» «
טיסות
איך למצוא את הטיסה הזולה ביותר ליעדים בחו"ל?



הסוד של הטסים המנוסים הוא בהזזה של יום יומיים לכל כיוון. בזכות הימים הזולים יותר לטיסה, או ימים שאין בהם הזמנות גדולות של קבוצות וסוכנים, ניתן לחסוך סכומים ניכרים.


הנה הדרך הנכונה למצוא את מועד הטיסה וחברת התעופה הזולה ביותר ליעד בחו"ל:

1. חפשו את תאריכי הנסיעה במנוע החיפוש הראשון שבקישורים המצורפים.

2. בחנו את כל הטבלה שקיבלתם ומצאו את המחיר הזול ביותר שתוכלו לטוס בו, בימים שעדיין מתאימים לכם.

3. חפשו את המועדים הללו בקישור השני (זאפ) שמוכיח את עצמו כזה שמאתר את המחירים הזולים ביותר.

4. ליתר בטחון השוו את המחירים שקיבלתם עם מנוע החיפוש השלישי וודאו שאכן קיבלתם את המחיר הטוב ביותר לטיסה שבחרתם.


נסיעה טובה!
טיסה
על מה להקפיד בקניית כרטיסי טיסה אונליין?



אלו הדברים שחשוב להקפיד עליהם כשקונים כרטיסי טיסה דרך האינטרנט:

1. כדאי לרכוש כרטיסים הכי מוקדם שניתן, אם מדובר בטיסות מסחריות. לגבי קנייה בדקה האחרונה, ניתן לעשות שם קניות מוצלחות אבל זה מתאים יותר לספונטניים ולמי שלא ייפגעו אם לא יצליחו לצאת, ברגע האחרון, ליעד שאליו רצו.

2. אמינות האתר דרכו אתם מזמינים - אתרים רבים מציעים היום לקנות דרכם כרטיסים, על מנת לא להיקלע לבעיות, רצוי לבחור אתר שקיבלתם עליו המלצות או לבקש המלצות עליו דרך חיפוש ברשת.

3. קבלת אישור הזמנה וקניית כרטיסים - חובה תמיד. ניתן לעשות זאת על ידי צילום מסך המחשב, שמירת קבצי ההזמנה, הוצאת תדפיסים וכמובן רצוי אישור טלפוני (אם קיים לאתר) בו יש לרשום עם מי שוחחתם ומתי.

4. בירור תנאי הביטול - טיסות עלולות להתבטל מסיבות שונות (הן שלכם והן של חברות התעופה). עליכם לברר תמיד מה הם תנאי הביטול לפני שאתם משלמים ולקחת זאת בחשבון לפני ההחלטה ממי לרכוש את הכרטיסים.
ג'ט לג
איך להתגבר על ג'ט לג?


הג'ט לג הוא למעשה עייפות רבה המופיעה לאחר טיסות ארוכות במיוחד, לרוב טיסות חוצות יבשות, אשר לו תסמינים המתבטאים בנדודי שינה, קושי לארגן את השעות מחדש, חוסר ריכוז ועוד.

הנה מספר אפשרויות אשר יסייעו להתגבר על הג'ט לג:

1. לפני הנסיעה - התאמת דפוסי השינה שלהם עוד בטרם ההמראה. אם יש לכם מספיק זמן ואם לוח הזמנים שלכם מאפשר לכם - התחילו להתכונן לנסיעה כבר כמה ימים לפני מועד הטיסה. איך? נסו להתאים את מועדי השינה והעירות שלכם כך שיידמו כמה שיותר לאלה של היעד החדש. גם אם תצליחו לשנות את הדפוסים הנורמליים שלכם בכמה שעות בלבד, תרגישו את השינוי כשתנחתו.

2. לאחר הנחיתה - ניתן להשתמש בכדורי מלטונין, שנלקחים לפני השינה. יש לקנות מלטונין 3 מ"ג, ללא מרשם רופא. מלטונין הנו הורמון שינה ואינו כדור שינה, יש לקחת כדור ערב לפני הטיסה כשמתכונים לשינה, כדור נוסף במהלך הטיסה כשרוצים לישון, וכדורים נוספים ביומיים הראשונים להגעתכם ליעד כאשר מתעוררים בלילה ואו לא מצליחים להירדם כתוצאה מהג'ט-לג. תגלו מהר שהחיים קלים, ושלרוב הג'ט-לג הוא מינימלי אם בכלל.

