» «
מחשב נייד
איך לחסוך בסוללה בשימוש בלפטופ?


על מנת לחסוך בזמן סוללה, כדאי לעשות כמה פעולות. ניתן להגיע עד להכפלת זמן הסוללה באמצעות הטיפים לחסכון הבאים:

1. הקטינו את בהירות המסך.

2. כבו אינטרנט אלחוטי ובלוטות' – ניתן לכבות על ידי מפסק ברוב המחשבים, או בצירוף מקשים של Fn+F5 או Fn+F5.

3. הפעילו מה שפחות תוכנות וחלונות בו-זמנית.

4. כבו תוכנות פועלות ברקע שלא בשימוש – כולל סקייפ, מסנג'ר, אנטי וירוסים וכדומה.

5. נתקו וכבו אביזרי USB לא נחוצים.

6. החלישו את עוצמת הקול, כמה שניתן.

7. הימנעו מפעולות בזבזניות - כמו צפייה בסרטים, משחקי מחשב כבדים, סריקת וירוסים, תוכנות שסורקות את הדיסק ברקע (כמו תוכנת החיפוש Google Desktop), תוכנות איחוי דיסק וכדומה.

8. הקטינו חלונות וידאו - אם אתם חייבים לצפות בסרטים, הקטינו את חלון הסרט לגודל המינימלי האפשרי לכם, מה שיבזבז פחות חשמל וזמן סוללה.
אופניים
איך לשמור על הסוללה באופניים חשמליים?


סוללת הליתיום היא בטריה המשתמשת במספר מרכיבים כימיקליים כדי לייצר אנרגיה בכמות של פי 2 מהסוללות הרגילות שאנו משתמשים בהן. הן מנוצלות בעיקר במכשירים חשמליים ניידים משום היכולת החזקה שלהן והאפשרות להטעינן מחדש. סוללות ליתיום משמשות אותנו יום ביומו ומחזיקות מעמד בדרך כלל שנה עד שלוש שנים, אך הבעיה בהן היא שהן נחלשות עם הזמן ערך הסוללה ירד בכ 15% ברבעון.

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור על חיי הסוללה ובריאותה:

אל תתנו לסוללה לפרוק לגמרי - עדיף להימנע מלתת לסוללה שלכם להתרוקן לגמרי, זה פוגע באורך החיים שלה. אם תתנו לה להיכנס למצב הזה, או אם תתנו לה להישאר במצב פרוק במשך יותר מדי זמן (מספר ימים), הסוללה עלולה להפסיק לעבוד לגמרי. בכל הזדמנות להטעין את הסוללה כדי לקבל את מקסימום הסוללה וכדי לשמור עליה לאורך זמן. החדשות הטובות לקונים סוללות חדשות: רוב סוללות הליתיום החדשות מכילות מתג מיוחד המגן על הסוללה ומונע ממנה לפרוק את המטען שלה לחלוטין. אך בכל זאת לא מומלץ לתת למצב להימשך זמן רב מדי.

חום - חום הוא אויבה המושבע של הסוללה. הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות לסוללת ליתיום הוא טעינה מלאה ואז חשיפה לטמפרטורות גבוהות. אל תשאירו את המטען שלכם חשוף אם חם בחוץ. חום הוא ללא ספק הגורם המשפיע ביותר כשמדובר על חיי הסוללה שלכם. כדאי להשאיר את הסוללה בטמפרטורת החדר, זאת אומרת בין 20-25 מעלות צלזיוס. הימנעו משימוש ממושך בבטריה וכשאתם מרגישים שהיא מתחממת מאוד, כדאי להעביר את המכשיר למקום קריר יותר, או להפסיק את השימוש לזמן מה, אחרת החום יפגע בבטריה ואתם תחוו ירידה ברמת התפקוד שלה.

כיבוי הסוללה מהאופניים החשמליים כשלא משתמשים בה - כאשר אתם מסיימים עם נסיעת האופניים החשמליים מומלץ לכבות את הסוויטץ עם המפתח. כך תחסכו בחיי הבטריה בזמן שאתם לא זקוקים לה. אך כדאי אולי לבדוק עם היצרן ולראות שאין בעיות מיוחדות. שכן דווחו מספר בעיות כמו הצטברות לחות ואבק בתא הסוללה. אלטרנטיבה פשוטה היא לנקות את תא הסוללה מדי שבוע כדי למנוע את ההצטברות של חומרים מזיקים.

