» «
נשימה
איך נושמים כדי להירגע במצבי לחץ?



פיתחו את היום וסיגרו אותו עם נשימות. באופן טבעי האדם נולד עם נשימה מעגלית, נשימה זו היא נשימה בה נושמים ונושפים במעגל ללא הפסקה. האדם הבוגר עוצר את נשימתו הרבה פעמים ביום, הדבר חוסם לכמה שניות זרימת חמצן למוח ולאיברי הגוף ולאורך זמן יכול לגרום גם למתח רב ובעיות רפואיות.

נשימה מעגלית של כמה דקות על הבוקר ולפני השינה יכולה לסייע רבות למתח, שחרור ממחשבות, והתמקדות ברגיעה. דוגמא לנשימה מעגלית:
נשמו נשימה ארוכה ואיטית וסיפרו בלבכם 4 שניות. לאחר 4 שניות התחילו לנשוף באיטיות כאשר אתם סופרים בלבכם 6-7 שניות. וכך הלאה, 4 שניות נשימה 6-7 שניות נשיפה. חיזרו על הפעולה לפחות 2 דקות ותיראו כיצד זה משפיע עליכם.
רעמים
ילדי פוחד מאד מרעמים, איך להרגיעו?


אם ניתן להכינו לליל סערה - עשו זאת והקטינו את ההפתעה והחשש כשישמע את הרעמים. כשהוא פוחד - חשוב לתת לו להביע את הפחד ולכבד את פחדיו. הביטו ביחד איתו אל החלון שיראה את הברקים ויבין שהרעם הוא הקול שהם עושים. אם זה לא בלילה ומפריע לבני הבית - עודדו אותו לחקות בקולו או ברעש שיפיק מצעצועיו הרעשניים (התוף..) את צלילי הרעמים. צחקו איתו על החיקוי ותנו לו להרגיש שזה כמו משחק. אפשר גם לתת לו לצייר את "הרעם" כמו שהוא מדמיין אותו. אם זה בלילה - שבו איתו, ספרו לו סיפור על הרעם (אפשר גם להמציא סיפור כזה או לחפש ספר ילדים העוסק בנושא) או במידה והוא לא נרגע - הזמינו אותו למיטתכם וחבקו אותו בחמימות והגנה. לילד בגיל בוגר יותר חשוב לנסות ולהסביר מהו הרעם וכיצד הוא נגרם - ההבנה מפחיתה את החשש.
חריקת שיניים
אני שומע/ת את בן/בת זוגי משמיע קולות של חריקת שיניים בלילה. מה הסיבה?


קיימת תופעה המכונה ברוקסיזם המוגדרת כחריקה או הידוק של השיניים שלא למטרה תפקודית בזמן שינה או בזמן ערות . התופעה היומית היא הרגלית (פראפונקציה). התופעה בזמן שהאדם ער מתבטאת בדרך כלל בהידוק ("נעילת הלסתות בחוזקה ") כאשר האדם מצוי בריכוז (עבודה מול מחשב, לימוד וכו'), או כאשר האדם נמצא במתח נפשי מוגבר. התופעה הלילית מוגדרת כהפרעת שינה ואיננה בשליטתו של האדם. חריקה או הידוק של השיניים ומתרחשת בהתקפים של מספר שניות כל פעם, אך יכולה להתבצע עשרות פעמים במהלך היום ו/או הלילה.


נכתב ביחד עם ד"ר אפרים וינוקור
שינה
איך לישון נהדר?


כך תיהנו משינה מעולה:

1. תנו לשינה את מקום של כבוד, וודאו שאתם ישנים מספיק שעות, לפחות 7-8 שעות בלילה.

2. איכלו ב-12 השעות הראשונות של היום, הימנעו מארוחות קרוב לשעת השינה ובשעות הערב המאוחרות.

3. הימנעו משתיית משקאות המכילים קפאין כבר משעות אחר הצהריים.

4. הכינו את הבית לשינה, עממו אורות, התנתקו ממסכים ודאגו לאווירה רגועה.

5. לבשו פיג'מה או בגד שינה נוח ונעים לגוף.

6. שימו לב שחדר השינה מסודר ונקי ושעל המיטה מונחים מצעים נקיים האהובים עליכם.

7. עשו פעילות מרגיעה כמו מדיטציה, עיסוי כפות הרגליים או הראש והאזנה למוסיקה מרגיעה.

8. קראו ספר מהנה שאינו קשור לעבודה.

לילה

תינוק
איך להתעורר מבכי התינוק?



