» «
בחינות בגרות
איך כדאי להתכונן למבחן?



הנה מספר טיפים שתוכלו להיעזר בהם בזמן לימודיכם לבחינות:

1. יש לתכנן בקפידה את הזמן, להחליט ולרשום מתי לומדים מה וכמה זמן מקדישים לכל נושא.

2. לקבוע לימודים לבחינה לשעתיים ולאחר מכן להקדיש זמן מה למנוחה.

3. לבחור את השעות שבהן אתם הכי מרוכזים.

4. להקפיד על תזונה ושינה טובה.

5. לימודים בחברותא הם יעילים גם כדי להפיק מהידע של האחרים וגם מעצם השינון בקול רם, שתורם ללימוד מאד.

6. מעבר על החומר - כמה שיותר, יותר טוב! עשו זאת בשלבים. קיראו והדגישו ואז סכמו. לאחר מכן קראו שוב. נסו להשתמש בתרשימי זרימה,טבלאות וכל מה שמקל על סידור החומר, כדי לזכור אותו.

7. סיכומים קצרים או בצורת כרטיסיות יהיו יעילים לזמן הנסיעה באוטובוס, משמרות לילה שקטות וכדומה.

8. לא מומלץ ללמוד בלילה שלפני הבחינה, מאחר והדבר יגרום לעייפות בבוקר הבחינה.

בהצלחה!
מבחנים
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להתמודד בהצלחה במבחן טופול?
מבחן הטופל הנו מבחן ידע באנגלית אשר נדרש על ידי רוב מוסדות הלימוד לתארים מתקדמים בארה"ב. המבחן בוחן את ארבעת כישוריי השפה הכוללים קריאה, שמיעה, דיבור, וכתיבה. בנוסף, המבחן משלב מספר כישוריי שפה בכל אחד מהפרקים. ציוני הבחינה נעים בכל פרק בין 0 עד 30, ובמבחן כולו, בין 0 עד 120. המבחן הינו מבחן סף ולכן כל מוסד לימוד קובע את ציון המבער שעמו יוכלו סטודנטים להתקבל אליה.


יועצות הלימודים והמורים של בית הספר האמריקאי ריכזו עבורכם כאן מספר טיפים להצלחה בבחינה:

1. קושי אחד במבחן טופל בארץ הינו בעובדה שביום הבחינה יושבים מספר רב מאוד של אנשים בחדר ונבחנים בו זמנית. למעשה, אנשים מתחילים את הבחינה בזמנים שונים, וכן מגיעים לפרקי הבחינה השונים בזמנים שונים. לדגמה, כאשר נבחן אחד יעשה את פרק הדיבור, נבחן אחר יתחיל את פרק הקריאה, ולכן הריכוז של הנבחן בפרק הקריאה יהיה נמוך מכיוון שהוא ישמע את שכנו מדבר בקול רם.. לכן, מומלץ להצטייד בבחינה באטמי אוזניים וכן להגיע מוקדם ככל האפשר לבחינה על מנת להיכנס כמה שיותר קרוב לתחילת הבחינה.

2. פרק הקריאה בבחינה יכול להכיל בין שלושה לחמישה קטעי קריאה. לכל קטע מוקצבים 20דק'. זאת אומרת שפרק הקריאה יכול להמשך בין 60-100 דקות יש לשים לב לזמן שעובר, ולא להקדיש יותר מעשרים דקות לכל קטע על מנת להספיק את כל קטעי הקריאה.

3. במבחן TOEFL iBT ניתן להשתמש בדפי טיוטא לאורך כל הבחינה. דפי טיוטא באים לידי שימוש במיוחד בפרק השמיעה בבחינה. קטעי השמיעה בפרק השמיעה הינם ארוכים, יכולים להמשך מספר דקות. אין אפשרות לזכור את כל המידע וגם לא נבחנים בבחינה על היכולת לזכור דברים. על כן, מאוד חשוב ללמוד איך לסכם קטעי שמיעה, על מנת לנצל דפי טיוטא אלו במיטב.

4. התאמנו על נקודות החולשה שלכם! מאוד חשוב בלימוד למבחן הTOEFL לעבוד על כל נקודות החולשה שלכם. כדי לגלות מהן נקודות החולשה כדאי להיבחן במבחנים לדוגמה של הETS. עדיף להתמקד בנקודות החולשה מאשר לנסות לשפר את הנקודות החזקות שלכם.

5. מצד שני, אל תזניחו את הנקודות בהם אתם מרגישים חזקים. נכון שיש לעבוד על נקודות החולשה על מנת להצליח בבחינה, אבל לא פחות חשוב מזה, יש גם להתאמן על הנקודות החזקות.

6. תכירו את הוראות הבחינה לפני יום הבחינה! מאוד חשוב לקרוא את הוראות הבחינה, מאחר ומי שלא קורא את הוראות הבחינה עלול ליפול בבחינה ולעשות טעויות הנובעות מאי הבנה של מה שנדרש. מצד שני, בזמן הבחינה, הקריאה של הוראות הבחינה היא על חשבון זמן הבחינה. לכן, הכירו את הוראות הבחינה טרם הגעתכם לבחינה. ההוראות שניתנות בכל מבחן ומבחן הנן זהות לחלוטין. קריאה והבנה זה של הוראות הבחינה חוסכת זמן רב בבחינה עצמה – במיוחד למי שקצב הקריאה שלו אטי יחסית.

7. הימנעו מהשימוש במקש Help (עזרה) אלא אם כן אין לכם ברירה. מקש help יעלה שוב את הוראות הפרק. מי שהשתמש בטיפ 6 לא יהיה זקוק לתזכורת של הוראות הבחינה. חשוב לזכור שבעת הלחיצה על מקש help השעון אינו עוצר.

