» «
הסכם ממון
הסכם ממון או צוואה? מה עדיף בפרק ב' בחיים הזוגיים?



גם וגם!
הצוואה היא מסמך משלים להסכם ממון שמהווה הסדר בין בני זוג הנוגע לרכושם בעת פקיעת הקשר ביניהם. יודגש, בין בני הזוג ולא בינם ליורשיהם.

יש להכין צוואות וכן לחתום על הסכם יחסי ממון.

הסכם יחסי ממון - יסדיר את הפרדת הרכוש למקרה שהזוגיות לא תעלה יפה ואחד מבני הזוג יהיה מעוניין להיפרד ולהתגרש.
הסכם יחסי ממון מסדיר את כל הנושאים הרלוונטיים צורך גירושין ופרידה כאשר שני בני הזוג בחיים.

צוואה - מטפלת בנושא הרכוש לאחר פטירת אחד מבני הזוג. בהעדר צוואה, בן הזוג יורש מחצית הרכוש. משמע, אם חו"ח אחד מבני הזוג הולך לעולמו לפני שערך צוואה, בן הזוג שנותר נוטל מהעזבון מחצית וילדי הנפטר/ת - את המחצית השניה בחלקים שווים.

אם לא מעוניינים בתוצאה יש להזדרז ולהכין צוואות לפני שמתחתנים או עוברים לגור ביחד במעמד של ידועים בציבור וכן לערוך הסכם יחסי ממון כדי להסדיר פרידה נעימה וחלקה (יחסית) אם חלילה פרק ב' יכשל.

הסכם יחסי ממון וצוואות רצוי לעשות אצל עורך דין המתמחה בדיני משפחה.
גירושין
איך להתנהל נכון עם ילדים במקרי גירושין?



כך יש להתנהל נכון במקרי גירושין בכדי להקטין את הפגיעה בילדים:

1. נסו להפחית את עצמת הריב ולמרות הכעסים להגיע להבנות ותקשורת תקינה.

2. הקפידו לקבל החלטות במשותף - ככל שי ששיתוף פעולה בקבלת החלטות הנוגעות לילדים, כך הקשר אתם, משני הצדדים נשמר בצורה טובה יותר.

3. עד כמה שהדבר ניתן, השתדלו שהילדים יישארו בסביבה המוכרת להם (ביה"ס, חוגים).

4. הקפידו על תדירות קבועה של מפגשים עם ההורה שהילדים אינם אצלו.

5. המשיכו להקפיד על אותם חוקים ולוחות זמנים שהיו גם טרם פרידתכם בשני הבתים השונים.

6. אל תנסו לחבל במצבו הכלכלי של בן הזוג שנפרדתם ממנו. הדבר יזיק בעיקר לילדכם.

7. השתדלו שהקשר עם המשפחה המורחבת ישמר כשהיה.

8. אל תעבירו ביקורת שלילית על בן הזוג באוזני הילדים.

9. אל תעמיסו על הילדים תפקידים שקודם לכן לא היו צריכים לשאת בהם. תנו להם להישאר ילדים.

10. היו פתוחים וקשובים ותנו לילדים לתת פורקן רגשי לתחושותיהם, גם אם לפעמים יהיה קשה לכם להכיל זאת.

11. קבלו עזרה ותמיכה בעצמכם, כך שתוכלו לצאת מהמשבר מחוזקים ולהמשיך לנהל את משפחתכם וחייכם האישיים על הצד הטוב ביותר.
מזונות
כיצד לגבות מזונות ילדים מבן זוג שעזב את הארץ ומתגורר בארה"ב?


