» «
לימודים
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להתמודד בהצלחה במבחן ה-USMLE?
מהי בחינת ה-USMLE?

בחינת ה-USMLE (United States Medical Licensing Examination) היא בחינת הרישוי האמריקאי לרופאים. מטרתה של בחינת ה-USMLE הינה לשמש כמבחן רישוי לכל מי שמעוניין לעבוד כרופא בארה"ב. כל סטודנט לרפואה או רופא בארה"ב בעולם המעוניין לעבוד כרופא בארה"ב חייב לעבור מבחן זה על מנת לקבל את רישיונו. רופאים וסטודנטים רבים מחוץ לארה"ב נבחנים במבחן זה על מנת לעשות התמחות והתמחות-על בארה"ב, או על מנת להגר לארה"ב.

יועצות הלימודים והמורים של בית הספר האמריקאי ריכזו עבורכם כאן מספר טיפים להצלחה בבחינה.:

1. האסטרטגיה הטובה ביותר להכנה למבחן היא תרגול שאלות. תרגל מבחנים לדוגמא ומאגרי שאלות על מנת לראות היכן נמצאות נקודות החולשה שלך. אחרי שמצאת את התחומים בהם אתה מתקשה, התמקד בנקודות אלו במהלך הלימוד.

2. כדאי להתקשר לקבוע תור למבחן כמה שיותר מהר לאחר קבלת אישור הרישום. המרכז לנבחנים מתמלא במהירות, במיוחד בתקופות העמוסות יותר, ממאי עד יוני, ומנובמבר עד דצמבר.

3. הימנעו מבעיות בזיהוי! בהגיעך למרכז המבחנים, עליך להביא בנוסף לאישור רישום (scheduling permit), תעודה מזהה עם תמונה וחתימה – למשל, תעודת זהות, פספורט או רישיון נהיגה. על התעודה המזהה להיות בתוקף. על השם בתעודה המזהה להיות זהה לשם על אישור הרישום. אם יש תמונה אך אין חתימה שלך, יש להביא תעודה מזהה נוספת שמכילה חתימה, כגון כרטיס אשראי.

4. בזמן המבחן, קרא את השאלה, וחשוב על התשובה בעצמך לפני קריאת התשובות האפשריות. כך המסיחים לא יבלבלו אותך, ולא תבחר בתשובה שאינה התשובה הנכונה ביותר.

5. האינסטינקט הראשון שלך כמעט בדרך כלל צודק! אל תחזור אחורה לשנות תשובות אלא אם לא הבנת את השאלה בפעם הראשונה, או אם שאלה בהמשך מבהירה לך את התשובה הנכונה.

6. אם נתקלת בשאלה קשה מאד, דלג עליה, עבור הלאה, וחזור אליה אם יש זמן בהמשך. כך תפתור מיד את השאלות שאתה יודע וביטחונך העצמי בידע שלך יגדל. לעולם אל תשאיר שאלה לא פתורה. כדאי לנסות לשלול כמה שיותר מסיחים ולנחש ניחוש מחושב.

7. לרשותך יעמדו מינימום 45 דקות של הפסקה. תוכל לצאת להפסקה לפי רצונך במשך המבחן. אם תתאמן בבית על השאלות הממוחשבות, לא תצטרך את יחידת ההדרכה שאורכה רבע שעה, ותוכל לדלג עליה. הזמן יתווסף לזמן ההפסקות שלך.

8. כדאי לעקוב אחרי הזמן שנותר לכל יחידה, ואחרי הזמן שנותר להפסקות. מותר לצאת להפסקה בין יחידות בלבד. לאחר שתסיים ותקליק לצאת מהיחידה, המחשב יראה מסך הפסקה. בשלב זה תוכל לקום ולצאת להפסקה. אם תקום ממקומך באמצע יחידה, המבחן ייפסל.

9. מומלץ להגיע למרכז הנבחנים לפחות 1/2 שעה לפני זמן המבחן שנקבע לך. אסור להכניס שום דבר לחדר הבחינה, למעט הבגדים שעליך ושעון אנלוגי (אסור להכניס שעון דיגיטאלי.) תקבל לוקר לאחסון חפציך בזמן הבחינה.

10. כדאי להביא אוכל למבחן. כך לא תצטרך ללכת לחפש מקום לקנות אוכל על חשבון ההפסקה. כדאי גם ללבוש סוודר למקרה שקר בחדר...
צונאמי
איך לנהוג במקרה של צונאמי בחוף הים או אם הים נסוג מהחוף במהירות?



במקרה של ים שנסוג בצורה מהירה מדי, יש להזהיר את הרוחצים האחרים בחוף ולהתרחק ממנו במהירות, לאיזור הררי או גבוה בסביבה.

היסטורית, ישנו תקדים מדהים, של טילי, ילדה בת עשר מאנגליה, שלמדה בבית הספר שלה על תופעת הצונאמי, מספר שבועות לפני האסון ב-2005. בעת שבילתה בחוף עם אימה, היא זיהתה בועות בים ונסיגה של הים מהחוף, הזהירה את הרוחצים האחרים מגלי הענק המתקרבים והצילה את חייהם של מעל 100 אנשים. החוף שבו שחתה בפוקט היה כמעט החוף היחידי בתאילנד, שבו לא נהרג איש.

אם יש שיעור חשוב שטילי למדה בבית הספר ושאותו לא תשכח - זה כנראה אותו השיעור שבו למדה את סימני הצונאמי.
מבחנים
איך להתגבר על הלחץ והפחד בשעת מבחן?



כדי להימנע מחרדת מבחנים עורכים כשלב ראשון "היכרות" עם הדף, מביטים בו בכל צדדיו, הופכים את הדפים, וקוראים כל מילה במבחן.