8. אל תיבהלו ואל תיכנסו לפאניקה אם אתם חושבים שלא הלך לכם טוב בשאלה מסוימת. תתרכזו רק בשאלה הנוכחית ולא בשאלות אחרות שעניתם עליהן. זהו טיפ חשוב אשר ניתן ללמוד איך להשתמש בו לאורך זמן.

9. הקציבו פרק זמן לכל שאלה. אם חשבתם קצת על השאלה ועדיין אינכם בטוחים בתשובה, נסו לפסול כמה שיותר תשובות ואז בחרו את התשובה הטובה ביותר. זיכרו, גם אם לא הייתם בטוחים בתשובתכם, אם הצלחתם לצמצם את מספר התשובות האפשריות מארבע לשתיים, יש סיכוי של 50% שהתשובה שלכם היא התשובה הנכונה.

10. הקפידו לעמוד בזמני המבחן על מנת שיהיה לכם מספיק זמן לכל שאלה. לאורך כל המבחן יופיע שעון עצר ואת מספר השאלות הנותרות. חישוב קצר ייתן לכם כמה זמן בממוצע יש להקדיש לכל שאלה, ולהיערך בהתאם כך שלא תצטרכו למהר לקראת בסוף הבחינה.


טיפ בונוס!
כל שאלה במבחן ה-TOEFL iBT שוות ערך לכל שאלה אחרת בבחינה. חשוב מאוד להשתדל לענות על כל השאלות ולא להיתקע בסוף עם שאלות שלא נענו!
תנ
מהו משל יותם?


הָלוֹךְ הָלְכוּ הָעֵצִים, לִמְשֹׁחַ עֲלֵיהֶם מֶלֶךְ; וַיֹּאמְרוּ לַזַּיִת, מלוכה (מָלְכָה) עָלֵינוּ. וַיֹּאמֶר לָהֶם, הַזַּיִת, הֶחֳדַלְתִּי אֶת-דִּשְׁנִי, אֲשֶׁר-בִּי יְכַבְּדוּ אֱלֹהִים וַאֲנָשִׁים; וְהָלַכְתִּי, לָנוּעַ עַל-הָעֵצִים. י וַיֹּאמְרוּ הָעֵצִים, לַתְּאֵנָה: לְכִי-אַתְּ, מָלְכִי עָלֵינוּ. וַתֹּאמֶר לָהֶם, הַתְּאֵנָה, הֶחֳדַלְתִּי אֶת-מָתְקִי, וְאֶת-תְּנוּבָתִי הַטּוֹבָה; וְהָלַכְתִּי, לָנוּעַ עַל-הָעֵצִים. וַיֹּאמְרוּ הָעֵצִים, לַגָּפֶן: לְכִי-אַתְּ, מלוכי (מָלְכִי) עָלֵינוּ. וַתֹּאמֶר לָהֶם, הַגֶּפֶן, הֶחֳדַלְתִּי אֶת-תִּירוֹשִׁי, הַמְשַׂמֵּחַ אֱלֹהִים וַאֲנָשִׁים; וְהָלַכְתִּי, לָנוּעַ עַל-הָעֵצִים. וַיֹּאמְרוּ כָל-הָעֵצִים, אֶל-הָאָטָד: לֵךְ אַתָּה, מְלָךְ-עָלֵינוּ. וַיֹּאמֶר הָאָטָד, אֶל-הָעֵצִים, אִם בֶּאֱמֶת אַתֶּם מֹשְׁחִים אֹתִי לְמֶלֶךְ עֲלֵיכֶם, בֹּאוּ חֲסוּ בְצִלִּי; וְאִם-אַיִן--תֵּצֵא אֵשׁ מִן-הָאָטָד, וְתֹאכַל אֶת-אַרְזֵי הַלְּבָנוֹן.


ציפי מסבירה: משל יותם בא להוכיח את העם על הבחירה שלהם במנהיג גרוע כמו האטד, שהינו שיח מדברי, קוצני ודוקר שהעדיפו אותו על פני עצים מניבי פרי ונותני צל - שהם המנהיגים הטובים יותר. בנוסף אם לא נשמעים לקולו של האטד - המנהיג הגרוע, גם עלולים לשלם ביוקר! יותם היה היחיד שנותר בחיים לאחר רציחתם של בני משפחתו - המנהיגים הקודמים.
רשיון נהיגה
מהן הפעולות הנדרשות להתחלת לימוד נהיגה?


להתחלת לימוד נהיגה יהיה עליכם לעשות את הפעולות הבאות:

1. יש לגשת לתחנת מ.מ.ס.י. הקרובה למקום המגורים שלך עם תעודת זהות.

2. לאחר קבלת טופס מ-מ.מ.ס.י.(טופס ירוק עם תמונה ,ללא תשלום) יש לבצע בדיקות רפואיות(כלליות+עניים).

3. את הבדיקות ניתן לבצע אצל רופא משפחה או רופא מוסמך, ובדיקות עניים אצל אופטיקאי מוסמך (בתשלום).

4. לאחר שבגב טופס מ.מ.ס.י. יש את החתימות של הבדיקות (כלליות ועיניים) אפשר להתחיל ללמוד נהיגה מעשי.

5. על מנת שניתן יהיה לגשת למבחן התאוריה יש לשלם אגרת מבחן (צבע ירוק), ע"ס 113 ש"ח בבנק דואר במזומן.