ניתן לשער שאינסטינקט אמהי יגרום להתעורר במהלך הלילות, ועם הזמן ניתן לגלות שאפילו אנחה עמוקה שמשמיע התינוק מעירה אותך מיד.
יתכן אמנם שבימים הראשונים שלאחר הלידה עדיין מתקשים לקום אליו, אך לשם כך קיימות האחיות בתינוקייה, בבתי החולים ובמלונות ליולדות, שידאגו לו בכל עת ובכל שעה.

בהמשך תגיעי לביתך ואז תוכלו ודאי להיעזר גם בבעלך.

ניתן להשתמש במכשיר ה"בייביסיטר" המונח ליד התינוק ומצפצף עם תחילת הבכי, אך הוא מומלץ בדרך כלל רק להורים לחוצים מאוד, וסביר להניח שאפשר היטב בלעדיו.
שינה
איך לישון טוב?



מחקרים רבים הוכיחו כי שינה חיונית לפעילות השוטפת של חיי היום - יום. פעילות קוגנטיבית: חדות, דיבור, זיכרון, חשיבה ואף מדדים פיזיולוגיים כמו משקל, הערנות ולחץ הדם. הנה מספר דברים שישפיעו על שינה טובה:


1. הימנעו מפעילות גופנית 3-4 שעות לפני השינה - האנדורפינים המשתחררים עם פעילות גופנית מעוררים את הגוף.

2. הרגיעו את הראש כשעתיים לפני השינה - אל תנסו לפתור בעיות מסובכות, מחשבה יצירתית, עבודה, חשבונות, לימודים, חדשות והכי חשוב: אל תכניסו את כל זה למיטה. קראו ספר, עשו יוגה, מקלחת עם שמנים ארומטיים, הגוף "יוריד הילוך" מעצמו וירגע.

3. הימנעו מניקוטין כשעה לפני השינה - הניקוטין מעורר ונשאר במחזור הדם כ- 14 שעות!

4. הקפדה על תזונה - כשעה לפני השינה אל תשתו משקאות מוגזים, אלכוהול, שוקולד, משקאות המכילים קפאין כמו קפה, תה, משקאות מעוררים וממריצים מאחר והם מעלים את רמת האנרגיה של הגוף. על פי הרפואה הסינית מומלץ לשתות תה קמומיל (בבונג) כי הצמח מרגיע את האנרגיה של הגוף.

5. אכילה לפני השינה - אל תאכלו ארוחות כבדות לפני השינה מערכת העיכול ממריצה את הגוף, יחד עם זאת אל תלכו לישון רעבים. ומאוד חשוב להקפיד על ארוחות מסודרות לאורך כל היום.


6. אווירה נכונה - לבשו בגדים נוחים ולא לוחצים לשינה, החשיכו את החדר השקיטו אותו, נשמו נשימות ארוכות במשך 3 דקות והיכנסו לאווירה רגועה שמתאימה לשינה טובה.

7. הכינו את המיטה לשינה האופטימלית - כריות, סדינים מפנקים, מזרון נוח וכמובן טמפרטורה טובה ונעימה בחדר. אל תשכחו להוציא מהמיטה חפצים חדים ומפריעים (טלפונים, ספרים, שלטים).

8. אל תשנו עם החיית מחמד במיטה - התזוזות שלו/ה במהלך הלילה יכולים להעיר אתכם.

9. טפלו בבעיית נחירות - קמים עם סימנים כחולים על היד והאישה כועסת? אתה נוחר! בקש מהרופא המשפחתי שלך להיבדק על ידי מכשיר ה- WatchPat על מנת לבדוק האם יש לך דום נשימה בשינה.

10. כשהשעון המעורר מצלצל קומו - אל תפעילו "נודניק" בשעון. הגוף צריך להתעורר ולא לשקוע בנמנום. במקרים קיצוניים של עייפות יתר הישארו במיטה ושנו עוד 20 דקות. מאוד חשוב לא להפוך את זה לקבע.

11. הקפידו על שגרת שינה קבועה - לכו לישון וקומו כל יום באותה בשעה, כך הגוף יתרגל והשינה תהיה רצופה וקבועה. אל תשנו במהלך היום. אתם רוצים להתפנק בשנת צהריים? לכו לנוח עד 8 שעות משעת ההתעוררות שלכם כי אם תלכו לישון אחרי, הדבר יכול לפגוע בשנת הלילה שלכם.