בשלב השני מומלץ לענות על השאלות הברורות והקלות ביותר, מהסיבה הפשוטה שעל השאלות הקשות נצטרך לענות בכל מקרה, וכל עיכוב על מתן תשובה לשאלות הקשות יגרום לביזבוז ואיבוד זמן לשאלות הקלות.

לאחר שסיימנו לענות על השאלות הפשוטות, נניח את כלי הכתיבה לידנו ונעיין היטב בשאלות הקשות, מבלי לענות עליהן, ננסה להבין אותן ומה רוצים מאיתנו כתשובה בשאלה, רק לאחר שהבנו היטב מה רוצים מאיתנו בשאלה, ניקח את כלי הכתיבה ונענה על השאלה.

במשך כל המבחן, בדומה לשחייה/חדר כושר או כל פעילות אחרת, מומלץ לנשום נשימות איטיות ורגועות על מנת להרגיע את עצמינו ואת המוח שלנו.

כשהמוח רגוע, כך גם אנחנו רגועים וכך גם האנשים הסובבים אותנו.


בהצלחה!
בית ספר
איך להצליח בלימודים ובבית הספר?


הנה מספר דברים שיעזרו להתנהלות טובה בזמן הלימודים:

1. נהלו יומן שיעורי-בית - לאחר כל שיעור, רשמו במחברת את שיעורי הבית של אותו השיעור, וכאשר תגיעו הביתה, תהיה לכם רשימה מסודרת של שיעורי הבית.

2. כיבוי מכשירים - כבו את הטלפון, את הטלוויזיה, את המחשב וכל דבר שיכול להסיח את דעתכם. עליכם להישאר מרוכזים כאשר אתם לומדים.

3. שתייה ואיכלה - דאגו תמיד שתהיה לידכם כוס מים ונשנוש (חטיף אנרגיה, שקדים או אגוזים יכולים להיות רעיון מעולה). כך כאשר תהיו רעבים או צמאים, לא תצטרכו לקום ולקחת לעצמכם, ועל הדרך לאבד את הריכוז.

4. סדר וניקיון - דאגו לסביבה נקייה ומסודרת. הרבה יותר קל ללמוד במקום מסודר.

5. כתיבה ברורה - כאשר אתם כותבים, נסו להשתמש בעטים צבעוניים ולרשום את הכל בצורה נינוחה לעין. כאשר תראו שהמחברת מסודרת, יפה וצבעונית, זה ייתן לכם מוטיבציה להמשיך כך.

6. תכנון זמן - אל תזכרו ברגע האחרון. למדו למבחן כמה ימים לפני, ועשו את שיעורי הבית באותו היום שאתם מקבלים אותם. זה יעזור לכם מאוד!

7. להתכונן נכון למבחן - כאשר אתם לומדים למבחן, סכמו את החומר לפני נושאים. במקום לחרוש על כל החומר, למדו נושא אחד, וכאשר אתם יודעים אותו היטב, עיברו לנושא הבא. הלמידה תהיה יותר יעילה כך.


מקווה שהטיפים שלי עזרו לכם! ♥

לימודים

ביטול בחינות הבגרות
מה התחליף לבחינות הבגרות?


התשובה היא כן. בהחלט!

הבגרות החלה ככלי מיון לעולם העבודה. איכשהו, בסביבות שנות ה-80 בערך, היא חדלה לגמרי להיות רלוונטית והיום פחות מתואר ראשון לא יכניס אותך לשום מקום עבודה שתרצה. מאז, שימש ציון הבגרות רק למטרה אחת, שגם אותה הוא עושה רע - לנבא את ההצלחה בלימודים האקדמיים ולמעשה - למיין את הנכנסים בשערי המוסדות להשכלה גבוהה. הסוד הוא שכושר הניבוי שלו די עלוב (וגם של הפסיכומטרי - אבל אל תגלו לאף אחד - יהיו המון מובטלים אם זה ייוודע..).

אבל מערכת החינוך הקפואה לא ויתרה עליה. הסיבות רבות ולא יפורטו כאן.

לפי הצעתי, הבגרות על כל נזקיה תוחלף בהוראה של ידע רלוונטי, מיומנויות אישיות, מומחיות, יצירתיות, שיטות חקר, טכניקות ניתוח והבנה, במטרה להקנות ערכים וכלי למידה אמתיים. כלים אלה שווים זהב בעולם המודרני והשיטה הנוכחית - רובה לא השתנתה עשרות שנים - פשוט לא מקנה אותם! - שאלו את המרצים באקדמיה..

יהיו 3 מסלולים בכל בי"ס: מדעי, מקצועי ואזרחי - כולם ברמה גבוהה ועם מורים איכותיים - על פי נטיית התלמיד ולא בגלל שהוא פחות או יותר טוב. איש לא יורחק לבית ספר מקצועי מרוחק ומשפיל, אלא אם היה אלים או עברייני (מעמד המורה כבר אמרנו?). במקום זאת נטפח במסלול המקצועי בעלי מקצוע איכותיים ולא קומבינטורים. אלה ילמדו ליד מסלול מדעי למצוינים, שבמקום לשנן ילמד לחשוב ולחקור ולמצות את המצוינות והיצירתיות (שלל התכונות הכי מבוקשות במדע וההייטק) וגם מסלול אזרחי - שירכוש בתיכון ידע ומיומנויות נדרשים לקריירה בתחומים כמו חשבונאות, משפטים, מינהל ועוד.

בנוסף, יבוטלו שקר הפסיכומטרי ומכוני הלימוד שמלמדים לרמות אותו, לטובת שיטת משפך הפוך. בשיטה זו יתקבלו כולם לתואר ראשון ויוכשרו לעולם האמיתי, כשכישורים רבים הם כבר יביאו עימם מהתיכון (היום הם לא והם עצמם יעידו על כך..).