לאחרונה ממש, נחתם מזכר הבנות בין מדינת ישראל לבין ארה"ב בנושא אכיפת תשלום מזונות לילדים.
הורה החייב במזונות ילדיו יכול , בקלות יחסית לעבור למדינה אחרת ולא לשלם את המזונות. מזכר ההבנות מתמודד עם התופעה החמורה המתרחבת בשנים האחרונות של התחמקות מתשלומי מזונות ילדים.
על פי מזכר ההבנות יהיו שתי המדינות, ארה"ב וישראל, אחראיות לגבייתם של פסקי מזונות מהורה שמתגורר בתחומן עבור הילדים שבמדינה האחרת וכל מדינה תישא בכל הוצאות ההליכים בבית המשפט ובהוצאה לפועל בתחומה.
כך במקרה של פסק דין למזונות שניתן לטובת ילדים בישראל וההורה החייב במזונות עבר לארה"ב, ניתן יהיה לפעול ולגבות את המזונות מההורה בארה"ב באמצעות הפניית בקשה אל הרשות הרלבנטית בארה"ב.
הבקשה תופנה (באמצעות משרד המשפטים) אל הרשות המרכזית של ארה"ב, שתאתר את ההורה החייב, ובמקרה הצורך תגיש נגדו תביעה ותפעיל אמצעי גבייה ואכיפה למיניהם, כגון: ניכוי מהשכר במקור, ניכוי מחשבונות בנק, עיקולים, ביטול רישיון נהיגה, רישיון עיסוק, מכירת רכוש ואף מאסר.
במקביל, גם הרשות המרכזית של ארה"ב תוכל לפנות לאגף לסיוע משפטי בישראל, על מנת שיפעל באופן דומה לגביית מזונות של חייבים הנמצאים בישראל.
גירושין
איך להתנהל נכון לאחר הגירושין?


כך יהיה נכון לאשה לאחר גירושין לנהל את חייה:

1. בזמן שהילדים לא בבית כדאי להוציא את הדברים הגורמים לך להיזכר בקשר הקודם כמו מזכרות שונות, בגדים שנשארו וכדומה. מבלי לעשות מהפכה בבית, יש להיפרד מכל מה שגרום לך זיכרון לא טוב.

2. אל תהססי לבקש עזרה מחברים וחברות קרובים, יש תקופות שמותר ורצוי להיעזר ולהיות נתמכים. בהזדמנויות אחרות תהיי את זו שעוזרת.

3. אל תפסיקי בשגרה יומך, המשיכי ללכת לעבודה ולפעילויות בהן השתתפת קודם לכן.

4. במידה ואת מרגישה בדידות, הירשמי לחוג או פעילות כלשהי בה תוכלי לפגוש אנשים נוספים.

5. הקפידי לעשות כושר גופני בצורה סדירה, מעבר לאפקט הפיסי הוא מסייע בשמירה על מצב רוח טוב, משחרר כעסים וגורם לאנרגיה טובה.

6. אם יש לך ילדים בבית, נסי לדחות לפחות בשנת הגירושין הראשונה להביא גבר חדש הביתה, בכדי לתת להם לעכל את המצב החדש.

7. במידת הצורך פני לעזרה מקצועית בכדי להצליח לעבור את התקופה הלא פשוטה הזו בצורה טובה יותר.

גירושין

הסכם ממון
מהם התנאים הנותנים תוקף הסכם ממון?



התשובה לשאלה זו נחלקת לשני חלקים:

א. טרם נישואיהם של בני הזוג, על בני הזוג לאשר את ההסכם אצל נוטריון ללא צורך לפנות לערכאה משפטית.

ב. במהלך הנישואין - קיימת בחוק דרישה פרוצדוראלית ומהותית שלא ניתן להתנות עליה, לפיה את ההסכם יש לערוך בכתב ולאשרו אצל בית הדין הרבני או בית משפט לענייני משפחה. יודגש כי הסכם ממון שלא אושר על ידי אחת מערכאות שיפוטיות אלה, כאילו לא נחתם מעולם ולא ניתן להסתמך עליו בתביעת הרכוש.

לעיתים, ניתן להשתמש בהסכם לא מאושר כראיה נסיבתית שתתרום ליכולתו של בית המשפט להתחקות אחר אומד דעת הצדדים, יכולה להיות זו ראיה לרצון הצדדים ולעמדותיהם בעבר ולעיתים יכולה טיוטת ההסכם להתפרש כראיה לאי הסכמת הצדדים - מעצם אי הבשלתו של ההסכם ואישורו כפי הנדרש.
משפחה
אילו סעדים זמניים ניתן לקבל בבית משפט לענייני משפחה ובבית דין רבני במסגרת הליכי גירושים?
סעדים זמניים הינם צווים הניתנים על ידי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. בדיני משפחה ניתנים סעדים זמניים בעיקר בתביעות מזונות ותביעות רכושיות.

