» «
בחינות
איך להפיג את הלחץ בזמן הבחינות?



בכדי להפיג את הלחץ בתקופת הבחינות ולהצליח בהן כדאי להקפיד על הדברים הבאים:

1. מספיק שעות שינה (8.5 שעות שינה בלילה).

2. הפסקות פעילות בזמן הלימודים (20 דקות של הליכה מהירה, ריצה או שחייה).

3. זהו את גבול יכולת הלמידה שלכם - מעבר לזמן מסוים (אישי לכל אחד), הריכוז יורד והלחץ עולה. זהו את הגבול הזה אצלכם ועשו הפסקה בלימוד.

4. חלקו את משאבי ההשקעה - השקיעו במקצועות בהם דרוש או הכרחי ציון גבוה, אם אין לכם די זמן למקצועות פחות מהותיים אל תשיקיעו את אותה אנרגיה.

5. הימנעו מאכילה בזמן הלימודים. עשו הפסקות המיועדות לארוחות מזינות.

6. הקפדה על תזונה - הקפידו על תזונה שאינה תכביד עליכם, העדיפו פחמימות מורכבות, בטטות ומזונות כתומים אחרים (גזר, דלעת ועוד), חלבונים, אגוזים, תפוחים ואגסים.

7. שתו מספיק מים.

8. תרגלו נשימות הרפיה - הכנסת אוויר איטית (6 שניות) דרך האף והוצאתו דרך הפה לאט (6 שניות), עשו זאת 20 פעמים.

9. ריח מעודד זיכרון - ברפואה הסינית מאמינים שריח רוזמרין יעיל בריכוז ולמידה, אם השתמשתם בו בזמן הלימודים, טפטפו מעט על טישו או בגד שאתם לובשים בזמן הבחינה ויש סיכוי שהריח יעורר את הזיכרון לחומר הנלמד.
לימוד עצמי
איזה אתר מאפשר ליצור לעצמך ולאחרים מבחנים קטנים לתרגול נושאים?


האתר quizlet מאפשר למשתמש להכין סוגי כלים שונים ללימוד ותרגול נושאים, בעיקר לימוד שפות, אם כי לא רק. בין הכלים ש-Quizlet מאפשר ליצור:

Flashcards - כרטיסיות לימוד
Learn - תרגול של אוצר מילים מוגדר
Scatter - צריך לגרור מילים לפירוש שלהן
Speller - הכתבה. צריך לכתוב כל מילה שמושמעת
Test - מבחן עצמי עם ציון בסופו
RaceSpace - משחק תרגול שבו הקלדת מילים לפני שהן נעלמות נותנת נקודות.


כאמור, האתר מעולה ללימוד מילים בשפות שונות והוא תומך ברבות מהן, כולל אנגלית, רוסית, ערבית, צרפתית ועוד.
לימוד למבחן
איך לומדים למבחנים נכון?




כדי ללמוד נכון למבחן הקפידו על הדברים הבאים:

1. בדקו בראש את כל הפרטים על משך וצורת המבחן - כולל בחירה - בחרו במה להתרכז וותרו על מה שניתן לוותר בבחירה

2. פזרו את החומר על ימים רבים

3. למדו בשעות שבהן אתם במיטב הריכוז

4. שלבו קריאה של החומר וחזרה בקול

5. רכזו את כל החומר מראש וחלקו אותו לכל יום

6. עשו תקצירים של החומר המלא ובתחילת כל יום חיזרו על תקציר החומר שכבר למדתם

7. ביום שלפני - חזרו על כל החומר בתקצירים

8. ממש לפני המבחן (בערב שלפני או ביום הבחינה) לא מומלץ ללמוד - תנו לראש לנוח והירגעו ממנה.
מבחנים
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להתמודד בהצלחה במבחן טופול?
מבחן הטופל הנו מבחן ידע באנגלית אשר נדרש על ידי רוב מוסדות הלימוד לתארים מתקדמים בארה"ב. המבחן בוחן את ארבעת כישוריי השפה הכוללים קריאה, שמיעה, דיבור, וכתיבה. בנוסף, המבחן משלב מספר כישוריי שפה בכל אחד מהפרקים. ציוני הבחינה נעים בכל פרק בין 0 עד 30, ובמבחן כולו, בין 0 עד 120. המבחן הינו מבחן סף ולכן כל מוסד לימוד קובע את ציון המבער שעמו יוכלו סטודנטים להתקבל אליה.


יועצות הלימודים והמורים של בית הספר האמריקאי ריכזו עבורכם כאן מספר טיפים להצלחה בבחינה:

1. קושי אחד במבחן טופל בארץ הינו בעובדה שביום הבחינה יושבים מספר רב מאוד של אנשים בחדר ונבחנים בו זמנית. למעשה, אנשים מתחילים את הבחינה בזמנים שונים, וכן מגיעים לפרקי הבחינה השונים בזמנים שונים. לדגמה, כאשר נבחן אחד יעשה את פרק הדיבור, נבחן אחר יתחיל את פרק הקריאה, ולכן הריכוז של הנבחן בפרק הקריאה יהיה נמוך מכיוון שהוא ישמע את שכנו מדבר בקול רם.. לכן, מומלץ להצטייד בבחינה באטמי אוזניים וכן להגיע מוקדם ככל האפשר לבחינה על מנת להיכנס כמה שיותר קרוב לתחילת הבחינה.

2. פרק הקריאה בבחינה יכול להכיל בין שלושה לחמישה קטעי קריאה. לכל קטע מוקצבים 20דק'. זאת אומרת שפרק הקריאה יכול להמשך בין 60-100 דקות יש לשים לב לזמן שעובר, ולא להקדיש יותר מעשרים דקות לכל קטע על מנת להספיק את כל קטעי הקריאה.

3. במבחן TOEFL iBT ניתן להשתמש בדפי טיוטא לאורך כל הבחינה. דפי טיוטא באים לידי שימוש במיוחד בפרק השמיעה בבחינה. קטעי השמיעה בפרק השמיעה הינם ארוכים, יכולים להמשך מספר דקות. אין אפשרות לזכור את כל המידע וגם לא נבחנים בבחינה על היכולת לזכור דברים. על כן, מאוד חשוב ללמוד איך לסכם קטעי שמיעה, על מנת לנצל דפי טיוטא אלו במיטב.

