» «
ווטסאפ
אילו עובדות חשוב לדעת על הווצאפ?


הנה עובדות חשובות שיש לדעת על הווצאפ, כפי שהן מופיעות באתרו של גלעד האן, חוקר עברות ופשעי מחשב:

1. שליחת מידע, תמונות או סרטים יוצרים עותק של המידע הנשלח בכל טלפון.

2. לאחר שליחת המידע אין שליטה על המידע ואין אפשרות מחיקה בדיעבד.

3. ברגע שהתקבלו התמונות בטלפון אליו נשלחו יש אפשרות שהן מגובות לענן באמצעות iCloud, Goole Drive, Sky Drive, כך שהן משוכפלות למקומות אחרים.

4. אין פרטיות: כברירת מחדל הסטטוס, תמונת פרופיל ומידע אישי נוסף פתוח לכולם אלא אם נחסם ע"י המשתמש.

5. האפליקציה אינה מאובטחת בסיסמה.

6. פרטי המשתמש ונתוני שימוש שמורים בשרת וניתנים לשליפה בזמן ביצוע עבירה באמצעות צו בימ"ש חוקי

7. מומלץ להתקין תוכנת הגנה על מכשיר הטלפון על מנת לצמצם אפשרות פריצה ושליפת מידע, ניתן למצוא פרטים באתר.
הגדרות
איך לשנות גודל פונט באפליקציית אנדרואיד?


רוצים להקטין או להגדיל את גודל הגופן?

שינוי גודל פונט באפליקציית אנדרואיד ייעשה כך:

1. פתחו את "הגדרות" במכשיר האנדרואיד או את אפליקציית ההגדרות שלכם (אייקון של גלגל שיניים).

2. בחרו את "נגישות".

3. בחרו "גודל גופן".

4. קבעו את הגודל הרצוי באמצעות המחוון. שימו לב שמעליו יש דוגמת טקסט שמאפשרת לכם לראות האם כל גודל מתאים ונוח לכם.

5. זהו. הגדרתם את גודל האות באפליקציות השונות, למעט באפליקציה Google Chrome, ששבה משנים את גודל הטקסט בנפרד, בהגדרות שלה.


מעולה שהקטנתם או הגדלתם את גודל האות באנדרואיד. עכשיו נוח לעיניים?
סלולארי
על מה להקפיד בקניית טלפון סלולארי מחנויות פרטיות?



בקניית טלפון נייד בחנויות פרטיות, הקפידו על הדברים הבאים:


הבדיקות החשובות למכשיר
======================
מכשיר חדש - עם הניילון המקורי שמכסה אותו.

כל הרכיבים בחבילה - רכיבים לא מקוריים מרמזים על קומבינה.

ללא סמל של חברת סלולאר - מכשירים גנובים, חסומים או לא מקוריים יסבכו אתכם בהמשך.


החנות
======
ותק וניסיון - חנויות פרטיות חדשות לסלולארי עלולות להיות חובבניות.

מעבדת שירות בחנות - חנות שיש לה מעבדה צמודה תיטיב להבטיח לכם שירות.

אישור משרד התקשורת - למעבדת השירות צריך להיות אישור.
סמארטפון
איך לצלם תמונות סטילס מצוינות מהסמארטפון?



הנה כמה טיפים שיוכלו לעזור לכם לצלם מהסמארפטון עוד יותר טוב:

1. בדיקת הרזולוציה של הצילום - בגלל שהמצלמה יושבת בתוך הסמארטפון, היא גם תופסת מקום נכבד משטח האחסון שלו. הרבה מהסמארטפונים מאפשרים הקטנת רזולוציה (בהגדרות המצלמה) על מנת לחסוך בשטח האחסון. אל תרוצו להקטין אותה כיוון שהמחיר שאתם משלמים מחיר כבד באיכות התמונה. בדקו שהרזולוציה גבוהה (HDR) ואז תתחילו לצלם.