3. תנומה יכולה לעזור לכם - תנומה של שלושים עד ארבעים דקות עשויה לסייע. שינה ארוכה יותר עלולה לשעון הביולגי להשתבש ולהקשות בהסתגלות לזמן במקום החדש.

4. חשיפה לאור השמש - חשיפה של הגוף לאור שמש לאחר טיסה ארוכה יכולה לעזור לאיפוס השעון הפנימי של הגוף. שנו עם תריסים פתוחים בימים הראשונים של החופשה שלכם ותנו לאור הבוקר למלא את החדר. אפשרות נוספת היא לשבת בכל בוקר על ספסל בשמש למשך כמה דקות בכל בוקר ולתת לטבע לעשות את שלו. כמה שהגוף שלכם יהיה חשוף יותר לדפוסים טבעיים של אור וחושך, כך הוא ישוב מהר יותר לקצב הטבעי שלו.

5. כדורי שינה במרשם רופא - כדורי שינה הם בהחלט דרך שכיחה לזרז שינה, אולם הם לא עוזרים כלל לגוף להתאים את התהליכים הפנימיים או לייצב את המחזור הטבעי של יום ולילה. יתרה מכך, מחקרים מראים שכדורי שינה אמנם מרדימים ביעילות, אבל לא מבטיחים את איכות השינה עצמה. אם אתם יכולים, העדיפו תרופות על בסיס טבעי.





וכך מונעים את היעפת, הג'ט לג:

https://youtu.be/zu6E_68YFUw
ספוטינג
איפה המקומות הטובים לראות המראות מטוסים בנתב"ג?


לפעמים, לבוא עם בת הזוג ולצפות בהמראה של מטוסים, זה לא רק מדהים, אלא גם רומנטי.


המקומות הטובים לצפייה בהמראות של מטוסים באיזור נתב"ג (ספוטינג) הם:

1. ממול לכניסה לאיזור התעשייה באור יהודה, על הכביש ממחלף שפירים ליהוד.

2. ממול תחנת הדלק שעל כביש 412 - מקום טוב לצפייה במטוסים.

3. אירפורט סיטי - למטוסים שנוחתים ממזרח.

4. הגשר של כביש 4404 (ליד צומת צפריה - כנראה המקום המוכר ביותר).

5. בית הקברות של יהוד - סופו צופה לשדה.


נקודות פיינל 12 ו-30 היו הטובות ביותר לראות המראות ונחיתות (בהתאם לכיוון הרוח).


ימי שני וחמישי הם הימים התוססים בתנועת מטוסים בנתב"ג.

טיסות

טיסות
איך לחסוך בטיסות עסקים?




אם אתם אנשי עסקים הנדרשים לעיתים קרובות לנסוע לחו"ל, תוכלו לאמץ כמה עקרונות על מנת להוזיל את הטיסה:

1. טיסות ישירות יקרות יותר - עד מאות דולרים יכולים להיחסך אם לא תבחרו בטיסה ישירה ליעד רחוק.

2. טיסות הלילה זולות עד כ-25% מהטיסות בשעות היום. אם היעד הוא רחוק, ההפרש יהיה משמעותי מאד.

3. הזמנה מוקדמת ככל הניתן חשובה כדי לקבל מקום במחלקות הזולות.

4. כרטוס ממש קרוב לטיסה, כדי להימנע מדמי ביטול, אם הנסיעה מבוטלת.

5. נצלו נקודות שצברתם, יתכן שתהיו זכאים לטיסה ללא תשלום.

6. למרות שכדאי לדבוק בחברת תעופה אחת כדי לצבור אצלה נקודות, מומלץ ביותר, מפעם לפעם, לבדוק גם הצעות אצל חברות מתחרות. אלה פעמים רבות יכולות להציע תעריפים זולים משמעותית.

7. אם החברה שלך ממש בלחץ כספי, ניתן לשקול אפילו חברות Low Cost כמו EasyJet ודומותיה. לגבי טיסות פנים בחו"ל, ההצעה עוד יותר משמעותית.

8. לטיסות פנים יבשתיות, מומלץ להשתמש בחברות Low Cost.
טיסות
מה חשוב לדעת על טיסות לואו קוסט?



