» «
שיניים
מה עלול לגרום להגבלה בפתיחה של הפה?


טווח פתיחת פה התקינה הממוצעת הוא 50-40 מ"מ . הגבלה בטווח הפתיחה של הפה יכול לנבוע מגורמים רבים ומחייב אבחון פרטני בכל מקרה ומקרה. התופעה יכולה לנבוע משני מקורות:

מקור שרירי: התכווצות של שרירי הלעיסה עקב פתיחת פה ממושכת (טיפול שיניים למשל) פתיחת פה מכסימלית פתאומית (פיהוק, שירה וכו'). מוכרת גם תופעה הגנתית של השרירים העוברים התכווצות כאמצעי למנוע תנועה של הלסת במקרים בהם יש תהליכים דלקתיים כואבים של אחד ממרכיבי מערכת הלעיסה. למשל בעקבות הזרקת אלחוש מקומי על ידי רופא שיניים, עקב דלקת חניכיים סביב שן בינה בוקעת, עקב דלקת של מפרק הלסת וכו'.

מקור מפרקי: פגם בעצמות הלסת ו/או בסחוס/דיסק המפרק ו/או ברצועות התומכות.


נכתב ביחד עם ד"ר אפרים וינוקור
ארוחת בוקר
מהם 5 כללי זהב לארוחת בוקר טובה?


הנה 5 כללי זהב לארוחת בוקר טובה:

1. ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה של היום. היא פותחת את היום ותעניק לכם כוח להמשך – אל תדלגו עליה. כדאי גם לאכול ארוחת 10 כדי להתחזק עד לארוחת הצהריים.

2. ארוחת בוקר מזינה כוללת מאכלים שנותנים אנרגיה טובה וכוח: פרוסה עם גבינה, חביתה, סלט, טוסט גבינה צהובה, פיתה עם חומוס וכו'.

3. לא כדאי לאכול בארוחת הבוקר עוגות או ממתקים – הם יגרמו לכם להיות עייפים בהמשך היום.

4. אם שותים שוקו או מיץ בבוקר, כדאי לשתות עם קש, כדי שהסוכר לא יציף את כל הפה ויתרום להרס השיניים.

5. כדאי לצחצח שיניים אחרי ארוחת הבוקר, כדי שעד לארוחת הצהריים השיניים תהיינה נקיות משרידי מזון והחיידקים ישארו רעבים ועצובים... במיוחד חשוב לצחצח את השיניים הטוחנות, כי בחריצים שבהם יש מזון וחיידקים.
כאבים
ממה נובעים כאבי פנים ולסתות?



כאבי פנים ולסתות נובעים על-רקע הפרעות תפקודיות במערכת הלעיסה (TMD-Temporomandibular Disorders ) הפוגעות בשרירי הלעיסה ו/או במפרקי הלסתTemporomandibular Joint - TMJ) ). קבוצת הפרעות זאת זוהתה כגורם הראשי לכאבים באזור הפה והפנים אחרי כאבי שיניים. הפרעות אלו שכיחות אצל נשים מאצל גברים ביחס של כ-1:6.

למרבית ההפרעות התפקודיות במערכת הלעיסה תסמינים (סימפטומים) משותפים. כתוצאה מכך קיימת בעיה גדולה באבחון ההפרעות השונות. אבחון נכון חיוני לצורך מתן טיפול יעיל.

נכתב ביחד עם ד"ר אפרים וינוקור
דלקת חניכיים
ממה נגרמת נסיגת חניכיים?


כאשר המצב הדלקתי בחניכיים נמשך לאורך זמן והאבנית מצטברת מעל ומתחת לחניכיים, נראה החמרה בסימנים, ותחילת מצב של מחלת חניכיים דלקתית כרונית, המכונה פריודונטיטיס. הסימנים יחמירו, ולעיתים מופיעים גם כאבים וקשיים באכילה. כיסי החניכיים יגדלו, והמרווח בין החניכיים והשן יגדל.

במקביל גם תתחיל תופעה של נסיגת חניכיים ופגיעה בעצם שסביב השיניים, וברקמות המעגנות את השן אל העצם (כלל הרקמות הנ"ל מכונה "מנגנון התאחיזה", מהמילה "לאחוז"). השורשים ייחשפו יותר ויותר, השיניים תיראינה ארוכות יותר, ויופיעו מרווחים בין השיניים בנקודות שבהן החניכיים נסוגו.

שיניים

הלבנת שיניים
מהם טיפולי הלבנת השיניים הנפוצים?



שלוש שיטות עיקריות להלבנת שיניים קיימות. אלו הן:

1. הלבנה פנימית - מיועדת לשיניים שאבדה להן החיות וחומר ההלבנה מוכנס ללשכת מוך השן. דרושים מספר טיפולים המבוצעים ע"י רופא שינים, לקבלת התוצאה הרצויה.