הסעדים העיקרים:

1. צו עיקול - צו המעקל את הרכוש הנמצא בבעלות הצד השני. לעיתים, נוטה בן הזוג המחזיק במרבית הרכוש המשותף לנקוט בפעולות להברחת הרכוש עם הפתיחה בהליכים משפטיים על מנת למנוע מבן הזוג השני לקבל את חלקו. הברחת הרכוש מתבצעת במגוון דרכים, כגון: ע"י מכירת הרכוש, חלוקת מתנות, נטילת הלוואות כביכול מקרובים, פדיון זכויות צבורות בתוכניות חיסכון, מניות, קופ"ג וכו'. אם קיים חשש להברחת הרכוש, ממומלץ להגיש בקשה לעיקולים במעמד צד אחד. כלומר, ללא ידיעת בן הזוג השני. בכל מקרה, ע"פ חוק מוטלת חובה ליידע את בן הזוג על מתן צו העיקולים תוך פרק הזמן שקבע השופט/הרשם.

2. צו מניעה - צו האוסר על בן הזוג לבצע כל שינוי ברכוש הצדדים, בין בדרך של מכירה, העברה לצד שלישי וכדומה. עד לברור התביעה הרכושית שהוגשה על ידי אחד מבני הזוג שבה הוא טוען לבעלות על הרכוש ו/או הכספים הרשומים על שם בן הזוג האחר.

3. צו עיכוב יציאה מן הארץ - בית המשפט לענייני משפחה נותן סעד זה גם כנגד ילדים - כדי למנוע הברחת קטינים מן הארץ ללא הסכמת שני הוריהם, וגם כנגד מי שחייב במזונות (בדרך כלל האב) על מנת למנוע מצב שיברח לחו"ל וישאיר את ילדיו ללא מזונות. כמו כן ניתן לתת סעד זה גם במסגרת תביעה רכושית כנגד הגבר או האישה על מנת למנוע מצב שבו אדם יברח ולא יהיה כנגד מי לנהל את הדיון. בית דין הרבני נותן סעד זה כנגד כל אחד מבני הזוג כדי למנוע בריחה לחו"ל והשארת אשה עגונה או גבר ללא גט פיטורין. סעד זה ניתן לבקש גם בהוצאה לפועל במצב ש יש פסק דין למזונות או אם פסק הדין בעניין רכוש שטרם מומש והימלטות בן הזוג לחו"ל תסכל או תקשה על ביצוע פסק הדין. בית המשפט יורה על צו עיכוב יציאה מן הארץ במהלך תביעה מתנהלת רק במקרים נדירים בהם קיים חשש אמיתי שבן הזוג יעזוב את הארץ. זאת לאור חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. על מנת שבית המשפט יורה על עיכוב יציאתו מן הארץ צריך להוכיח שקיים חשש ממשי שאי מתן הצו יכביד על ביצוע פסק הדין. צו עיכוב היציאה ניתן במעמד צד אחד ולאחר מכן מתקיים דיון במעמד שני הצדדים.

צו מרווה - צו עיקול זמני לנכסים שנמצאים בחו"ל.



כל סעדי הביניים נועדו למנוע מצב שצד הזוכה בתביעתו לא יעמוד בפני שוקת שבורה ולא יוכל לממש את פסק הדין, ומטרתם שמירה על המצב הקיים, כלומר, להקפיא את המצב עד למתן פסק דין סופי בתביעות.
הסכם טרום נישואין
מה חשוב לכלול בהסכם ממון?



בחתימה על הסכם ממון מאד חשוב לכלול את הדברים הבאים, במקרה של פרידה, במיוחד בגירושין מהירים יחסית, דבר שכיח בקרב זוגות צעירים. הנה כמה מהדברים החשובים ביותר:

1. מתנות - איך יתחלקו מתנות שקיבלו בני הזוג.

2. ירושות - איך יתחלקו בין בני הזוג ירושות שקיבלו.

3. שייכות הרכוש - מה יהיה גורל נכס שהביא אחד מבני הזוג ושנמכר לטובת קניית נכס משותף.

