» «
פיתוח קול
כמה שעות ביום צריך להתאמן בבית בכדי להתקדם בפיתוח קול?


לשמחתנו הרבה, לנו הזמרים אין צורך להתאמן בשירה או בתרגילים ווקאליים שש או שמונה שעות ביום, כפי שעושים לעתים כנרים או פסנתרנים. המערכת הקולית ושפתי מיתרי הקול הן רקמות ריריות ושריריות, ועדינותן מצריכה תכנון הגיוני של אינטנסיביות התרגול.

לזמר שיש לו כבר טכניקה קולית יציבה, ועליו לשמור על כושר בתקופה שבה אינו פעיל במיוחד - ההמלצה היא לשיר ולעבוד על חומר ווקאלי לפחות פעם ביומיים, למשך כחצי שעה (לאו דווקא בגוש אחד רציף).

תלמיד שלומד פיתוח קול אצל מורה פעם או פעמיים בשבוע - רצוי שיתרגל את תרגילי הנשימה והתמיכה שלמד בשיעורים - גם באופן עצמאי בבית. תרגילי נשימה ושרירי בטן אינם גוזלים כמעט זמן מהמתאמן, ניתן לעשות אותם למשך כחצי דקה, כמה פעמים לאורך היממה. רצוי גם להתאמן באופן יומיומי, משך זמן של כחצי שעה, בתרגילים קוליים של ארפג'י וסולמות - באם יש כבר יכולת טכנית מסויימת לעשות אותם לבד ללא השגחת מורה.

כך שהחדשות טובות - ההשקעה בתרגילים היא לא בשמיים! עם קצת רצון אפשר להשתפר מאוד וההבדל בין מי שהולך לשיעורים וגם עושה עבודה עצמית בבית, לבין מי שרק הולך למורה - הוא הבדל גדול!
פיתוח קול
כיצד בנוי שיעור מקצועי לפיתוח קול ?


שיעור פיתוח קול ראוי ומקצועי חייב לכלול את האלמנטים הבאים:

- תרגילי שחרור ונשימה

- תרגילי זימרה הבנויים מתבניות צלילים וארפג'י, המבוצעים באופן הדרגתי, מהקל אל הקשה, כאשר תרגילים המכילים מרווחים גדולים יותר - יופיעו בסוף.

- בין תרגיל זימרה אחד למשנהו, חשוב לשלב מס' דקות של מנוחה, ולא להעמיס על השרירים 40 דקות של תרגילים ללא הפסקה.

- החלק האחרון של השיעור או חציו השני, חייב להיות מוקדש לביצוע של רפרטואר תחת ביקורת המורה, תוך כדי יישום הטכניקה שנילמדה בתרגילים - על הרפרטואר אותו מבצע התלמיד.
פיתוח קול
איך לנשום במהלך שירה, ואיך ניתן לתרגל זאת?



בזמן שירה רצוי מאוד לשמור את איזור החזה וגרון במנוחה ובריפיון, ולכן חשוב מאוד לנשום נשימה תחתונה, כזאת שלא מרימה את בית החזה.

לכן ננשום כך:

נשאף אויר מהאף, ונמלא אך ורק את הבטן, כאשר הבטן יוצאת ומתמלאת בזמן שאיפת האויר. יעזור לדמיין כאילו הבטן התחתונה "נשפכת" החוצה.

יש לוודא כי בזמן השאיפה, לא הרמנו את בית החזה.

בזמן הפקת השירה עצמה והוצאת האויר, הבטן תתכנס פנימה בהתאמה, עד למצב המופנם ביותר שלה, בקירבה מקסימלית לגב. וכך, במחזוריות, בשאיפה נמלא את הבטן ובנשיפה נכנס אותה פנימה.
פיתוח קול
כיצד נתכונן לשירה בשעת בוקר מוקדמת?


חשוב להביא את הגוף בכללותו למצב מחומם ופעיל, ולכן מומלץ מאוד, לקום כשלוש שעות לפחות לפני זמן השירה, ולשלב תרגיל אירובי כלשהו, המביא להאצה של דופק הלב. כדאי להביא להאצה בדופק כשלוש פעמים, עם מנוחה בין פעם לפעם. הדבר גם פותח מאוד את הנשימה. תרגיל מומלץ: ריצה במקום או קפיצות קטנות בחבל.

זימרה

פיתוח קול
כיצד יש לחמם את הקול באופן אפקטיבי לפני שירה ?


לחימום הקול רצוי לשיר תבניות של אקורדים שבורים, ולהקפיד להתחיל מדרגת קושי קלה (מרווחים קטנים) ולסיים בדרגת קושי גבוה (מרווחים גדולים).

חשוב מאוד לנוח מס' דקות בין סדרת תרגילים אחת לשנייה - כדי לא לעייף את הגרון יתר על המידה.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.