2. הלבנה חיצונית - שיטת הלבנה בה החומר הכימי המלבין נמצא על השן בעזרת פסי הלבנה המונחים על השיניים או באמצעות מעטפת צלולואיד. זמן ההלבנה תלוי בזמן שבו נמצא החומר על השיניים.

3. הלבנה ע"י קרן לייזר או קרן אור - הלבנה הנעישת ע"י חימום חומר ההלבנה בקרני לייזר או קרני אור למשך חצי דקה. התוצאה הרצויה מתקבלת לאחר כמה טיפולים.
ילדים
אילו טיפולי שיניים מומלצים לתינוקות ולפעוטות והאם תמיד יש חורים בשיניים לילדים?


אלו טיפולי השיניים המומלצים לתינוקות ופעוטות:

1. ניקוי פלאק ואבנית: גם ילדים חשופים לדלקות חניכיים, במיוחד בגלל שאינם מצחצחים בצורה יעילה. מומלץ לנקות את הפלאק והאבנית בביקורת מדי חצי שנה. הצטברות חיידקים על גבי השיניים עלולה גם לגרום להיווצרות חורים. כדאי לאבחן כל בעיה מייד בתחילתה, כדי לפתור אותה בקלות!

2. ציפוי פלואוריד: לאחר ניקוי הפלאק והאבנית, מומלץ לבצע גם ציפוי פלואוריד לשיניים – טיפול זול ומהיר, שמחזק את השיניים ומגן עליהן מחיידקים ומעששות.

3. איטומי חריצים: בשיניים האחוריות, הן בשיני חלב והן בשיניים קבועות, יש חריצים וחרירים. איזורים אלו מועדים לעששת (בגלל שרידי מזון וצחצוח לקוי), והזנחתם עלולים להוביל לעקירה כבר בגיל צעיר. באיטום חריצים ממלאים את החריץ בחומר מיוחד (דומה לחומר ממנו מכינים סתימות לבנות), ובכך יש מספר יתרונות:
1. שן שעברה איטום חריצים תהיה מוגנת יותר מעששת, דבר שיחסוך לילד (ולכם) עששות מכאיבות וטיפולים לא נעימים.

2. אין צורך לקדוח בשן כדי לבצע איטום חריצים. התחושה היא של "דגדוג" השן בלבד.

3. אין כלל כאבים באיטום חריצים, ואין צורך בזריקה. כאן טמון "בונוס" נוסף – אפשר להראות לילד שהמקדחים והמכשירים האחרים אינם מכאיבים, ואפילו מדגדגים... זהו יתרון פסיכולוגי גדול לקראת ביצוע טיפולים בעתיד.

4. עלות כספית נמוכה – מחיר איטום חריצים הוא כחצי ממחיר סתימה, וכשישית ממחיר ביצוע טיפול שורש בשן חלבית וכתר טרומי אח"כ. * הטיפול מאוד מהיר וקל, בטיפול אחד אפשר לסיים איטומי חריצים במספר שיניים בבת-אחת.
צחצוח שיניים לכלב
איך לצחצח שיניים לכלב?



כך תצחצחו שיניים לכלבכם:

1. כדי להרגיע ולהרגיל אותו, טובלים את האצבע המורה במרק בשר עוף או רוטב ומשפשפים אותה בעדינות על החניכיים של ושתיים שלוש שיניים.

2. בהדרגה, מתחילים להעביר ולשפשף על השיניים בתנועה סיבובית את האצבע עטופה בגזה.

3. מצחצחים בסיבוב, עם מברשת שיניים רכה מאוד, על השיניים של הכלב.

4. כשהכלב התרגל להברשת שיניו, מוסיפים את המשחה, שמיועדת לכלבים, או נוזל שיניים. בשום אופן לא להשתמש במשחת שיניים של בני אדם, כי חומציות הפה האנושית שונה משל הכלב.


הנה סרטון הדרכה של צחצוח שיניים לכלבים:

https://youtu.be/AwcqgZUsbB4


צחצוח השיניים לכלב - הדרכה באנגלית:

https://youtu.be/PsNlLLSBWLU
חריקת שיניים
מהן ההשלכות של ברוקסיזם, שחיקה והידוק של השיניים?


בזמן חריקת שיניים במהלך השינה, השרירים מפעילים כוחות מוגברים מאד, הרבה מעבר לכוח הנדרש לצורך אכילה בליעה ודיבור. הכוח הממוצע בלעיסה הוא כ- 6 ק"ג, ואילו הכוחות המופעלים בזמן חריקת שיניים בלילה יכולים להגיע לכ-100 ק"ג! פעילות מוגברת זו עלולה לגרום להופעת כאב בשרירי הלעיסה וכאבי פנים וראש. במקרים חמורים יתכנו גם נזקים למפרקי הלסת.