אחסון הסוללה - אם אתם אכן מאחסנים את הסוללה ולא משתמשים בה, עדיף לאחסן אותה תחת תנאים אופטימליים, אחרת היא תמשיך ותפרוק באופן טבעי ותחלש עם הזמן. לפני האחסון, וודאו שרמת הטעינה של הבטריה נמצא באיזור ה- 70 ~ 80 % (מצב Storage). לאחר מכן אחסנו את הסוללה במקום קריר, הקור מעכב את הפריקה ושומר על חיי הסוללה למתי שתזדקקו לה.

עדיף להשתמש בסוללה חדשה מאשר לקנות אחת משומשת - משום כך, בבואכם לקנות סוללה או אופניים חשמליים חדשים, בקשו אחריות המציינת את ערך הירידה המקסימלי של הסוללה, ביחס לפרק זמן השימוש (גם אם בפרק זמן של שנה הטענתי 5,000 פעמים הערך לא ירד מהערך הנקוב באחריות הסוללה).
סוללות
איך להגדיל את זמן הסוללה במחשב נייד?
איך להגדיל את זמן הסוללה עם מחשב נייד?

מעבר לטיפים שבטיפ המצורף, שעוסקים במה שכדאי לעשות בזמן השימוש במחשב נייד, כדי להאריך את זמן הסוללה שלו, הנה כמה דברים שעליהם כדאי להקפיד בקביעות, כדי להגדיל את זמן הסוללה של הנייד שלכם:

1. לבצע איחוי דיסק בקביעות.

2. להשתמש במצב שינה או בכיבוי רגיל ולא במצב המתנה, במחשב הנייד.

3. להתקין כמה שניתן יותר זיכרון RAM במחשב.

4. אחת לחצי שנה, לנקות את החיבורים של הסוללה (על ידי הוצאתה וניקוי החיבורים באלכוהול).

5. לבטל את האינדוקס האוטומטי של Windows (ראו טיפ מצורף).
סלולארי
איך להאריך את חיי הסוללה בטלפון הסלולארי?



להארכה של חיי הסוללה בטלפון הסלולארי הקפידו על 7 הדברים הבאים:

1. תאורת מסך חלשה - החלישו את תאורת המסך למינימום האפשרי, כשניתן.

2. סגירת אפליקציות מיותרות - סגירה של כל אפליקציה שאינה דרושה כרגע, תחסוך סוללה.

3. ביטול Bluetooth - הפסיקו את הבלוטות' אם אינכם צריכים אותו.

4. ביטול שיחות וידאו ושירותי דור שלישי - כשאתם לא זקוקים לזוללי האנרגיה הללו.

5. מצב טיסה או לפחות ביטול Wi-fi - חבל על הסוללה, כשאינכם זקוקים לאינטרנט אלחוטי.

6. כיבוי הנייד או העברה ל"מצב מטוס" במקומות עם קליטה גרועה - בכל איזור ללא קליטה לזמן רב. הסיבה: הוא מחפש קליטה ללא הפסקה וגומר את הסוללה.

7. עצמה חלשה - החלישו את הרמקול כמה שניתן, גם בשיחות וגם בנגן המוסיקה.


קבלו הדרכה לשיטות נוספות:

https://youtu.be/xepiwtFq_v4

סוללות

מחשב נייד
סוללות במחשב נייד לא נטענות טוב - מה הבעיה?


לא להזדרז להסיק מסקנות. הוצא אותה מהמחשב והחזר שוב. פעולה זו משחררת אותה מקיבעון-PCB, מין ריפרש למעגל החשמלי של ה-Power Management IC .זה עובד!

בסוללות תחליפיות לניידים יש לעיתים מצב שהמחשב טוען ולא מגיע לתוצאה של 100%. זו בעיה נפוצה ב Power Management IC לכן יש לרכוש סוללה תחליפית באיכות טובה.

בכל מקרה מבחן התוצאה הוא הקובע. יש לעקוב אחר זמן עבודה בפועל. בעיה נוספת במיוחד במחשבי sony Vaio הודעה על סוללה חלשה-low Battery במצב טעון מלא. לא תמיד הודעה זו נכונה. יתכן שהסוללה טובה ומלאה.
סוללות
איך לשמור על הסוללות במכשירים דיגיטליים?