4. התאמנו על נקודות החולשה שלכם! מאוד חשוב בלימוד למבחן הTOEFL לעבוד על כל נקודות החולשה שלכם. כדי לגלות מהן נקודות החולשה כדאי להיבחן במבחנים לדוגמה של הETS. עדיף להתמקד בנקודות החולשה מאשר לנסות לשפר את הנקודות החזקות שלכם.

5. מצד שני, אל תזניחו את הנקודות בהם אתם מרגישים חזקים. נכון שיש לעבוד על נקודות החולשה על מנת להצליח בבחינה, אבל לא פחות חשוב מזה, יש גם להתאמן על הנקודות החזקות.

6. תכירו את הוראות הבחינה לפני יום הבחינה! מאוד חשוב לקרוא את הוראות הבחינה, מאחר ומי שלא קורא את הוראות הבחינה עלול ליפול בבחינה ולעשות טעויות הנובעות מאי הבנה של מה שנדרש. מצד שני, בזמן הבחינה, הקריאה של הוראות הבחינה היא על חשבון זמן הבחינה. לכן, הכירו את הוראות הבחינה טרם הגעתכם לבחינה. ההוראות שניתנות בכל מבחן ומבחן הנן זהות לחלוטין. קריאה והבנה זה של הוראות הבחינה חוסכת זמן רב בבחינה עצמה – במיוחד למי שקצב הקריאה שלו אטי יחסית.

7. הימנעו מהשימוש במקש Help (עזרה) אלא אם כן אין לכם ברירה. מקש help יעלה שוב את הוראות הפרק. מי שהשתמש בטיפ 6 לא יהיה זקוק לתזכורת של הוראות הבחינה. חשוב לזכור שבעת הלחיצה על מקש help השעון אינו עוצר.

8. אל תיבהלו ואל תיכנסו לפאניקה אם אתם חושבים שלא הלך לכם טוב בשאלה מסוימת. תתרכזו רק בשאלה הנוכחית ולא בשאלות אחרות שעניתם עליהן. זהו טיפ חשוב אשר ניתן ללמוד איך להשתמש בו לאורך זמן.

9. הקציבו פרק זמן לכל שאלה. אם חשבתם קצת על השאלה ועדיין אינכם בטוחים בתשובה, נסו לפסול כמה שיותר תשובות ואז בחרו את התשובה הטובה ביותר. זיכרו, גם אם לא הייתם בטוחים בתשובתכם, אם הצלחתם לצמצם את מספר התשובות האפשריות מארבע לשתיים, יש סיכוי של 50% שהתשובה שלכם היא התשובה הנכונה.

10. הקפידו לעמוד בזמני המבחן על מנת שיהיה לכם מספיק זמן לכל שאלה. לאורך כל המבחן יופיע שעון עצר ואת מספר השאלות הנותרות. חישוב קצר ייתן לכם כמה זמן בממוצע יש להקדיש לכל שאלה, ולהיערך בהתאם כך שלא תצטרכו למהר לקראת בסוף הבחינה.


טיפ בונוס!
כל שאלה במבחן ה-TOEFL iBT שוות ערך לכל שאלה אחרת בבחינה. חשוב מאוד להשתדל לענות על כל השאלות ולא להיתקע בסוף עם שאלות שלא נענו!

מבחנים

בגרות
איך להתמודד נכון עם הבגרות במתמטיקה?



הנה הדרך הנכונה להתמודדות עם מבחן הבגרות במתמטיקה:

1. כדי להוריד את סף הלחץ הראשוני יש לענות בהתחלה על השאלה הקלה ביותר עבורכם

2. יש לתכנן את הזמן מראש במידת האפשר בכדי להספיק את המבחן כולו.

3. יש לבדוק שעניתם על כל סעיפי השאלה.

4. כדאי להצטייד בדף נוסחאות ולהיעזר בו

5. בשאלוני צבירה כדאי לענות על כל השאלות, אפילו בצורה חלקית

6. למי שנבחן בשני שאלונים כדאי לעשות הפסקה שתוקדש למנוחה, שתייה ושירותים ולהימנע בזמן הזה בהשוואות בין מבחנים

7. כדאי לנצל את כל הזמן המיועד לבחינה גם אם סיימתם ולבדוק שוב את הפתרונות שקיבלתם
בגרות
איך לאכול נכון בתקופת מבחני הבגרות?



כך כדאי לאכול בתקופת בחינות הבגרות:

1. הקפדה על ארוחות מסודרות (חשוב לא לדלג על ארוחות)

2. להרבות בשתיית מים, לפחות שמונה כוסות ביום (ניתן לשתות גם תה צמחים וסודה)

3. לא להרבות בשתיית קפה, זו עלולה לגרום להתייבשות

4. להרבות באכילת פירות וירקות

5. להרבות באכילת מזון המכיל ויטמין B12 (ביצים, הודו אדום, בשר בקר רזה, טחינה, קטניות, דגנים מלאים)

6. להפחית באכילת נשנושים לא בריאים

7. לפני המבחן עצמו חשוב לאכול ארוחת בוקר עשירה בחלבונים ופחמימות מלאות, לוותר על סוכרים פשוטים (שוקולד לדוגמה)

8. כדאי לקחת לבחינה בקבוק מים וחטיף אנרגיה
לימודים
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להתמודד בהצלחה בבחינות בחינות ה-CGFNS וה-NCLEX?


בחינות ה-CGFNS ו-NCLEX הינם מבחנים מקצועיים המיועדים לאחים ואחיות מוסמכים הרוצים לעסוק בסיעוד בארה"ב.

מבחן ה-CGFNS מבוצע על ידי ארגון CGFNS (Commission on Graduates of Foreign Nursing Schools) שמטרתו "לייבא" אחים ואחיות מכל העולם לארה"ב. חלק מתהליך הקבלה כולל בתוכו את מבחן ההסמכה של ה-CGFNS. מטרתו של המבחן הינה למדוד את סיכויי ההצלחה, של אחים ואחיות שלא למדו סיעוד בארה"ב, בבחינה הממשלתית האמריקאית NCLEX .