השחיקה המוגברת גורמת לפגיעה בשיניים המתבטאת בהתקצרות השיניים. השיניים נהיות רגישות לשתיה חמה/קרה, ולמתיקות. בגלל שחיקת האמייל המגן על השיניים הן נהיות פגיעות יותר לעששת ("ריקבון"). פגיעה בשיניים הקדמיות פוגע קשות באסטטיקה.

לעיתים בעקבות התקצרות השיניים צורת הפנים משתנה: הזווית בין השפתיים מקבל הטיה כלפי מטה, השפתיים נהיות דקות ונוצר הרושם שלאדם אין שיניים.


נכתב ביחד עם ד"ר אפרים וינוקור


שיניים
איפה יש מרפאות שיניים שמאפשרות טיפולים במחירים סמליים לנזקקים ולנצרכים?



לטיפולי שיניים ושיקום הפה בחינם או בסיבסוד לנזקקים ראו את מרפאות השיניים שנותנות הנחות לנזקקים או אפילו טיפולים בחינם, במקרים שמחייבים זאת:

1. בפרוייקט "רופאי הר"ש למען הקהילה" שמנהיגה ההסתדרות לרפואת שיניים בישראל, מאפשרים כמה מאות רופאי שיניים טיפולי "פרו בונו", בחינם לנזקקים. פנו ללשכת הרווחה במועצה המקומית או העירייה שלכם, ואם שם לא מסייעים לכם, התקשרו ישירות אליהם, בטלפון 03-5288054 או דרך אתר האינטרנט שלהם (ראו קישור מצורף).

2. מרפאת שיניים לובה סלום שנמצאת בירושלים מאפשרת טיפול שיניים מסובסד לנזקקים, במחירים מוזלים של עד 75% פחות. כתובת: בר אילן 22,
ירושלים. טלפון: 02-5000316
איך אפשר להלבין שיניים?



קודם כל, היזהרו מפני "שיטות סבתא" לביצוע ההלבנה ומשווה בין השיטות השונות הקיימות בשוק.

עד לא מזמן, שינוי צבע השן והבהרתה היה נחשב כמותרות לעשירים בלבד. עם התקדמות הטכנולוגיה והוזלת עלויות יצור, הפכה הלבנת השיניים לתהליך פשוט, בטוח, מהיר, ולא פחות חשוב - זול. קיימות סיבות שונות לשיניים "צהובות", כגון ניקוטין, קפאין, גנטיקה, גיל, חבלות, טיפולי שורש, סתימות לקויות, תרופות ועוד. השיטות הנפוצות להלבנת שיניים הן: על-ידי סד (תבנית) בבוקר, על-ידי סד (תבנית) בערב, על-ידי לייזר, על-ידי פסי הדבקה ועל-ידי "לק".
כדי לאבחן את המצב במדוייק ולהתחיל בטיפול המתאים והיעיל ביותר, התייעץ עם רופא השיניים.

אל תתפתה ל"שיטות סבתא" כגון שפשוף במלח גס / סודה לשתייה וכו' – אתה עלול לפגוע בציפוי השן שלך, ולגרום לנזק בלתי הפיך !

חשוב לדעת:

* בכל מקרה, הצבע הצהבהב יחזור במשך הזמן, אך קל להלבין שוב ושוב.
* כתרים, גשרים, ציפויי חרסינה וסתימות לבנות - לא יולבנו באף אחת מהשיטות !!! ולכן יש להתייעץ עם הרופא לגבי התוצאה הסופית, ולקחת בחשבון אפשרות של החלפת כתרים/סתימות לבנות שאינם זהים בצבע לתוצאה המולבנת
* בקרב מעשנים ואנשים ששותים הרבה תה וקפה - התוצאות פחות מוצלחות.
* חובה לבצע ניקוי אבנית והברקה (פוליש) לפני כל תהליך הלבנה - וכמובן בדיקה שאין עששת (חורים) או מחלות חניכיים וכו' .
* לדעת רוב הרופאים, התהליך הבטוח ביותר הינו על-ידי סד (תבנית), ואין כל חשש לפגיעה בשן.
* לבן מוחלט - צבע לא טבעי, שאפשר להשיג רק ע"י ציפויי חרסינה או כתרים