עשו כך:

1. לפני השימוש הראשון בסוללות, אפשרו להן להיטען במלואן מהחשמל (לרוב זמן הטעינה הוא עד 12 שעות, או בקיצור, כל הלילה).

2. להשתמש ככל הניתן בעינית של המצלמה ולא במסך ה-LCD

3. לא לכבות את המצלמה הדיגיטלית למשל, בפרקי זמן קצרים בין צילומים, כי הכיבוי וההדלקה דורשים המון אנרגיה.

4. הימנעו ככל הניתן מדפדוף בתמונות במצלמת סטילס, למשל, או צפייה במה שצילמתם - במצלמת וידאו.

5. במכשירים שכוללים הרצה קדימה ואחורה, הימנעו ככל הניתן מכך - זה גוזל הרבה משאבי סוללה.

6. השביתו כל תקשורת שלא נדרשת, כגון Wi-fi, Bluetooth וכדומה - הם צורכים הרבה אנרגיה.

7. בזמן האזנה למוסיקה או כל פעילות שלא מחייבת מסך - השביתו אותו ובכך שימרו את הסוללה.
סמארטפון
איך לשמור על זמן הסוללות במכשירים דיגיטליים?



לשמירה על הסוללות במכשירים דיגיטליים עשו כך:

1. לפני השימוש הראשון בסוללות, אפשרו להן להיטען במלואן מהחשמל (לרוב זמן הטעינה הוא עד 12 שעות, או בקיצור, כל הלילה).

2. להשתמש ככל הניתן בעינית של המצלמה ולא במסך ה-LCD

3. לא לכבות את המצלמה הדיגיטלית למשל, בפרקי זמן קצרים בין צילומים, כי הכיבוי וההדלקה דורשים המון אנרגיה.

4. הימנעו ככל הניתן מדפדוף בתמונות במצלמת סטילס, למשל, או צפייה במה שצילמתם - במצלמת וידאו.

5. במכשירים שכוללים הרצה קדימה ואחורה, הימנעו ככל הניתן מכך - זה גוזל הרבה משאבי סוללה.

6. השביתו כל תקשורת שלא נדרשת, כגון Wi-fi, Bluetooth וכדומה - הם צורכים הרבה אנרגיה.

7. בזמן האזנה למוסיקה או כל פעילות שלא מחייבת מסך - השביתו אותו ובכך שימרו את הסוללה.
מחשב נייד
איך לבחור סוללות למחשב נייד?



לבחירת סוללה טובה למחשב נייד, הקפידו על הדברים הבאים:

1. הסוללות המתקדמות ביותר והמצויות בכל הדגמים העכשוויים של המחשבים הניידים הן מסוג Lithium Ion או Lithium Polymer. קנו רק אותן ובשום אופן אל תסכימו לרכוש מחשב נייד עם סוללות ניקל קדמיום או מטאל הייבריד.

2. ניתן לרכוש מהיבואן הרשמי, אך מומלץ להשוות מחירים כי יש יבוא מקביל של סוללות מקוריות, במחירים זולים בהרבה ולעיתים קרובות שווה לקנות שם.

3. יבוא אישי בקנייה דרך האינטרנט יכול להקטין את העלות באופן משמעותי ביותר. ראו בתגית "קניות ברשת, יבוא אישי" או בתגית "deal extreme" דוגמאות של אתרים מומלצים לקניה כאלה ברשת.

4. אורך חיים ממוצע של סוללת מחשב נייד חדישה מסוג הליתיום הוא שנתיים. אחר כך הן מתחילות לאבד את זמן הטעינה שלהן בהדרגה. היו מודעים לכך.


סוללות
איך להכין סוללה לבד?



הנה ההוראות להכנת סוללה בעצמך:

1. הכנס את פיסת האבץ והנחושת אלקטרודות לתוך כלי הזכוכית עם תמיסת מי המלח, כך שהן נמצאות מ-2 צידי הכוס, ואינן נוגעות אחת בשניה.