הטיפים נאספו על ידי מנהלת מכירות ישראל איתמר מדיקל, אלונה סגל.
עור הפנים
מה לעשות כדי לטפל בעור הפנים באופן יומיומי?



מלבד טיפול תקופתי אצל קוסמטיקאית אחת ל 3-4 חודשיים, יש להקפיד מאד על שמירה וטיפוח עור הפנים מדי יום ומומלץ לעשות בעזרת שימוש בתכשירים הבאים:

ניקוי פנים - מדי יום, כל בוקר וערב, יש לנקות את הפנים מהזיהום הרב שהן צוברות במשך היום. הבחירה באיזה תכשיר ניקוי להשתמש היא אישית. האפשרויות: חלב פנים, מי פנים, תחליב רחצה לפנים או סבון לפנים. במידה ומשתמשים בחלב פנים יש להשלים את הפעולה בעזרת צמר גפן טבול במי פנים. תחליב רחצה או סבון ניקוי לפנים דורשים רק שטיפה יסודית במים, לאחר השימוש בהם.


טיפול בוקר - לאחר ניקוי הפנים, יש למרוח על הפנים מדי בוקר קרם פנים ליום וטוב שהוא יכיל גם מסנני קרינה מפני השמש. קרם זה יועיל נגד התייבשות העור ויהיה טוב גם כבסיס לאיפור, למי שזקוק לכך.


טיפול לפני שינה - לאחר ניקוי עור הפנים, יש למרוח בלילה, על עור נקי, קרם פנים ללילה, שמזין שמעניק לעור כמות גדולה יותר של לחות והזנה.
רכב
נתקעת בכביש ללא דלק, מצבר "מת", פיצוץ בצנרת מים בלילה, הפסקת חשמל בדירה ועוד - מה עושים?



המיזם המבורך שלפניכם הנו בעל ערך חינוכי ממדרגה ראשונה, דוגמא ומופת לעשייה התנדבותית לשם שמים והוא בהחלט תורם לקירוב לבבות בין המגזר החרדי לשאר אזרחי המדינה.

ארגון "ידידים"- ארגון עזרה כלל ארצי הפועל וולונטרית בהגשת עזרה שנייה, או ראשונה עבור מי שנתקל בבעייה לא צפוייה כגון: נתקעת בכביש ללא דלק, מצבר "מת", פיצוץ בצנרת מים בלילה, הפסקת חשמל בדירה ועוד.

את הארגון ייסד לפני כמה חודשים היו"ר שלו, מאיר וינר, תושב קרית ספר. הארגון פועל 24 שעות ביממה ומתופעל בידי כ- 250 מתנדבים אברכים.

אם התקשרת לקבלת עזרה, תוך דקות יגיע מתנדב שיטפל בך- חינם אין כסף, למעט תשלום עבור עלות של דלק, או מצבר חדש וכו'.

חשוב להדגיש, המתנדבים רואים בשליחות זו מצווה גדולה ולכן אל תופתעו אם יודו לכם על שזיכיתם אותם לקיימה...

העזרה ניתנת כמובן לכל דורש, ללא הבדלי לאום, גזע ודת.

מספר הטלפון (רב קווי): 057-3131310

כמובן שניתן ואף רצוי להצטרף כמתנדב. ניתן לעשות זאת בהתקשרות דרך "מירס":2222*11


אלכוהול
איך למנוע תאונת דרכים בגלל נהג שיכור בלילה בתור הורים?


אתם הורים וילדיכם יוצאים לבילוי. איך מונעים מצב שיחזרו בארון או בתור נכים לכל החיים? (מצטערים שאנחנו לא מרחמים עליכם בלשוננו - עדיף כך..)

הקפידו על הכללים הבאים:
==================
אם יש לכם חשש שבנכם שותה אלכוהול - אין לתת לו את מפתחות הרכב. ללא פשרות וללא תירוצים. הסטטיסטיקה מוכיחה שנער שיוצא עם הרכב לבילוי לא חוזר בלי לנהוג בו. מרביתם, אגב, שותים על אף האיסור והסיסמאות הנבובות "כששותים לא נוהגים".

הדגישו בפני ילדיכם שאין לעלות בשום מקרה על רכב שבו נוהג מי ששתה אפילו כוס אחת של בירה. פשוט לא ובלי שום הקלות. דאגו לזה שהם מבינים את החומרה של האיסור וממה הוא נובע.

במידה והתרשמתם שהחבורה שסביב ילדיכם שותה, תאמו עם ההורים מימון של נסיעה במונית או בהסעות לילה שמממן כיום משרד התחבורה, כדי למנוע מצב של נסיעה ברכב עם נהג שתוי.