הנה הדברים החשובים שכדאי לדעת על טיסות לואו קוסט:

1. המחיר הוא מחיר בסיס ואינו כולל בתוכו תזונה, בחירת מקום ועלות העלאת מזוודה למטוס, על כל הדברים הללו יש להוסיף תשלום נוסף.

2. לא ניתן לבטל טיסות לואו קוסט. במידה ותבטלו לא תהיו זכאים לקבל את הכסף חזרה.

3. שעות הטיסה עלולות להיות לא נוחות (מאוחר בלילה או מוקדם מאוד בבוקר).

4. הטיסות הללו זולות אך ככל שמועד הטיסה מתקרב מחירן עולה על כן מוטב להזמין מוקדם ככל האפשר, אפילו חצי שנה מראש.

5. מחירי טיסות הלואו קוסט עולות בחגים ובקיץ וכדאי לקחת זאת בחשבון.

6. יש לוודא את מיקום הנחיתה, טיסות אלה לעתים נוחתות שלא בנמלי התעופה הראשיים.

7. לעתים הזזת התאריך תוזיל את המחיר, כך שאם הדבר אפשרי מבחינתכם כדאי לקחת זאת בחשבון.
איזי ג'ט
אילו חמישה דברים כדאי לדעת על איזי ג'ט?



הנה חמישה דברים שכדאי לדעת לפני טיסה בחברת התעופה איזי ג'ט:

1. עלות הטיסה אינה כוללת ארוחות ומזוודות, מלבד מזוודת טרולי העולה עמכם למטוס. תוכלו לדחוס אל טרולי המון אם תשתמשו בשקיות ואקום שעולות גרושים.

2. ניתן להוסיף מזוודה בתשלום נוסף, זול יותר משמעותית לעשות זאת בהזמנה דרך האינטרנט ולא ביום הטיסה בנמל התעופה. בחרו במשקל המינימלי ותוכלו לשלם פחות מ-15 אירו לעומת יותר מ-40 אירו בדוכן.

3. בטיסה יעברו הדיילים עם עגלות שתייה ומזון לקנייה, כמו גם מוצרי דיוטי פרי. הרוב לא ממש טעים. אתם לא חייבים לקנות, אם נערכתם מראש עם כריכים טעימים שהכנתם או קניתם בעיר.

4. מים קרים יינתנו בחינם לכל דורש. בקשו מהדיילים והם יביאו לכם.

5. מים חמים לשתייה ניתנים גם הם בחינם במילוי עצמי. ניתן להביא מהבית כוסות נייר, שקיקי תה, קפה, וסוכר ולהכין לעצמכם שתייה, מבלי לשלם על כך.
טיסות
איפה להזמין כרטיסי טיסה זולים?


אלו המקומות בהם אפשר להזמין כרטיסי טיסה זולים:

1. סוכני נסיעות - כן, למרות שהאינטרנט הפך לכלי מבוקש מאוד בתחום, עדיין לסוכני הנסיעות יש הטבות שאינן מפורסמות במקומות אחרים מחברות התעופה ושווה לברר אצלן. החיסרון בשיטה זו כמובן היא העמלה המשולמת לסוכן ולעתים הופכת את העסקה לפחות משתלמת. בכל מקרה כדאי לגשת לסניף באופן אישי ולנסות לנצל כל הטבה או אופציה מהסוכן מאשר לדבר עמו טלפונית ולא לדעת על איזה מקורות הוא מסתמך.

2. אתרי השוואות מחירים - ישנם אתרים רבים להשוואות מחירים שגם הם לא תמיד אובייקטיבים כי הם עובדים על עמלות ומקדמים את מה שמשתלם להם. מומלץ לערוך השוואה בין אתרים שונים, כולל זה של חברת התעופה ולבדוק את המחיר שמשתלם לכם ביותר.

3. אתר מומלץ במיוחד להשוואת מחירים הוא www.orbitz.com שכן מבחר האפשרויות בו רב ביותר והמחירים משתלמים, בנוסף מובטח שאם תמצאו כרטיס טיסה זול יותר במקום אחר לאחר שכבר קניתם יוחזר לכם 110% מההפרש.

4. חיפוש מבצעים מקומיים בארצות שונות - לעתים לחלק את הטיסה לשניים ולשלם על כל יעד בנפרד יוצא חסכוני יותר, כלומר מנקודה A לנקודה B לטוס עם חברת תעופה אחת ומשם להמשיך ליעד עם חברת תעופה שנייה או עם אמצעי תחבורה אחר (רכבת, שיט וכו). החיסרון הוא איחור או ביטול בטיסה הראשונה יגרור אחריו ביטולים של כל השאר.