איך יקבעו מי יתקבל לאיפה, אתם שואלים...

ובכן, המוסדות האקדמיים יוכלו למיין את בוגרי התיכון על פי הצלחתם בציוני התיכון, בשילוב סטטיסטי עם הצלחתם היחסית של בוגרים קודמים של בית הספר שממנו באו. מקדם הצלחה זה יהיה כלי ניבוי טוב יותר מהבגרות ומצד שני - הוא יהיה זול יותר למערכת החינוך ויאפשר נושאי הוראה חשובים שהיום נדחקים לטובת טוטם הבגרות. הוא גם יחסוך להורים ממון רב שהיום נזרק על מורים פרטיים והשלמות אינסופיות של ידע למעבר בחינות הבגרות. ועל מכוני הפסיכומטרי לא דיברנו..

התוצאה: בסוף תואר ראשון ימשיכו למדע, מחקר ותארים גבוהים תותחי העל שלנו שרוצים בכך. מי שבאו לרכוש תואר ימשיכו לקריירה עם כלים מעולים כשבדרך הם לא משכנו את כל שנות ההתבגרות שלהם לידע לא נחוץ ורכשו כלים לחיים, זוגיות, כלכלת משפחה, חינוך הילדים וערכים אזרחיים ואנושיים שבתקציבי החינוך וסדרי העדיפויות המעוותים של השיטה הנוכחית נפגעו קשות וחלקם הגדול פשוט לא שם.

ובל נשכח - החיסכון הכספי יהיה עצום - גם למערכת, גם לכלכלת המשפחה וגם ללומדים!

בהצלחה לנו!
אינטרנט
איפה יש אתר אוניברסיטה שכולה אונליין ולא עולה כסף?



UoPeople, או האוניברסיטה של האנשים, היא אוניברסיטה שאין בה שכר לימוד, שאין בה תנאי קבלה ושכל הלימודים בה הם אונליין - מעין ויקיפדיה של האוניברסיטאות.

מטרתה "לקדם את הדמוקרטיזציה הגלובאלית של ההשכלה הגבוהה". היא פותחת אפשרויות לימוד גם לאנשים שאחרת לא היו נרשמים לאוניברסיטה, מסיבות כספיות או אחרות.

כרגע, מציעה האוניברסיטה הזו אפשרות לתואר ראשון במינהל עסקים, במדעי המחשב ובלימודים כלליים.

מיותר לציין שהלימודים באוניברסיטת UoPeople מתבצעים דרך הרשת.

מייסד האוניברסיטה הוא היזם הישראלי הנמרץ שי רשף והתכנים, וכל השיעורים וההרצאות וחומרי הלימוד, כולם נתרמו על ידי מרצים מפורסמים וחברי סגל של האוניברסיטאות היוקרתיות והחשובות בארה"ב. רק להמחשה: מעל 2,000 מרצים ואנשי אקדמיה מאוניברסיטאות כמו ייל והרווארד, כבר כתבו או כותבים חומרים לאוניברסיטה.

תנאי קבלה: שליטה טובה באנגלית וחיבור לאינטרנט.
לימודים
מהי התגובה הרצויה לכישלון בלימודים של ילדם?



אלו התגובות הרצויות של הורים במקרה של כישלון ילדם בלימודים:

1. אם מדובר על ילד תחרותי והישגי צריך ללמדו שגם אי הצלחה היא חלק מהדרך והיא אינה מעידה על המשך ההצלחה בעתיד. חשוב לתת מקום לאכזבה של הילד, לא להראות את האכזבה שלכם ולהתייחס לעניין בפרופורציות הנכונות.

2. כשמדובר על ילד שלא ממש מתרגש מציונים, כדאי לעודד אצלו את הרצון לשאוף ליותר ולהצליח.

3. בכל מקרה, תמיד חשוב לתת לילדים את ההרגשה שבבית לא מודדים אותם במונחים של כישלון והצלחה, אך נותנים חשיבות למידת ההשקעה וההשתדלות והאהבה היא כמובן ללא תנאי.
פסיכומטרי
איך להיערך לקראת מבחן פסיכומטרי?



כך יש להיערך לקראת מבחן פסיכומטרי:

1. להירשם לבחינה בזמן על מנת שתוכלו להיבחן קרוב למקום מגוריכם.

2. אירגון הזמן לפני הבחינה - יש לקחת בחשבון שככל שמתקרב מועד הבחינה כך יש פחות זמן לעיסוקים אחרים, כולל עבודה. יש להיערך לכך מראש.

3. סיום חומרי הכנה לקורס - לפני תחילת הקורס מקבלים המשתתפים בו חומרי הכנה לקורס הכוללים רכישת מיומנויות שונות. כדאי לסיים חומרי הכנה אלה לפני הקורס על מנת להגיע אליו מוכנים כמה שיותר.

4. מידע על תנאי קבלה למקצועות השונים - חשוב לדעת לפני הקורס מהם תנאי הקבלה למקצועות אותם אתם רוצים ללמוד, זאת על מנת להציב לעצמכם יעדים תוך כדי לימוד לציון אותו אתם רוצים לקבל.

5. שמירה על תחביבים והנאות קטנות - למרות השגרה הצפופה והלחוצה לפני הבחינה כדאי בכל זאת להקפיד לשמור על תחביב או עיסוק אהוב גם במהלך תקופה זו. תקופה שרק לומדים בה היא מעייפת ומתישה פיסית ומנטלית וחשוב לקבל רענון קל בתחומים אחרים מפעם לפעם.


בנים ובנות
איך לגרום לכך שלא יהיה פער בלימודים בין בנים ובנות?