6. כאשר מוכנים למבחן התאוריה,יש לגשת למבחן עם טופס מ.מ.ס.י. + אגרה ששולמה בדואר+ תעודת זהות.

לימודים

בגרות
איך לאכול נכון בתקופת מבחני הבגרות?



כך כדאי לאכול בתקופת בחינות הבגרות:

1. הקפדה על ארוחות מסודרות (חשוב לא לדלג על ארוחות)

2. להרבות בשתיית מים, לפחות שמונה כוסות ביום (ניתן לשתות גם תה צמחים וסודה)

3. לא להרבות בשתיית קפה, זו עלולה לגרום להתייבשות

4. להרבות באכילת פירות וירקות

5. להרבות באכילת מזון המכיל ויטמין B12 (ביצים, הודו אדום, בשר בקר רזה, טחינה, קטניות, דגנים מלאים)

6. להפחית באכילת נשנושים לא בריאים

7. לפני המבחן עצמו חשוב לאכול ארוחת בוקר עשירה בחלבונים ופחמימות מלאות, לוותר על סוכרים פשוטים (שוקולד לדוגמה)

8. כדאי לקחת לבחינה בקבוק מים וחטיף אנרגיה
לימודים
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להתמודד בהצלחה במבחן ה-USMLE?
מהי בחינת ה-USMLE?

בחינת ה-USMLE (United States Medical Licensing Examination) היא בחינת הרישוי האמריקאי לרופאים. מטרתה של בחינת ה-USMLE הינה לשמש כמבחן רישוי לכל מי שמעוניין לעבוד כרופא בארה"ב. כל סטודנט לרפואה או רופא בארה"ב בעולם המעוניין לעבוד כרופא בארה"ב חייב לעבור מבחן זה על מנת לקבל את רישיונו. רופאים וסטודנטים רבים מחוץ לארה"ב נבחנים במבחן זה על מנת לעשות התמחות והתמחות-על בארה"ב, או על מנת להגר לארה"ב.

יועצות הלימודים והמורים של בית הספר האמריקאי ריכזו עבורכם כאן מספר טיפים להצלחה בבחינה.:

1. האסטרטגיה הטובה ביותר להכנה למבחן היא תרגול שאלות. תרגל מבחנים לדוגמא ומאגרי שאלות על מנת לראות היכן נמצאות נקודות החולשה שלך. אחרי שמצאת את התחומים בהם אתה מתקשה, התמקד בנקודות אלו במהלך הלימוד.

2. כדאי להתקשר לקבוע תור למבחן כמה שיותר מהר לאחר קבלת אישור הרישום. המרכז לנבחנים מתמלא במהירות, במיוחד בתקופות העמוסות יותר, ממאי עד יוני, ומנובמבר עד דצמבר.

3. הימנעו מבעיות בזיהוי! בהגיעך למרכז המבחנים, עליך להביא בנוסף לאישור רישום (scheduling permit), תעודה מזהה עם תמונה וחתימה – למשל, תעודת זהות, פספורט או רישיון נהיגה. על התעודה המזהה להיות בתוקף. על השם בתעודה המזהה להיות זהה לשם על אישור הרישום. אם יש תמונה אך אין חתימה שלך, יש להביא תעודה מזהה נוספת שמכילה חתימה, כגון כרטיס אשראי.

4. בזמן המבחן, קרא את השאלה, וחשוב על התשובה בעצמך לפני קריאת התשובות האפשריות. כך המסיחים לא יבלבלו אותך, ולא תבחר בתשובה שאינה התשובה הנכונה ביותר.

5. האינסטינקט הראשון שלך כמעט בדרך כלל צודק! אל תחזור אחורה לשנות תשובות אלא אם לא הבנת את השאלה בפעם הראשונה, או אם שאלה בהמשך מבהירה לך את התשובה הנכונה.

6. אם נתקלת בשאלה קשה מאד, דלג עליה, עבור הלאה, וחזור אליה אם יש זמן בהמשך. כך תפתור מיד את השאלות שאתה יודע וביטחונך העצמי בידע שלך יגדל. לעולם אל תשאיר שאלה לא פתורה. כדאי לנסות לשלול כמה שיותר מסיחים ולנחש ניחוש מחושב.

7. לרשותך יעמדו מינימום 45 דקות של הפסקה. תוכל לצאת להפסקה לפי רצונך במשך המבחן. אם תתאמן בבית על השאלות הממוחשבות, לא תצטרך את יחידת ההדרכה שאורכה רבע שעה, ותוכל לדלג עליה. הזמן יתווסף לזמן ההפסקות שלך.

8. כדאי לעקוב אחרי הזמן שנותר לכל יחידה, ואחרי הזמן שנותר להפסקות. מותר לצאת להפסקה בין יחידות בלבד. לאחר שתסיים ותקליק לצאת מהיחידה, המחשב יראה מסך הפסקה. בשלב זה תוכל לקום ולצאת להפסקה. אם תקום ממקומך באמצע יחידה, המבחן ייפסל.

9. מומלץ להגיע למרכז הנבחנים לפחות 1/2 שעה לפני זמן המבחן שנקבע לך. אסור להכניס שום דבר לחדר הבחינה, למעט הבגדים שעליך ושעון אנלוגי (אסור להכניס שעון דיגיטאלי.) תקבל לוקר לאחסון חפציך בזמן הבחינה.

10. כדאי להביא אוכל למבחן. כך לא תצטרך ללכת לחפש מקום לקנות אוכל על חשבון ההפסקה. כדאי גם ללבוש סוודר למקרה שקר בחדר...
חדר ילדים
איך ליצור סביבת לימודים לילד לפי הפנג שואי?