4. מועד חלוקת הרכוש - אם ניתן לחלק את הרכוש עוד לפני קבלת הגט, מה שימנע סחיטה של בן זוג את השני. זהו מועד "איזון המשאבים" שמציין במיוחד את זמן החלוקה של רכוש הרשום על שם אחד מבני הזוג (אם לא יירשם הרי שגירושין פורמליים יהיו הכרחיים לחלוקת הרכוש).

5. חובות - איך יתחלקו החובות העתידיים של בני הזוג, בעת פרידה.

6. הוצאות והחלטות על הילדים - איך יתחלקו ההוצאות על גידול הילדים וההחלטות, כגון מזונות, מגורים, חינוך ומשמורת.

7. קרנות - איך יתחלקו זכויות פנסיה, גמל, השתלמות ועוד - במקרה שלאחד מבני הזוג זכויות רבות משל השני.
הסכם ממון
מי הם הזוגות שמומלץ להם לעשות הסכם ממון?



נהוג לחשוב כי הסכם ממון נועד אך ורק לבני זוג בעלי מעמד כלכלי ורכוש רב, אך לא כך הדבר. הסכם הממון הוא הסכם הצופה פני עתיד, כך שגם אם ביום נישואיהם היו בני הזוג חסרי כל, אין זה אומר שביום פרידתם המצב יהיה זהה. מאחר ומדובר ברכוש אשר נצבר במהלך החיים המשותפים, ולא ניתן לדעת מראש בדיוק במה הדברים אמורים, הסכם הממון יקבע מראש עקרונות הוגנים על מנת להתוות את מערך היחסים הכלכלי בין בני הזוג.

הסכם ממון הוגן יבטיח לשני בני הזוג ביטחון כלכלי ביום בו ייפרדו, וימנע סיטואציה שבה בני הזוג נאחזים בקשר נורא כאוחזים בקרנות המזבח, וזאת רק מתוך חשש שהפרידה תותיר אותם ללא דבר, או מתוך כוונה להפעיל מנופי לחץ על בן הזוג השני על מנת לשפר את "תנאי היציאה" מהקשר הזוגי.


כלכלת המשפחה
איך להימנע מחוסר מעורבות בכלכלת המשפחה?



הנה כמה נושאים עליהם יש להקפיד, בכדי להיות מעורבת יותר בכלכלת המשפחה:

1. השתדלי לא להיות תלויה כלכלית בבן הזוג או בבעל.

2. קחי חלק בסידורים הכלכליים ואל תשאירי הכל לבן הזוג.

3. השאירי לך בצד חלק מהסכום עימו הגעת לזוגיות. אל תעבירי הכל לקופה המשפחתית.

4. היי ערנית לגבי מצב חשבון הבנק, כמה חשבונות יש, על שם מי הם ומה ההתחייבויות בכל אחד מהם.

5. עשי לך ביטוח אובדן כושר עבודה.

6. ערכי הסכם ממון לפני הנישואין.

7. אם בן זוג שאינו בעלך מציע לך שותפות עיסקית, עשי זאת רק בחוזה כתוב וחתום ע"י עו"ד.

8. עשי הכל בכדי לא להעמיד את הדירה שבה את חייה כערבון.

9. היי מעודכנת ומעורבת לגבי כל ההוצאות בכרטיסי האשראי, הצ'קים או משיכה מחשבון הבנק, אך לא מתוך פחדים וחששות, אלא בכדי להיות מעורבת ושווה ברמת השליטה שיש לך בניהול כלכלת המשפחה.

10. לנשים העומדות להיפרד מבעליהן מומלץ להפריד את התיקים בביטוח לאומי ובמס הכנסה.
האם תהיה לבן הזוג זכות בדירה לאחר הגירושין במקרה שלא נעשה הסכם ממון?



לא חתמנו על הסכם ממון ולאחד מבני הזוג דירה שרכש טרם הנישואין, דירה שבה הם מתגוררים עד יום הגירושין. האם תהיה לבן הזוג השני זכות בדירה לאחר הגירושין?