1. לייזר:
יתרונות: פיקוח רפואי צמוד, מהיר (1-2 טיפולים בדר"כ)
חסרונות: יקר מאוד, טיפול חוזר מחייב מחיר מלא מחדש, ישנם מקרים רבים של רגישות לאחר הטיפול, יש ויכוח האם עלול לפגוע במוך השן (עצב + כלי דם פנימיים)
* כדאי לדעת: התהליך זהה לזה של הסד - יש ג'ל שמלבין, הלייזר רק גורם לחימומו ולכן לטיפול מהיר יותר (ואגרסיבי יותר)

2. הלבנת "אקספרס" במרפאה
על-גבי השיניים נמרח ג'ל, והן מחוממות ע"י אור מיוחד (לא לייזר)
יתרונות: מהיר (1-2 טיפולים בדר"כ), מבוצע במרפאה ע"י הרופא, זול יותר מלייזר
חסרונות: טיפול חוזר מחייב מחיר מלא מחדש, ישנם מקרים רבים של רגישות לאחר הטיפול
* כדאי לדעת: התהליך זהה לזה של הסד - יש ג'ל שמלבין, המהירות נובעת מחימומו של הג'ל ולכן הטיפול מהיר יותר (ואגרסיבי יותר)

3. מכחול ("לק")
בקבוק קטנטן שדומה לבקבוק לק - נוזל + מכחול.
יתרונות: יחסית זול, זמין בבתי המרקחת.
חסרונות: אינו מלווה בפיקוח רפואי, מתאים רק לטיפול חד פעמי, לא נוח לשימוש, לא מדוייק - עלולים למרוח גם את החניכיים ואת השפתיים, נגמר מהר, חומר חלש יחסית, איטי יחסית.

4. הלבנה ע"י פסי הדבקה:
פסי הדבקה (בדומה ל-"סלוטייפ"), שבצידם הפנימי נמצא חומר ההלבנה.
יתרונות: יחסית זול - אם כי מתאים רק לטיפול חד פעמי.
חסרונות: אינו מלווה בפיקוח רפואי, איטי יחסית, מתאים רק לטיפול חד פעמי, לא נוח לשימוש, לא מדוייק , נגמר מהר, חומר חלש יחסית.

5. הלבנה ע"י סד (תבנית):
הסד הינו מעין "כפפה" לשיניים, שעשויה סיליקון רך ועדין, ומותאם אישית לכל מתרפא.
יתרונות: מלווה בפיקוח רפואי, לשימוש ארוך שנים - כשהשיניים שוב מצהיבות, מוציאים מהארון ומשתמשים שוב!!! כמו כן זול, בטוח מאוד, קל לשימוש ביתי, ניתן להשתמש שוב ושוב (בהשקעה קטנה של קניית הג'ל מחדש).
חסרונות: איטי יחסית - בדרך-כלל צריך טיפול של שבוע עד 10 ימים, אם כי כבר לאחר מס' ימים רואים הבדל.
* כדאי לדעת: עם אותו הסד אפשר לבצע הלבנה בשעות היום (חצי שעה עד שעה) או בשעות הלילה, תוך כדי שינה - לפי העדפת המתרפא. ניתן גם לגוון בין השיטות
* כדאי לדעת: אין כל חשש לפגיעה בשן, וההלבנה ע"י סד נחשבת בעיני רוב הרופאים לבטוחה וליעילה מכל השיטות.

הטיפול ע"י סד (תבנית) נועד להבהרת הצבע הבסיסי של חומר-השן (הדנטין). תהליך ההלבנה פשוט וקל. כבר לאחר מספר ימים רואים שינוי, כשבממוצע התהליך אורך בין 10 ל- 14 ימים. במקרים "קשים" ניתן להאריך את זמן התהליך.

החומר הוא אותו חומר שמשמש להלבנת שיניים על-ידי לייזר. הלייזר רק מחמם את החומר שעל השן, ולכן התגובה מהירה יותר – אך אגרסיבית יותר ובלתי-צפויה יותר.

הסד מותאם למטופל באופן אישי, בעבודת מעבדה מדוייקת וקפדנית, ולכן השימוש בו נוח וקל מאוד, ללא גירוי, פציעה או רפלקס הקאה. הסד עשוי מסיליקון שקוף, רך ודק - ולכן נשיאתו בפה הינה בנוחות מקסימלית, כאילו לא היה קיים !
התהליך המיוחד שבו מוכן הסד הופך אותו למדוייק והרמטי. כך מתאפשרת שליטה באיזורים אשר ברצונך להלבין, ואין כל חשש מדליפת החומר ובליעתו (למרות שאינו רעיל - אינו טעים...).

הסד נשמר למשך שנים רבות! כשיתעורר צורך בהלבנה נוספת, כל שעל המטופל לעשות הוא לנקותו, למרוח את חומר ההלבנה– וקדימה, לפה !