מבחן ה-NCLEX הינו מבחן ההסמכה האמריקאית לאחים ואחיות מוסמכים. מטרתו הינה להסמיך אחים ואחיות הרוצים לעבוד בארה"ב.


יועצי הלימודים של בית הספר האמריקאי ריכזו עבורכם מספר טיפים שיעזרו לכם לעבור בהצלחה את מבחני ה-CGFNS וה-NCLEX.


1. דרך הלימוד הטובה ביותר לקראת המבחנים הללו היא תרגול של שאלות. תרגלו שאלות מתוך מבחנים לדוגמא על מנת לראות היכן נמצאות נקודות החולשה שלכם. לאחר שמצאתם את נקודות החולשה, התמקדו בנקודות אלו במהלך הלימוד.


2. אל תשנו את התשובתכם אלא אם כן אתם בטוחים שטעיתם. ברוב המקרים התשובה הראשונה שהגעתם אליה הינה התשובה הנכונה.


3. קראו את השאלה ושאלו את עצמכם "מה מבקשים ממני פה?" זה אומנם נשמע פשוט, אבל הרבה פעמים כשאנשים חוזרים לשאלות שבהן טעו, הם רואים שלא הבינו את מה באמת שאלו בשאלה.


4. במבחן ה-CGFNS וגם מבחן ה-NCLEX, השאלות נכתבות כך שכל אחת מהתשובות יכולה להיות נכונה. קודם כל, נסו לענות על השאלה מבלי להסתכל על התשובות וסמנו בחוברת הבחינה או על דפי הטיוטה שלכם את התשובות הלא נכונות.


5. בחרו בתשובה הנכונה ביותר. במבחנים אלו הרבה פעמים ניתנות שאלות שבהן כל התשובות נכונות. צריך לבחור את מה שיש לעשות בעדיפות ראשונה, או את הפעולה הראשונה לבצע במצב הנתון.


6. כשיש ספק, השתמשו בתשובה שמעריכה את המצב. אם אינכם חושבים שנתנו לכם מספיק מידע, בחרו בתשובה שמתארת הערכת מצב.


7. אם יש באפשרותכם לעשות זאת, מומלץ להגיע למרכז הבחינה יום לפני הבחינה על מנת לראות את מקום הבחינה. כך תוכלו לוודא שאתם יודעים כיצד להגיע ולהעריך את שעת הגעתכם בצורה מדוייקת יותר.


8. קראו את כל השאלה לפני שאתם מתחילים לקרוא את התשובות. אם לא הבנתם לגמרי את השאלה, נסחו אותה שוב במילים שלכם. אם נראה לך שיש יותר מתשובה אחת נכונה, קראו שוב את השאלה.


9. חובה להביא דרכון יחד איתכם לבחינה. יתר על כן, במידה ואתם מתכננים לגשת לבחינת NCLEX, יש לוודא שהדרכון שלכם חתום במקום המיועד לכך. דרכון שאינו חתום יגרום לכך שישלחו אתכם הביתה. גם אם הגעתם כל הדרך מחו"ל לבחינה.


10. ביום הבחינה מאוד חשוב להתלבש בשכבות. בחדר הבחינה יכול להיות קר מאוד מצד אחד, ומצד שני, יכול גם להיות שיהיה חם מאוד. אם התלבשתם בשכבות, תוכלו להוסיף או להוריד שכבות במידת הצורך.
קריירה
איך להתכונן היטב למבחן הפסיכומטרי?



רבים מאיתנו נדרשים לבצע את הבחינה הפסיכומטרית הנערכת מספר פעמים בשנה במועדים קבועים בכל הארץ, ואז מגיע הרגע בו על מנת למקסם הצלחות ולהוציא ציון מירבי. אנו מתלבטים האם אנו נדרשים לעזרה? ללימוד? להנחיה? לקורס?

הנה מספר טיפים לבחינה הפסיכומטרית, אפילו לפני שאתם מגיעים
להחלטה בנושא איך ללמוד:

1. הרחבת אוצר המילים העברי - כפי שחלקכם אולי שמע, הבחינה מורכבת מ-3 נושאים: חלק כמותי, חלק מילולי וחלק אנגלית. בחלק המילולי על מנת לפתור חלק רב מן השאלות יש לדעת מילים רבות בשפה העברית, גם מילים שביום יום כמעט ואין לנו שימוש בהן. על כן מומלץ לקרוא ספרים, לפתור תשבצים, או לקנות ערכת לימוד באחת מחנויות הספרים ולהתחיל בהקדם ללמוד ולשנן אוצר מילים.

2.הרחבת אוצר המילים האנגלי - בחלק האנגלית כמו בחלק העברית נדרש אוצר מילים. אחרת, לא ניתן לפתור שאלות אלא אולי ולנחש תשובה נכונה. על כן מומלץ שוב לקרוא ספרים, לקרוא עיתון באנגלית, להעשיר את שפת האנגלית ואוצר המילים. כמו כן בערכות הלימוד השונות תוכלו למצוא מילון אנגלי-עברי ולשנן.

3. החלק הכמותי - ידע רב במתמטיקה בסיסית יתרום לפתרון נכון של שאלות המופיעות בבחינה, אולם הבחינה מוקצבת בזמן 25 דקות ל-25 שאלות בפרק זה,
לכן עליכם לפתור כל שאלה בממוצע במקסימום דקה אחת בלבד. רבים מאיתנו נתקלים בבעיית הזמן, על מנת לפתור בעיה זו עליכם לתרגל שאלות מהמבחנים השונים והקודמים, שאלות בנושא בעיות כמותיות שאולי תופענה בבחינה. ככל שתכירו יותר סוגים של שאלות, יהיו לכם יותר כלים להתמודד עם הבחינה וכך כשתגיעו לשאלה לפני שתחשבו איך בכלל לגשת אליה כבר יהיה לכם ידע מספיק איתו תוכלו לפתור מיד.

4. קריאה - קריאה בעברית ובאנגלית תשפר את יכולת מהירות והבנת הקריאה שלכם, הדבר בהכרח יתרום לעמידה בזמנים.

