להימנע וכיצד לשמור על ילדים ממחלות החורף?



ניתן להימנע ולשמור על הילדים מפני מחלות החורף ע"י הקפדה על הדברים הבאים:

1. תזונה עשירה בויטמין C ומגנזיום, המצוי בפירות כמו בננות, פירות הדר, קיווי ועוד.

2. תזונה מרובת ירקות בצבעים שונים. ירקות אלו מכילים אנטיאוקסידנטים המנטרלים רעלים ומחזקים את מערכת החיסון.

3. שמירה יתרה על היגיינה - שטיפת ידיים עם סבון לפני כל הכנסת מזון לפה.

4. יש להימנע מהעברת מוצצים, כפיות, מגבות, בקבוקים וכדומה מפה לפה, גם לא בין אחים.

5. הפרדה בין הילדים - במידה והדבר אפשרי, רצוי שילד חולה ישכב בחדר שבו אין ילדים נוספים.

6. שמירה על ניקיון כללי בבית - שטיפת רצפה, במיוחד כאשר יש ילדים זוחלים, ניקיון של שירותים, צעצועים וכל חפץ אחר שאתו באים הילדים במגע יש לדאוג לניקיונו.

7. אוורור - יש להקפיד לאוורר את הבית ע"י פתיחת חלון גם כשקר וגם כאשר יש בבית ילדים חולים.

8. שעות שינה - הקפדה על שעות שינה במינון הנכון לכל גיל.

9. הקפדה על לבוש תואם למזג האוויר.

9. מתן תוספת ויטמין D לתינוקות עד גיל שנה לפי הנחיית משרד הבריאות.

10. הקפדה על פעילות גופנית - בימים הקרים חשובה במיוחד הפעילות הגופנית המשחררת אנדורפינים המאפשרים לגוף התמודדות טובה יותר עם מחלות ומחזקים את המערכת החיסונית.

11. מתן זמן להחלמה - השארת ילדים חולים בבית עד להחלמתם המוחלטת בכדי למנוע הדבקה של ילדים נוספים.
איך לשמור על ברזים נקיים?



כך שומרים על ברזים נקיים מטיפות מים, טביעות אצבעות, מזון ועוד:

1. לאחר כל שימוש בברז מנקים אותו במטלית רכב ויבשה.

2. במידה והצטבר לכלוך מנקים בסבון ומים ומנגבים במטלית רכה.

3. אם יש אבנית על הברזים ניתן להסירה עם חומץ.

4. אחת לחודשיים כדאי לפרק את הברזים והמזלפים ולהשרותם בחומץ למשך 20-40 ולאחר כן לשטוף אותם במים פושרים.

5. חשוב להקפיד לא לנקות את הברזים בחומרי המכילים חומצה וכוהל (כולל אקונומיקה) ולא לשפשפם במוצרים העלולים לגרום לשריטות כמו צמר פלדה או סקוטשברייד.
איך לעשות ניקיון שבועי בבית?


כך עושים ניקיון שבועי בבית:

1. מסירים את כל המצעים מהמיטות, מורידים את כל המגבות מהקולבים ומשליכים לכביסה.

2. עוברים לפי הסדר בין כל חדרי הבית וכל אחד מהם מסדרים ומנקים: מחזירים חפצים למקומם, משליכים את האשפה לפח, מסירים אבק ממדפים, חלונות , שולחנות ושאר ציוד הצובר אבק.

3. מרימים למיטה, לשולחן או לספה את כל הציוד שניתן להרים ושעלול להירטב ולהפריע בשטיפת הבית.

4. עוברים עם שואב אבק על השטיחים ולאחר מכן מגלגלים ומרימים אותם.

5. מטאטים או עוברים עם שואב אבק על כל חדרי הבית.

6. מרוקנים את הזבל, מקרצפים את פחי האשפה בסבון, שוטפים היטב ומניחים לייבוש.

7. מנקים היטב בעזרת חומרי ניקיון מתאימים אסלות, אמבטיה, מקלחונים וכיורים.

8. מסדרים ומנקים את המטבח: מחזירים כלים למקומם, מדיחים את הכלים שנותרו או מכניסים למדיח, מפנים את השיש מחפצים ומנקים היטב בחומרי ניקוי ייעודים ומקרצפים היטב את הכיור.

9. שוטפים את הבית היטב. ניתן להיעזר בטיפים שניתנו בתגית "שטיפת רצפות" ומייבשים היטב.