2. צילום במאוזן ולא במאונך - לכולנו יש נטייה לצלם במאונך, בגלל צורת המכשיר. אם תסתכלו מסביב על כל מסכי המדיה (טלוויזיה, מחשב, מסגרות דיגיטליות)- כולן מאוזנות. הקפידו לצלם מאוזן, כך תוכלו ליהנות מהתמונות יותר כאשר הן יהפכו לוידאו או ייכנסו לאלבום.

3. אל תשתמשו בזום - אחת מהפונקציות המתעתעות ביותר היא פונקציית הזום בסמארטפון. בגלל שלמצלמת הסמארטפון יש עדשה קבועה ולא ניתן לבצע בה זום אופטי (כמו במצלמות הדיגיטליות והמקצועיות שאתם מכירים) היא מבצעת זום דיגיטלי - זום שמנסה ליצור אפקט של תקריב, אך פוגע באופן טוטאלי באיכות התמונה. אם אתם ממש חייבים להתקרב לאובייקט, נסו להשתמש במעט זום.

4. צלמו באור יום - אחד החסרונות של מצלמת הסמארטפון הוא היכולת להתמודד עם צילום בתנאי תאורה גרועים. העדיפו תמיד לצלם במקומות שטופי אור או בחוץ, מאשר בלילה או בתוך חלל סגור. הכירו את איכויות הסמארטפון שלכם ועשו ניסיונות בכל מיני תנאי אור על מנת להכירו ולדעת באיזה תנאים הוא מוציא את התמונות הטובות ביותר.

5. בחירת נקודות פוקוס - על ידי נגיעה רגעית במסך, תוכלו לקבוע למצלמת הסמארטון שלכם איפה הפוקוס יהיה. נקודת הפוקוס תהיה הנקודה החדה ביותר בתמונה והיא גם זו המקבלת את העדיפות לחישוב כמות האור בתמונה. אם נבחר אובייקט מוצלל וכהה, המצלמה תבהיר את כל התמונה ואם נבחר בנקודת פוקוס בהירה, המצלמה תחשיך את כל התמונה- בדקו גם את האזורים שמסביב לנקודת הפוקוס וודאו שהתאורה בסדר.

6. נסו כמה זוויות צילום - בגלל שאנחנו רואים את העולם מגובה העיניים שלנו, אנחנו גם רגילים לצלם בגובה כזה. קחו בחשבון שאתם מחזיקים מכשיר קטן וקומפקטי, אתם יכולים לנצל את זה וליצור זוויות מעניינות לצילום. אם אתם מצלמים ילדים צעירים ונמוכי קומה, מומלץ שתצלמו מזווית נמוכה כדי שהתמונה תצולם בגובה עיניו.

7. צלמו יותר מתמונה אחת - אם כבר אנחנו מנצלים את יתרונות המכשיר שלנו, לא צריך לפחד לצלם יותר מתמונה אחת. ככל שנצלם יותר, כך אפשרות הבחירה שלנו תהיה יותר גדולה והסיכוי שנמצא את התמונה ה"מנצחת" גדל. את התמונות שלא יצאו מוצלחות מספיק- תמיד נוכל למחוק, את מה שלא צילמנו, לעומת זאת, לעולם לא נוכל לשחזר.

סמארטפון

גלקסי 5
איזה סמארטפון מומלץ נגד מים ואבק?



בנוסף ל-Galaxy s5 ול-LG G3 החדשים, הסלולארי הראשון החסין למים ואבק היה קו המוצרים של Sony, שכולל 2 מכשירים לשתי רמות מחיר:

ה-Xperia Go שמחירו פחות מ-2000 ש"ח ועמידותו היא הגבוהה ביותר כיום.

ה-Xperia Acro S שמחירו יקר בהרבה ועמידותו מעט פחות טובה, אך הוא מכשיר יוקרה, עם מסך גדול יותר, מצלמת 12 מגה-פיקסל ועוד.

גם Xperia Z היוקרתי הומלץ על ידי רבים בתעשיה, עם עמידות מירבית ויכולות סמארטפון גבוהות והוא נחשב כרגע המוביל של הסמארטפונים העמידים למים ואבק (עדכון סוף מרץ 2013). 