5. במידה ותחליטו ללמוד במכון לימוד או ע"י אדם פרטי או לבדכם - עליכם לדעת שכדי למצות את המקסימום עליכם לתרגל כמה שיותר סוגי שאלות מכל סוגי הפרקים כמותי, מילולי, אנגלית. עם הזמן מתפתחת גישה לפתרון וככל שתתרגלו יותר תדעו לפתור יותר, ומהר יותר.

6. המלצה - לימוד אישי או בקבוצות קטנות בניגוד ללימוד בקבוצות גדולות ייתן למי שילמד אתכם אפשרות לתת יותר תשומת לב ויותר זמן השקעה במה שאתם מתקשים.

לימוד פורה ובהצלחה!


בחינות בגרות
איך כדאי להתכונן למבחן?



הנה מספר טיפים שתוכלו להיעזר בהם בזמן לימודיכם לבחינות:

1. יש לתכנן בקפידה את הזמן, להחליט ולרשום מתי לומדים מה וכמה זמן מקדישים לכל נושא.

2. לקבוע לימודים לבחינה לשעתיים ולאחר מכן להקדיש זמן מה למנוחה.

3. לבחור את השעות שבהן אתם הכי מרוכזים.

4. להקפיד על תזונה ושינה טובה.

5. לימודים בחברותא הם יעילים גם כדי להפיק מהידע של האחרים וגם מעצם השינון בקול רם, שתורם ללימוד מאד.

6. מעבר על החומר - כמה שיותר, יותר טוב! עשו זאת בשלבים. קיראו והדגישו ואז סכמו. לאחר מכן קראו שוב. נסו להשתמש בתרשימי זרימה,טבלאות וכל מה שמקל על סידור החומר, כדי לזכור אותו.

7. סיכומים קצרים או בצורת כרטיסיות יהיו יעילים לזמן הנסיעה באוטובוס, משמרות לילה שקטות וכדומה.

8. לא מומלץ ללמוד בלילה שלפני הבחינה, מאחר והדבר יגרום לעייפות בבוקר הבחינה.

בהצלחה!
איזו תרופה מקלה על חרדת מבחנים?


מעבר להיבט הרצוי של יצירת הרגלים נכונים של לימוד ועשיית בחינות ללא חרדה, ורדה רזיאל ז'קונט המליצה בתכניתה ברדיו על שתי אפשרויות רפואיות חזקות ושימושיות הרבה יותר מתרופות ללא מרשם (שהן חלשות יותר):

1. לבקש כדורי דירלין (Deralin) או פרולול (פרופראנולול) מהרופא. אלה תרופות להורדת לחץ דם, חוסמות ביתא, שעוזרות בהורדת הסימפטומים של הלחץ, המתלווים לחרדה.

2. קלונקס או ואבן - תרופות להרגעה ונגד חרדות, שגם אותן מבקשים מהרופא והן מרגיעות מאד.

לדבריה, אם הרופאים יסרבו לתת (כסת"ח) תוכלו לנסות להשיג אותם מחברים שאולי יש לכם.. לטענתה, זה סוד שנגנים רבים עושים בו שימוש לפני קונצרטים מלחיצים.

הערת המערכת: כדורים מהסוג שהוזכר כאן יש לקבל רק עם מרשם רופא. יש לקבל הוראה מפורשת לגבי מינון והאם מותר או אסור לנהוג כשנוטלים אותם.
איך לא להתבלבל במבחנים במתמטיקה?



לפעמים כאשר יש לנו משוואות מכל מיני צורות יכולים לצאת כמה תשובות ואתם רואים בספר התשובות שרק אחת נכונה. כדי לא להתבלבל במבחנים, תמיד, כל תשובה שיוצאת לכם, תציבו בתנאי השאלה ותראו האם זה הגיוני.

לדוגמה:
כאשר תעלו משוואה אי רציונלית בריבוע, אחת התשובות התווספה למרות שלא נכונה במשוואה הרגילה.
מצד שני, אף פעם אל תצמצמו או תחלקו משוואה במשהו עם X מפני שאז נעלם פתרון שהוא גם נכון. כאשר מחלקים או מצמצמים, תמיד כותבים בצד: (הדבר שאנו רוצים לחלק)=0 וזה ייתן עוד פתרון.
לדוגמה:
x^2-2x=3x-6
x(x-2)=3(x-2)
x=3 אבל גם x-2=0 אז X=2,3
על מה להקפיד בבחינת הבגרות במתמטיקה?


הנה טיפים חשובים לקראת בחינת הבגרות במתמטיקה"

1. הגדרת מסגרת זמן ועמידה בו - יש להגדיר את מסגרת הזמן ולעמוד במסגרת שהוגדרה, כך שניתן יהיה לחזור לשאלות שלא סיימתם.

2. פירוט תהליכי הפתרונות - יש להקפיד לפרט את התהליכים של הדרך עד לפתרון. חוסר בפירוט עלול להוריד ניקוד בשלב הבדיקה, ובמקרים גרועים יותר עלול הבודק לחשוד בהעתקה.

3. קבלת תשובה הגיונית - בדקו שהתשובות שקיבלתם הגיוניות ומתאימות לנתוני השאלה. לדוגמא: מהירות חייבת להיות חיובית, הסתברות חייבת להיות בין 0 ל-1, אורך קטע חייב לצאת עם תשובה חיובית וכדומה.

4. יש לפתור את כמות השאלות הנדרשת - בסיום הבחינה עברו על המחברת, בדקו וודאו שנפתרו מספר השאלות אותן נדרשתם לפתור ולא מעבר לכך. במידה ונפתרו תשובות מעבר למספר הנדרש, יש לבטל את השאלה שאינכם מעוניינים שהיא תיבדק.

5. ארגון מחברת הבחינה - מומלץ לפתור כל שאלה בדף נפרד במחברת הבחינה.

6. לא להתעכב על מה שלא יודעים - אם התחלתם שאלה אך אתם "תקועים" בפתרון עברו לשאלה אחרת ונסו לפתור אותה. אין להתעכב על שאלה שלא מצליחים לפתור.

7. הגשה מושכלת - לאל תמהרו להגיש את הבחינה. נצלו את הזמן העומד לרשותכם, בדקו את עצמכם שוב.

8. מחשבון - וודאו שהמחשבון על deg (מעלות).