10. לאחר שהרצפה יבשה פורסים שטיחים במידה ויש, מחזירים את הציוד שהורם למקומו, מחזירים את פחי האשפה למקומם ושמים בהם שקיות חדשות, פורסים מצעים נקיים על המיטות ותולים מגבות רחצה ומגבות ידיים נקיות.

11. פורסים מגבת לניקוי רגליים בכניסה לבית ונהנים מבית נקי וריחני.
איך למנוע אבנית במדיח כלים?


שיטה טובה למניעת אבנית במדיח כלים היא לשפוך בקבוק חומץ למדיח ולהפעילו, ללא כלים, בתוכנית הפעלה הכי קצרה.

כדאי לעשות זאת אחת לכמה חודשים.

אני עושה זאת כבר 20 שנה על אותו מדיח והוא עובד מצויין.




איתן ברזילי מציע עוד שיטה טובה למניעת אבנית במדיח כלים: כדי למנוע אבנית ניתן להכניס לעיתים קרובות ככל האפשר, חצי לימון, לאחר שנסחט כמובן, למדיח בזמן ההדחה (למשל לנעוץ אותו על אחד המזלגות).


הגולש מיכאל מציע עוד משהו: שיטה טובה היא להכניס את תכולתה של שקית מלח לימון (קטנה) אל מדיח ריק ולהפעיל אותו למחזור שלם.
איך לשמור על תכשיטים ולנקותם?



הנה 8 דרכים לשמירה על תכשיטים וניקיונם:

1. לאחסן את התכשיטים כך שאינם נוגעים אחד בשני בכדי למנוע שריטות.

2. לאחסן את התכשיטים במקום סגור ולא פתוח.

3. להשתדל לא לגרום לתכשיטים מעברים קיצוניים בין חום לקור אשר עלולים לגרום לעיוות שלהם.

4. להסיר את התכשיטים לפני אימון גופני ועבודות בית (במיוחד יהלומים).

5. בזמן ניקיון הבית לשים כפפות בכדי לא לפגוע בטבעות שלא הוסרו.

6. להשרות את התכשיטים במים וסבון למספר דקות ולאחר מכן להוציא ולנגב היטב.

7. להשתמש במטליות ניקוי מיוחדות לתכשיטים.

8. אחת למספר שנים לגשת לבעל מקצוע שינקה אותם באופן מקצועי ויבריק אותם.


איך לנקות ברזי חמת?


הנה הוראות הניקוי לברזי חמת:

1. את שטחי הברז הצבועים והמצופים יש לנקות במטלית רכה ויבשה מיד לאחר השימוש.

2. על מנת להסיר אבנית מהברזים יש להשתמש במטלית רכב וחומץ 5% ולאחר הניקוי לשטוף היטב במים פושרים.

3. מדי פעם יש לפרק את המזלפים ומעדני הזרם (זאת לפי איכות המים במקום מגוריכם) ולהשרות בחומץ 20-40 דקות ולאחר מכן לשטוף במים פושרים. רצוי לעשות זאת אחת לחודשיים.

4. אין לנקות את הברש בחומרי ניקוי מזיקים כמו אקונומיקה, אבקות ניקוי, חומצה, דטרגנטים, צמר פלדה וסקוטשברייט וכדומה.
איך להגיב כשילד מכתים את הבגד בארוחה חגיגית?


קורה לעתים קרובות שהילד מכתים את הבגד הכי יפה שלו בארוחה חגיגית, כדאי להתייחס לדבר בסלחנות ובכל מקרה להיערך לכך בצורה זו:

1. להסביר לילד שלכבוד האירוע אתם מלבישים לי בגדים יפים במיוחד ואתם מבקשים שישמור עליהם.

2. לשבת ליד הילד בזמן האוכל, לשים לב שהוא קרוב לשולחן במידה מספקת ואוכל בעזרת סכין ומזלג או כפית (ולא בידיים למשל).

3. להביא חולצה נוספת ולהציע לילד (במיוחד כזה שאתם צופים שתהיו אתו בעיה) להחליף חולצה בזמן האוכל ולאחר מכן ללבוש שוב את החולצה היפה.

4. לא להגזים בהשקעה בבגדים חגיגיים, סופם ידוע מראש...

5. להצטייד בחליפת בגדים יפים נוספת, למקרה שהראשונה תתלכלך.

6. בכל מקרה חשוב לא לכעוס על הילד ולהביכו מול כל הנוכחים, זה הלא קורה גם למבוגרים שבינינו.
איך נשמור על גופנו בזמן נקיון הבית?