לפי חוק יחסי ממון בין בני זוג, הדירה תהיה של בעליה, שכן לא נרכשה במהלך הנישואים. אבל בשנים האחרונות מסתמנת מגמה בפסיקת בתי המשפט לראות גם בדירה כזו - לאחר שנות נישואים רבות - רכוש משותף. השופטים עוקפים את הוראת החוק, הקובעת כאמור כי רכוש מלפני הנישואים שייך לבעליו, בכך שהם קובעים כי במרוצת השנים נוצרה כוונה אצל בעל הדירה לראות בשותפו לחיים שותף גם לדירה.
לא מדובר בהסכם בכתב שנוצר בין הצדדים בעניין זה, וגם לא בדיבורים על כך שהדירה נחשבת, למעשה, משותפת. הפיגום המשפטי שמציבים השופטים מאפשר להם לייחס לבעל הדירה כוונה לראות את בן זוגו כבעל זכויות שוות בדירה.
מהו הסכם טרום נישואין ולמי הוא יכול להועיל?



הסכם טרום נישואין הוא הסכם הנערך בין שני בני הזוג לפני החתונה והוא נועד להסדיר את כל ענייני הממון והרכוש, אם חלילה יתגרש הזוג בעתיד. בנוסף לכך, ההסכם מגדיר מתי לנישואין אין יותר תוקף, לפי החלטת הזוג. ההסכם נחוץ במקרים רבים והוא בא להגן על סוגים שונים של אנשים וזוגות, לדוגמא:

1. משפחה בה צד אחד של ההורים יכול להעניק תמיכה כלכלית גדולה יותר בתחילת דרכם המשותפת של הזוג הצעיר, דבר שאמנם נותן עזרה משמעותית בהתחלה, אך כבר לא יהיה משמעותי לאחר שנים רבות בהן הזוג צבר הון ורכוש משותף רב.

2. ההסכם משמעותי לזוג שבזמן נישואיו הוא חסר אמצעיים וממון, שכן עצם הגדרת "מועד פקיעת הנישואין" מגן על שניהם ממאבקים עתידיים על הרכוש שיצברו ויעזור לתהליך הוגן יותר של פרידה, במידת הצורך.

3. ההסכם יעיל לבן הזוג שמגיע לקשר עם אמצעיים כלכליים פחותים משל בן זוגו, מאחר והוא, בעצם, מצהיר כתוצאה מחתימה על ההסכם, שהנישואין אינם נובעים משיקול כלכלי, אלא מתוך אהבה, וכמו כן, מאחר והוא יודע בדיוק מה שלו ומה אינו שלו, הוא יוכל לתכנן בחכמה את החסכונות לעתיד.

4. ההסכם טוב, כמובן, גם לבן הזוג המגיע עם הון ורכוש רבים יותר לקשר, שכן, הוא יכול לבחור לשמור על יכולת כלכלית טובה זו גם במקרה פרידה.

5. ההסכם יעיל כאשר מדובר בבן זוג שאלו אינם נישואיו הראשונים, שכן הוא יגן על הילדים מהנישואין הקודמים ויגדיר את זכויות הירושה.

6. ההסכם מצוין ויש שיגידו אף הכרחי לנשים, שכן הן כפופות (ללא קשר לאמונתן) להלכה, כאשר הגבר אחראי (הלכה למעשה...) על חירותה (הוא זה שיכול לשחרר אותה מהנישואין, הוא זה שבמידה והוא מתנגד לגירושין יכול לגרום לה לוותר על זכויותיה הכלכליות בכדי לקבל את הגט, יש לו הזכות לגרשה, לקבל היתר רבני לשאת אישה נוספת ולהמשיך להוליד ילדים אשר לא יחשבו לממזרים גם אם הוא עודו נשוי לאישה שאינה אמם).
האם כדאי לכלול בהסכם הממון פרק המפרט את הסדר הגירושין?


