איך לטפל בפנסיה עשור לפני הפרישה?
כך תטפלו בפנסיה עשור לפני שאתם מתכננים לצאת לפנסיה:
1. בדיקת הכיסויים הביטוחיים - בהסדר הפנסיוני של כל אחד מאיתנו קיים גם כיסוי לאובדן כושר עבודה ולמוות. מאחר וישנם שינויים במצב המשפחתי החל מילדים שבגרו וכעת גילם כבר מעל 21 ועד גירושין או התאלמנות יש לבדוק שוב האם יש צורך בביטוח שעלותו גבוהה והצורך בו במקרים אלו אינו משמעותי, כך שאת הכסף כדאי לנתב עבור חסכון.
2. בדיקת מסלולי השקעה ורמת הסיכון שלהם - ככלל, ככל שיש פחות זמן לחסוך, כך כדאי שהסיכון יהיה נמוך יותר, זאת על מנת למזער נזקים שלא יהיה ניתן לתקנם במידה ויופיעו סמוך לפרישה. כמובן שרמת הסיכון תלויה גם במצב הכלכלי שלכם. כמו כן, חשוב לדעת שרמת הסיכון בקרנות הפנסיה יורדת ככל שהגיל עולה בצורה אוטומטית, אך מי שנכנס באופן עצמאי לקרן הפנסיה ולא בחר את המסלול האוטומטי ינהל בעצמו את רמת הסיכון של הקרן והיא לא תפחת עם העלייה בגיל.
3. בדיקת חסכונות משלימים וכדאיותם - העריכו מה תהיה גובה הקצבה החודשית שלכם בעת הפרישה. במידה והקצבה תהייה נמוכה השתמשו במכשירי חסכון ייעודיים להטבות מס שונות במשיכת כסף כדי שאלו יעניקו תשואה טובה יותר בזמן פרישתכם.
מהו הזמן הנכון בשנה לפרישה מהעבודה?
מומלץ לפרוש מהעבודה אחרי התאריך 1/10 וזאת על מנת שתקטינו את המסים שתצטרכו לשלם על כספי מענקי הפרישה שאתם תקבלו מהעבודה, בפרישה אחרי תאריך זה יחושבו כספי מענקי הפרישה החייבים במס לשנה הבאה ולא לשנה הנוכחית.
מי שיפרוש לפני תאריך 30/9 יצטרך לשלם מס בשיעור גבוה וזאת מהסיבה הפשוטה ששנת המס עוד לא נסגרה לו, כל הכספים חייבים במס וההתחשבנות היא על שנת המס ולא על חודש המס ולכן מומלץ לא לפרוש לפני המועד אלא לפרוש אחרי 1/10 כדי שתשלמו פחות מס.