כך יוצרים סביבת לימודים מתאימה לילדים לפי עקרונות הפנג שואי:

1. שמירה על חדר מסודר אך לא מסודר מדי (סדר מוגזם משדר נוקשות), חשוב לערב את הילדים ולהרגילם להחזיר את חפציהם למקום

2. רצוי שפינת הלימודים תמוקם בחלל שאינו גדול מדי או קטן מדי. לגודל החלל יש השפעה על הביטחון העצמי ויכולת הצמיחה שיש לילד

3. יש לבחור צבעים שאינם מאד חזקים לאיזור הלימודים, כאלה שלא יגרמו לעירנות יתר וחוסר שקט

4. חשוב לבחור תמונות מסקנות ונעימות לעין אשר יעניקו תחושת רוגע ולא יבהילו

5. עד כמה שניתן, חשוב שפינת הלימודים תהיה שקטה. ניתן להשמיע מוסיקה רגועה ברקע בזמן הכנת שיעורי הבית

6. רצוי ששולחן הלימודים יהיה רחוק עד כמה שניתן מהאיזור בו ישנים, חשוב למקומו כך שהילד יראה ממנו את דלת החדר וחשוב שהוא ישב כאשר גבו מופנה לקיר, דבר שיעניק לו תחושת ביטחון

7. חשוב ששולחן הלימודים יהיה פנוי כמה שיותר מציוד שאינו רלוונטי ללימוד ושיהיה מקום מסודר וברור לספרים, למחברות, לכלי הכתיבה ולשאר צרכי הלימוד

8. חשוב לתלות בפינת הלימודים עבודות או מבחנים מוצלחים במיוחד וכן ציונים לשבח כאלה ואחרים שיעודדו את הילד להמשיך ולהצליח
ילדים
איך לזהות סימני מצוקה אצל ילדים?



ילדים לא תמיד יודעים לבטא באופן מילולי מצוקה שהם חווים ולכן, אם היא קיימת, פעמים רבות היא תבוא לידי ביטוי בשינוי באופן ההתנהגות של הילד. כדאי לשים לב להתנהגויות שכאלו, מאחר ולא פעם הן מבטאות צורך אמיתי של הילד בקבלת עזרה או טיפול רגשי מקצועי.


הסימנים הבאים מעידים על ילד המאותת על מצוקה כלשהי:

1. תוקפנות שלא הייתה בעבר כלפי הסביבה

2. קושי בקבלת מרות בבית או במסגרת הלימודית

3. שינויים באכילה - חוסר תיאבון או הגזמה באכילה

4. שינה מרובה או שינה מאד לא שקטה מלווה בסיוטים

5. ילד שחווה כל הזמן פחד או חשש ממשהו

6. ירידה בלימודים

7. ירידה ביכולת התפקוד היום יומי

8. ילד שחזר להרטיב

9. ילד המסרב ללכת לגן או לבית ספר על בסיס יומי

10. קושי להתגבר על משברים משפחתיים או סביבתיים

11. קושי ניכר בהסתגלות למסגרת חדשה

12. מרבים לבכות

13. ילדים המבטאים יותר מהרגיל כעס, עצב, בלבול, חוסר אונים ומתח

14. התקפי זעם ובכי ללא הסבר

15. שינויים קיצוניים בהרגלי הגלישה של הילד

16. סימנים המעידים על דיכאון


לימודים
איך ללמוד לבחנים ומבחנים?


קודם כל, תרגעו ותנשמו עמוק. ככל שתרגעו כך לא תתחילו להיכנס לפאניקה וללחץ והמוח שלכם יצליח לקלוט את החומר הנלמד/ אחר כך שימו לב לדברים הבאים:

1. רצוי שתלמדו כמה שיותר זמן לפני, כך שגם אם יום אחד לא הבנתם משהו ביום אחר תבינו.

2. תלמדו רק כשאתם מרוכזים!

3. תרחיקו כמה שיותר ממכם הסחות דעת, למשל: מחשב, טלוויזיה, טלפון, או כל דבר אחר.

4. וודאו שאתם מודעים לאיזה חומר יש ללמוד ושלא חסר לכם כלום ואם כן להשלים! אין לכם יותר מידי זמן לבזבז על כך ויכול להיות שדווקא החומר החסר יופיע במבחן.

5. נסו לתרגל ולסכם כמה שיותר!

6. יש כאלו שמוזיקה עוזרת להם להתרכז - מומלץ.

7. תשיגו שאלות שעדיין לא עניתם עליהן ותבחנו את עצמכם! כך תדעו גם איפה הצד החלש שלכם.

8. בלימוד שפה זרה למשל מילים או משפטים, תמציאו לכל מילה או אות "סימן יסוד" שכך תוכלו ישר לזהות אותה על פיה, למשל אם מדובר במילה כמו באנגלית Staircase תמיד תציירו בזמן ההכנה ציור של מדרגות ואז ברגע המבחן תזכרו ישר ותצליחו.

9. והכי חשוב! תאמינו בעצמכם - ואז באמת הסיכויים יהיו לטובתכם (:

בהצלחה!
איך להתכונן היטב למבחן הפסיכומטרי?



רבים מאיתנו נדרשים לבצע את הבחינה הפסיכומטרית הנערכת מספר פעמים בשנה במועדים קבועים בכל הארץ, ואז מגיע הרגע בו על מנת למקסם הצלחות ולהוציא ציון מירבי. אנו מתלבטים האם אנו נדרשים לעזרה? ללימוד? להנחיה? לקורס?