אין זה טבעי שזוג צעיר ומאוהב, רגע לפני רגע לפני חתונתו נדרש להתכנס לשיחה עם עו"ד בדבר "היום שאחרי" הנישואין, בכלל ובפרט בנושא הדרך בה יפורקו, במחשבה ראשונה זהו מצב כמעט בלתי אפשרי. יחד עם זאת, אין להתעלם מהנתונים בהם מספר הזוגות הגרושים עולה משנה לשנה, ומשום כך, מחובתו של עורך הדין להציג את הנתונים ולהסביר כמה צער, שנאה ומריבות יכול למנוע הסכם בו יש הסדר יציאה ברור, שימנע מאחד מבני הזוג למרר את חייו של האחר, זה המבקש להביא לסיום היחסים.

לדוגמה, הסדר הקובע כי סרבן גט ישלם לבת זוגו סכום משמעותי מידי חודש עד אשר יינתן הגט המיוחל.
איך תנהגי נכון כאישה נבגדת?



מאחר ועדיין נשים מופלות לרעה בבתי הדין הרבניים, מוטב להקפיד על הכללים בכדי לאבד כמה שפחות זכויות:

1. אל תעזבי את הבית, גם לא מתוך זעם רב או עלבון צורב, הדבר עלול לפגוע בזכויותייך בהמשך הדרך.

2. הגישי לבית משפט לענייני משפחה תביעה הנוגעת למזונות הילדים, המשמורת והרכוש.

3. הגישי לבית הדין הרבני תביעה למזונות עם בקשה ל"מדור ספציפי" (מה שאומר שהבית לא יימכר). בית דין רבני (ורבני בלבד) יכול לחייב את הבעל לספק לאישה "מדור ספציפי", מה שיגן על זכותה לגור עם ילדיה באותו בית, אך הדבר תקף רק אם האישה מעוניינת בשלום בית.

4. עקרונית, עדיף לאישה להידיין בבית משפט אזרחי, משום ששם היא תהיה פחות מופלית לרעה, אך יש לזכור שדווקא בית משפט זה הוא בעל נטייה לאפשר את מכירת הבית.

5. חשוב לדעת שהדיון יתנהל לפי המקום בו התקבלה התביעה הראשונה, לכן כדאי לך להקדים ולהגיש תביעה בערכאה בה את מעוניינת שיתנהל הדיון.

6. למרות האפליה הכמעט בלתי נתפסת שבעניין, חשוב שתדעי שחל עליך איסור לקיים כל קשר רומנטי עם גברים עד לקבלת הגט (מבעלך הבוגד....) ואם תעשי זאת, ניתן להכריז עלייך כאישה מורדת ובכך תאבדי את זכויותייך כולל דמי המזונות.
מהו הסכם ממון?



כאשר בני זוג ממסדים את הקשר ביניהם ומקימים משפחה, הם נכנסים לכתליו של חוק יחסי ממון בין בני-זוג, תשל"ג (1973). בתמציתו, חוק זה קובע כי הרכוש שצברו בני הזוג במהלך תקופת הנישואין יחולק באופן שווה אם וכאשר יתגרשו בני הזוג. אחד המאפיינים הבולטים של תחום דיני המשפחה, בשונה מכל תחום משפטי אחר, הוא שבנוסף לרציונאליות של הצדדים ישנו מרכיב משמעותי של רגש ורכושניות. במערכון הבלתי נשכח של הגשש החיוור - קרקר נ' קרקר , אנו עדים למאבק בין בני זוג ביום פרידתם, ובאופן סאטירי מוצגים בני הזוג כמי שמנהלים את מלחמת גירושין שבמרכזה עומד נושא חלוקת הרכוש המשותף ("חצי בחצי").
מה לעשות אם הילד שלי מתעלם ממני?


אם אתה ההורה הפחות מעורב ופחות נוכח בחיי הילד הצעיר או התינוק הרי שזו תופעה נורמלית ומעידה על בלבול אצל הילד, בגלל הנוכחות הלא קבועה ולא סדירה. הטוב ביותר הוא לא לכעוס עליו ולא לכפות את עצמכם על הילד אלא לאמר לו שאנחנו מבינים שזה מבלבל אותו ואנחנו אוהבים. עליו לדעת שאנחנו לחלוטין בשבילו, גם אם אנו עסוקים בעבודה או גרושים מבן הזוג ורחוקים ממנו רוב הזמן.
מה המטרות של הסכם ממון?