הגולש יעקב שטרית ממליץ:

ה-Galaxy s5 שמחירו 3,000 ש"ח ועמידותו היא הגבוהה ביותר כיום. מצלמתו היא באיכות 16 מגה-פיקסל ואיכות צילום וידאו אולטרה HD.
iPod
איך להציג ב-iPod Touch סרטים ללא הפסקה?


הצגת וידאו ללא הפסקה באייפוד טאץ' תיעשה לאחר עדכון הגירסה למערכת ההפעלה שלה (במקרה שהוא ישן יחסית ומצוייד בגירסה הקודמת) ואז נהגו כך:

1. צרו תיקיית Playlist (התחילו אותה באות A, אם אתם רוצים שהיא תהיה ראשונה ויהיה נוח למצוא אותה).

2. סמנו את כל קבצי הוידיאו והכניסו אותם אל התיקיה שיצרתם.

3. הקליקו והחזיקו את ספריית A (זו שייצרתם) וגררו אותה לתוך תיקיית ה-Purchase folder.

4. פתחו את תיקיית ה-Purchase folder וכל הקבצים יהיו שם.

5. משסיימתם, לכו למסך המוסיקה של האייפוד טאץ' והתחילו את purchase folder.


הערה: כשאתם מסנכרנים את הטאץ', ודאו שאתם לא שוכחים לסמן גם את תיקיית Purchase folder.
סמארטפון
על מה כדאי להקפיד כשנוסעים עם הסמארטפון לחו"ל?



אם לא עשיתם תכנית חו"ל, אצל ספקית הסלולאר שלכם, לפני הנסיעה, הקפידו על הדברים הבאים:

1. במידה והסלולארי שלכם אינו חדיש או מוגבל לסימים, פתחו את המכשיר ל-SIM Free לפני הנסיעה. עושים זאת בעמדות השירות של ספקית הסלולאר שלכם. בחו"ל תוכלו לרכוש סים PAY AS YOU GO מקומי, עם חבילת גלישה זולה ולעיתים אף בלתי מוגבלת.

2. אם אתם רוכשים חבילת גלישה בחו"ל דעו שזה בעייתי, כיוון שעל חריגה מהחבילה אתם עלולים לשלם תוספת דרקונית שיכולה להגיע עד 1000% ממחיר הגלישה בחבילה. במידה ואתם מוכרחים לעשות - נסו ללמוד על צרכי הגלישה שלכם, עוד לפני הנסיעה (אפליקציית My data usage Pro תסייע לכם), ולהזמין חבילת גלישה שמתאימה לכם.

3. את הגלישה הסלולרית יש לכבות בכל מקרה, בחבילת חו"ל.

4. אם אינכם אנשי עסקים ויכולים להשתמש בסלולארי לגלישה יומיומית קצרה יחסית, בזמן המתאים, תוכלו בקלות להסתמך על רשתות Wi-Fi זמינות ולמעשה להוציא את ה-Sim בתחילת הטיול. במקומות רבים, כולל מלונות, בתי קפה ומסעדות תוכלו היום לגלוש בחינם או בתשלום לא יקר.

5. התקנת אפליקציית Viber תאפשר לכם למצוא, עוד בארץ, את כל אנשי הקשר שלכם ולדבר איתם מחו"ל בחינם, כמו גם לשלוח להם מסרים מיידיים (SMSים פנימיים של האפליקציה) - הכל בחינם!

6. אם אתם חייבים טלפון זמין ואינטרנט, קנו כרטיס פריפייד מקומי בארץ היעד, עם חבילת גלישה ההולמת את הצרכים שלכם.
אייפון
איך מנקים את מטמון רשימת הקריאה בדפדפן ספארי באייפון?
איך מנקים את מטמון רשימת הקריאה בדפדפן ספארי של האייפון?