חומר ההלבנה בטוח לחלוטין לשימוש, ואין כל סכנה – גם אם בולעים מעט בטעות. החומר אינו פוגע בשכבות השונות של השן, ואינו מקלף את הציפוי שלה. כמו כן הינו בטוח לחלוטין לחניכיים.

לאחר שימוש ממושך או אינטנסיבי בחומר תתכן רגישות קלה בשיניים, שחולפת מעצמה. כל שעל המטופל לעשות הוא להפסיק ליום-יומיים את ההלבנה, ולהתחיל שוב לאחר שחלפה הרגישות. כאמור, אין כל חשש לפגיעה בשן.
עשו לי לאחרונה כתר בשן ומאז אני לא מסוגל/ת לסגור את השיניים כמו תמיד רופא השיניים שלי אומר שהסגר שלי תקין. מה יכולה להיות הסיבה?


הסיבה הנפוצה לכך היא אמנם הפרעה ממשית ב"גובה" השיקום החדש (כתר, גשר וכו'), והטיפול היא הורדה סלקטיבית לצורך התאמת הסגר.

במקרים נדירים, בעקבות שינוי בצורת השיניים המשנה את המגעים בין השיניים הנגדיות ("שינוי בסגר"), מתפתחת תופעה המכונה בשם "מודעות סיגרית מוגזמת" ("Occlusal Neurosis” or "Phantom Bite"). התופעה נובעת מהפיכת הרגל של בדיקה חוזרת ונשנית האם השיקום החדש (הכתר") מפריע בזמן סגירת הפה, לתהליך כפייתי המנותק מבעיות דנטליות אמיתיות.

במקרה זה אסור לנגוע בשיניים כי הדבר רק מחמיר את התופעה!


נכתב ביחד עם ד"ר אפרים וינוקור
איך נשמור על חניכיים בריאות?



טיפ זה מקורו מהרפואה ההוליסטית. קיים שמן אתרי המורכב מג'וניפר וציפורן, מבית היצרן: "שלוס" בת'א. שמים 3-4 טיפות על משחת השיניים שמרוחה על המברשת, ומצחצחים. בתחילה זה מעט חריף, אך מתרגלים. השילוב הזה משמש לריפוי חלל הפה, עוזר בעצירת דימומים ונסיגות חניכיים, מניעת ריח פה, פצעים בפה, ויצירת אבנית. ניתן לשימוש גם ביחד, עם אבקת חואר. כמי פה, ניתן למהול 4 טיפות בכוס מים ולגרגר.

אין השימוש בשמן מחליף טיפול אצל רופא השיניים ותחזוק אצל השיננית. חפשו ברשת לקנייה ישירה. או שבקשו מבית הטבע להזמין עבורכם. בהצלחה עם חיוך יפה ובריא.
למה בריא לשתות שייקים ירוקים?


שייקים ירוקים טובים לבריאות מאחר והם עשירים בכלורופיל שהופך זמין יותר לגוף לאחר שנטחן. לכלורופיל יתרונות בריאותיים רבים וצריכתו חשובה לגוף מאין כמותה. אלו יתרונותיו הבריאותיים של הכלורופיל המצוי בשפע ובזמינות גבוהה בשייקים הירוקים למיניהם:

מתקן את התאים בגוף

טוב לדם ומשפר את ספירתו

יעיל נגד מצבי אנמיה

מסייע להסדרת המחזור החודשי

יעיל נגד סרטן

עשיר בברזל

מקל על מצבי נזלת

מחזק ומתקן את התאים בגוף

מנטרל את הרעלים שיש במזון שאנו צורכים

טוב לטיהור של הכבד

מסייע לנקות את רקמות המעיים

מסייע לשפר הפטיטיס

מסייע במצב של המופיליה

מזרז ריפוי של פצעים

מחזק את השיער

מחזק את הציפורניים

טוב לייצור חלב אם

טוב לראייה

מסייע לנטרול ריחות גוף

נלחם בחיידקים המצויים בפצעים

מנקה את השיניים והחניכיים ממוגלה

טוב לנטרול ריח פה רע

מפחית כאב שנגרם מדלקות

מקל על דלקת שקדים

מסייע בהקלה על כאבי גרון

משמש כנוזל חיטוי לאחר ניתוחי חניכיים

מרגיע כיבים

מקל על כאבים ונפיחות כתוצאה מטחורים

מסייע לשקם את מערכת כלי הדם ברגליים

טוב לוורידים נפוחים
איך נלמד תינוק לצחצח שיניים?