הנה מספר טיפים לבחינה הפסיכומטרית, אפילו לפני שאתם מגיעים
להחלטה בנושא איך ללמוד:

1. הרחבת אוצר המילים העברי - כפי שחלקכם אולי שמע, הבחינה מורכבת מ-3 נושאים: חלק כמותי, חלק מילולי וחלק אנגלית. בחלק המילולי על מנת לפתור חלק רב מן השאלות יש לדעת מילים רבות בשפה העברית, גם מילים שביום יום כמעט ואין לנו שימוש בהן. על כן מומלץ לקרוא ספרים, לפתור תשבצים, או לקנות ערכת לימוד באחת מחנויות הספרים ולהתחיל בהקדם ללמוד ולשנן אוצר מילים.

2.הרחבת אוצר המילים האנגלי - בחלק האנגלית כמו בחלק העברית נדרש אוצר מילים. אחרת, לא ניתן לפתור שאלות אלא אולי ולנחש תשובה נכונה. על כן מומלץ שוב לקרוא ספרים, לקרוא עיתון באנגלית, להעשיר את שפת האנגלית ואוצר המילים. כמו כן בערכות הלימוד השונות תוכלו למצוא מילון אנגלי-עברי ולשנן.

3. החלק הכמותי - ידע רב במתמטיקה בסיסית יתרום לפתרון נכון של שאלות המופיעות בבחינה, אולם הבחינה מוקצבת בזמן 25 דקות ל-25 שאלות בפרק זה,
לכן עליכם לפתור כל שאלה בממוצע במקסימום דקה אחת בלבד. רבים מאיתנו נתקלים בבעיית הזמן, על מנת לפתור בעיה זו עליכם לתרגל שאלות מהמבחנים השונים והקודמים, שאלות בנושא בעיות כמותיות שאולי תופענה בבחינה. ככל שתכירו יותר סוגים של שאלות, יהיו לכם יותר כלים להתמודד עם הבחינה וכך כשתגיעו לשאלה לפני שתחשבו איך בכלל לגשת אליה כבר יהיה לכם ידע מספיק איתו תוכלו לפתור מיד.

4. קריאה - קריאה בעברית ובאנגלית תשפר את יכולת מהירות והבנת הקריאה שלכם, הדבר בהכרח יתרום לעמידה בזמנים.

5. במידה ותחליטו ללמוד במכון לימוד או ע"י אדם פרטי או לבדכם - עליכם לדעת שכדי למצות את המקסימום עליכם לתרגל כמה שיותר סוגי שאלות מכל סוגי הפרקים כמותי, מילולי, אנגלית. עם הזמן מתפתחת גישה לפתרון וככל שתתרגלו יותר תדעו לפתור יותר, ומהר יותר.

6. המלצה - לימוד אישי או בקבוצות קטנות בניגוד ללימוד בקבוצות גדולות ייתן למי שילמד אתכם אפשרות לתת יותר תשומת לב ויותר זמן השקעה במה שאתם מתקשים.

לימוד פורה ובהצלחה!
איך לסייע לילד בהכנת השיעורים?



כך תסייעו לילדכם בהכנת שיעורי בית:

1. הקפידו שבכיתה הוא רושם ביומן את שיעורי הבית שלו.

2. חשוב להזכיר לו להכין את השיעורים בבית.

3. עזרו לו לארגן את המשימות לפי מועדי השיעורים או ההגשה והרגילו אותו לארגון זמן שכזה.

4. הניחו לו להראות לכם את תשובותיו אם הוא מבקש זאת ועיינו בהן בכובד ראש - אם הוא פנה אליכם הרי שהערכתכם חשובה לו ותחזק את בטחונו.

5. אל תעירו על אי הכנת שיעורים אלא אם כן היא הופכת לקבועה.

6. במידה והוא זקוק למבוגר שישב אתו על השיעורים - מצאו את הזמן לכך או מצאו מי שיוכל לעשות זאת, אך אל תיקחו על עצמכם את הכנת שיעוריו או השגה של חומרים או מקורות שהוא אמור לחפש.
איך לבחור מילון אלקטרוני?
איך בוחרים מילון אלקטרוני?

בחירת מילון אלקטרוני כרוכה בהקפדה על הדברים הבאים:

1. חשוב שהמילון יהיה קל במשקל וקל לנשיאה בתיק.

2. קטן הוא יקר אבל לעיתים תוכלו להסתפק ביותר גדול אך עם תכונות חשובות יותר, כגון אלה שבהמשך הרשימה.

3. מילון אלקטרוני צריך להיות קל להקלדה ונוח לצפיה בצג המילים

4. כמובן שמה שיותר שפות לתרגום, יותר טוב, אלא אם כן המחיר גבוה יותר בשל כך. אם זה המצב - בחרו רק את השפות שאתם באמת צריכים.

5. הכינו מראש רשימה של מילים קשות (גם כאלה שאתם יודעים בדיוק את פירושן) ופנו לחנות שמציעה כמה דגמים כאלה ובדקו על המכשירים שאתם רואים:
1. איך הם מתרגמים אותן
2. כמה מדוייק התרגום
3. כמה הוא מובן לכם
4. האם מה שאתם יודעים אכן מתורגם כהלכה

כך תוכלו מהר מאד לראות איזה מהם עושים את העבודה ואילו פחות טוב.

6. יש מילונים שמשמיעים בקול את ההגייה של המילים. החליטו אם זה חשוב לכם במילון שלכם.

7. מספר המילים שיש במילון חשוב והוא מרמז גם על כמות הזיכרון שבמילון. השוו גם את הנתון הזה.