הנה מספר דרכים למניעת פער בלימודים בין בנים לבנות:

1. העבירו לבנותיכם מסרשהן יכולות להשיג כל מה שתרצנה ואך אחד לא יכול להתוות להן דרך שהותוותה מראש.

2. העלו את ציפיותכם מהבנות ואל תלחצו על הבנים עם ציפיות יותר מדי גבוהות.

3. לפני כל תשובה שאתם נותנים לילדכם או לילדתכם חשבו האם הייתם נותנים את אותה התשובה אילו היו בני המין השני.

4. חשוב שמורים ומחנכים יהיו ערים לנושא השיווין בי המינים. לדוגמה עובדה בקבוצות שבנות לא יהיו בהן מיעוט ומשובים חיוביים לעבודות של בנות בפני הכיתה כולה.
איך לומדים למבחנים נכון?




כדי ללמוד נכון למבחן הקפידו על הדברים הבאים:

1. בדקו בראש את כל הפרטים על משך וצורת המבחן - כולל בחירה - בחרו במה להתרכז וותרו על מה שניתן לוותר בבחירה

2. פזרו את החומר על ימים רבים

3. למדו בשעות שבהן אתם במיטב הריכוז

4. שלבו קריאה של החומר וחזרה בקול

5. רכזו את כל החומר מראש וחלקו אותו לכל יום

6. עשו תקצירים של החומר המלא ובתחילת כל יום חיזרו על תקציר החומר שכבר למדתם

7. ביום שלפני - חזרו על כל החומר בתקצירים

8. ממש לפני המבחן (בערב שלפני או ביום הבחינה) לא מומלץ ללמוד - תנו לראש לנוח והירגעו ממנה.
איך לגרום לילדים להיות בעלי הערכה עצמית?



הנה כמה טיפים שיעזרו לילדכם לזכות בהערכה עצמית רבה יותר:

1. התענינו והראו את התעניינותכם במה שילדכם עושים.

2. תנו להם מחמאות וחיזוקים חיובים מתי שאפשר.

3. בדקו איך הילד משיג תוצאות טובות יותר במשימותיו - האם טלוויזיה או מוסיקת רקע תורמים לו או מוציאים אותו מריכוז.

4. הקפידו על זמנים קבועים למטלות ולהנאות ועמדו בהם.

5. עודדו את הילד לפתח תחומי עניין ועיסוק שאינם קשורים דווקא בביה"ס.

6. הקפידו שפעולות שאינן דורשות תנועה ופעילות תוגבלנה בזמן.

7. שתפו את הילד בניהול הזמן שלו בצורה הנכונה ע"י רישום ביומן ותכנון לפי השעון.

8. הקפידו שמתחם העבודה של ילד, בהכנת שיעורי בית ולימוד לבי"ס, יהיה נקי מגירויים אחרים.

9. ערכו פעולות משפחתיות שיוצרות שיתוף פעולה ועזרה הדדית של כולם.

10. תנו לילד תגמולים על מאמץ והשתדלות ולאו דווקא על תוצאות.
מה לעשות שהורה אינו מבין את שיעורי הבית של ילדיו?


לא פעם קורה שילד נזקק לעזרה בשיעורי הבית אך ההורה מתקשה להבינם או להסבירם. הנה מספר אפשרויות שניתן להשתמש בהן במקרים כאלו:

להגיד לילד את האמת - להגיד לילד בצורה גלויה שהחומר אינו מובן לכם כי כבר עבר זמן רב מאז למדתם אותו או שאתם מתקשים להסבירו בצורה שתהיה ברורה ומובנת

להציע דרכי למידה חלופיות - אפשר להציע לילד להיעזר בחבר שיודע את החומר, לבדוק האם ההורה הנוסף יכול לעזור, לבדוק באינטרנט האם יד דוגמאות ועזרה או להציע לקבל סיוע ממורה פרטי

להעביר את אחריות הלימוד למורה - להגיד לילד שיעשה רק מה שהוא מבין ובחלקים בהם מתקשה יעמוד על זכותו לקבל הסבר נוסף מהמורה, במקביל אפשר גם לפנות בעצמכם למורה ולקבל ממנו הנחיות לגבי דגשים חשובים ואופן תרגול

חשוב בכל מקרה להשאיר "דלת פתוחה" לילד, כך שירגיש שהוא יכול לשאול כל מה שירצה ואתם מצדכם תנסו לסייע בדרכים שונות
איך מומלץ ללמוד לבגרות באנגלית? (אנסין וחיבור באנגלית)


לתרגל הרבה אנסינים - יש ספרים של אנסינים. חשוב לתרגל לפעמים. מה שצריך לדעת זה איך לענות על אנסין ולהיות מתורגל בזה, ולא דווקא לדעת אנגלית טוב, ותרגול של אנסינים מהספרים האלה מאוד עוזר.

כמו כן כמובן שמומלץ מאוד לקרוא באנגלית וכמה שיותר, זה מאוד עוזר, אם זה בכל זאת קשה, אז גם לראות סרטים וסדרות (כאלה שמורידים מהאינטרנט) בלי הכתוביות ישפר את האנגלית שלכם.

לגבי החיבור, מומלץ לקבל משימות חיבור מהמורה, ולתרגל אותם, מומלץ מאוד להכין לעצמך כמה ביטויים ומיליים גבוהות שתוכלו להשתמש בהם בחיבור, מצאו כמה ביטויים כאלה שאפשר להשתמש בהם בכל מקרה, בלי קשר לנושא של החיבור.
איך ללמוד למבחנים?


הנה מספר דרכים ללמוד למבחן לפי סגנון הלמידה האישי:

לבעלי סגנון למידה חזותי - כדאי לעשות סיכומים טובים ומתומצתים, לסמן במרקר דברים חשובים שצריך לזכור, לקרוא את הסיכומים כמה פעמים ומומלץ לעשות תרשימי זרימה שמציגים את הרעיונות העיקריים והקשרים ביניהם.