5. כדאי לדעת שטיסות ביניים זולות יותר מטיסות ישירות ברוב המקרים.

6. טיסות שכר - אפשרות טובה לחסוך, אם כי לא תמיד ולא פעם מלווה בהתעסקות מתישה סביבן.

7. טיסה בחברות טיסה מוזלות בהן אין שום שירות מלבד הטיסה עצמה.


מה לארוז
איך להשאיר מקום לקניות באריזת מזוודה לפני טיסה?


אריזה לפני טיסה לחו"ל צריכה להיות פרקטית ושקולה. יש לקחת בגדים שאתם בטוחים שתשתמשו בהם ולהתאים מספר חולצות למספר זוגות מכנסיים (תלוי במספר ימי הנסיעה) ולוודא שניתן ללכת עם כולם. במידה והמזוודה עמוסה מאוד, קפלו תיק נסיעות נוסף לתוך המזוודה אותו תוכלו למלא במה שתקנו במהלך הנסיעה, כך גם יהיה קל יותר להתנייד וגם לא תצטרכו לשלם תוספת על כבודה נוספת בטיסות מסוימות. ניתן למצוא גם תיקים ייעודיים לנסיעה המתקפלים לגודל קטן במיוחד ואינם תופסים מקום במזוודהץ
איך מוצאים את הטיסה הזולה ביותר?



חשוב להבין שחברות תעופה שונות מפעילות טיסות בימים שונים בשבוע, זאת אומרת שאם אתם רוצים לטוס עם חברת תעופה ספציפית, נאמר בגלל המחיר, אתם חייבים לחפש טיסות בכל ימות השבוע על מנת להבטיח שתוצאות החיפוש יכילו גם את הטיסות של אותה חברה בה אתם מעוניינים.

באתרי הטיסות המובילים בישראל (ראה קישור מצורף) ישנה פונקציה פשוטה שתעשה עבורכם את העבודה, מדובר ב"חיפוש גמיש" (יש לסמן במנוע החיפוש) הנותן את תוצאות החיפוש לא רק לתאריך היציאה / חזרה שסימנתם במנוע החיפוש אלא גם את כל הטיסות שיוצאות שלושה ימים לפני ואחרי המועד יציאה המבוקש, כנ"ל לגבי תאריך החזרה, בצורה זו תקבלו את כל הטיסות בטווח של שישה ימים ורב הסיכויים שתמצאו מספר טיסות זולות יותר מהטיסות שיוצאות בדיוק בתאריכים שביקשתם. כמובן שזה רלוונטי רק למי שבאמת יכול להתגמש בתאריך היציאה והחזרה.

דרך צליחה!
איך לטוס עם תינוקות?



כך יש להתכונן לטיסה עם תינוקות וילדים:

1. ללכת לרופא א. א. ג לנקות את האוזניים מכל השעווה. בשום אופן לא לעשות לבד, כמו כן להתייעץ אם הרופא אם יש צורך בטיפות אוזניים.

2. לבקש מהרופא תרופות נגד גזים בעיות בחניכיים והרגעה כללית.

3. יומיים לפני הטיסה יש לשתות הרבה מים ולקחת אתך בקבוק ליטר וחצי עם פיית שתייה נוחה כאשר המים רתוחים מבעוד מעוד. שתיית המים שבשרותי המטוס אסורה.

4. לקחת למטוס כל מה שצריך לזמן הטיסה אוכל קל שהילדים אוהבים למקרה והאוכל שהילדים מקבלים לא ימצא חן בעיניהם, כוס עם קשית, חיתולים חד-פעמיים בכמות מספקת, מגבונים לחים, צעצועים או בובות שהילדים אוהבים (במיוחד שאתם הם ישנים) וכד'.

5. לילדים גדולים יותר מומלץ כדאי לקחת דפי חוברות צביעה, עפרונות צביעה (ולא טושים), מדבקות צבעוניות, ספר קריאה שהילדים אוהבים, נגן אלקטרוני עם שירים שהם אוהבים.

6. המלצה: לשתף את הילדים הגדולים יותר בבחירת הציוד ויש אפילו לחשוב שכל אחד מהילדים ייקח אתו תיק קטן ובו הוא יאחסן את הציוד.

