» «

תותבות

שיניים תותבות
מה לעשות אם התותבת מתנדנדת או אם נוצרים פצעי שפשוף?


בדרך כלל לאחר הכנת תותבת חדשה יש אי נוחות ופצעי שפשוף עד להתאמתה. אם קיימת בעיה של שפשוף או לחץ מומלץ להגיע אל מרפאת השיניים לבדיקת התותבת, לאיזון ולליטוש. לאורך זמן בגלל הלחץ של תותבת על החניכיים ועל עצם הלסת, תהיה הקטנה במימדי עצם הלסת, ויש חשש כי התותבת כבר לא תתאים – היא תתנדנד ותשפשף, ועלולה אף להישבר.

גם אם תוכנית השיקום הסופית הינה תותבת, כדאי לברר את האפשרות של עיגונה ע"י שתלים אל הלסת: תותבות אלו נוחות בהרבה, מאפשרות לעיסה ודיבור בקלות יותר, ושומרות יותר על איכות עצם הלסת.
תותבות
על אילו דברים להקפיד כשיש שיניים תותבות זמניות לאחר עקירה או השתלות?


יש לזכור כי התותבת הזמנית נועדה לשמש למספר חודשים עד לשיקום הקבוע, ואינה השיקום האופטימלי. התותבת הזמנית הינה חלשה מהרגיל ובדרך כלל ללא שלד מתכת, ועלולה להישבר במשך הזמן, וכן לגרום נזק לשיניים ולרקמות שנותרו בפה.

כדאי לתאם עם רופא השינים תוכנית טיפול לשיקום הקבוע בהקדם האפשרי. תותבת זמנית אינה מתאימה לשיקום קבוע, ובמשך הזמן תזיק יותר מאשר תועיל.

1. אם התותבת נמסרה מייד לאחר פעולה כירורגית (עקירות או שתלים), יש לצפות לכאבים באיזור ואולי אף חוסר התאמה בתחילה, בעיקר בגלל נפיחות הרקמות. מומלץ לבצע קומפרסים של קרח ולאחר 24 שעות להתחיל בשטיפות עם מי מלח (כוס מים חמים עם כפית מלח). כמו כן להמשיך בהוראות הרופא – לדוגמא, אם קיבלתם מרשם לאנטיביוטיקה, יש להתמיד עם הוראות המרשם עד סיום הכמות שנרשמה.

2. לאחר עקירות: לא להוריד את התותבת המיידית ב 24 שעות ראשונות אלא רק כדי לשטוף ולהחזיר מיד כדי למנוע דימום וכדי למנוע התנפחות הרקמות מהדלקת.

3. לאחר שתלים: מומלץ להימנע מהרכבת התותבת בפה למספר ימים. כמו כן מומלץ לבצע ריפודים ותחזוקה במרפאה למניעת לחץ על השתלים.

4. הדבקה: ביום-יום בדר"כ מומלץ להיעזר במידת הצורך במשחת הדבקה או באבקת הדבקה מסוג Kukident, Fitty-Dent או Corega . השימוש בתכשירים אלו מצמיד טוב יותר את התותבת אל רקמות הפה, ומגדיל את תחושת הביטחון באכילה, דיבור וצחוק. משחת ההדבקה גם מונעת חדירת שיירי מזון מתחת לתותבות.

5. הנחיות: יש לנקות את התותבות וליבשן היטב. לאחר מכן למרוח פס דק שלם או מקוטע על החלק המוצמד אל החיך או הלסת, ולהדק את התותבת לפה למשך כמה שניות. רצוי להימנע משתייה ואכילה למשך זמן קצר לאחר מכן.
שיניים תותבות
מהן הוראות הניקוי לשיניים תותבות?


הזנחה וחוסר ניקוי של התותבת יתבטא בהיווצרות משקעי פטרת או בקטריות על התותבת, שיובילו לריח רע ולזיהום של רקמות הפה. כמו כן התותבת תראה יותר ויותר צהובה ומוזנחת.

1. את השיניים שנותרו יש להמשיך ולצחצח כרגיל.

2. לאחר ארוחה יש לנקות את התותבת בזהירות מעל הכיור עם מים וסבון, בעזרת מברשת ניקוי לתותבות.

3. לפני השינה מדי יום יש לנקות עם טבליית ניקוי עם חומר דוגמת Kukident. אלו טבליות מיוחדות לניקוי התותבות אשר מגינות על התותבות, נותנות הרגשה טובה ורעננות לאורך כל היום. טבליות הניקוי מסייעות גם להורדת כתמים מהתותבת, ומונעות היווצרות משקעים של פטרת ובקטריות.

4. יש להשרות בכוס מים פושרים או בקערית את התותבת עם טבלית אחת של חומר הניקוי, לפחות לרבע שעה. ניתן להשרות גם במשך כל הלילה. לאחר מכן להבריש עם מברשת הניקוי המיוחדת ולשטוף את התותבות במים בזהירות מעל הכיור. אין לשטוף את הפה עם חומר ניקוי זה. יש להרחיקו מילדים ולהימנע ממגע בעיניים.

5. תותבות ללא שלד מתכת אפשר גם לנקות מדי פעם עם מעט אקונומיקה, אך יש להקפיד לרחוץ לאחר מכן את התותבת היטב במים ובסבון כיוון שהאקונומיקה רעילה. תותבת עם שלד מתכת אסור לנקות באקונומיקה, מחשש להיחלשות שלד המתכת.

6. לפחות אחת לשנה מומלץ להגיע אל מרפאת השיניים, לניקוי מקצועי של התותבת הקבועה ולבדיקת הפה.
שיניים תותבות
למה נועדה שן תותבת וכמה זמן להשתמש בה?


תותבת זמנית ללא שלד מתכת מבצעים כדי לספק מענה זמני לאחר עקירות או השתלות לצורך אסתטיקה, דיבור ואכילה, עד אשר יבוצע השיקום הקבוע - ע"י שתלים, גשרים או תותבת קבועה. יש לזכור כי התותבת הזמנית נועדה לשמש למספר חודשים עד לשיקום הקבוע, ואינה השיקום האופטימלי. התותבת הזמנית הינה חלשה מהרגיל ובדרך כלל ללא שלד מתכת, ועלולה להישבר במשך הזמן, וכן לגרום נזק לשיניים ולרקמות שנותרו בפה.

כדאי לתאם עם רופא השינים תוכנית טיפול לשיקום הקבוע בהקדם האפשרי. תותבת זמנית אינה מתאימה לשיקום קבוע, ובמשך הזמן תזיק יותר מאשר תועיל.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.