בראש ובראשונה, מטרתו של הסכם הממון היא יצירת וודאות בקרב בני הזוג בעניין חלוקת רכוש עתידית, אם מערכת היחסים ביניהם תעלה על שרטון.

ההסכם מאפשר סימון קו ברור בין הרכוש איתו מגיע בן הזוג אל מערכת היחסים ואיתו ייצא ממנה בעת פרידה ובין הרכוש שנצבר יחדיו בתקופת הנישואין ויחולק, לרוב, בחלקים שווים בין בני הזוג.
מהי תביעה לשלום בית?


תביעה זו הנה תביעה שמוגשת לביה"ד במקרה שקיים סכסוך בין בני זוג יהודים, אשר לפחות אחד מהם מעוניין לשמור על הנישואים ולא לפרקם.

בן הזוג הזה רשאי לפנות לביה"ד ולבקש ממנו להפעיל את סמכותו ולתת צווים מכל סוג שמטרתם לכונן שלום בין בני הזוג ולפתור את הסכסוך שלא בדרך של גירושין, כמו למשל הפניית הצדדים לטיפול משפחתי, או במקרים אחרים לצוות על בן זוג שעזב את דירת המגורים לחזור ולהתגורר בה.


איך לספר לילדים על החלטה של ההורים להתגרש?



זהו צעד לא קל, לשבת מול הילדים ולספר להם שההורים מתגרשים, וצריך לחשוב עליו ובמקרים רבים גם להתייעץ עם אנשים שעשו זאת ו/או אנשי מקצוע.

שלושה דגשים לשיחה על גירושין עם הילדים:

1. להציג עמדה אחידה והחלטה ברורה מול הילדים.

2. להעביר מסר שהילד/ה לא אשמים.

3. לתת מקום לילד להביע את רגשותיו וחששותיו בנושא.
התגרשנו ואשתי קונה לילד המון צעצועים ומתנות. זה בסדר?



לא.

חשוב שלא להעמיק את התחושות הקשות שהגירושין בלאו הכי גרמו ומתנות כאלה ממחישות לו שהוא מסכן ושאתם מפצים אותו על כך.
להיפך - שדרו לו שהאושר אינו תלוי בכך ושניתן להתמודד גם בלא פיצוי חומרי כלשהו, אלא בכוחות עצמו ועם עזרתם ותמיכתכם הנפשית ולא בפיצוי חומרי.

פיצוי כזה, אגב, עלול להובילו בחייו להתמכר לנוהג הנפסד של אכילת יתר או טירוף קניות, בכל פעם שהוא בדיכאון או ברגעים של תסכול.
איך לתמוך בחבר שעבר פרידה?


כאשר קרובים לנו עברו פרידה או גירושין, כדאי שנקפיד על מספר דברים, לפחות בתקופה הראשונה:

1. אל לנו להיות ביקורתיים. כל אחד מנהל את מערכות היחסים שלו בצורה שונה.

2. הזמינו אותו לביתכם או לבילוי משותף, שיפיג את הבדידות ולו לזמן מה.

3. נסו להיות קשובים לצרכיו וסיפוריו, גם אם אלה כבר נשמעים בפעם המי יודע כמה...

4. אל תכנסו לפרטי פרטים, יש אנשים שקשה להם עם חשיפה גדולה. אם הם מספרים - הקשיבו.
מי משלם את המשכנתה במקרה של גירושין?


תשלומי משכנתה צריכים להימשך גם במקרה של גירושים עד למכירת הדירה ע"י גורם שלישי או שאחד מבני הזוג קונה את מהצד השני את חלקו, בכל מקרה תשלום המשכנתה הוא חוב שיש לעמוד בו עד להגעה להסדר. חשוב לא להפסיק לשלם או לעכב תשלומים בעת ההליכים כי בהסכם הסופי יגרעו הסכומים הללו מהצד שלא שילם.
איך לטפל במקרה של גבר מסרב לשלם מזונות לילדיו למרות שחוייב בכך משפטית?
איך הסרט "סיפור נישואים"?
האם גישור מצליח למנוע גירושין?
האם הסכם ממון גובר על חוק יחסי הממון?
באיזה אתר ניתן לעשות אבחון עצמי של הנישואין?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.