היגיינה נכונה היא אחת המתנות החשובות שניתן לתת לילדינו. במקרים רבים יכול חינוך לשמירה על היגיינה טובה למנוע בעיות עתידיות, ועדיף להתחיל כמה שיותר מוקדם. לתינוק בגיל 6 חודשים, למשל, אפשר לקנות מברשת שיניים לפעוטות, צבעונית ורכה, ולצרף אותה לשלל המשחקים והנשכנים שלו. התינוק יהיה מאושר מצעצוע נוסף, יתרגל להחזיק אותה בידיו ולדחוף אותה לפיו, ובעצם יעניק עיסוי בריא והברשה לחניכיים ולשיניים המתפתחות. כך, כשיגדל, המברשת ופעולת הצחצוח לא תהיינה זרות לו, והוא ישתף פעולה בשמחה. רצוי גם לנגב בעדינות את שיני החלב לאחר ארוחה, למניעת הדבקות שרידי מזון לשיניים. דרך נוספת להחדיר לתינוק את חשיבות הצחצוח היא לצרף אותו אל ההורה בזמן שההורה מצחצח שיניים, ולהציג זאת כמשחק כייפי, ולהראות לתינוק כמה נעים וטוב לקבל שיניים נקיות ויפות!


הנה סרטון הדרכה לצחצוח שיניים לפעוטות וילדים:

http://youtu.be/rUkRF7N6etk
אפשר לקבל מדריך לנשיקה הראשונה? איך להתנשק נשיקה ראשונה?
איך לנשק נשיקה ראשונה?
איך מתנשקים בנשיקה הראשונה?


הנה ההמלצות שלנו לנשיקה צרפתית למתחילים, מה שקרוי "הנשיקה הראשונה":

בלי ריח פה - לא כדאי לאכול בצל ושום לפני פגישה רומנטית, אלא אם השותף עשה זאת גם הוא.

בטחון עצמי ועדינות - אף אחד לא חייב לדעת שאתם טירונים. נהגו בבטחון אך מצד שני בכבוד והתחשבות ולא בהסתערות מוטרפת לנשיקה צרפתית חודרנית ומשתלטת.

שפתיים סגורות - בנשיקה הראשונה התחילו בעדינות ורק אם בהדרגה, ניסיתם להחדיר את לשונכם וקיבלתם "אישור" מבן הזוג להמשיך בכך, ובמקרה הטוב גם שיתוף פעולה מתלהב, אתם בעניין ותוכלו לחגוג בנשיקה צרפתית.

הטיית ראש קלה - כל אחד לצד אחר, תאפשר לכם להתנשק בכיף ובזווית הרצוייה.

עיניים עצומות בתחילת הנשיקה - הן דבר נעים ומכבד. רק בהמשך ובעדינות, פיתחו את העיניים והביטו, אך הימנעו ממפגש עיניים פעורות, אם אתם לא רוצים להתפקע מצחוק או להפחיד את בן זוגכם..

לא להדביק שיניים - זה לא כל כך נעים ויכול להיות מטריד, אם לאחד מכם גשר בשיניים.

לדחוף את הלשון בעדינות - העברת הלשון לפיו של השותף לנשיקה היא הצד החשוב בנשיקה, אך עשו זאת בעדינות רומנטית ולא באגרסיביות רבה מדי, אם זה מרגיש נוח - אתם בסדר!

נשיקה בצוואר מותרת - אפשר לנשק גם את הצוואר אבל להשאיר סימן זה בסדר רק אם השותף שלכם רואה בזה סימן רצוי - כבוד!

ידיים פעילות - להגברת האפקט של הנשיקה, כדאי להשתמש בידיים, בעדינות, על ידי ליטוף של ראש, שיער, כתפיים, אוזניים וצוואר. ניתן גם להצמיד בעדינות את שותפך לנשיקה אליך.


יש לנו עוד מדריכים בתגית "נשיקה צרפתית" והנה סרטון מתוכם:

http://youtu.be/NFOiGsEIP30
איך להתנשק כשלאחד מכם יש גשר בשיניים?


הנה כך:

1. בקשו מרופא השיניים שמתקין לכם את הגשר שידאג לגשר בלי קצוות חדים או אפשרות כלשהי לפציעה ללשונו של שותף עתידי לנשיקה.

2. לא רצוי להתנשק לפני שעבר חודש מהתקנת הגשר.

3. נרגעים ולא נכנסים ללחץ. כשמנשקים מישהו עם גשר בשיניים, עדיף לסגור את השפתיים, רוב הזמן. זה לא נעים לפגוש במתכת, בזמן נשיקה. עם זאת, אין עדויות על אנשים שנתפסה להם הלשון בגשר של מישהו שעימו התנשקו.

