מה לעשות עם ריבוי טלפונים של הילדים אל ההורים בזמן העבודה?
כך מציע פרופסור עמוס רולידר (עיתון "לאישה", מרץ 2014) להתמודד עם ריבוי טלפונים מצד הילדים אל ההורים בזמן העבודה:
1. החליטו על שעות קבועות בהם הילדים יכולים להתקשר אליכם לעבודה (להוציא מצבי חירום כמובן,אותם תגדירו מראש), לדוגמה כאשר הם מגיעים הביתה מבית הספר ושוב לאחר שעתיים או שלוש.
2. נצלו את השיחות הללו בכדי ללמד את הילדים איך מנהלים שיחה בטלפוןץ הם מתקשרים לא רק כדי להשמיע ו/או להתלונן או לבקש, הם גם צריכים ללמוד לשאול לשלומו של ההורה, לברך לשלום ולהיפרד באופן ראוי בסוף השיחה.
3. באם הילדים מתקשרים ומדווחים על מריבות העבירו את המסר שאתם סומכים עליהם שיסתדרו ואם יש לכם רעיון ספציפי וענייני תוכלו לומר אותו. מעבר לכך לא תוכלו לשלוט ולהתערב מרחוק בריבים שלהם, אך יש לערוך שיחה כשאתם מגיעים הביתה כדי ללבן את המחלוקות ולעשות תאום ציפיות וקבלת החלטות לגבי הימים הבאים, כדי למנוע סכסוכים מיותרים.
איך לנהל שיחה ראשונה לפני דייט ראשון?
הטלפון הראשון לבן או בת זוג פוטנציאלים לפני קביעת דייט עשוי להיות מביך, אך גם מעניין ומסקרן. כדאי להקפיד גם בשיחה זו על כמה כללים:
1. השתדלו שזמן השיחה לא יהיה מעבר לחצי שעה. לעיתים שיחה ארוכה מדי מפתחת ציפיות שמתבדות כאשר נפגשים, הגיעו מסוקרנים לפגישה.
2. גם אם מתפתחת אינטימיות בזמן השיחה, זכרו לא להיגרר להשתפכות יתר, שמרו על פרטיותכם והשאירו עניינים אישיים מאד לשלבים מעט מאוחרים יותר.
3. באותה מידה גם אל תהיו מסתוריים מדי, נסו "לשחרר" כמה פרטים על עצמכם לצד השני.
4. בכל מקרה, היו נימוסיים ואדיבים גם אם תחושת הבטן שלכם אומרת ש"זה לא זה".
בקבלת שיחת טלפון, מי אמור לנתק ראשון, לפי כללי הנימוס?
הנימוס קובע שזה שהתקשר הוא זה שאמור לנתק את הטלפון ראשון.