מהם השלבים בצו הראשון בצבא?
אלו השלבים שעוברים בצו ראשון בצבא:
1. קביעת הפרופיל הצבאי - הפרופיל הצבאי נקבע לפי המצב הרפואי. בשלב זה מקבלים טופס לרופא משפחה עליו הוא צריך לחתום, נערכת בדיקת שתן ומידת הצורך נשלחים הנערים והנערות לבדיקות נוספות.
2. קביעת הדפ"ר - הדפ"ר הוא דירוג פסיכוטכני ראשון הנקבע לפי מבחנים פסיכוטכניים והדירוג שלו נע בין 10 ל-90. לפי התוצאות המתקבלות יוחלט לאילו תפקידים ומיונים ניתן לשלוח את הנערים. הסובלים מלקויות למידה או בעיות קשב וריכוז יכולים לקבל מבחנים מותאמים ויש לומר זאת כשמגיעים לצו ראשון. במקרים אלה כדאי אף שהורה יגיע עם הנער ללשכה. ניתן להתכונן למבחנים אלה דרך האינטרנט או באפליקציה "דפ"ר 90".
3. קביעת צד"כ - הצד"כ הוא חלק מהקב"א והוא מנבא למעשה את יכולתם של נערים והנערות להיות ביחידה קרבית ולשרת כלוחמים. הצד"כ נקבע לאחר ראיון עם מאבחנת פסיכוטכנית ונבדקת שם רמת המוטיבציה לשירות מסוג זה. לא כולם צריכים לעבור שלב זה, רק המבקשים להיות לוחמים.
האם להתייצב לזימונים בצבא לתפקידים שאיני מעוניין בהם?
כן, רצוי להגיע לזימונים בצבא גם לתפקידים שאינכם מעוניינים בהם ולהודיע במקום שאתם לא רוצים בתפקיד מאשר לא להגיע בכלל. אי הגעה מתפרשת מבחינת הצבא כחוסר שיתוף פעולה וייתכן שלא ישלחו לאחר מכן זימונים נוספים.
מה להביא לצו ראשון?
אלו הדברים שצריך להביא להתייצבות בצו ראשון:
צו התייצבות - הצו שהגיע אליכם בדואר ומציין את פרטי ההתייצבות, יום שעה, מקום וכו'.
מסמך מזהה - תעודת זהות, דרכון, רישיון נהיגה וכדומה.
אישורים רפואיים - כל אישור שיש בידכם על מצב רפואי, אישפוזים, מחלות, פרטי קופת חולים, אישורים על לקות למידה במידה ויש כאלה ופרטים של ההורים הכוללים שמות, מספר תעודת זהות ושנת לידה.