7. להלביש את הילדים והתינוקות בבגדים נוחים.

8. לטיסות ארוכות מומלץ לעשות חניית ביניים ליום שלם. קרוב לשדה התעופה.

9. לפני הטיסה בצ'ק-אין, לברר שיש מושב לתינוק ולבקש (ואפילו להתעקש) מיד בכניסה (כל הקודם זוכה) או לבקש ערסל מתאים, אך להתכונן שהתינוק גם עשוי להיות על הברכיים. במערבולות של כיסי אויר, המראה ונחיתה חל איסור להיות בערסל.

10. לפני הכניסה לנמל התעופה יש לדאוג לתלות תג זיהוי (לילדים גדולים), או מדבקה (לתינוקות) ובהם כל הפרטים מאיפה נוסעים, לאן נוסעים והכי חשוב מספרי טלפונים שבהם ניתן למצוא אותכם בהקדם האפשרי.

11. יש לדאוג שהמסמכים לטיסות יהיו במקום נוח לשליפה כאשר אתם מחזיקים את הילד בידיים.

12. בתור לבדיקות בטחונית/דרכונים לבקש בדלפק אם הם יכולים לקבל אתכם מידית. כדאי לשאול אם יש סידורים מיוחדים למשפחות עם תינוקות (כמו למשל חדרי משפחה וסידורי עליה למטוס). בדרך כלל יש עדפות לנוסעים עם ילדים קטנים.

13. אם אתם עם מספר תינוקות כדאי שכל אחד מההורים ייקח תחת שליטתו אחד או שניים מהילדים כדי למנוע ריבים.

14. במקרה ואין ערסל, כדאי להכין מראש מזרן ים עם שמיכה.

15. לחץ באוזניים יכול להיפתח באמצעות הנקה, מוצץ או שתייה מבקבוק, אך על מנת להימנע מכך יש לשים בהמראה או בנחיתה אטמי אוזניים לתינוקות עם מנגנון לאיזון לחצים (לא לאטום מים).

16. קחו בחשבון שהתינוק לא יירדם בטיסה, ואם כן הוא עשוי להירדם לכם על הברכיים לכל הטיסה (וזה לא נעים בטיסות טרנס אטלנטיות). עם הטלטולים בטיסה ודאגה לחושך, הם מתאפסים וישנים ללא בעיות.

17. לנסות להחליף חיתול לפני ההמראה, במטוס זה מאד מסובך וצפוף. אך אם אין ברירה, צריך להיות אחד בפנים והשני בחוץ להשגיח שלא יטרידו.

18. בטיסות עם מעברים (קונקשן), מומלץ לקחת עגלת טיולים קלה (שאותה יעמיסו בתא המטען, כאשר תגיעו לפתח המטוס). מומלץ לבדוק מראש עם סוכן הנסיעות על הסדרים עם חברות התעופה בנושא זה.


כל הזכויות שמורות © ליאיר בר זוהר
על מה להקפיד כשטסים עם פעוטות?


בטיסה עם פעוטות הקפידו על הדברים הבאים:

1. בדיקת אוזניים - גשו לרופא ילדים לבדיקה מקיפה ובמיוחד ודאו שאין לפעוט דלקת אוזניים.

2. טיסת לילה - עדיפה כי הם יוכלו לישון.

3. מנשא אם דרוש - ניתן גם להגיע עם עגלה עד פתח המטוס. בקשו זאת.

4. תיק למטוס - שיכלול בגדים להחלפה ושני צעצועים שהילד אוהב ויעסיקו אותו.

5. נשנושים ושתייה - על הפעוט לשתות הרבה וקצת נשנושים יעסיקו אותו ברגעים קשים.

6. בקבוק או מוצץ בהמראה והנחיתה - יקלי את כאב האוזניים.

7. מסטיקים - ילדים בגיל מעל 4 יוכלו ללעוס מסטיק שיקל את ההמראה והנחיתה.
מה כדאי לדעת על טיסה באיזיג'ט?


הנה 5 הדברים שהכי חשוב לדעת על טיסה באיזיג'ט:

1. רכזו את מירב המשקל האפשרי בתיק הצד שלכם. הוא לא נשקל ולעומתו המזוודות העולות לתא המטען נשקלות ותשלמו ה מ ו ן עבור כל סטיה מ-20 הק"ג העומדים לרשותכם, במזוודה אחת בלבד!