לבעלי סגנון למידה שמיעתי - כדאי לקרוא בקול את מה שאתה לומד, או להקליט את עצמך ולהאזין. ללמוד עם מישהו אחר כמו חבר/ה, להכין רשימת שאלות ולהקליט אותן.


לבעלי סגנון למידה תנועתי - בזמן קריאת טקסט כדאי להניע את האצבעות לאורך השורות, להדגיש מידע חשוב על ידי העברת קווים, לענות על שאלות לדוגמה בכתב, לכתוב מילים קשות כמה פעמים באוויר, בשביל לזכור מידע מורכב תבנה טבלאות או גרפים ואפשר גם להיעזר בכרטיסי מידע כאשר על צד אחד תופיע שאלה ובצד השני התשובה.
איך להתכונן היטב למבחן הפסיכומטרי?



רבים מאיתנו נדרשים לבצע את הבחינה הפסיכומטרית הנערכת מספר פעמים בשנה במועדים קבועים בכל הארץ, ואז מגיע הרגע בו על מנת למקסם הצלחות ולהוציא ציון מירבי. אנו מתלבטים האם אנו נדרשים לעזרה? ללימוד? להנחיה? לקורס?

הנה מספר טיפים לבחינה הפסיכומטרית, אפילו לפני שאתם מגיעים
להחלטה בנושא איך ללמוד:

1. הרחבת אוצר המילים העברי - כפי שחלקכם אולי שמע, הבחינה מורכבת מ-3 נושאים: חלק כמותי, חלק מילולי וחלק אנגלית. בחלק המילולי על מנת לפתור חלק רב מן השאלות יש לדעת מילים רבות בשפה העברית, גם מילים שביום יום כמעט ואין לנו שימוש בהן. על כן מומלץ לקרוא ספרים, לפתור תשבצים, או לקנות ערכת לימוד באחת מחנויות הספרים ולהתחיל בהקדם ללמוד ולשנן אוצר מילים.

2.הרחבת אוצר המילים האנגלי - בחלק האנגלית כמו בחלק העברית נדרש אוצר מילים. אחרת, לא ניתן לפתור שאלות אלא אולי ולנחש תשובה נכונה. על כן מומלץ שוב לקרוא ספרים, לקרוא עיתון באנגלית, להעשיר את שפת האנגלית ואוצר המילים. כמו כן בערכות הלימוד השונות תוכלו למצוא מילון אנגלי-עברי ולשנן.

3. החלק הכמותי - ידע רב במתמטיקה בסיסית יתרום לפתרון נכון של שאלות המופיעות בבחינה, אולם הבחינה מוקצבת בזמן 25 דקות ל-25 שאלות בפרק זה,
לכן עליכם לפתור כל שאלה בממוצע במקסימום דקה אחת בלבד. רבים מאיתנו נתקלים בבעיית הזמן, על מנת לפתור בעיה זו עליכם לתרגל שאלות מהמבחנים השונים והקודמים, שאלות בנושא בעיות כמותיות שאולי תופענה בבחינה. ככל שתכירו יותר סוגים של שאלות, יהיו לכם יותר כלים להתמודד עם הבחינה וכך כשתגיעו לשאלה לפני שתחשבו איך בכלל לגשת אליה כבר יהיה לכם ידע מספיק איתו תוכלו לפתור מיד.

4. קריאה - קריאה בעברית ובאנגלית תשפר את יכולת מהירות והבנת הקריאה שלכם, הדבר בהכרח יתרום לעמידה בזמנים.

5. במידה ותחליטו ללמוד במכון לימוד או ע"י אדם פרטי או לבדכם - עליכם לדעת שכדי למצות את המקסימום עליכם לתרגל כמה שיותר סוגי שאלות מכל סוגי הפרקים כמותי, מילולי, אנגלית. עם הזמן מתפתחת גישה לפתרון וככל שתתרגלו יותר תדעו לפתור יותר, ומהר יותר.

6. המלצה - לימוד אישי או בקבוצות קטנות בניגוד ללימוד בקבוצות גדולות ייתן למי שילמד אתכם אפשרות לתת יותר תשומת לב ויותר זמן השקעה במה שאתם מתקשים.

לימוד פורה ובהצלחה!
איך ניתן להקל על ילדים את המעבר לכיתה א'?



המעבר לכיתה א' רצוף חששות והתרגשות הן של הילדים והן שלנו כהורים. בכדי להקל על ילדנו הרכים את המעבר כדאי לנהוג כך:

1. בדקו, כהורים, קודם כל ממה אתם חוששים, נסו להבין ולנטרל את החששות.

2. הקשיבו לילדים ותנו מקום לשמחה ולהתרגשות, כמו גם לפחדים ולחששות.

3. השתדלו להימנע מהמשפט "הכל יהיה בסדר, אל תדאג", אלא לתת מקום, לשוחח ובעיקר להקשיב לדבריו של הילד.

4. לעיתים, גם אנו כהורים, נסחפים בהכנות ובהתרגשות לקראת העלייה לכיתה א'. כדאי לשמור על פרופורציות, לשתף את הילד בקניות ובהכנות, אך לא להיכנס ל"אובססיית" הכנות. לשמור על רוגע.

5. האמינו בילדכם, ביכולותיו ובכישוריו וזכרו שתמיד יהיו אנשי צוות עמם תוכלו להתייעץ בבעיות וקשיים.
מהו משל יותם?