9. מספור מחברות - אם כתבתם ביותר ממחברת אחת, כדאי למספר מחברות לפי סדר כתיבת הפתרונות.

10. ארגון מחברת התשובות - כדאי בדף הראשון של מחברת ראשונה לכתוב את מספרי השאלות שאתם פותרים.

11. מרקור הפתרון - רצוי למרקר תשובה סופית (הקפידו על מרקר בהיר).

12. פירוט פתרון משוואות - שימו לב שלמעט פתרון של משוואה ריבועית, כל משוואה אחרת חובה לפרט את דרך הפתרון ולא לפתור באמצעות המחשבון.

13. איסור ואזהרה מפני העתקה - מי שימצא מעתיק או יהיה חשד שעשה זאת תפסל בחינת הבגרות שלו. אל תקחו את הסיכון בשום פנים ואופן.

14. רוגע ועירונות - הגיעו רגועים, שבעים ושנו היטב בלילה שלפני הבחינה.

15. מה להביא? - רצוי להביא חטיף/ים ומים, מחשבון וכלי כתיבה.

16. הגיעו בזמן - על מנת להכנס ברוגע למבחן הגיעו כחצי שעה לפני הזמן.

בהצלחה!
איך להצליח בלימודים ובבית הספר?


הנה מספר דברים שיעזרו להתנהלות טובה בזמן הלימודים:

1. נהלו יומן שיעורי-בית - לאחר כל שיעור, רשמו במחברת את שיעורי הבית של אותו השיעור, וכאשר תגיעו הביתה, תהיה לכם רשימה מסודרת של שיעורי הבית.

2. כיבוי מכשירים - כבו את הטלפון, את הטלוויזיה, את המחשב וכל דבר שיכול להסיח את דעתכם. עליכם להישאר מרוכזים כאשר אתם לומדים.

3. שתייה ואיכלה - דאגו תמיד שתהיה לידכם כוס מים ונשנוש (חטיף אנרגיה, שקדים או אגוזים יכולים להיות רעיון מעולה). כך כאשר תהיו רעבים או צמאים, לא תצטרכו לקום ולקחת לעצמכם, ועל הדרך לאבד את הריכוז.

4. סדר וניקיון - דאגו לסביבה נקייה ומסודרת. הרבה יותר קל ללמוד במקום מסודר.

5. כתיבה ברורה - כאשר אתם כותבים, נסו להשתמש בעטים צבעוניים ולרשום את הכל בצורה נינוחה לעין. כאשר תראו שהמחברת מסודרת, יפה וצבעונית, זה ייתן לכם מוטיבציה להמשיך כך.

6. תכנון זמן - אל תזכרו ברגע האחרון. למדו למבחן כמה ימים לפני, ועשו את שיעורי הבית באותו היום שאתם מקבלים אותם. זה יעזור לכם מאוד!

7. להתכונן נכון למבחן - כאשר אתם לומדים למבחן, סכמו את החומר לפני נושאים. במקום לחרוש על כל החומר, למדו נושא אחד, וכאשר אתם יודעים אותו היטב, עיברו לנושא הבא. הלמידה תהיה יותר יעילה כך.


מקווה שהטיפים שלי עזרו לכם! ♥
איך ללמוד למבחנים?


הנה מספר דרכים ללמוד למבחן לפי סגנון הלמידה האישי:

לבעלי סגנון למידה חזותי - כדאי לעשות סיכומים טובים ומתומצתים, לסמן במרקר דברים חשובים שצריך לזכור, לקרוא את הסיכומים כמה פעמים ומומלץ לעשות תרשימי זרימה שמציגים את הרעיונות העיקריים והקשרים ביניהם.


לבעלי סגנון למידה שמיעתי - כדאי לקרוא בקול את מה שאתה לומד, או להקליט את עצמך ולהאזין. ללמוד עם מישהו אחר כמו חבר/ה, להכין רשימת שאלות ולהקליט אותן.


לבעלי סגנון למידה תנועתי - בזמן קריאת טקסט כדאי להניע את האצבעות לאורך השורות, להדגיש מידע חשוב על ידי העברת קווים, לענות על שאלות לדוגמה בכתב, לכתוב מילים קשות כמה פעמים באוויר, בשביל לזכור מידע מורכב תבנה טבלאות או גרפים ואפשר גם להיעזר בכרטיסי מידע כאשר על צד אחד תופיע שאלה ובצד השני התשובה.
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להצליח במבחן אמי"ר?


מבחן אמי"ר הינו מבחן ידע באנגלית אשר בא לבחון את רמת הנבחן בשפה האנגלית לקראת לימודיו במוסדות ההשכלה הגבוהה ברחבי הארץ. המבחן משמש לסיווג רמות אנגלית ובחלק מהמקרים כתנאי קבלה למוסדות ההשכלה הגבוהה. ברוב המוחלט של המקרים, ציון של 234 ומעלה בבחינת האמי"ר מזכה את הנבחן בפטור אוטומטי מלימודי אנגלית. המבחן מורכב משלושה חלקים והוא אינו נחשב פשוט לפתירה.


יועצות הלימודים והמורים של בית הספר האמריקאי ריכזו עבורכם כאן מספר טיפים להצלחה בבחינה.

1. מבחן אמי"ר הינו מבחן אמריקאי. כל תשובה נכונה מזכה במספר נקודות, אבל יחד עם זאת על תשובות שגויות לא יורדות נקודות. לכן אם לא ידוע לך התשובה לשאלה מסוימת, תמיד עדיף לנחש, ולעבור לשאלה הבאה, מאשר להשאיר תשובה ריקה.

2. שאלות השלמת משפטים וניסוח מחדש במבחן אמי"ר, מסודרות ברמת הקושי עולה. לכן תמיד מומלץ לענות על השאלות בסדר שבו הן מופיעות..

חשוב לזכור שבשאלות הבנת הנקרא, השאלות מסודרות לפי סדר הופעתם בטקסט, ולכן השאלות אינן בהכרח בסדר קושי עולה.

3. במבחן האמי"ר אין צורך לקרוא את כל הטקסט בשאלות הבנת הנקרא. בבית הספר האמריקאי, אנו ממליצים לקרוא תחילה את השאלות ולענות על אילו שניתן לענות עליהן מבלי קריאה מעמיקה של כל הטקסט. רק כאשר נגיע לשאלות הדורשות קריאה יותר למעמיקה של הטקסט, יש להתחיל ממש לקרוא אותו.