הדריכו את ילדיכם להימנע מוויכוחים עם כל מי שהם פוגשים בבילוי. לצערנו, הצירוף של חמומי מוח ואלכוהול יוצר אלימות בלתי-נסבלת שמגיעה לא פעם לרצח ולרוב הנרצח הוא דווקא הנורמטיבי והשקט שבין הניצים.
איך להשכיב את הילדים לישון בצורה נעימה?



כך תשכיבו את הילדים לישון בצורה נעימה ורגועה:

1. הקפידו על זמנים קבועים.

2. הקפידו על טקס וסדר קבוע (לדוגמא: ארוחה - מקלחת - סיפור).

3. הקפידו על אכילה ושתייה מאוזנים לפני השינה. נסו להמנע משוקו או ממזונות מעוררים למיניהם.

4. אל תרגילו את הילדים להירדם מול הטלוויזיה או המחשב. הרגילו אותם להירדם בכוחות עצמם.

5. אל תשכיבו את הילדים לישון בכעס וריב. נסו "לסגור את הפינות", להירגע ולהרגיע לפני השינה.

6. דחו לימודים, חזרה למבחן או כל נושא "כבד" אחר למחר.

7. ודאו שחדר השינה מסודר ונעים לשינה (ניתן ומומלץ לשתף בכך את הילדים).

8. הקריאו לילדים סיפור לפי בחירתם ובהתאם לגילם.
מהן ההשלכות של ברוקסיזם, שחיקה והידוק של השיניים?


בזמן חריקת שיניים במהלך השינה, השרירים מפעילים כוחות מוגברים מאד, הרבה מעבר לכוח הנדרש לצורך אכילה בליעה ודיבור. הכוח הממוצע בלעיסה הוא כ- 6 ק"ג, ואילו הכוחות המופעלים בזמן חריקת שיניים בלילה יכולים להגיע לכ-100 ק"ג! פעילות מוגברת זו עלולה לגרום להופעת כאב בשרירי הלעיסה וכאבי פנים וראש. במקרים חמורים יתכנו גם נזקים למפרקי הלסת.

השחיקה המוגברת גורמת לפגיעה בשיניים המתבטאת בהתקצרות השיניים. השיניים נהיות רגישות לשתיה חמה/קרה, ולמתיקות. בגלל שחיקת האמייל המגן על השיניים הן נהיות פגיעות יותר לעששת ("ריקבון"). פגיעה בשיניים הקדמיות פוגע קשות באסטטיקה.

לעיתים בעקבות התקצרות השיניים צורת הפנים משתנה: הזווית בין השפתיים מקבל הטיה כלפי מטה, השפתיים נהיות דקות ונוצר הרושם שלאדם אין שיניים.


נכתב ביחד עם ד"ר אפרים וינוקור
על מה להקפיד בהליכה לטיול בלילה?



כאשר מטיילים בלילה או בשעות החשכה חשוב להקפיד על הדברים הבאים:

1. יש להצטייד בפנס ומחזירי אור לתליה על התיק, על המצח או היד.

2. חשוב לבחור את מועד הטיול לכזה שבו הירח לפחות חצי מלא.

3. כדאי לבחור מסלולים באזורים פתוחים (לא ביער או חורש).

4. אין ללכת באזורים בהם יש בורות, מצוקים או ירידות תלולות.

5. אל תלכו לבד, תמיד דאגו שיהיה לכם לפחות שותף אחד לטיול.

6. מבחינה בטיחותית יש ללכת בדרכי עפר ולא באזורים הרחוקים ממקומות יישוב.

7. למרות שלא חם בלילה, עדיין מאבדים נוזלים. חשוב להקפיד על שתיית מים גם בשעות החשכה.

8. יש ללכת עם נעליים סגורות בלבד.

9. במקרה וטעיתם בדרך יש לחכות במקום בו אתם נמצאים לאור ראשון ובמידה שאפשר לדווח או להזעיק עזרה.

10. יש לדעת שעל פי החוק אסור לנוע בשעות הלילה בשמורות טבע.

11. בכל מקרה, תמיד יש להפעיל שיקול דעת לגבי הדרך, מזג האוויר, מצב המים וכדומה ולא לקחת בשום אופן סיכונים.
איך להתמודד עם פחדים של ילדים לפני השינה?