ועוד פרט אחד: ישנם מילונים היום למערכות הפעלה של מחשבי כף יד וטלפונים חכמים. אם אתם מצויידים באחד כזה, יתכן בהחלט שתוכלו להעשיר במילון מתאים ולחסוך עוד מכשיר, עוד תחזוקה, עוד משקל בתיק ועוד כסף.
איך ללמוד למבחן התיאוריה של נהיגה?
איך כדאי ללמוד לתיאוריה?

שיטות ללימוד מוצלחות למבחן התיאוריה הן כאוויר לנשימה ללומד ומכאן שזו אחת השאלות הנפוצות.


הנה הדרך היעילה ללימוד תיאוריה של הנהיגה:

1. קחו לכם שבוע, קראו את החוברת, עברו שוב ושוב על הפרקים השונים, עד שתבינו ותפנימו. אין טעם בשינון החומר, משום שאלה חוקים וכללים שאתם צריכים לדעת בהמשך, ולכן כדאי להבין את החומר. לא לדלג על כלום, כל מה שכתוב בחוברת - חשוב!

2. התחילו לתרגל בעזרת החוברת עם מאגר התרגילים, באתר "למד", שמתרגל מבחני תיאוריה וכדומה.

3. תרגול תמרורים - התמרורים מהווים חלק גדול מהשאלות במבחן התיאוריה: עיברו על ההגדרות של כל תמרור כמה פעמים ותנו למישהו לבחון אתכם או באתר הנ"ל.

4. טריק לשגיאות חוזרות: מקליטים על הנגן mp שלכם את החומר הקשה, פשוט מקריאים אותו, ומאזינים לזה שוב ושוב - בנסיעה, בבריכה ובכל הזדמנות - הוא ייקלט!
אילו טיפים חשובים להצלחה בבחינות הבגרות?



כך תגדילו את הסיכויים להצליח במבחני הבגרות:

רגע לפני המבחן:
==============

1. אל תשאירו את הלמידה לבחינה לרגע האחרון.

2. חלקו את חומר הבחינה לנושאים והקציבו זמן לכל נושא.

3. חלקו את הלמידה למשימות קטנות וברות ביצוע. סכמו בכרטיסיה את הנקודות העיקריות. הדגישו מילות מפתח ומשפטים חשובים.

4. בשלב הראשון ענו על שאלות מבחינות בגרות עם חומר פתוח. בשלב השני ענו על פי כללי הבחינה לרבות עמידה בזמנים. ערכו "חזרה גנרלית".

5. צרו שגרה. לימדו במקומות ובזמנים קבועים.

6. מקום הלימודים צריך להיות מאוורר, מואר, נוח ולא הסחות.

7. בדקו באילו שעות אתם בשיא הריכוז שלך, מה גורם לכם להפסיק ללמוד.

8. שלבו למידה בקבוצה עם למידה לבד. בקבוצה תהנה מתמיכה, איתור נקודות החולשה שלך וקבלת משוב.

9. אם אתם מרגיש שאתה בוהים בחומר ודבר לא "נכנס", עצרו. נסו לשחרר את עצמכם מהמחשבות המטרידות וחזרו ללמוד. זכרו - המטרה היא לא להקיף מספר רב של עמודים, אלא להבין ולזכור לטווח ארוך.

10. שאלו שאלות הנוגעות לתכנים. מה חידשה לכם הקריאה? מה אתם זוכר? שאלות הן בסיס ללמידה יעילה.

11. תרגמו את כל ההסברים שכתבתם בכיתה למילים שלכם.

12. קראו בקול. זה מאט את הקריאה ומאפשר לכם לבדוק את עצמכם באמצעות השמיעה והראיה.

13. להסביר את מה שלמדתם.

14. ביום שלפני הבחינה התעוררו מוקדם ולמדו עד שעות אחר הצהריים המוקדמות. בשעות הערב אל תלמדו. הקדישו את הזמן למנוחה ורגיעה. מומלץ ללכת לישון מוקדם ביום שלפני הבחינה. מומלץ לאכול כשעה וחצי לפני הבחינה.



בבחינה עצמה - (ברגע האמת..):
===========================

1. הצטיידו בשעון ובפחית שתייה צוננת – זה יעזור לכם לשמור על ריכוז לאורך כל הבחינה.

2. הדגישו מילים חשובות. כתבו בצד את מה שאתם זוכרים שעשוי להיות רלוונטי לתשובות.

3. לעתים שאלה נראית מוכרת ודרך הפתרון ידועה ובכל זאת לא מצליחים לפתור. אל תתעכבו, יתכן שמעבר לשאלה אחרת יתיר את הפלונטר. אם אין שאלה אחרת מחקו את הרישומים והתחילו מחדש על דף נקי.

4. ענו קודם כל על השאלות הקלות וחזרו מאוחר יותר לשאלות הקשות יותר. השאירו לסוף שאלות שאינכם יודעים את התשובות עליהן.

5. בבחינה אמריקאית זכרו לקרוא את כל התשובות. גם אם התשובה נכונה לעתים יש תשובה נכונה יותר. בכל מקרה - סמן תשובה.


בהצלחה!
מהם הסימפטומים לקושי בהחזקת קשב לאורך זמן?


אלו הסימנים המעידים שילד סובל מקושי בהחזקת קשב לאורך זמן:

1. בזמן השיעור משחק עם חפצים שונים כדי להצליח להישאר קשוב.

2. מוצא את עצמו מסתכל על המורה כשאין לו מושג על מה היא מדברת כרגע.

3. אינו מספיק להעתיק את הנכתב על הלוח.

4. הכתב שלו משתנה בין תחילת השיעור לסופו, בו הוא פחות מסודר.