2. טיסות איזיג'ט יוצאות מטרמינל מספר 1. זה הטרמינל הישן של נתב"ג. רציתם לחסוך... לאחרונה החלו גם טיסות איזיג'ט לצאת מטרמינל 3 ובכל מקרה כדאי לברר לפני הטיסה.

3. הגיעו שעתיים לפני זמן הטיסה. נוסעים כבר נתקעו בארץ אחרי שהגיעו קרוב למועד המותר, עדיין בזמן המותר, ובכל זאת גילו טיסה נעולה.

4. אם אתם רגישים למקום שבו תשבו או רוצים לשבת ביחד, זוג או משפחה, הוסיפו 11 יורו לכל אחד וקבלו את הזכות ל"ספידי בורדינג" שבה תוכלו לבחור מקומות, לפני הקמצנים שלא שילמו.

5. אם תרצו לחסוך, הצטיידו באוכל מהבית, נגן mp3 וכרית מתנפחת לצוואר כי אין ומה שיש - יקר.
איך להיערך למניעת ג'ט לג?


בכדי להיערך למניעת ג'ט לג ניתן לקחת כדורי מלטונין שלושה ימים לפני הטיסה,

הכדור גורם למוח להפריש הורמון הנקרא מלטונין. נטילתו מכינה את המוח להימנע מג'ט לג ולהסתדר מבחינת השעון הביולוגי בארץ אליה מגיעים.

עוד פעולה שתמנע את הג'ט לג היא להתאים בימים שלפני הנסיעה, את מועדי השינה והעירות, כך שיידמו כמה שיותר לאלה של היעד שאליו נוסעים. גם שינוי של כמה שעות בזמנים, יקל מאד את השינוי לאחר הנחיתה.


כך נמנע מהמוח ומהשעון הביולוגי שלנו להתבלבל:

https://youtu.be/tGKWbqixWSg


וכך מונעים את היעפת, הג'ט לג:

https://youtu.be/zu6E_68YFUw
איך להעביר את הזמן בטיסה ארוכה לחו"ל?



אם יש לכם את היכולת להירדם בכל מקום אתם במצב טוב, תוכלו לבלות את הטיסה בשינה, אם לא, מומלץ להצטייד בספרים, עיתונים, תשחצים וכו' גם מוסיקה יכולה להרגיע ולהנעים את זמן הטיסה. הגיעו מוכנים מראש.

בקשו לשבת ליד החלון, תרגישו יותר נוח לראות את הנוף ולהתרווח על דפנות המטוס, טיסה במושב אמצעי לא מומלצת בכלל ובטח לא בטיסה ראשונה שאתם דרוכים ומתוחים. מראה הנוף בהמראה ובחיתה יעשו לכם טוב.

מומלץ לאכול לפני הטיסה אבל לא יותר מדי, אין צורך למלא את עצמכם בארוחה עשירה, בטיסה זה יגרום לכם לאי נעימות. אם אתם אוהבים לשתות משקה מסוים קנו אותו מראש וקחו איתכם לטיסה. בכל מקרה מומלץ לשתות הרבה מים.
איך לטוס נכון ברגע האחרון?


טיסות רבות נסגרות לא פעם ברגע האחרון בכדי ליהנות מהטבות ומבצעים. גם כשטסים ברגע האחרון יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. קריאה מדוקדקת של כל פרטי הנסיעה שהתקבלו מסוכנות הנסיעות או ממי שעמו סגרתם את העסקה: יעד הטיסה, שמות הנוסעים, בתי מלון וכדומה.

2. אם הועבר לכם מסמך בכתב לשם חתימה, כדאי לקרוא אותו בעיון ולמחוק סעיפים המתירים לחברה לשנות תנאים מהותיים אן להחליף בית מלון.

3. חובה להקפיד על ביטוחי בריאות, כבודה וביטול טיסה.

4. חשוב לדעת שלרוב לא ניתן לבטל עסקאות של הרגע האחרון, לפני שסוגרים עסקה מסוג זה חשוב לברר את מדיניות הביטולים לגביה.

5. יש לתעד את הפרסום דרכו בוצעה העסקה, גזרו או צלמו את הפרסומים ובנם הפרטים על בית המלון, מועדי הטיסה וכיו"ב.