2. לבניית סוללה מלימון, תפוז, או אפילו תפוח אדמה טרי, הכנס את פיסת האבץ והנחושת אל תוך לימון טרי, אפשר גם כוס זכוכית עם מעט מיץ לימון טבעי או מיץ תפוזים. ניתן לחבר מספר סוללות מסוג זה בטור, לקבלת מתח של מספר וולטים. בצורה זו ניתן להפעיל שעון דיגיטלי. החומר המרכיב את הפרי מכיל חומצה המשמשת כאלקטרוליט, בדומה למי המלח.
מהן סוללות האלקליין המומלצות לקנייה?


הכי כדאי לקנות סוללות אלקליין של Philips. הן הכי קצרות בזמן אך מחירן כה נמוך בהשוואת המוצרים, שהן המשתלמות ביותר (בחישוב שעות עבודה לשקל).

בהשוואת סוללות אלקליין שערכו במוסף הצרכנות של העיתון ישראל היום הסתבר שהסוללות שעבדו הכי הרבה זמן הן סוללות האלקליין של המותג Life של סופר-פארם. הן עבדו כמעט 25 שעות. במקום השני (כמעט 24 שעות) סוללות GP.

המאמר מציין שאין הבדלי איכות לטובת המותגים המפורסמים והתשלום היקר יותר שהן דורשות הוא על המותג עצמו. בהשוואת 7 סוגי הסוללות היו דווקא המותגים אנרג'ייזר, דורסל ופיליפס - במקומות האחרונים..

מצד שני מציין העיתון שבבדיקת הכדאיות דווקא סוללות האלקליין של פיליפס הן הכדאיות ביותר. מחירן הזול העמיד אותן בשווי של 13.5 שעות לשקל, כשאחריהן נגררות ב-10 שעות לשקל הסוללות של GP, Life ו-Varta. גם בהשוואה זו היו דורסל ואנרג'ייזר הכי פחות משתלמים.
איך להאריך את חיי סוללת האייפון?


כך ניתן להאריך את חיי סוללת האייפון:

1. ביטול אפליקציית פייסבוק הזוללת אנרגיה גם כשהיא לא בשימוש (הגדרות - פרטיות - שירותי מיקום וכיבוי המתג שליד Fecebook, אח"כ הגדרות - כללי - עדכון יישומים בקרע וכיבוי המתג שליד Fecebook.

2. כיבוי התראות מאפליקציות לא נחוצות (הגדרות - מרכז העדכונים - בחירת האפליקציה המיותרת - ובחירה בין התראה, באנרים וכיבוי מוחלט)

3.. אין צורך להעיף אפליקציות רקע, שכן הפעלתן מחדש דווקא תצרוך יותר אנרגיה.

4. העלמת נראות של אחוזי הסוללה שנותרו - הדבר גורם לאנשים שוב ושוב להדליק את המכשיר כדי לראות כמה אחוזים נותרו, מה שמקצר את חיי הסוללה (הגדרות - כללי - שימוש - כיבוי המתג ליד "הצג אחוזים".
איך נפטרים מבעיית "אפקט הזיכרון" של סוללות?


קודם כל, אפקט הזיכרון אינו קיים בסוללות החדישות אלא רק בסוללות מסוג ניקל קדמיום וניקל מטאל (כשהסוג הראשון מושפע מאפקט הזיכרון הרבה יותר). אפקט הזיכרון נוצר כאשר לאורך זמן מטעינים סוללות מכימיות אלו לפני שרוקנו במלואן. לאחר מספר של מחזורי טעינה הסוללות "שוכחות" את הקיבולת המקסימלית שלהן וחושבות שהמצב בו טענו אותן הוא בעצם מצב ריק. במילים אחרות הסוללות יעבדו רק עד למצב זה ושאר האנרגיה האצורה בהם תהיה בלתי זמינה. למרות כל המיתוסים הקיימים "אפקט הזיכרון" הנו מצב הפיך. מספר מחזורי פריקה וטעינה מלאים של הסוללות מחזירות אותן למצב הקרוב למצב המקורי. על –מנת להימנע מראש מאפקט זה יש לבצע מחזור פריקה וטעינה מלא של סוללות אלו אחת למספר שבועות.
אילו סוגים של סוללות נטענות יש?



תא עופרת-חומצה - מצוי במצבר המצוי במכוניות. הוא למעשה סוללה נטענת, המכילה בדרך כלל 6 תאים, עבור מתח עבודה של 12 וולט. האלקטרודות שבו עשויות עופרת והאלקטרוליט שבו הוא חומצה גופרתית מדוללת במים.