5. מאבד ריכוז בזמן משחק עם חברים ואינו שם מתי מגיע תורו.

6. חש שעמום ממשחקים וצעצועים.

7. עובר במהירות בין מטלה למטלה ואינו מצליח להחזיק מעמד לאורך זמן בפעילות מסוימת המוטלת עליו.
איך לבחור ילקוט לבית ספר לילדנו?



אלו הדברים שיש להקפיד עליהם בבחירת ילקוט לילדנו:

1. תיק שאינו רחב מרוחב גבו של הילד.

2. תפריו איכותיים.

3. מבנהו מותאם לגב של הילד (ודאו שמשקלו העיקרי ישען על מרכז הגב ולא על האגן).

4. משקל הילקוט - שלא יהיה יותר מ20% ממשקלו של הילד.

5. רצוי לבחור ילקוט נוח הנישא על הגב ולא טרולי (תיק על גלגלים), מאר ודווקא תיק מהסוד השני יוצר עומס לא סימטרי על הגוף ובמיוחד על הכתפיים ולכן פחות בריאותי.

6. גב מרופד (שרובו צמוד לגב הילד) וריפוד באיזור השכמות והמותניים.

7. רצועות מרופדות ורחבות (לפחות 3 ס"מ) ושניתנות לכיוון.

8. רצועות ללא "שאריות" שעלולות להיתפס בדלתות רכב או אוטובוס.

9. "עמוד שדרה" קשיח בתיק.

10. ידית נשיאה (במידה ולא רוצים לשאתו על הגב).

11. רשת אחורית לספיגת זיעה.

12. רצוי שהילקוט יהיה עשוי מבד דוחה מים.

13. תאים המחלקים את התיק לפינות איחסון, כדי שהילד יוכל לחלק את המשקל הנישא ולארגן את האביזרים השונים (כולל כלי כתיבה, טלפון נייד, מפתחות ויומן) ותא חיצוני לבקבוק שתיה.

14. מידות רצויות לתיק: 26*38 ס"מ - לכיתות הנמוכות ו-40*29 לגבוהות.
מהם האתרים הטובים ביותר שקיימים ברשת להקלדה עיוורת בעברית?


ובכן, כדי להשיב על שאלה זו, אז יש תוכנות שעושות את העבודה, ויש אתרים שכולם חינמיים, ההמלצה שלי היא ללמוד דרך משחקים, לאחר שהבנתם איך בעצם אמורות האצבעות להיות, אתם כבר יכולים להתחיל לשחק! המשחקים נותנים יותר מרץ וחשק. כך גם אני למדתי!

באתר sense-lang.org תוכלו ללמוד בשיטה מאוד מאוד טובה! והוא היחיד שיש בו גם משחקים! יש בו כמעט את כל השפות הפופולריות כיום;
English - עברית
Español - Português
Français - Deutsch
Norsk - Русский
Italiano - العربية
Ελληνικά - Türkçe
Български - Svenska
Dansk - Suomi
Íslenska - Malay

אתר מומלץ!

יש עוד אתר שנקרא "סנופי" - snopi.com

זהו אתר יותר ילדותי אבל גם מצויין!

ויש את האתר " מומנט" - moment.co.il

אתר מצויין ומעולה! מתאים לגדולים יותר והוא מומלץ למי שכבר יודע את הרקע של ההקלדה.

בהצלחה!


מה התחליף לבחינות הבגרות?


התשובה היא כן. בהחלט!

הבגרות החלה ככלי מיון לעולם העבודה. איכשהו, בסביבות שנות ה-80 בערך, היא חדלה לגמרי להיות רלוונטית והיום פחות מתואר ראשון לא יכניס אותך לשום מקום עבודה שתרצה. מאז, שימש ציון הבגרות רק למטרה אחת, שגם אותה הוא עושה רע - לנבא את ההצלחה בלימודים האקדמיים ולמעשה - למיין את הנכנסים בשערי המוסדות להשכלה גבוהה. הסוד הוא שכושר הניבוי שלו די עלוב (וגם של הפסיכומטרי - אבל אל תגלו לאף אחד - יהיו המון מובטלים אם זה ייוודע..).

אבל מערכת החינוך הקפואה לא ויתרה עליה. הסיבות רבות ולא יפורטו כאן.

לפי הצעתי, הבגרות על כל נזקיה תוחלף בהוראה של ידע רלוונטי, מיומנויות אישיות, מומחיות, יצירתיות, שיטות חקר, טכניקות ניתוח והבנה, במטרה להקנות ערכים וכלי למידה אמתיים. כלים אלה שווים זהב בעולם המודרני והשיטה הנוכחית - רובה לא השתנתה עשרות שנים - פשוט לא מקנה אותם! - שאלו את המרצים באקדמיה..

יהיו 3 מסלולים בכל בי"ס: מדעי, מקצועי ואזרחי - כולם ברמה גבוהה ועם מורים איכותיים - על פי נטיית התלמיד ולא בגלל שהוא פחות או יותר טוב. איש לא יורחק לבית ספר מקצועי מרוחק ומשפיל, אלא אם היה אלים או עברייני (מעמד המורה כבר אמרנו?). במקום זאת נטפח במסלול המקצועי בעלי מקצוע איכותיים ולא קומבינטורים. אלה ילמדו ליד מסלול מדעי למצוינים, שבמקום לשנן ילמד לחשוב ולחקור ולמצות את המצוינות והיצירתיות (שלל התכונות הכי מבוקשות במדע וההייטק) וגם מסלול אזרחי - שירכוש בתיכון ידע ומיומנויות נדרשים לקריירה בתחומים כמו חשבונאות, משפטים, מינהל ועוד.