6. יש לדרוש כיסוי בכתב על כל הבטחה הניתנת בע"פ, כולל חתימת הנציג ששוחח עמכם וחותמת החברה בכדי למנוע הבטחות שאין להן כיסוי.

7. מאותה סיבה רצוי גם להקליט את השיחות עם מוקד ההזמנות.

8. יש לבקש את מספרי הטלפון, כתובת, מייל ופקס של בתי המלון בהם תשהו וליצור קשר על מנת לוודא שאכן אתם רשומים שם.

9. לפני היציאה מהארץ יש לבקש את שם חברת התעופה בה תטוסו ואת דרכי יצירת הקשר עמה, מומלץ לוודא עמם שאתם אכן רשומים בטיסה.

10. במקרה בו היו בעסקה שינויים מהותיים יש לדרוש לבטל אותה ללא תוספת תשלום. חשוב לתעד שיחות מסוג זה.

11. בעסקאות עם סוכנות נסיעות הנעשות פנים אל פנים החוק מחייב למסור מידע בכתב. יש לדרוש אותו לפני ביצוע העסקה.

12. יש לציין בכתב ולתעד כל דרישה והבטחה עבור נוסע בעל צרכים מיוחדים.

13. במידה ונגרם לכם נזק כלשהו בכסף או ברכוש עקב תקלות שונות, שימרו את כל הקבלות, החשבוניות וכל תיעוד אפשרי אחר בכדי שתוכלו להוכיח זאת עם חזרתכם ארצה.

14. לתביעת נזקים ניתן להתארגן בקבוצה של נוסעים, לרוב קל יותר להשיג כך טיפול הולם.
מהם התנאי לנשיאת נוזלים בכבודת יד בטיסות אל-על?



אלו 8 התנאים לנשיאת נוזלים בכבודת יד בטיסות אל-על:

1. נפח אריזת הפריט אינה עולה על 100 מ"ל (3.4 oz).

2. על כל הפריטים להיות ארוזים בצורה מרוכזת בתוך שקית פלסטיק בעלת רב סגר.

3. תכולת השקית יחד לא תעלה על 1 ליטר.

4. כל נוסע רשאי לשאת בתוך תיק היד שקית אחת בלבד.

5. ניתן לשאת תרופות ומוצרי מזון מיוחד (כגון מזון תינוקות) הנדרשים במהלך הטיסה, שלא בשקית הפלסטיק, אך יש להציגם בבדיקות הביטחוניות.

6. נוסעים בטיסות המשך יוכלו לבצע רכישה של מוצרים פטורים ממכס רק אם ישאירו אותם בארץ (פטור ושמור).

7. נוסעים העולים על טיסת המשך לא יוכלו לרכוש מוצרים שאסורים להעלאה למטוס גם בדיוטי פרי בטיסה.

8. אין הגבלה נוספת על מוצרים בכבודה הנשלחת לבטן המטוס.


כל סיסמאות ה-WiFi לשדות התעופה בעולם



המצב הזה מוכר... הגעתם לשדה תעופה זר ועוד אין לכם את הסים קארד של המדינה הזו... אין אינטרנט ואין חיים... נכון?

לא נכון. גם אם אתם תקועים שעות בטרמינל וממתינים לטיסה שלכם או שהגעתם ואין לכם חיבור לאינטרנט, תוכלו להשתמש במפת סיסמאות לרשתות ה-Wifi של כמעט כל שדות התעופה בעולם. בחינם!

במפה המצורפת, שיצרו גולשים, תוכלו לראות את שמות המשתמש וסיסמאות ה-Wi Fi לשדות התעופה ברחבי העולם.

מי שיצר אותה מלכתחילה הוא חוקר אבטחת מידע בשם אניל פולט. האיש, שהוא גם בלוגר מצליח, קרא למפה האינטראקטיבית שלו WiFox והעביר אותה לרשת. הוא מאפשר לכולנו להוסיף סיסמאות חדשות ולעדכן סיסמאות שאינן עובדות. עכשיו, אנחנו כבר מבינים, זה בידינו!

נסיעה טובה!
מה עוזר למניעת ג'ט לג?