כך שומרים על הגוף בזמן ניקיון הבית:

1. פעילות נכונה במהלך עבודות הבית יכולה לשמור על בריאות השלד. הוצאת פרטי לבוש שונים מהארון, לדוגמא, גורמת להרבה מאד אנשים לבצע כיפוף חד ולא נכון ועשויה לפגוע בחוליות עמוד השידרה התחתונות. על כן מומלץ לעמוד על ברך אחת או על שתיהן וכך להעביר את כובד המשקל של הגוף אל אזור הרגליים.

2. שימוש נכון במטאטא או שואב אבק: יש להקפיד לעבוד עם מוט ארוך על מנת שלא נאלץ להתכופף שלא לצורך, ובעת העבודה עם כלים אלה, יש להקפיד על עמידה זקופה, העברת משקל בין הרגליים, ומידי פעם לבצע הפסקה קלה למתיחות.

3. רצוי להתכופף כמה שפחות, אבל אם כבר מתכופפים אז לא מהגב, אלא באמצעות הברכיים.

4. הרמת משאות או הזזת חפצים כבדים: בכוח הידיים והברכיים (הגב זקוף, הברכיים מכופפות, והחפץ צמוד מה שיותר לגוף).
איך למנוע הרעלת מזון בבית?



בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה בבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. שטיפת ידיים שמים חמים וסבון לפני תחילת הבישול

2. שטיפת ידיים במים חמים וסבון לאחר מגע בביצה לא מבושל או בשר נא והקפידו על שטיפה יסודית, גם בין האצבעות

3. שמירה על משטחי עבודה נקיים - יש להקפיד על נקיון השיש במטבח, המדפים במקרר, והכיור אחרי שימוש בבשר

4. הקפדה על שימוש בגלים נקיים - החל מסכו"ם ועד הכלים בהם אתם מבשלים

5. יש להקפיד להחליף את סקוץ' הכלים ושאר כלי הניקוי בזמן

6. הקפידו על הפרדת קשרי חיתוך לבשר נא, לירקות ופירות וללחם. גם אותם יש לשטוף באופן יסודי לאחר השימוש. כשאר קרשים סדוקים או שיש בהם סימני חיתוך רבים, זה הזמן להחליף.

7. ייבוש הכלים - יש לתת לכלים להתייבש באוויר או לנגב אותם במגבת נייר חד פעמית. מגבת בד עלולה להעביר חיידקים לכלים, במיוחד אם ניגבתם בה ידיים לא נקיות.

8. הקפדה על תאריכי תפוגה - יש לשים לב לתאריך התפוגה של כל מוצר והקפידו ולא לקנות או לצרוך ממנו לפי תאריך זה.

9. הכנסת מוצרים למקרר - לא להתמהמה, חשוב להכניס למקרר את מוצרי המזון מיד כשחוזרים מהקניות.

10. הכנסת אוכל למקרר בסוף הבישול - יש להכניס למקרר את המזון תוך שעתיים מסיום הבישול, או תוך שעה אם הטמפרטורה מעל 30 מעלות.

11. הפשרת דגים ובשר - בשרים ודגים לא מבושלים יכולים להיות בעלי פוטנציאל לזיהום. יש להפשירם בהדרגה במקרר, במדף התחתון על צלחת בכדי שלט יגירו נוזלים על מדפים ומזון אחר.

12. שטיפת עוף - לפי אזהרה שפורסמה לאחרונה מטעם הרשות הבריטית לבטיחות מזון בנושא, יש להימנע להימנע משטיפת עוף נא, כדי שלא ישפריץ ויפיץ חיידקי הליקובקטר. אלו המתעקשים לשטוף בכל זאת צריכים לעשות זאת בתוך קערה בתחתית הכיור.

13. לא להשתמש במרינדה כרוטב - אל תשתמשו במרינדה שבה השריתם את הבשר כרוטב לבשר שכבר עבר בישול.

14. חימום אוכל שהיה בקירור - שאריות של מזון מבושל שנשמרו בקירור כדאי לחמם היטב עד שיעלו אדים.

15. שטיפת פירות וירקות - שטפו היטב ירקות ופירות. הורידו את העלים החיצוניים של חסה וכרוב, ושטפו היטב את כל שאר העלים.
איך לשמור על תכשיטי כסף נקיים ומבריקים?
איך לנקות תריסי אלומיניום?
איך לשמור על מכונת הקפה שלנו?
איך לנקות ולתחזק סלון עור?
כיצד נוריד את כמות השיער שהחתול בולע בעת ליקוק?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.