בנוסף, יבוטלו שקר הפסיכומטרי ומכוני הלימוד שמלמדים לרמות אותו, לטובת שיטת משפך הפוך. בשיטה זו יתקבלו כולם לתואר ראשון ויוכשרו לעולם האמיתי, כשכישורים רבים הם כבר יביאו עימם מהתיכון (היום הם לא והם עצמם יעידו על כך..).

איך יקבעו מי יתקבל לאיפה, אתם שואלים...

ובכן, המוסדות האקדמיים יוכלו למיין את בוגרי התיכון על פי הצלחתם בציוני התיכון, בשילוב סטטיסטי עם הצלחתם היחסית של בוגרים קודמים של בית הספר שממנו באו. מקדם הצלחה זה יהיה כלי ניבוי טוב יותר מהבגרות ומצד שני - הוא יהיה זול יותר למערכת החינוך ויאפשר נושאי הוראה חשובים שהיום נדחקים לטובת טוטם הבגרות. הוא גם יחסוך להורים ממון רב שהיום נזרק על מורים פרטיים והשלמות אינסופיות של ידע למעבר בחינות הבגרות. ועל מכוני הפסיכומטרי לא דיברנו..

התוצאה: בסוף תואר ראשון ימשיכו למדע, מחקר ותארים גבוהים תותחי העל שלנו שרוצים בכך. מי שבאו לרכוש תואר ימשיכו לקריירה עם כלים מעולים כשבדרך הם לא משכנו את כל שנות ההתבגרות שלהם לידע לא נחוץ ורכשו כלים לחיים, זוגיות, כלכלת משפחה, חינוך הילדים וערכים אזרחיים ואנושיים שבתקציבי החינוך וסדרי העדיפויות המעוותים של השיטה הנוכחית נפגעו קשות וחלקם הגדול פשוט לא שם.

ובל נשכח - החיסכון הכספי יהיה עצום - גם למערכת, גם לכלכלת המשפחה וגם ללומדים!

בהצלחה לנו!
איפה יש סרטים דוקומנטריים לצפייה ברשת על תולדות מדינת ועם ישראל?


ארכיון הסרטים של שפילברג והאוניברסיטה העברית מעלה סרטים הסטוריים מההסטוריה היהודית ושל מדינת ישראל. מצורפים כמה אוספים לצפייה. רובם המוחלט באנגלית אבל הם מרתקים גם למי ש"שובר את השיניים באנגלית".

שימו לב לקטגוריות שלמעלה. ניתן לקבל בהן סרטים בנושאים ולפי תקופות שונות בתולדות עם ישראל:
General | Arts | Health | Rural Settlement and Security | Cities | Immigration and Absorption | Birth of Israel and its Defense
איך לגרום לילדים להיות בעלי הערכה עצמית?



הנה כמה טיפים שיעזרו לילדכם לזכות בהערכה עצמית רבה יותר:

1. התענינו והראו את התעניינותכם במה שילדכם עושים.

2. תנו להם מחמאות וחיזוקים חיובים מתי שאפשר.

3. בדקו איך הילד משיג תוצאות טובות יותר במשימותיו - האם טלוויזיה או מוסיקת רקע תורמים לו או מוציאים אותו מריכוז.

4. הקפידו על זמנים קבועים למטלות ולהנאות ועמדו בהם.

5. עודדו את הילד לפתח תחומי עניין ועיסוק שאינם קשורים דווקא בביה"ס.

6. הקפידו שפעולות שאינן דורשות תנועה ופעילות תוגבלנה בזמן.

7. שתפו את הילד בניהול הזמן שלו בצורה הנכונה ע"י רישום ביומן ותכנון לפי השעון.

8. הקפידו שמתחם העבודה של ילד, בהכנת שיעורי בית ולימוד לבי"ס, יהיה נקי מגירויים אחרים.

9. ערכו פעולות משפחתיות שיוצרות שיתוף פעולה ועזרה הדדית של כולם.

10. תנו לילד תגמולים על מאמץ והשתדלות ולאו דווקא על תוצאות.
איך ניתן להקל על ילדים את המעבר לכיתה א'?



המעבר לכיתה א' רצוף חששות והתרגשות הן של הילדים והן שלנו כהורים. בכדי להקל על ילדנו הרכים את המעבר כדאי לנהוג כך:

1. בדקו, כהורים, קודם כל ממה אתם חוששים, נסו להבין ולנטרל את החששות.

2. הקשיבו לילדים ותנו מקום לשמחה ולהתרגשות, כמו גם לפחדים ולחששות.

3. השתדלו להימנע מהמשפט "הכל יהיה בסדר, אל תדאג", אלא לתת מקום, לשוחח ובעיקר להקשיב לדבריו של הילד.

4. לעיתים, גם אנו כהורים, נסחפים בהכנות ובהתרגשות לקראת העלייה לכיתה א'. כדאי לשמור על פרופורציות, לשתף את הילד בקניות ובהכנות, אך לא להיכנס ל"אובססיית" הכנות. לשמור על רוגע.

5. האמינו בילדכם, ביכולותיו ובכישוריו וזכרו שתמיד יהיו אנשי צוות עמם תוכלו להתייעץ בבעיות וקשיים.
איזו שפת תכנות כדאי ללמוד היום?
אילו תנאים יסייעו לכם לקרוא מהר יותר?
על מה להקפיד בבחינת הבגרות במתמטיקה?
איפה יש המלצה על אתר אינטרנט וספר חדש על שוניות אלמוגים?
מהו מבחן אמי"ר לאוניברסיטה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.