4. במבחן אמי"ר לא כדאי להשאיר מקומות ריקים בדף התשובות. את דף התשובות קורא מחשב. למחשב אין דרך להבין אם בטעות פספסתם שאלה אחת. אם פספסתם שאלה האחת, כל שאר התשובות, גם אם הן נכונות, יופיעו במחשב כשאלות שגויות.

5. הבעיה הגדולה ביותר בבחינת אמי"ר הינה בעיה של חוסר זמן. על כן, ככל שנצליח לחסוך בזמן, יותר טוב.

חשוב מאוד להכיר את כל הוראת הבחינה לפני שניגשים אליה. תלמידים רבים מבזבזים זמן רב על קריאת הוראות הבחינה. הוראות הבחינה הינן זהות בכל מבחני ה אמי"ר. לכן הכרת כל הוראות הבחינה נותנת יתרון משמותי ויכולה לחסוך זמן יקר.

6. בשל חוסר הזמן בבחינת האמי"ר, תלמידים רבים נוטים שלא לקרוא את השאלות עד הסוף. קריאת כל השאלות במלואם הינה חובה בבחינת אמי"ר, על מנת שלא לטעות בתשובה.

7. במבחן האמי"ר יש צורך בלימוד של אוצר מילים גדול ככל האפשר. דרך אחת לעשות זאת הינה ע"י קריאה של ספרים ומאמרים באנגלית. ניתן גם לשפר את אוצר המילים על ידי צפייה בטלוויזיה באנגלית ללא כתוביות, וכן על ידי שמיעת תוכניות רדיו באנגלית. חשוב מאוד ללמוד מילים ממבחני אמי"ר שנעשו בעבר.

8. הציונים במבחן האמי"ר ניתנים באופן יחסי. כל נבחן מקבל ציון ביחס לנבחנים האחרים שנבחנו יחד איתו באותו מועד..על מנת למקסם את הביצוע בבחינה, מומלץ להתחיל ללמוד חודשיים עד שלושה חודשים לפני הבחינה, על מנת שכל החומר ישאר טרי בראש.

9. החדר בו תיבחנו עלול להיות קר מאוד. לכן כדאי להגיע עם מספר שכבות בגדים, ובמידת הצורך להוריד או להחזיר שכבות. כמו כן, כמעת תמיד יהיו בחינה כסאות סטודנט ולא שולחנות. לכן כדאי מראש להתרגל לישיבה על כסאות כאלה.

10. מבחן אמי"ר לא בהכרח משקף את רמת הידע האמיתי שלך באנגלית. ניתן על ידי לימוד ממוקד לבחינה ולימוד של טכניקות נכונות להצליח להוציא ציון במבחן האמי"ר שיהיה גבוה יותר בצורה משמעותית מרמת האנגלית האמיתית שלך,ובכך לחסוך מספר רב של קורסי חובה באוניברסיטה או במכללה בה תלמדו.לפרטים נוספים אודות הלימוד הממוקד למבחן, והטכניקות שיעזרו לכם להצליח,ניתן לפנות לבית הספר האמריקאי.
מהו מבחן אמי"ר לאוניברסיטה?


מבחן אמי"ר הוא למעשה בחינת המיון לרמות באנגלית של האוניברסיטאות. המבחן נועד ללמד את המוסד הלימודי על רמת ידיעותיו של המועמד ללימודים בשפה האנגלית, כך שיוכל לסווג אותו לקורסי החובה הנדרשים לו באנגלית או לפטור אותו מהם, אם מצבו באנגלית מאפשר זאת.
בחינת אמיר בודקת את השליטה הסבילה בשפה האנגלית, כפי שהיא באה לידי ביטוי בקריאה של קטעי טקסט והבנתם. כמובן שהיא מתייחסת לרמה אקדמית.
יש גם מבחן ידע באנגלית שמועבר באמצעות מחשב ונקרא מבחן אמיר"ם (אל דאגה - לא תצטרכו ידע קודם בתפעול מחשב). בחינת אמיר"ם (אמיר ממוחשב) בודקת את השליטה בשפה האנגלית ומכוונת לרמת הלימוד הנכונה למועמד.
איך להיערך לקראת מבחן פסיכומטרי?



כך יש להיערך לקראת מבחן פסיכומטרי:

1. להירשם לבחינה בזמן על מנת שתוכלו להיבחן קרוב למקום מגוריכם.

2. אירגון הזמן לפני הבחינה - יש לקחת בחשבון שככל שמתקרב מועד הבחינה כך יש פחות זמן לעיסוקים אחרים, כולל עבודה. יש להיערך לכך מראש.

3. סיום חומרי הכנה לקורס - לפני תחילת הקורס מקבלים המשתתפים בו חומרי הכנה לקורס הכוללים רכישת מיומנויות שונות. כדאי לסיים חומרי הכנה אלה לפני הקורס על מנת להגיע אליו מוכנים כמה שיותר.

4. מידע על תנאי קבלה למקצועות השונים - חשוב לדעת לפני הקורס מהם תנאי הקבלה למקצועות אותם אתם רוצים ללמוד, זאת על מנת להציב לעצמכם יעדים תוך כדי לימוד לציון אותו אתם רוצים לקבל.

5. שמירה על תחביבים והנאות קטנות - למרות השגרה הצפופה והלחוצה לפני הבחינה כדאי בכל זאת להקפיד לשמור על תחביב או עיסוק אהוב גם במהלך תקופה זו. תקופה שרק לומדים בה היא מעייפת ומתישה פיסית ומנטלית וחשוב לקבל רענון קל בתחומים אחרים מפעם לפעם.


איך ללמוד למבחן התיאוריה של נהיגה?
איך כדאי ללמוד לתיאוריה?

שיטות ללימוד מוצלחות למבחן התיאוריה הן כאוויר לנשימה ללומד ומכאן שזו אחת השאלות הנפוצות.