אם אתם שומרים הרבה אתרים ברשימת הקריאה באייפון, לבטח תופתעו לגלות שהאתרים נשמרים במצב לא מקוון ותופסים מקום באייפון, כלומר שיהיה ניתן לגשת אליהם גם כשאין חיבור זמין לאינטרנט, אתם ודאי שואלים את עצמכם איך להרוויח מאות מגה בייט מניקוי מטמון רשימת הקריאה במצב לא מקוון בדפדפן ספארי,
הנה התשובה הפשוטה:

נכנסים להגדרות >> כללי >>> שימוש >> ממתינים כמה שניות לטעינה >>> מחפשים את דפדפן ספארי ונכנסים >>> לאחר מכן מחליקים את האצבע ומוחקים את האתרים במצב לא מקוון.

פעולה זאת לא מוחקת שום פריט מרשימת הקריאה, ואף יכולה להעניק מאות מגה ביט פנויים. (בעיקר אם אתם שמרתם המון פרטים ברשימת הקריאה).


אייפון
איך להאריך את חיי סוללת האייפון?


כך ניתן להאריך את חיי סוללת האייפון:

1. ביטול אפליקציית פייסבוק הזוללת אנרגיה גם כשהיא לא בשימוש (הגדרות - פרטיות - שירותי מיקום וכיבוי המתג שליד Fecebook, אח"כ הגדרות - כללי - עדכון יישומים בקרע וכיבוי המתג שליד Fecebook.

2. כיבוי התראות מאפליקציות לא נחוצות (הגדרות - מרכז העדכונים - בחירת האפליקציה המיותרת - ובחירה בין התראה, באנרים וכיבוי מוחלט)

3.. אין צורך להעיף אפליקציות רקע, שכן הפעלתן מחדש דווקא תצרוך יותר אנרגיה.

4. העלמת נראות של אחוזי הסוללה שנותרו - הדבר גורם לאנשים שוב ושוב להדליק את המכשיר כדי לראות כמה אחוזים נותרו, מה שמקצר את חיי הסוללה (הגדרות - כללי - שימוש - כיבוי המתג ליד "הצג אחוזים".
איזה שירות חינם מאפשר לשמור את כל הסיסמאות במקום אחד ומאובטח?



LastPass, שירות שמירת הסיסמאות הפופולרי, הוא הפתרון לשמירת כל הסיסמאות שלכם, כגון הדואר האלקטרוני, אתרים שונים ואפילו כרטיסי אשראי וכספומטים - כדי שתוכלו לקבלן מכל מקום, ומכל מכשיר אפשרי (מחשבים, סמארטפונים, טאבלטים ועוד). רבים אומרים שהוא המחליף של Roboform המצויינת שהומלצה כאן בעבר אבל הפכה קצת מיושנת לאחרונה.

השימוש בשירות מאפשר הורדת תוכנת עזר של האתר, או תוספים לדפדפנים השונים והכל עובד מול המידע, שמאוחסן כולו בענן (האתר שלהם ברשת).

בעת ההתקנה, מדגימה LastPass‬ את יכולותיה ואת הקלות שבה יכולים האקרים לגנוב את הסיסמאות שלכם, על ידי סריקה של כל הדפדפנים ושליפה של כל הסיסמאות שנשמרו במחשב. לאחר מכן תוכלו להוסיף ולתקן סיסמאות ולשמור את כולן בכספת וירטואלית באתר החברה, שרק את סיסמתה תצטרכו לזכור. הקסם מגיע לאחר מכן - תוכלו לשלוף את הפרטים מכל מקום ובכל מחשב שאליו תתקינו את התוכנה שלהם, התוכנה תסונכרן ותמשוך את המידע למילוי אוטומטי!

יש לה עוד כמה אפשרויות נחמדות:

1. כלי ליצירת סיסמאות חזקות.

2. פתקים וירטואליים ומאובטחים לרישום ושמירת מידע אישי באתר.

3. כניסה לאתר LastPass בסיסמה חד-פעמית (במקומות ציבוריים ומקומות שבהם יש חשש משמירת המידע שלכם).
איך להוציא תמונות טובות בסמארטפון?