תא ניקל קדמיום - האלקטרודות עשויות ניקל וקדמיום והטענתן נעשית על ידי הזרמת זרם חשמלי דרכן והוא מפרק את התרכובות הכימיות שנוצרו בעת פעולתן. עם פיתוחו של תא ניקל מטאל הידריד פחת השימוש בתאי ניקל קדמיום ממספר סיבות: רעילות הקדמיום, קיבולת נמוכה, יש לפרוק את הסוללה לפני הטענתה כדי להתגבר על התופעה של "זיכרון מחזור העבודה" המקטין את הקיבולת שלה, וכן אורך החיים הקצר. (תא אחד לא תקין במארזים שהכילו מספר תאים גרם לכך שכל המארז לא עבד וכן הוא היה מקלקל תאים אחרים בנסיונות של פריקה וטעינה של המארז.)

תא ניקל מטאל הידריד (NiMH) - דגם זה הוא השכיח ביותר מבין הסוללות הנטענות במכשירי חשמל קטנים. האלקטרודות עשויות ניקל ותערובת של מתכות. האלקטרוליט הוא בסיס חזק. הסוללות מגיעות בגדלים שונים, במתחים שונים וצורות שונות, רובן עגולות.
איך להאריך את חייה של סוללה נטענת של מחשב נייד לפטופ?



כדי להאריך את חיי הסוללה של המחשב הנייד הקפידו על הדברים הבאים:

יש לטעון את הסוללה בסביבת טמפרטורה שנעה בין- 10 ל- 35 מעלות צלזיוס.

טעינת הסוללה בסביבת טמפרטורה גבוהה עלולה לגרום להתדרדרות באיכות הסוללה. לחילופין, שימוש בסביבת טמפרטורה נמוכה מאוד יכולה להביא למצב של טעינה חלקית או אי טעינה כלל.

שימוש בסוללה בסביבת טמפרטורה נמוכה מקצרת את זמן הפעילות הצפוי מסוללה מלאה/טעונה. כשמשתמשים בסוללה בסביבת טמפרטורה נמוכה יש לטעון את הסוללה ולהניחה בתוך הבגד, בכיס, כדי שתקבל חום גוף עד לשימוש בפועל.

בזמן טיסות להשתדל לא לשלוח את המחשב או הסוללה יחד עם המזוודה בתא המטען. היא עלולה לשווק חיים.

זמן פעילות נמוך מהרגיל של הסוללה (כשהיא טעונה במלואה) מעיד על סיום אורך חיי הסוללה. במקרה כזה יש להחליף את הסוללה הישנה בחדשה.
מהם היתרונות של סוללות ליתיום?
סוללת הליתיום היא סוללה חכמה ובטיחותית.

העובדות מראות שסוללות ליתיום-יון Li-ION מציעות פתרון עדיף למצלמות דיגיטליות מחשבים ניידים וכף יד.

בנוסף זו טכנולוגיה הטובה ביותר כיום.אנרגיה רבה דחוסה בנפח קטן.
טעינות מרובות של הסוללה לא יגרמו לכם להפסד של יכולותיה בטווח הקצר.

מחזורי טעינה גדולים יותר. בזמן טעינה קצר.

ליתיום יון אכן סובלת מתופעות לוואי אם היא מאוכסנת הרבה זמן בארון, אבל תופעות הלוואי הן קיצור חיי הסוללה בעיקר, או מספר מחזורי טעינה/פריקה בהם הסוללה תיגמר ממש מהר, ותיטען ממש לאט. לא פיצוצים וזיקוקים כמו שטועים לחשוב, ולא מעבר של הסוללה למצב לא שמיש.

יצרני הסוללות מוסיפים הגנות לתאי ליתיום IC להגנה מפני מתח יתר או פריקת יתר.
איך לאחסן סוללות ליתיום?



סוללת ליתיום מספקת יכולת קיבול גבוהה במיוחד, וזאת בתצורת אריזה קומפקטית, אך יחד עם זאת אחסון לא נכון של הסוללה לאחר טעינתה עלול לגרום להתדרדרות בביצועיה.

אם אין בכוונתכם להשתמש בסוללה בזמן הקרוב , אנא וודאו כי הסוללה מרוקנת עד תום (אינה טעונה כלל) בטרם אחסונה .