4. כשמנשקים מישהו עם גשר נשיקה צרפתית, נוהגים בעדינות באשר ללשון ולא מתנשקים באגרסיביות והשתוללות. התשוקה במקומה - אבל הלשון עדינה מאד ויכולה להיפצע, גם אם הגשר מושלם.

תהנו!


הנה סרטון הדרכה משעשע לנשיקה עם גשר:

https://youtu.be/Xvz3D0lxUHU


ומומחה מסביר אם יש בעיה עם זה:

https://youtu.be/NY3BxKmMa9s
אילו בירורים כדאי לעשות לפני טיפולי שיניים?


הנה מספר בירורים שכדאי לעשות מול רופא השיניים שלכם לפני תחילת הטיפול:

1. חשוב לוודא באילו חומרים משתמש הרופא לסתימות וכתרים, עד כמה הם איכותיים, היכן הם מיוצרים והאם יעילותם מוכחת

2. לאנשים האלרגיים לתכשיטים שאינם מזה כדאי לבקש כתרים שאינם על בסיס מתכת בכדי שלא יגרמו להם לאלרגיה

3. בקשו מהרופא להשתמש בחומר לסתימות שהרכבו הכימי יגרום לפחות התכווצויות, דבר שישפיע על רמת הכאב והרגישות, במיוחד בסתימות אחוריות

4. וודאו שצבע הסתימה יראה כצבע השיניים שלידה

5. בררו לכמה זמן אסור לכם לשתות, לאכול ולעשן לאחר עשיית סתימה או כתר בכדי שלא לפגוע באסתטיקה של השיניים


האם הלבנת שיניים פוגעת בשיניים?



כל שיטות ההלבנה מבוצעות בעזרת אותו חומר רפואי, שמגיע בצורת ג'ל. בכל מקרה אין חשש לפגיעה באמאייל השן!

בהלבנת שיניים בעזרת סד לילה (תבנית "כפפה" מסיליקון לשיניים) אין כל סכנה לשיניים או לחניכיים.

בהלבנה בעזרת לייזר - הלייזר אינו מלבין, אלא רק מחמם את השיניים שעליהן מרוח הג'ל הנ"ל, ולכן יש חשש מחימום שן חיה וגרימת נזק לעצב!

יש לבצע הלבנת השיניים בפיקוח רפואי ולאחר איבחון מדוייק למקור בעיית הצבע
(לדוגמא, אולי השן משנה צבע בגלל ריקבון?)

ערכות ההלבנה שנרכשות בפארמים יעילות במידה מועטה, שכן ריכוז החומר בהן נמוך ושיטת העבודה מסורבלת, לא מדוייקת ולא יעילה
מתי לעשות ציפויי חרסינה לשיניים?


ציפויי שן בחרסינה או בקומפוזיט נועדו כדי להסוות פגמים במבנה השיניים, רווחים, זוויות עקומות וכו'. ונירים (נקראים גם למינייט, חזיתיות, פאצטות) כדאי לעשות אצל רופא שעוסק באסתטיקה דנטלית, ורק לאחר בדיקה קפדנית שהשן תקינה ואין בה עששת, והחניכיים נקיים לחלוטין מאבנית, כך שאינם סובלים מדלקות חניכיים (מכיוון שחניכיים כאלו מדממות ונפוחות, הונירים לא יידבקו היטב וכן יחמירו את המצב).

יש לקחת בחשבון כי לא כל פגם אפשר להסוות בשיטה זו, ולעיתים יש צורך בכתרים. לכתרים קדמיים ההמלצה היא כתרים ללא מתכת (למשל פרוצרה או אינצראם) או כתרים שהחלק המתכתי בהם עשוי ממתכות אצילות, שהינן אסתטיות, לא מחלידות ולא מעוררות תגובה דלקתי של החניכיים (למשל קאפ-טק, גאלוואנו, רנסנס).
מה כדאי לדעת לקראת השתלות שיניים וכירורגיה פה ולסת?



אם הנכם מצויים בפני מצב מסובך והחלטה קשה, לאחר שנים של נזק ואובדן שיניים, חניכיים ועצם לסת, להלן 8 עצות:


1. במצב מורכב (למשל צורך במספר גדול של שתלים, צורך בהרמות סינוס, צורך בהשתלות עצם) מומלץ לבצע את הכירורגיה והשתלים ע"י מומחה לכירורגיה פה ולסת, ולא רופא שיניים כללי. יקר יותר, אך שווה את ההפרש במצב כה מורכב. אגב, כל רופא שיניים יכול לבצע השתלות מבחינת החוק. אין תואר של "מומחה להשתלות", ויש להיזהר ממי שמציג עצמו כזה.