הנה 5 כללים שיש להקפיד עליהם כדי להוציא תמונות כשמצלמים בסמארטפון:

1. בחרו נושא מעניין לצילום - משהו חדש, מרגש, אם בבחירת אובייקט הצילום, אלמנט מיוחד או סיטואציה מעניינת.

2. בחרו זוויות צילום מקוריות ומעניינות - צלמו את נושא הצילום שלכם מזוויות שונות: גובהים שונים, מרחקים שונים ולבסוף בחרו את התמונה הטובה מכולן.

3. מיקום מושא הצילום - לרוב יש למקם את הנושא המצולם במרכז התמונה, כך שהוא גדול ובולט. ניתן גם להשתמש בשיטת השלישים או קו המוליך את הצופה אל נושא התמונה.

4. הבליטו את נושא התמונה - תמונה צריכה להיות מצולמת כך שלא יהיה ספק מהו הנושא המרכזי שלה.

5. נקו את הרקע - רקע נקי מרעשים מבליטים את נושא התמונה, לכן שימו לב היטב למה מצולם ברקע, כך שלא יפריע לנקיון של התמונה (חפצים, אנשים קרואים רק את חלקם וכדומה). כמו כן ניתן לתת לנושא התמונה מסגרת מיוחדת כמו צילום דרך חלון או אלמנט אחר שמדגישים את הנושא שלה.
אפליקציה חינמית לדיגיטציה של מחברות ורישומים והמרה לקובץ PDF?



עם דירוג מדהים ובחירת העורכים, אפליקציית Notebloc המעולה, לאנדרואיד ו-IOS מאפשרת לעשות דיגיטציה, לסרוק כל דף עם רשימות, נוסחאות, רישומים, טקסטים ולייצא אותו לפורמטים כמו pdf ו-Jpg. יש בה גם OCR להמרת כתב לטקסט ממוחשב.

האפליקציה חינמית לחלוטין ומאפשרת יישור אוטומטי ועוד פעולות שמקלות על העבודה בדברים הללו:

1. היא גם מתקנת את הזווית של הדף ומיישרת את הטקסט כך שייראה כאילו נסרק בזווית הנכונה.

2. את הסריקה האפליקציה מאפשרת לשמור בתור תמונה חדשה ולשלוח במייל או לשמור למאגר תמונות בטלפון, או לייצר קובץ PDF ולשלוח אותו.
האם יש אפליקציה לדייגים?


אפליקציית FishDag היא רשת חברתית שבה אתם יכולים ליצור חשבון ולשתף תפיסות ואת ציוד הדייג שלכם. ניתן לכתוב תגובות, לעשות לייקים, למצוא חברים, לשלוח הודעות. ניתן גם לפרסם ציוד למכירה ועוד. באפליקציה יש המון מידע מקצועי לגבי הדייג והציוד שאתם משתמשים: סוגי פתיונות, רשימה של חברות ומותגים מעולם הדיג, פרטים מקצועיים אודות הציוד והתפיסות שאתם משתפים ומפה המציינת תפיסות בכל רחבי העולם. ניתן להשתמש באפליקציה ככלי מהנה לשיפור חווית הדיג. כאשר מטייל נמצא בכל מקום בעולם ביכולתו לקבל מידע לגבי הדיג באיזור כגון איפה הוא יכול לדוג, אילו דגים הוא יכול לתפוס ועם איזה ציוד ועוד המון מידע מגוון.

סרטון הדגמה:
https://www.youtube.com/watch?v=M-pD0OpGsGU
איזו אפליקציה נותנת הדרכה בעיר העתיקה בירושלים?


אפליקציית Guidol והאתר שלה מדריכים קולית בעברית ובחינם בעיר ירושלים. האפליקציה מזהה איפה אתם נמצאים (בהפעלה או בלחיצה על הלוגו שלה) ואז בלחיצה על ההדרכה הקולית היא משמיעה את ההדרכות. האפליקציה חינמית באייפון ובאנדרואיד.