הָלוֹךְ הָלְכוּ הָעֵצִים, לִמְשֹׁחַ עֲלֵיהֶם מֶלֶךְ; וַיֹּאמְרוּ לַזַּיִת, מלוכה (מָלְכָה) עָלֵינוּ. וַיֹּאמֶר לָהֶם, הַזַּיִת, הֶחֳדַלְתִּי אֶת-דִּשְׁנִי, אֲשֶׁר-בִּי יְכַבְּדוּ אֱלֹהִים וַאֲנָשִׁים; וְהָלַכְתִּי, לָנוּעַ עַל-הָעֵצִים. י וַיֹּאמְרוּ הָעֵצִים, לַתְּאֵנָה: לְכִי-אַתְּ, מָלְכִי עָלֵינוּ. וַתֹּאמֶר לָהֶם, הַתְּאֵנָה, הֶחֳדַלְתִּי אֶת-מָתְקִי, וְאֶת-תְּנוּבָתִי הַטּוֹבָה; וְהָלַכְתִּי, לָנוּעַ עַל-הָעֵצִים. וַיֹּאמְרוּ הָעֵצִים, לַגָּפֶן: לְכִי-אַתְּ, מלוכי (מָלְכִי) עָלֵינוּ. וַתֹּאמֶר לָהֶם, הַגֶּפֶן, הֶחֳדַלְתִּי אֶת-תִּירוֹשִׁי, הַמְשַׂמֵּחַ אֱלֹהִים וַאֲנָשִׁים; וְהָלַכְתִּי, לָנוּעַ עַל-הָעֵצִים. וַיֹּאמְרוּ כָל-הָעֵצִים, אֶל-הָאָטָד: לֵךְ אַתָּה, מְלָךְ-עָלֵינוּ. וַיֹּאמֶר הָאָטָד, אֶל-הָעֵצִים, אִם בֶּאֱמֶת אַתֶּם מֹשְׁחִים אֹתִי לְמֶלֶךְ עֲלֵיכֶם, בֹּאוּ חֲסוּ בְצִלִּי; וְאִם-אַיִן--תֵּצֵא אֵשׁ מִן-הָאָטָד, וְתֹאכַל אֶת-אַרְזֵי הַלְּבָנוֹן.


ציפי מסבירה: משל יותם בא להוכיח את העם על הבחירה שלהם במנהיג גרוע כמו האטד, שהינו שיח מדברי, קוצני ודוקר שהעדיפו אותו על פני עצים מניבי פרי ונותני צל - שהם המנהיגים הטובים יותר. בנוסף אם לא נשמעים לקולו של האטד - המנהיג הגרוע, גם עלולים לשלם ביוקר! יותם היה היחיד שנותר בחיים לאחר רציחתם של בני משפחתו - המנהיגים הקודמים.


איך להשיג את המטרות שהצבת לעצמך לשנת הלימודים החדשה?



כל אחד רוצה להשיג את המטרות שהוא הציב לעצמו בתחילת שנת הלימודים החדשה, עם זאת, ככל שהזמן עובר קל מאוד ליפול חזרה אל הרגלים רעים שיכולים להרוס לך את מטרותייך. הנה כמה צעדים שיש לנקוט כדי להשיג הצלחה בקריירת בית הספר:

1) בחר מטרות ספציפיות ומציאותיות או אפילו רק מטרה אחת בודדת אך חשובה מאוד - בבחירת המטרה שלך, וודא שהמטרה שלך מצביעה בדיוק על מה שאתה רוצה להשיג. אין להכליל ולומר משהו כללי מידי כמו: "אני רוצה להצליח בבחינות שלי" במקום זאת, נסו לומר לדוגמה: "אני רוצה ללמוד קשה ואני יחזור על החומר הנלמד כל ערב בבית, וזה יעזור לי להשיג ציונים גבוהים יותר במבחנים שלי."

2) כתוב את המטרה שלך - ברגע שהמטרה שלך תהפוך להיות יותר מרק מחשבה שעוברת בראש שלך יהיה לה צורה ומהות בשבילך, אתה יכול לכתוב אותה בכל מקום ועל כל דבר שעולה לך בראש.

3) חקור את הנושא - הגישה הטובה ביותר כאשר הגדרת לעצמך מטרה היא לחקור את הנושא שבו הוא נמצא, כך שתוכל להבין טוב יותר כיצד להשיג זאת באמצעות המידע, הכלים והמשאבים העומדים לרשותך. לדוגמה, נניח שאתה רוצה ללמוד בצורה יעילה יותר השנה. חקור וגלה על כל הטכניקות שבהן תוכל ללמוד בצורה היעילה ביותר.

4) שים לב להסחות דעת - ישנן הפרעות רבות בחיים. חשוב להכיר את האפשרויות הללו ולתכנן כיצד להתמודד איתן, לדוגמה: מיילים, הודעות SMS, התראות בפייסבוק וכו'

5) לגרום לזה לקרות - אל תחשוב לעצמך שעם הזמן אתה תצליח לעשות את זה, אם אתה לא מבין משהו תשאל שאלות ובקש עזרה.

6) תחשוב חיובי - אם אתה תחשוב שאתה לא תצליח לא תוכל להצליח, כי אתה לא תחשוב שאין דרך שאתה תוכל לעשות את זה. דפוסי חשיבה שליליים הם מחסומים. תפסיק להגיד לעצמך שאתה לא יכול! תמיד תחשוב שאתה מסוגל, גם אם יש לך מעידה לאורך הדרך. כל אחד עושה טעויות. אם תשמור על מוטיבציה גבוה ותהיה נחוש להתקדם הלאה, אז הטעיות שלך יהפכו לשיעורים בפני עצמם ולא למחסומים.

7) פנק את עצמך לאורך הדרך - יותר מידי עבודה בלי קצת להתפנק יכולה לשבור את רוחך. קח מידי פעם פסק זמן לפנק את עצמך. ראה סרט אהוב, בקר חבר או קנה לעצמך משהו חדש.