הנה מספר דברים שעשויים לסייע במניעת ג'ט לג:

1. הימנעות מארוחות כבדות ופחמימות לפני פעילות מרובה

2. מקלחת חמה

3. התאמת שעות הארוחות לארץ היעד (גם אם מבחינת שעון ביולוגי אתם אמורים לאכול ארוחת ערב, אכלו את הארוחה לפי השעה של הארץ בה אתם נמצאים)

4. לאנשי עסקים הטסים הרבה וסובלים מעייפות כדאי לטוס דווקא בשעות הבוקר

5. רצוי להימנע משתיית קפאין ואלכוהול במהלך הטיסה

6. רצוי לא לקבוע פגישות עסקים סמוך לזמן הנחיתה, פגישות חשובות במיוחד כדאי לדחות ליום שלמחרת הטיסה

7. רצוי להימנע מנהיגה מיד לאחר הטיסה
איך לטוס עם תינוקות?


כך תקלו על עצמכם בטיסה עם תינוק:

1. נסו להזמין מושבים קדמיים במטוס. נוח שם יותר.

2. דאגו שיהיו בתיק צמוד אליכם, בגדי החלפה חמים ושמיכות.

3. רצוי להביא כסא בטיחות מהבית.

4. תינוק שמשקלו פחות מ 9 ק"ג יש להושיב הפוך מכיוון הטיסה.

5. הצטיידו במשחקים, ספרים, מזון, מגבונים וטיטולים בהישג יד.

7. לשחרור הלחץ באוזניים בעת המראה או נחיתה, רצוי להאכיל את התינוק או לתת לו מוצץ - להפחתת הלחץ באוזניים.

8. ישנן טיפות טבעיות להרגעה. ניתן לקחת אותם לטיסה למצבי אי שקט קיצוניים (היוועצו לפני כן ברופא הילדים שלכם).
איזה ביטוח נסיעות לחו"ל לבחור?
איזה ביטוח נוסעים לחו"ל לבחור?


בביטוח נסיעות לחו"ל צריך להשוות בין הפרמטרים הבאים:

1. מגבלת ההוצאה הרפואית היומית. בדרך כלל התקרה עומדת על כ- 1,500 עד 2,500 $ ליום אשפוז. לנוסעים לאירופה/ ארה"ב/ דרום אמריקה או יפן מומלץ להגדיל את התקרה לכדי 5,000$ ליום.

2. קיום הרחבת הביטוח לכיסוי לבעיות רפואיות שקרו בחו"ל ואשר נובעות ממצב רפואי קיים. ההרחבה מומלצת בעיקר לכל מי שבששת החודשים טרום הנסיעה היה בטיפול מעקב או בירור רפואי או נטל תרופות באופן קבוע.

3. לבחון הרחבה מתאימה למי שמתכוון לעשות כל ספורט אתגרי שהוא לרבות טיולי ג`יפים/ רפטינג/ רכיבה על אופניים וכד`.

4. מרבית הביטוחים תקפים ל- 45 יום בלבד. בדקו האם זה מספיק לנסיעה שלכם והגדילו, אם יש צורך.

5. הביטוח מיועד לאנשים בריאים. אם אתם סובלים ממחלה כלשהי, חשוב להוסיף לפוליסה הבסיסית כיסוי גם לה.

6. הרחבת הביטוח לנשים בהריון וקיום כיסוי ביטוחי גם לעובר. מומלץ לקרוא את הפוליסה ולבדוק האם היא מתאימה לצרכינו.

7. איתור וחילוץ, במידה ואתם יוצאים לטיול שיש בו מרכיבים מסוכנים או מקומות מועדים לרעידות אדמה, צונאמי וכדומה, הם סעיפים שחשוב לבדוק, גם מבחינת העלויות המקומיות בארץ היעד (שהסכום המיועד אכן מספק עלויות איתור וחילוץ בה) וגם מבחינת ספקי השירותים הללו (לא להתבייש לבקש פירוט של חברות שנותנות את השירותים בארץ היעד).


#הערת המערכת:
לבעלי כרטיס אשראי בינלאומי יש ביטוח נסיעות חינם. רק צריך להודיע לחברת האשראי על התאריכים שאתם יוצאים בהם לחו"ל וזהו.
איך למנוע אבדן של מזוודה בטיסה?
מתי כדאי להזמין טיסות לחו"ל?
איך לטוס עם תיק קטן בקיץ?
איך לשפר את מקום הטיסה שלכם במטוס?
מה לעשות כשמזוודה לא הגיעה לאחר הנחיתה בחו"ל?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.