גם האפליקציה "סיורים קוליים בירושלים" מאפשרת לשמוע הדרכה קולית ב-16 סיורים שונים בעיר העתיקה בירושלים, כולל טקסטים המתארים נקודות מעניינות במיוחד במסלול. באפליקציה יש גם 5 הדרכות קוליות לבעלי מוגבלויות ובנוסף היא מאפשרת לאתר נתונים שונים המקלים על הסיור כמו מציאת שירותים, חניות, אורך המסלול ועוד.
איך מעבירים סרטים מה-DVD אל ה-iPAD?



לקח לי כמה שעות שאפשר לחסוך לאחרים..

למי שרוצה להעביר את הסרטים של הילדים למכשיר של אפל, עשו כך:

שלב 1 - להתקין DVD Decrypter ולקרוא את הDVD אל תיקיה על הדיסק - http://www.dvddecrypter.org.uk/
אם זה DVD לא מוגן - דלג לשלב הבא

שלב 2 - להתקין Handbrake ולהמיר את התיקיה (או ישירות מDVD) לקובץ IPAD או IPHONE
http://handbrake.fr/?article=download

לשים לב שבוחרים נכון את ה-AUDIO - בשביל דיבוב עברי. זה בד"כ לא מופיע כ HEBREW אלה כ UNKNOWN.
איך לשלוח הודעה משותפת בווטסאפ מבלי לפתוח קבוצה?



בכדי לשלוח הודעה חד פעמית למספר אנשים דרך הווטסאפ אין צורך לפתוח קבוצה, אלא ניתן לשדר בעזרת אופציית ה"שידור", broadcast, לאנשים אשר יש לכם את מספר הטלפון שלהם בספר הכתובות, יש לעשות כך:

באנדרואיד:
=======
1. לחיצה על כפתור התפריט (שלושה ריבועים קטנים)

2. בחירת "רשימת שידור חדשה"

3. צירוף אנשי קשר

4. לחיצה על "צור"

5. שליחת ההודעה


באייפון:
=====
1. לחיצה על "רשימת שידור" בחלק העליון של המסך השיחות הראשי

2. לחיצה על "רשימת שידור חדשה"

3. הוספת אנשי קשר

4. לחיצה על "ליצור"

5. שליחת ההודעה
איך למחוק את המידע מהאייפון לפני שמוכרים אותו?


לפני שאתם מוכרים/מוסרים את האייפון שלכם כדאי למחוק את המידע הפרטי ממנו. מחיקת מידע לצמיתות מהאייפון לשם שמירת הפרטיות היא כזו:

פעולת ה-wipe לבדה אינה מספיקה על מנת למחוק את הנתונים שלכם מהאייפון לצמיתות, ברמה שלא יוכלו לשחזר שום דבר.
כאשר אתם מוחקים מידע מהכונן, הוא לא נמחק לצמיתות אלא רק עובר למצב של "rewritable" - שניתן לכתוב עליו מידע חדש (ולצורך העניין, גם לשחזר את המידע הקודם.) כדי להימנע ממצב כזה, ולמחוק את המידע שלכם באופן סופי לחלוטין ששום גורם לא יוכל לשחזר, יש לנקוט בפעולת המחיקה 5-7 פעמים (יש הסבורים כך או כך).

מצורפים בלינקים מדריכים שונים באנגלית לתהליך המחיקה. כל שיש עליכם לעשות הוא לחזור עליהם כמה פעמים שצריך. כך המידע שלכם יישמר אתכם ולא יגיע לידיים הלא נכונות.

בהצלחה!


איך לנקות בדפדפן האייפון את הקבצים הזמניים?


ניקוי הקבצים הזמניים בדפדפן הספארי של האייפון, חשוב בדיוק כמו ניקוי הקבצים הזמניים בדפדפן האינטרנט שבמחשב שלכם.

איך לנקות את הקבצים הזמניים בדפדפן האייפון או האייפוד טאץ'?