בהצלחה!
איך להתנהג עם המורים של ילדי?



הורים רבים מתלבטים מהי ההתנהגות הנכונה אל המורים של ילדם. הנה כמה המלצות שכדאי להקפיד עליהן:

1. אל תתלהמו! מורים מעריכים הורים מחוברים אך מנומסים וקורקטיים.

2. כשניתן לפרגן למורה עשו זאת! מילה טובה, טלפון מחזק, מחמאה למנהל/ת על עשייה חיובית של מורה - כל אלה יעשו פלאים ל"קריירה" של ילדכם בבית הספר.

3. אל תתנשאו, המורים הם מהסקטורים המושפלים ולא בצדק. רבים מהם אנשי מקצוע טובים ומשקיעים והתנשאות של הורים רק תגרום לתגובה שלילית, כולל ביחס אל הילד.

4. היו בקשר רציף עם המחנך/ת או עם מורים שילדכם מתקשה אצלם. משוב פעם בחודש-חודשיים יחייב את המורה לתשומת לב מיוחדת לילדכם.

5. המורה טעה/טעתה? לבנו את העניין אתם ולא עם הילד. גם מורים טועים ועדיף לשמוע התנצלות מהם ולקבל בדיעבד יחס מפצה, מאשר לעשות טעות שרק תחזק את כעס המורה והיחס הרע לילדכם.

6. ויכוח עם המורה? כמו בכל ויכוח, אל תעליבו. במקום זאת הדגישו את רגשותיכם ותקבלו תגובה חיובית ואמפתית. דוגמאות? הנה:
"ילדי נפגע" במקום "העלבת את ילדי"
"יכולה הייתה להיות יותר רגישות ב.." במקום "השפלת את ילדי"

7. אל תכפישו את המורה, גם לא מאחרי גבו, למול הילד - חוסר הערכה כזה יקח אתו הילד לבית הספר ורק יפגע וייפגע.
כיצד לכתוב עבודה אקדמית?


עבודה אקדמית היא למעשה דרכו של המרצה לבדוק כיצד הבנת את החומר הנלמד במהלך הסמסטר, בניגוד למבחן בו עליך לזכור כמות גדולה של חומר (שנשכח בדיוק יום אחרי קבלת הציון), בהכנת עבודה אקדמית ניתן להיעזר במחברת הקורס, בספרי עזר, באינטרנט ובכל מקור אחר.

עבודת סמינריון היא עבודה רחבה יותר, המכילה בדרך כלל 30-40 עמודים, בהתאם להנחיות, אך הכללים לכתיבתה זהים לכללי כל עבודה אקדמית אחרת במהלך התואר:


לוח זמנים – יש לשים לב מהו מועד ההגשה של העבודה, מומלץ להכין לוח זמנים לגבי אופן ביצוע העבודה או הסמינריון, כדי לא לגלות ביום לפני ההגשה שלא הספקת לקרוא מאמר כלשהוא, ואז לעבוד כל הלילה על העבודה ולהגיש אותה בלחץ. בעזרת לוח זמנים מסודר באפשרותך לעקוב אחרי התקדמותך בעבודה לצד המטלות הנוספות שלך, וכך לתכנן את הזמן נכון ולהשאיר מספיק ימים חופשיים להתכונן למבחנים השונים ולהכין את העבודות האקדמיות והסמינריונים בזמן.


בחירת נושא העבודה – בדרך כלל עבודה אקדמית קשורה באופן ישיר לקורס האקדמי, במידה וניתנת לך אפשרות בחירת נושא אישי, כדאי לבחור נושא כמה שיותר רחב, כדי לאפשר מציאת חומרי עזר רבים ולא להיאלץ להסתפק במאמר אחד או שניים.


מומלץ לבחור נושא שמעניין אותך, אפילו קצת, יהיה לך קשה להתחבר ולכתוב עבודה על נושא שמשעמם אותך.


מומלץ לבדוק באיזו שפה כתובים רוב המקורות הקשורים לנושא – מאמר אחד באנגלית יכול להיות נסבל אבל אם כל המקורות של העבודה כתובים בצרפתית, תהיה לך עבודה כפולה. באפשרותך להשתמש בשירות התרגום לסטודנטים.


אמנם העבודה האקדמית היא בדרך כלל אישית, אך מומלץ להתייעץ בנושא העבודה עם חברים שלמדו איתך בקורס, לעיתים "סיעור מוחות" יכול לעזור לך לפתור בעיה שנתקלת בה במהלך עשיית העבודה או אפילו לתת לך רעיונות נוספים שלא חשבת עליהן לבד.


אינטרנט – בימינו, כאשר לרובנו יש בבית מחשב אישי המחובר לרשת האינטרנט, רבים סבורים כי ניתן לכתוב עבודה סמינריונית בלי לצאת מהבית, על ידי חיפוש נושא העבודה בגוגל וקריאת מאמרים ואתרי אנציקלופדיות שונים און ליין, אך יש לזכור כי לא ניתן לסמוך על כל טקסט באינטרנט, כידוע, אין הגבלה ואין חוק על העלאת תוכן לרשת האינטרנט וכל אחד יכול לעלות לרשת כל דבר, גם אם אין לו סמכות או ידע מתאימים. לעומת זאת, מאחורי הספרות הכתובה יש בדיקות ואישורים, ולא כל אחד יכול להוציא ספר ולהציג אותו בחנויות ובספריות בצורה חופשית, ולכן על הספרות הכתובה אין עוררין וניתן לסמוך ברוב המקרים על הכתוב בה, ולצטט ממנה.


לא מומלץ לעלות בעבודה מסקנות ללא ביסוס מהחומר הנלמד או ממקורות.


