» «
פחדים של ילדים
איך להתמודד עם פחדים של ילדים לפני השינה?


בין גילאי 4-6 אחוז גבוה מאוד של הילדים סובלים מפחדי לילה בעוצמות שונות ומבגוון ביטויים. רבים מהם מבטאים את הפחדים בחוסר שקט בזמן ההרדמה או לקראתה ורבים מהם יגיבו בבכי. אחרים יבקשו שהאר ישאר דולק, יתלוננו על חלומות רעים ויתעוררו מספר פעמים בלילה עם בקשות מהורים - שתייה, פיפי, לכסות אותם שוב ועד מעבר למיטת ההורים. הנה כמה דרכים שתוכלו להקל על ילדיכם בתקופה זו:

1. תנו לגיטימציה - אף שברור לכם שאף מפלצת לא מחבאת מתחת למיטה, אך תסתרו את מה שהילד אומר, הקשיבו וגלו אמפטיה לפחדיו.

2. הקריאו ספרים בנושא - חפשו ספרי ילדים בנושא פחדים והקריאו לילדים. דרך הסיפור הם יוכלו להבין איך גם פחד גדול מתמסמס וניתן להתמודד עמו.

3. חפץ מעבר - חפץ מעבר הוא חפץ נעים, רך ומרגיע המעניק נחמה ושלווה. כדאי לתת לילדים פריט שכזה לפי בחירתם שיוכלו ללכת לישון עמו.

4. דמויות מגנות - ניתן להכין יחד עם הילד דמויות שיגנו עליו לפי בחירתו כמו גיבורי על, פיות או תמונות של אנשים אמייתיים, לוכדי חלומות או כל דבר אחר לבחירתכם.

5. לצייר את הפחד - ניתן לתת לילדים לצייר את הפחד שלהם ולאחר מכן לערון טקס בו מניחים את הציור ען הפחד במקום בטוח או אצל ההורים.

6. טקס שינה קבוע - חשוב להמשיך להקפיד על עריכת טקס שינה רגוע לפי ההרגלים והנוחות שלכם. רצוי שהבית יכנס לאווירת שינה עם אורות מעומעמים, החלקת הווליום של הטלוויזיה או השתקתה ויצירת אווירה נינוחה ובחדר הילדים (מוסיקה שקטה, שיר, סיפור, שיחה רגועה, מנורת לילה וכדומה).
תינוקות
על מה להקפיד כדי שלתינוק תהייה שנת לילה טובה?


הנה 5 דברים שכדאי להקפיד עליהם כדי שלתינוק תהייה שנת לילה טובה:

1. תינוקות נוטים להיות פעמים רבות ערים בלילה וישנוניים בבוקר. מומלץ בשעות היום לשהות עמם בחדר מואר ובסביבה פעילה שיסיעו לגופו להפריד חומרים מעוררים ויעזרו לו להבחין ביום ולילה.

2. בעשות הלילה, גם כשהתינוק ער חשוב לשהות איתו בחדר חשוך ושקט. להימנע מהדלקת טלוויזיה, שיחות טלפון או עבודות בית, שוב על מנת לחדד עבורו את ההבחנה בין יום ולילה.

3. אין צורך לגשת לתינוק בכל פעם שהוא משמיע קול. השתהו רגע ותגלו שהרבה פעמים הוא מצליח להתגבר על הפרעת השינה לבדו. ככל שתאפשרו את זה יותר שנתו תשתפר.

4. אל תתנו לתינוק מיצים ממותקים או דברי מתיקה לפני השינה. זה מזיק לשיניים וגורם לעירנות יתר.

5. אל תמנעו מתינוקכם את שנת הבוקר או הצהריים שלו. אין קשר בין שינה זו לשנת הלילה, נהפוך הוא - שנת היום הכרחית כדי לשמור על רמות אנדרנלין נמוכות שיאפשרו לו להירדם היטב בלילה. תינוק עייף מדי מתקשה להירדם.
השכבה
איך להשכיב את הילדים לישון בצורה נעימה?



כך תשכיבו את הילדים לישון בצורה נעימה ורגועה:

1. הקפידו על זמנים קבועים.

2. הקפידו על טקס וסדר קבוע (לדוגמא: ארוחה - מקלחת - סיפור).

3. הקפידו על אכילה ושתייה מאוזנים לפני השינה. נסו להמנע משוקו או ממזונות מעוררים למיניהם.