לניקוי אותם קבצים זמניים עשו כך:

1. היכנסו ל"הגדרות" במכשיר iPhone או iPod Touch שברשותכם.

2. היכנסו ל-Safari.

3. לחצו על "נקה היסטוריה" ועל "נקה מטמון" (את "מחק עוגיות" שימרו רק למקרים בעייתיים במיוחד, כיוון שזה מומחק סיסמאות והרשאות כניסה שנשמרו, לאתרים שונים, מה שיאלץ אתכם להשקיע זמן בלחדש את הפרטים הללו).
איך למחוק תמונות מהאייפון במקינטוש?



במחשב עם Mac אין את "המחשב שלי" שמוחקים איתו את התמונות ישירות מהאייפון. במקום זה עושים את השלבים הבאים:

1. חברו את האייפון למק.

2. פתחו את תוכנת "תצוגה מקדימה" (preview במערכת הפעלה באנגלית).

3. בחרו בתפריט "קובץ" את "יבא מהאייפון..." (או משהו דומה, על פי שמו של האייפון). במערכת הפעלה ישנה יותר זה משהו כמו file > import from iphone.

4. בחרו את כל התמונות - על ידי command + A.

5. לחצו למטה על אייקון המחיקה האדום.


אגב, אם רוצים להחסיר תמונות מסוימות מהכלל שהולך להימחק, מבטלים באמצעות command קליק על כל תמונה שרוצים להסיר מהכלל.
איך לבטל נגינה אוטומטית של סרטונים בפייסבוק?



כך מבטלים את הנגינה האוטומטית של סרטונים בפייסבוק:

1. במחשב - במשולש שלמעלה בחרו ב-Settings (הגדרות) ובמנעול בחרו See More Settings

2. ב-Video יש את Video Auto-Play שיש להעבירו ל-Off.

3. באנדרואיד היכנסו לאפליקציה של פייסבוק ולחצו על לשונית התפריט, עם אייקון שלושת הקווים האופקיים. ב-Settings (בעברית: הגדרות). ב-Video Auto-Play העבירו ל-Off.

4. באייפון ואייפד בחרו הגדרות האייפון ולחצו על פייסבוק ושם על Settings. ב-Videos בטלו את האופציה AutoPlay (העבירו ל-Off).
איך לשמור על זמן הסוללות במכשירים דיגיטליים?



לשמירה על הסוללות במכשירים דיגיטליים עשו כך:

1. לפני השימוש הראשון בסוללות, אפשרו להן להיטען במלואן מהחשמל (לרוב זמן הטעינה הוא עד 12 שעות, או בקיצור, כל הלילה).

2. להשתמש ככל הניתן בעינית של המצלמה ולא במסך ה-LCD

3. לא לכבות את המצלמה הדיגיטלית למשל, בפרקי זמן קצרים בין צילומים, כי הכיבוי וההדלקה דורשים המון אנרגיה.

4. הימנעו ככל הניתן מדפדוף בתמונות במצלמת סטילס, למשל, או צפייה במה שצילמתם - במצלמת וידאו.

5. במכשירים שכוללים הרצה קדימה ואחורה, הימנעו ככל הניתן מכך - זה גוזל הרבה משאבי סוללה.

6. השביתו כל תקשורת שלא נדרשת, כגון Wi-fi, Bluetooth וכדומה - הם צורכים הרבה אנרגיה.

7. בזמן האזנה למוסיקה או כל פעילות שלא מחייבת מסך - השביתו אותו ובכך שימרו את הסוללה.
איך להאריך את זמן השימוש בסוללה של האייפון 5 ואייפונים מדגמים אחרים?
איך להעביר קבצים או ישומים בגלקסי מהמכשיר לכרטיס זיכרון חיצוני?
איך להאריך את זמן השימוש בסוללה של סמארטפון?
איך להאריך את חיי הסוללה בטלפון הסלולארי?
איך למנוע באנדרואיד שתמונות וסרטונים בוואטסאפ יירדו אוטומטית לטלפון?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.