בין גילאי 4-6 אחוז גבוה מאוד של הילדים סובלים מפחדי לילה בעוצמות שונות ומבגוון ביטויים. רבים מהם מבטאים את הפחדים בחוסר שקט בזמן ההרדמה או לקראתה ורבים מהם יגיבו בבכי. אחרים יבקשו שהאר ישאר דולק, יתלוננו על חלומות רעים ויתעוררו מספר פעמים בלילה עם בקשות מהורים - שתייה, פיפי, לכסות אותם שוב ועד מעבר למיטת ההורים. הנה כמה דרכים שתוכלו להקל על ילדיכם בתקופה זו:

1. תנו לגיטימציה - אף שברור לכם שאף מפלצת לא מחבאת מתחת למיטה, אך תסתרו את מה שהילד אומר, הקשיבו וגלו אמפטיה לפחדיו.

2. הקריאו ספרים בנושא - חפשו ספרי ילדים בנושא פחדים והקריאו לילדים. דרך הסיפור הם יוכלו להבין איך גם פחד גדול מתמסמס וניתן להתמודד עמו.

3. חפץ מעבר - חפץ מעבר הוא חפץ נעים, רך ומרגיע המעניק נחמה ושלווה. כדאי לתת לילדים פריט שכזה לפי בחירתם שיוכלו ללכת לישון עמו.

4. דמויות מגנות - ניתן להכין יחד עם הילד דמויות שיגנו עליו לפי בחירתו כמו גיבורי על, פיות או תמונות של אנשים אמייתיים, לוכדי חלומות או כל דבר אחר לבחירתכם.

5. לצייר את הפחד - ניתן לתת לילדים לצייר את הפחד שלהם ולאחר מכן לערון טקס בו מניחים את הציור ען הפחד במקום בטוח או אצל ההורים.

6. טקס שינה קבוע - חשוב להמשיך להקפיד על עריכת טקס שינה רגוע לפי ההרגלים והנוחות שלכם. רצוי שהבית יכנס לאווירת שינה עם אורות מעומעמים, החלקת הווליום של הטלוויזיה או השתקתה ויצירת אווירה נינוחה ובחדר הילדים (מוסיקה שקטה, שיר, סיפור, שיחה רגועה, מנורת לילה וכדומה).
למה לא בריא לשים פרחים בחדר השינה?



פרחים ואיתם כל צומח אחר אמנם מפיקים חמצן ביום (פוטוסינתזה), אך בלילה כמו בני אדם ובעלי חיים הם צורכים חמצן - מה שגורם לדילול החמצן בחדר שבו הם נמצאים.
פרח קטן לא אמור כל כך להזיק, אבל לא מומלץ להביא לחולה בבית חולים הרבה מאד פרחים.


המומחה אינג' אבי מילר מוסיף: ראשית אולי כדאי להציג את הנתונים כהלכתן:
ראשית הליך פוטוסינטזה הנו הליך בו הצמח מייצר אנרגיה, בהליך זה הצמח "משתמש" באור ופחמן דו חמצני (שאנו גם אלה הפולטים אותו בנשימה)..., כאשר מולקולות החמצן נוצרות כתוצר לוואי בהליך הנ"ל, מאחר ובלילה המצב מתהפך, דיינו הצמחים לא מייצרים את מולקולות החמצן מחד, ומאיך הצמחים קולטים את החמצן שבאוויר, אזי הצמחים מהווים "מתחרים" לנו בחמצן החדר, מאחר וחללי החדרים הם מספיק גדולים, והחדרים בארץ אינם ברמות של אטימות מוחלטת, וכמות הצמחים בחדרי השינה הנם מזעריים בדרך כלל (עקב היות חדרי השינה יחסית קטנים, וכוללים ארון + מיטה+ שידות + ריהוט נוסף, כך שנשאר מקו מצומצם ביותר לצמחים, אין בעציץ אחד או שניים להוות סכנה ממשית לחוסר חמצן בחדר.
תינוקי החל לפתע להתעורר פעמים רבות במהלך הלילה. מה עושים?


אם הוא בגיל שנה לערך - הסבירות גבוהה שהוא סובל מחוסר יכולת להרדים את עצמו או מחרדת נטישה (תופעה טבעית). לבעיה הראשונה יש שיטה אחת שמצאנו במגזין "הורים וילדים" והיא לעשות את "טקס" השינה, כולל הסיפור ואמירת לילה טוב לחפצים השונים בחדר, ואז לאמר לו "שחר הולך לישון" ולתת לו להירדם בעצמו, גם אם הוא בוכה, כשאחת לשתי דקות ייכנס אחד ההורים ויאמר בהחלטיות "שחר, אנחנו אוהבים אותך. אתה יכול להירדם לבד" - בתוך כמה לילות ילמד שחר התינוק להרדים את עצמו ולישון ברציפות. פתרון לחרדת הנטישה: שאחד מבני הזוג ישן עימו כמה לילות בחדרו. לאחר כ-10 ימים הוא ירגע וישוב לישון טוב, כשההורה חוזר לשינה בחדר ההורים.
איך להרגיל תינוקות מתי הולכים לישון?