4. אל תרגילו את הילדים להירדם מול הטלוויזיה או המחשב. הרגילו אותם להירדם בכוחות עצמם.

5. אל תשכיבו את הילדים לישון בכעס וריב. נסו "לסגור את הפינות", להירגע ולהרגיע לפני השינה.

6. דחו לימודים, חזרה למבחן או כל נושא "כבד" אחר למחר.

7. ודאו שחדר השינה מסודר ונעים לשינה (ניתן ומומלץ לשתף בכך את הילדים).

8. הקריאו לילדים סיפור לפי בחירתם ובהתאם לגילם.
שינה
איך למנוע בעיות שינה אצל תינוקות?


כך ניתן למנוע בעיות שינה אצל תינוקות כבר מהשבועות הראשונים לחייהם:

1. השכיבו את התינוק בעריסה מעט לפני נרדם עמוק, כך הוא ילמד להרדים את עצמו. חשוב שגם אמהות מניקות יעשו זאת, על מנת שזיכרון ההירדמות של הצינוק יהיה קשור למיטתו ולא להנקה עצמה.

2. ההירדמות עשויה לקחת עד 20 דקות. עד גיל 3 חודשים אם התינוק מתעורר חבקו והרגיעו וכשנרגע החזירו אותו שוב למיטתו. השתדלו לא להרגילו להירדם לכם על הידיים.

3. השתדלו שהשינה ביום לא תעלה על שלוש שעות רצופות. במידה והוא כן נרדם לזמן ארוך משלוש שעות נסו להעירו בעדינות ולשעשע אותו. הדבר ילמד אותו שבלילה ישנים שינה ארוכה ובמשך היום פחות.

4. הקפידו על מרווחים של לפחות שעתיים בין ארוחה לארוחה. אם התינוק הרך יתרגל לאכול במרווחים קטנים מאלה הוא גם יתעורר יותר כדי לאכול.

5. קצרו ככל הניתן את ארוחות הלילה. הימנעו מדיבורים והתקשרות מילולית עם התינוק. התמקדו בהאכלה וחזרה לשינה.

6. אל תעירו את תינוקכם כדי להחליף לו חיתול, אלא אם הוא סובל מתפרחת חיתולים ועשה קקי.

7. בגיל חודשיים כדאי להעביר את התינוק לחדר משלו כדי שלא תתעוררו מכל תזוזה שלו. רוב הסיכויים שגם אם יתעורר ויזוז מעט יצליח להרדים את עצמו מחדש.

8. דחו את האכלת הלילה לשעה המאוחרת ביותר שניתן. גם אם הוא מתעורר נסו לתת מוצץ ולהרגיע ולא ישר להציע אוכל. בכל מקרה אין להעיר את התינוק בלילה כדי שיאכל.

9. בין גיל ארבעה חודשים לחצי שנה יש להפסיק את האכלת הלילה. הרגיעו אותו וכשהוא בוכה, הקטינו את כמות האוכל עד לכדי הפסקה מוחלטת.

10. מגיל חצי שנה הציעו לתינוקכם חפץ רך שישמש כחפץ מעבר. בגיל זה חרדת הפרידה מתחילה להתעורר והילד נעזר בחפץ כדי להתגבר על החרדה הקפידו להשאיר את דלת חדרו פתוחה. בשעות היום חשוב שהילד יזכה מכם להרבה מגע, החזקה על הידיים ותשומת לב.

11. לאחר גיל שנה יש להתמיד בטקס השכבה הכולל סיפור, מוסיקה שקטה אן כל דבר אחר שמתאים לסגנון שלכם. חשוב שהטקס יהיה תחום בזמן ולא אין סופי. במידה ויש פחדים חשוב לתת להם תשומת לב והתייחסות כי מעצמם סביר להניח שהם לא יעלמו.

השכבה

תינוקות
איך להרגיל תינוקות מתי הולכים לישון?


על מנת שתינוקכם ידע שכעת הגיעה שעת השינה, רצוי למצוא מנטרה מסוימת כבר מגיל צעיר מאוד ולהגיד אותה לפני השינה. זה יכול להיות שיר, משפט מסוים או כל דבר אחר אליו אתם מתחברים שיתקשר לשינה. התינוקות ילמדו לקשר בין אותה מנטרה להליכה לישון.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.