לא מומלץ לעלות לעבודה חומר שאינו קשור לנושא העבודה כדי "לנפח" אותה – המרצה מעדיף עבודה תמציתית וקולעת, אם הוא ביקש מינימום 10 דפים ויצא לך רק 8 דפים, עדיף לא למרוח, אלא להסביר לו מדוע גם 8 הספיקו לך.


מומלץ להבליט את הרעיונות המרכזיים של העבודה, להשאיר שוליים, ריווח נוח (ולא גדול מידי) בין השורות, מספרי עמודים, ובדיקת שגיאות כתיב.


מומלץ לא להשתמש במילים דו משמעויות, בניסוחים כללים וביותר מידי דוגמאות.


ביבליוגרפיה – הביבליוגרפיה לא קיימת כדי להוכיח למרצה שבאמת היית בספריה ולא עשית הכל מהבית (או חס וחלילה העתקת את העבודה) – כתיבת הביבליוגרפיה יכולה לעזור גם לך בעתיד כאשר יהיה לך צורך בנושא הקשור לעבודה המקורות בהן השתמשת יהיו שמורים לצד העבודה.


באתר הסטודנטים פרופסור ישנו מאגר התוכן האקדמי הגדול בישראל, ובו מגוון תכני לימוד כגון עבודות אקדמיות, עבודות סמינר, עבודות סמינריוניות, עבודות תזה, סיכומים, מחברות קורס, מבחנים, תירגומים ועוד במגוון תחומי הלימוד הקיימים בישראל. באפשרותך לחפש תוכן אקדמי בהתאם לקורס שלך, ולהיעזר בתכנים האקדמיים של סטודנטים אחרים, על מנת לקבל ראייה נוספת שתעזור לך בכתיבת העבודה שלך.


לאחרונה עלה לאתר פרופסור סוכן חכם, ניתן להיכנס אליו דרך עמודי חיפוש תוכן אקדמי, ודרכו ניתן להגדיר תוצאות חיפוש ספציפיות על פי שם מרצה, שם מוסד אקדמי, שם קורס, מקצוע קורס וכדומה, הסוכן החכם זוכר את החיפוש שעשית וידע לעדכן אותך בכל חומר חדש שיתווסף לאתר ויהיה רלוונטי אלייך, בזמן אמת וישירות לכתובת המייל שלך.
על מה להקפיד בבחינת הבגרות במתמטיקה?


הנה טיפים חשובים לקראת בחינת הבגרות במתמטיקה"

1. הגדרת מסגרת זמן ועמידה בו - יש להגדיר את מסגרת הזמן ולעמוד במסגרת שהוגדרה, כך שניתן יהיה לחזור לשאלות שלא סיימתם.

2. פירוט תהליכי הפתרונות - יש להקפיד לפרט את התהליכים של הדרך עד לפתרון. חוסר בפירוט עלול להוריד ניקוד בשלב הבדיקה, ובמקרים גרועים יותר עלול הבודק לחשוד בהעתקה.

3. קבלת תשובה הגיונית - בדקו שהתשובות שקיבלתם הגיוניות ומתאימות לנתוני השאלה. לדוגמא: מהירות חייבת להיות חיובית, הסתברות חייבת להיות בין 0 ל-1, אורך קטע חייב לצאת עם תשובה חיובית וכדומה.

4. יש לפתור את כמות השאלות הנדרשת - בסיום הבחינה עברו על המחברת, בדקו וודאו שנפתרו מספר השאלות אותן נדרשתם לפתור ולא מעבר לכך. במידה ונפתרו תשובות מעבר למספר הנדרש, יש לבטל את השאלה שאינכם מעוניינים שהיא תיבדק.

5. ארגון מחברת הבחינה - מומלץ לפתור כל שאלה בדף נפרד במחברת הבחינה.

6. לא להתעכב על מה שלא יודעים - אם התחלתם שאלה אך אתם "תקועים" בפתרון עברו לשאלה אחרת ונסו לפתור אותה. אין להתעכב על שאלה שלא מצליחים לפתור.

7. הגשה מושכלת - לאל תמהרו להגיש את הבחינה. נצלו את הזמן העומד לרשותכם, בדקו את עצמכם שוב.

8. מחשבון - וודאו שהמחשבון על deg (מעלות).

9. מספור מחברות - אם כתבתם ביותר ממחברת אחת, כדאי למספר מחברות לפי סדר כתיבת הפתרונות.

10. ארגון מחברת התשובות - כדאי בדף הראשון של מחברת ראשונה לכתוב את מספרי השאלות שאתם פותרים.

11. מרקור הפתרון - רצוי למרקר תשובה סופית (הקפידו על מרקר בהיר).

12. פירוט פתרון משוואות - שימו לב שלמעט פתרון של משוואה ריבועית, כל משוואה אחרת חובה לפרט את דרך הפתרון ולא לפתור באמצעות המחשבון.

13. איסור ואזהרה מפני העתקה - מי שימצא מעתיק או יהיה חשד שעשה זאת תפסל בחינת הבגרות שלו. אל תקחו את הסיכון בשום פנים ואופן.

14. רוגע ועירונות - הגיעו רגועים, שבעים ושנו היטב בלילה שלפני הבחינה.

15. מה להביא? - רצוי להביא חטיף/ים ומים, מחשבון וכלי כתיבה.

16. הגיעו בזמן - על מנת להכנס ברוגע למבחן הגיעו כחצי שעה לפני הזמן.

בהצלחה!
איך אפשר לזהות הפרעת קשב וריכוז?
מה לעשות אם ילדי מתקשר אלי שוב ושוב לעבודה עם שאלות על שיעורי בית?
איך כדאי להתכונן למבחן?
איזו תרופה מקלה על חרדת מבחנים?
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להתמודד בהצלחה במבחן טופול?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.