הנה הדרך היעילה ללימוד תיאוריה של הנהיגה:

1. קחו לכם שבוע, קראו את החוברת, עברו שוב ושוב על הפרקים השונים, עד שתבינו ותפנימו. אין טעם בשינון החומר, משום שאלה חוקים וכללים שאתם צריכים לדעת בהמשך, ולכן כדאי להבין את החומר. לא לדלג על כלום, כל מה שכתוב בחוברת - חשוב!

2. התחילו לתרגל בעזרת החוברת עם מאגר התרגילים, באתר "למד", שמתרגל מבחני תיאוריה וכדומה.

3. תרגול תמרורים - התמרורים מהווים חלק גדול מהשאלות במבחן התיאוריה: עיברו על ההגדרות של כל תמרור כמה פעמים ותנו למישהו לבחון אתכם או באתר הנ"ל.

4. טריק לשגיאות חוזרות: מקליטים על הנגן mp שלכם את החומר הקשה, פשוט מקריאים אותו, ומאזינים לזה שוב ושוב - בנסיעה, בבריכה ובכל הזדמנות - הוא ייקלט!
איך ללמוד לבחנים ומבחנים?


קודם כל, תרגעו ותנשמו עמוק. ככל שתרגעו כך לא תתחילו להיכנס לפאניקה וללחץ והמוח שלכם יצליח לקלוט את החומר הנלמד/ אחר כך שימו לב לדברים הבאים:

1. רצוי שתלמדו כמה שיותר זמן לפני, כך שגם אם יום אחד לא הבנתם משהו ביום אחר תבינו.

2. תלמדו רק כשאתם מרוכזים!

3. תרחיקו כמה שיותר ממכם הסחות דעת, למשל: מחשב, טלוויזיה, טלפון, או כל דבר אחר.

4. וודאו שאתם מודעים לאיזה חומר יש ללמוד ושלא חסר לכם כלום ואם כן להשלים! אין לכם יותר מידי זמן לבזבז על כך ויכול להיות שדווקא החומר החסר יופיע במבחן.

5. נסו לתרגל ולסכם כמה שיותר!

6. יש כאלו שמוזיקה עוזרת להם להתרכז - מומלץ.

7. תשיגו שאלות שעדיין לא עניתם עליהן ותבחנו את עצמכם! כך תדעו גם איפה הצד החלש שלכם.

8. בלימוד שפה זרה למשל מילים או משפטים, תמציאו לכל מילה או אות "סימן יסוד" שכך תוכלו ישר לזהות אותה על פיה, למשל אם מדובר במילה כמו באנגלית Staircase תמיד תציירו בזמן ההכנה ציור של מדרגות ואז ברגע המבחן תזכרו ישר ותצליחו.

9. והכי חשוב! תאמינו בעצמכם - ואז באמת הסיכויים יהיו לטובתכם (:

בהצלחה!
מהם עשרת הטיפים שיעזרו לכם להתמודד בהצלחה במבחן ה-GMAT?


מבחן הGMAT הינו מבחן קבלה לתוכניות MBA באוניברסיטאות ברחבי העולם. המבחן הינו פסיכוטכני, והוא מורכב משלושה פרקים שונים. מטרת הבחינה היא לאפשר למוסדות לימוד אשר מציעים תוכנית MBA לאמוד על יכולותיו המילוליות, האנליטיות, והכמותיות של המועמדים אשר מבקשים להתקבל וללמוד אצלם.

יועצות הלימודים והמורים של בית הספר האמריקאי ריכזו עבורכם מספר טיפים להצלחה בבחינת הGMAT.

בניגוד להצהרה הרשמית של הגופים שכותבים את הבחינה, ניתן לשפר את הציון במבחן GMAT בצורה משמעותית רק על ידי הקדשת זמן להבנת הבחינה. זהו השלב הקל ביותר בהכנה לבחינה ואסור להתעלם ממנו.

שימו לב שמבחן ה-GMAT הוא כמו משחק. כמו בכל משחק אחר, למי שמכיר את כללי המשחק יש יתרון משמעותי על פני מי שלא מכיר את כללי המשחק.

הנה 10 הטיפים להצלחה במבחן זה:

1. מבחן ה-GMAT הינו מבחן ממוחשב אדפטיבי. הסיבה שהמבחן הוא אדפטיבי נועדה לתת הערכה מדויקת יותר של כישורי הנבחן, בעזרת מספר שאלות נמוך יותר. מבחן אדפטיבי הוא מבחן שמתאים את רמת השאלות אל הנבחן. השאלה הראשונה תהיה ברמת קושי בינונית. במידה והנבחן עונה תשובה נכונה – רמת הקושי של השאלה הבאה תעלה. במידה והנבחן עונה תשובה שגויה, רמת הקושי של השאלה הבאה יורדת.

סוגי השאלות באים בסדר אקראי, ושאלות מאותו סוג לאו דווקא יבואו ביחד. חובה לענות על כל שאלה ,ולא ניתן לחזור אחורה כדי לתקן או לענות עליה.

2. הקדישו זמן רב יותר לכל אחת מחמשת השאלות הראשונות.. השאלות הראשונות בכל פרק הבחינה משמשות ככלי להכריע את טווח השאלות אשר איתם הנבחן יוכל להתמודד. שאלות קשות שוות יותר משאלות קלות. השאלות שיופיעו לאחר מכן יכוונו את ציון הנבחן בתוך הטווח הקושי שנקבע בשאלות הראשונות. לכן, חמשת השאלות הראשונות הינן השאלות המכריעות אשר מבדילות בין ציון גבוה לציון נמוך בסוף הפרק.

שוב, יש לענות על חמשת השאלות הראשונות עם תשומת לב מוגברת. אם אינכם בטוחים בתשובה לאחת מהשאלות האלה, נסו לעשות ניחוש מחושב בעזרת פסילת תשובות שאינן נכונות בוודאות.

3. סיימו את הבחינה בכל מחיר! ישנו קנס גדול לנבחן שלא מצליח לסיים פרק מסוים במבחן GMAT. למשל, נבחן עומד לקראת סוף פרק על ציון שיכניס אותו לאחוזון ה-70 מכלל הנבחנים – על בסיס ציוניו עד כה – ואז נגמר לו הזמן והוא לא מספיק לענות על חמשת השאלות האחרונות של הפרק. אי סיום הפרק הזה יוריד את הציון שלו מהאחוזון ה-70 בערך עד האחוזון ה-55.