על מנת שתינוקכם ידע שכעת הגיעה שעת השינה, רצוי למצוא מנטרה מסוימת כבר מגיל צעיר מאוד ולהגיד אותה לפני השינה. זה יכול להיות שיר, משפט מסוים או כל דבר אחר אליו אתם מתחברים שיתקשר לשינה. התינוקות ילמדו לקשר בין אותה מנטרה להליכה לישון.
מה לעשות כשתינוקי מתעורר כל הלילה?
תינוק לא ישן טוב ומתעורר כל הזמן?
בגיל של כ-10 חודשים הוא החל להתעורר פעמים רבות במשך הלילה ואתם תוהים מה קורה לו וכיצד לעזור לו?

ובכן, תינוק בגיל זה, עד בערך גיל שנה, חווה חרדת נטישה ופוחד שההורה היוצא מחדרו לא ישוב עוד. ההמלצה המקובלת היא לישון עם הילד בחדרו למשך שבוע בערך, כך שהוא ייווכח שאף אחד לא עזב אותו ולאחר מכן לחזור לשגרה.


לאיזה טמפרטורה לכוון את המזגן בזמן שינה?


רצוי לישון ללא מזגן, אך אם אתם בכל זאת בוחרים להשתמש בו הפעילו אותו על הטווח של בין 18 ל-22 מעלות צלזיוס (בין 65-72 פרנהייט, אם אתם בחו"ל).

חשוב לציין שזהו טווח הטמפרטורה האידאלי לשינה, אך כדאי לבחון ולהתאים סופית לעצמכם, על פי הנוחות וההרגשה במהלך מספר לילות ובהתייחס לבני הזוג, אם הם מרגישים אחרת.
מה לעשות אם בורח לילד פיפי?
מה עושים אם לילד בורח פיפי למרות גילו?


אם לילד בורח פיפי למרות גילו, נהגו בצורה זו:

1. אין לכעוס או להעניש בכל דרך או צורה.

2. אין להחזיר לילד טיטול לאחר שנגמל, המסר בעייתי מאד.

3. נסו לא להרבות בשתיה, במיוחד לא לתת שתייה מתוקה בשעות הערב ולדאוג לכך שבמהלך היום יקבל מספיק נוזלים.

4. מנעו מהילד אוכל או שתיה שכוללים קופאין (כולל דברי מתיקה).

5. רצוי לא לקחת את הילד באופן יזום לשרותים בלילה, אלא לתת לו את כל השליטה.

6. להרגיל את הילד עם הקימה, ללכת לשרותים.

7. ניתן לתגמל על הצלחות.
האם לחכות ערים לבני נוער שיוצאים בערב?



ממש לא.
המומחים מייעצים שכשהבן או הבת יוצאים לבילוי - יש להמתין להם עד שיחזרו. אם אתם לא ערים עד שיחזרו - נעלו את הבית ודאגו שיעירו אתכם כדי לפתוח את הדלת. כך, תוכלו לזהות אם השעה שנקבעה היא השעה שחזרו ומה מצבם של הילדים - האם הם שתויים, מרגישים בטוב וכדומה.

זה חשוב ולא צריך לוותר על כך, עם כל הקושי!
האם עדיף לישון בלילה עם תחבושת ולא עם טמפון?



מבחינה בריאותית, אין כל חשיבות לשינה עם טמפון או תחבושת. שניהם סופגים היטב את הדם ומאפשרים לו לזרום. השיקול היחיד הוא נוחיותה של המשתמשת.

בשני המקרים יש להקפיד להחליף את הטמפון או התחבושת, לפני השינה ומיד בבוקר.
האם אכילה לפני השינה אינה בריאה?
מה לעשות כשהילד מתעורר באמצע הלילה בבכי?
כשאחד מהתאומים מתעורר בלילה לאכול, האם כדאי להעיר גם את אחיו?
איך לחזק את ילדי ולתמוך בו כשהוא סובל מהרטבת לילה?
מה הנזק בשינה ללא צחצוח שיניים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.