2. במצב מורכב לפעמים כדאי להמתין עד להחלמה וריפוי בין כל שלב. לדוגמא, אפשר מבחינה טכנית לעקור שן אבודה, לבצע השתלת עצם ומייד להרכיב גם כתר, אך סיכויי ההצלחה בדר"כ יורדים, ובמיוחד אם הייתה דלקת בשן האבודה או מחלת חניכיים באיזור.

3. לפני השתלות, הרמות סינוס וניתוחים מסובכים יש לבצע גם צילומי CT ולא רק צילומי רנטגן רגילים. צילום CT נותן תמונה רנטגנית תלת-מימדית, ומאפשר לרופא לבחון את איזור הניתוח במדוייק, לאבחן את עובי ורוחב העצם, ולבחור את השתל המתאים ביותר למצב, לדוגמא.

4. יש עדיפות כמובן למרפאה שבה עובדים ביחד מומחה לכירורגיה ורופא השיניים המשקם, ותוכנית הטיפול נבנית בהתייעצות וירידה לפרטי פרטים, לעומת נדידה בין מרפאות שונות, וטיפולים "בשלט רחוק". כך גם האחריות על הטיפולים ניתנת באותה המרפאה, וההתמודדות עם מצבים מורכבים.

5. בדרך כל מומלץ לא לבצע גשר טוטאלי (כל השיניים נמצאות על אותו גשר), אלא להפריד את העבודה השיקומית למספר גשרים נפרדים. לדוגמא מצב של חוסר שיניים נרחב או מוחלט: עדיף לבצע 8-10 שתלים, שעליהם מורכבים 3-4 גשרים, ולא גשר אחד "ענק" מצד לצד. במקרה של בעייה באחד השתלים יהיה ניתן לטפל נקודתית בבעייה, במקום להסיר את כל הגשר.

6. להיזהר מאוד מהבטחות נפלאות פרסומות מטעות וקיצורי דרך, ולבצע את הכירורגיה והשיקום "לפי הספר", בהקפדה על החלמה ואיכות. קיצורי הדרך הינם רק על חשבון המטופל. במיוחד אל תאמינו לפתרונות שמבטיחים תוצאה שתחזיק מעמד "לתמיד" או לפרסומות שמבטיחות סיום כל בעיות השיניים ביום אחד...

7. אל תעשנו, בוודאי לא ביום הניתוח ולפחות בחודש שלאחריו. העישון מפחית בעשרות אחוזים את הסיכוי להצלחת הפעולה הכירורגית, וגורם לכישלונות רבים.

8. ביום הכירורגיה ולאחריו מומלץ להרבות בקומפרסים עם קרח, למצוץ קוביות קרח/גלידה/קרטיבים, לשתות מים קרים, ולא להגזים בפעילות פיזית.

9. להמשיך את התרופות שנרשמו ע"י הרופא בדיוק לפי המרשם, ולא להפסיק (במיוחד לא אנטיביוטיקה, סטרואידים וכו').
האם אצל נשים בהריון יש רגישות יתר בחניכיים ומדוע?



הריון אינו גורם מחלות חניכיים, אבל בהחלט עלול לגרום החמרה של מחלה קיימת, מכיוון שבזמן ההיריון משתחררים בגוף האשה הורמונים הגורמים, בין היתר, תגובה דלקתית מוגזמת של החניכיים לחומרים הנמצאים ברובד הדנטלי. כמו כן חלים שינויים בכלי הדם ובמערכת החיסונית עם עלייה יחסית של החייקים האנארוביים. הסימנים הנראים לעין הם נפיחות, אודם ודימום בחניכיים המקיפים את השיניים. חשוב להדגיש כי הרובד הדנטלי הינו הגורם העיקרי לדלקת החניכיים, כך ששמירה קפדנית על היגיינת הפה בזמן ההיריון תסייע בהקלת התסמינים או אף במניעת התופעה. כמה מחקרים עדכניים הראו כי ישנו כפי הנראה קשר בין זיהום חניכיים כרוני ללידה מוקדמת ומשקל ילוד נמוך. המחקרים מראים כי הסיכון ללידה מוקדמת אצל נשים עם מחלת חניכיים כללית גבוה פי 4.5 עד פי 7 מאשר אצל נשים ללא מחלת חניכיים. נשים בהיריון צריכות להיות מודעות לחשיבות השמירה על בריאות החניכיים ולהבין כי מומלץ דווקא בתקופה זו לנסות ולמנוע ככל האפשר התפתחות של מחלת החניכיים.
האם לעשות סתימות לבנות או אפורות?
האם זה נורמלי שלכלב יפלו השיניים?
מה לעשות נגד ריח רע מהפה?
מה לעשות אם התינוק נפל ונחבל בשיניו?
האם מותר לעבור טיפולי שיניים בזמן ההריון?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.