לכן, מומלץ לסיים בכל מחיר את הבחינה. אמנם, תשובה לא נכונה תיפגע בציון, אך פחות משאלה שלא ענו עליה. יש להתרגל לענות על כל השאלות כמיטב יכולתכם בתוך מגבלות הזמן שיש בבחינה. עם זאת, יש גם לתרגל מצב בו נשארת דקה אחת ועליכם להתחיל לבחור תשובות באופן אקראי.

4. לא לבזבז זמן. טיפ זה אולי נראה מובן מאילו, אבל חשוב לזכור כי כל סטייה מהבחינה עצמה – בין אם זה חזרה למסך עזר או בקשת נייר טיוטא נוסף – מוריד מהזמן הניתן לשאלות.

5. קראו את כל השאלות בעיון. נבחנים שנלחצים מהשעון נוטים לנסות לקצץ בקצוות על מנת לחסוך בזמן, ולא תמיד קוראים את כל השאלה. כתוצאה מכך, הרבה נבחנים לא מבינים נכון את תוכן השאלה שנשאלה, ועונים על שאלה אחרת מזו שנשאלה (אשר כמובן התשובה אליה אינה הנכונה). כותבי מבחן ה-GMAT מודעים לעובדה זו, ומנצלים אותה בשמחה. סביר להניח שתיתקלו בשאלות בבחינה אשר כוללים תשובות שגויות אשר נועדו בדיוק להטעות אנשים שהבינו לא נכון את השאלה.

6. הימנעו מניחושים פרועים. במבחן ה-GMAT לא ניתן לדלג על שאלות ולחזור אליהן מאוחר יותר, כמו שניתן במבחן כתוב. חובה לענות על כל שאלה כשמגיעה לפני שניתן יהיה לעבור לשאלה הבאה. כתוצאה מכך, גם אם אינכם יודעים תשובה לשאלה מסוימת, חובה לענות עליה. תמיד עדיף לתת ניחוש מחושב מאשר ניחוש פרוע – גם אם לא נותר זמן רב עד לסיום הפרק. לרוב ניתן יהיה לפסול לפחות תשובה אחת שברור שאינה נכונה. אפילו פסילה של תשובה אחת תשפר בצורה משמעותית את הסיכויים שלכם לענות על שאלה תשובה נכונה.

7. פסלו תשובות לא נכונות אשר נועדו להטעות. ככל שתתרגלו יותר מבחנים שנעשו בעבר, ותקבלו עזרה מקצועית, תלמדו לזהות תשובות שגויות אשר נועדו להטעות את הנבחן. ישנן מספר תבניות לתשובות כאלה אשר תהיינה ברורות ככל שתתקדמו עם ההכנה לבחינה.

ישנה תבנית ידועה אשר נמצאת בפרק פתרון בעיות. היא כוללת תשובה שגויה אשר מתקבלת כתוצאה מחישוב מוטעה נפוץ. ניתן להימנע מתשובות שגויות אלה על ידי השימוש בנייר טיוטא, בדיקה של תשובותיכם, והשימוש בהערכה על מנת להעריך את טווח התשובה הנכונה.

8. כפי שצוין קודם, ישנם טיפים וטכניקות אשר יוכלו לעלות בצורה משמעותית את הציון בבחינת ה-GMAT. המבחן הוא כן מבחן שניתן להתכונן אליו, ולא משנה מה הגופים שכותבים את הבחינה אומרים. מומלץ מאוד להתכונן בעזרת מבחנים ממוחשבים אדפטיביים. אם יש באפשרותכם לתרגל מבחנים שהתקיימו בשנים קודמות, מומלץ מאוד, מאחר והחומרים הניתנים על ידי חברות אחרות הינם פחות טובים מהמקור.

9. מומלץ מאוד להקדיש את מרבית זמן ההכנה שלכם לנקודות החולשה שלכם. כמובן שחשוב גם לתרגל חלקים בהם אתם שולטים, אולם התמקדות בנקודות חולשה הינו השימוש האפקטיבי ביותר של זמן ההכנה שלכם.

10. אל תסמכו על כך שתוכלו לגשת למבחן ה-GMAT ברגע האחרון. אם יהיה לכם צורך לגשת שוב לבחינה, יידרש מכם זמן גם לרישום מחדש לבחינה וגם לשליחת הציונים למוסדות הלימוד לפני הדדליין לאפליקיישן. רישום ל-GMAT במהלך זמן הקבלה ללימודים גם גורם לחץ לא רצוי לנבחנים. עם תכנון נכון, תוכלו לחסוך מעצמכם דאגות אלו ולהתרכז במיקסום ציון ה-GMAT שלכם.
איך להתכונן נכון לבגרות במתמטיקה?



כך תגיעו מוכנים לבגרות במתמטיקה:

1. בשבוע - שבועיים שלפני המבחן תרגלו כל יום שבע שעות את חומר הלימוד.

2. ביומיים שלפני המבחן בחרו כל יום שלושה מבחנים משנים קודמות ופתרו אותם במלואם.

3. בלילה שלפני המבחן לכו לישון בזמן, כך שתשנו לפחות שמונה שעות.

4. בבוקר המבחן אכלו ארוחת בוקר מזינה.

5. הקדימו להגיע לבית הספר, לפחות חצי שעה לפני השעה שנקבעה למבחן.

6. הצטיידו בבקבוק מים קרים.

7. הביאו יותר מכלי כתיבה אחד.

8. הביאו לבוש עליון במקרה שיהיה לכם קר מהמיזוג.

9. התחילו מהשאלה הקלה ביותר.

10. שימו לב לזמן וארגנו אותו באום המיטבי כך שתוכלו להגיע לכל השאלות.

11. במידה ונשאר לכם זמן בסיום הבחינה, עברו שוב על הפתרונות ובדקו את עצמכם שלא טעיתם.
מה חשוב בלימוד והכנה למבחני ההשמה?
איך להתכונן למבחן?
מה צריך לעשות כדי לגשת למבחן תיאורה לנהיגה?
איך להתגבר על הלחץ והפחד בשעת מבחן?
מה לאכול כדי להגדיל את הריכוז בלימודים ובעבודה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.