אנא וודאו כי הסרתם את הסוללה מהמכשיר אליו היא מחוברת כשאין בכוונתכם להשתמש במכשיר בזמן הקרוב .

סוללה שנשארת במכשיר זמן רב ללא שימוש פורקת כוח אלקטרוני זעיר לתוך המכשיר גם כשהמכשיר כבוי. דבר זה עלול להוביל לפריקת הסוללה וכתוצאה מכך לסיום אורך חיי הסוללה.

שמירה על אריזת הסוללה - בעת אחסון או שינוע של הסוללה אנא השתמשו בקופסת הסוללה.
מהם סוגי סוללות והשימוש בהן?


סוללת ליתיום-יון - הנפוצה ביותר כיום למכשירים אלקטרוניים, כגון מחשבים ניידים, מצלמות, סלולרי, נגני מוזיקה, מחשבי כף יד ועוד.


סוללה בלתי נטענת.

סוללת כספית - האנודה שלה עשויה אבץ, הקתודה עשויה תחמוצת הכספית והאלקטרוליט הוא מימת האשלגן. היתרון של סוללות אלו טמון בעמידותן הרבה. הן מסוגלות לספק מתח חשמלי במשך זמן רב.

סוללת אלקליין - סוללה זו היא מהשכיחות ביותר במכשירי חשמל קטנים. האלקטרודות עשויות מנגן ואבץ. האלקטרוליט הוא בסיס חזק הנמצא לעיתים קרובות בלחץ ולכן מסוכן לפרק סוללה מדגם זה.


איך להאריך את חיי הסוללה?



קווים מנחים לשימור והארכת חיי הסוללה:

1. הימנעו מהטענה מלאה לעתים קרובות, מכיוון שזה מוסיף מתח על הסוללה.

2. חיבור מכשיר חשמלי עם סוללה נטענת באופן קבוע למטען, מקצר את חיי הסוללה באופן משמעותי ויכול להביא אותה למצב שהיא לא תתפקד כבר לאחר פחות מחצי שנה. מעבר לקיצור תוחלת החיים טעינה לאורך 24 שעות יכולה לגרום לסוללה להתנפח ולגרום לנזק פיזי למכשיר האלקטרוני.

3. מספר פריקות חלקיות עם הטענות לעתים קרובות, עדיפות לסוללות ליתיום מאשר פריקה מלאה.

4. הטענה חלקית של סוללת הליתיום אינה פוגעת בסוללה, מכיוון שלסוללת ליתיום אין זיכרון הטענה. (חיי סוללה קצרים למשל במחשב נייד נגרמים יותר מחום, מאשר מהטענה ופריקה של הסוללה).

5. סוללות עם מעגל שמציין קיבולת אנרגיה, צריכות לעבור מדי פעם כיול, על ידי ביצוע פריקה מלאה של הסוללה, פעם ב-30 הטענות.

6. שמרו על סוללת הליתיום במקום קריר.

7. הימנעו מלהשאיר את הסוללה במכונית חמה.

8. על מנת להאריך את חיי הסוללה באחסנה לזמן ממושך, הביאו את הסוללה למצב של 40% טעינה.

9. הימנעו מקניית סוללות ליתיום לשימוש בזמן מאוחר יותר מאחר ואורך החיים עומד על 2-3 שנים, גם אם אתם לא משתמשים בסוללה.

10. שימו לב לתאריך ייצור הסוללה - אל תקנו סחורה ישנה.

11. אם יש לכם סוללת ליתיום רזרבית, שמרו אותה במקרר. אל תקפיאו אותה בפריזר.


תוספות של המערכת:
=================
אם אתם מחוברים לחשמל, ניתן להוציא את הסוללה מהמחשב, להארכת חייה (פחות טעינה במחזור החיים של הסוללה).
איך להאריך את זמן השימוש בסוללה של האייפון 5 ואייפונים מדגמים אחרים?



להארכת זמן הסוללה באייפון 5 ובדגמים אחרים של אייפון עשו את הדברים הבאים:

1. הנמיכו את תאורת המסך - הורידו Brightness כמה שיותר בהגדרות.

2. מצב טיסה כשהקליטה חלשה - במצבים עם קליטה חלשה אין צורך בה כלל, כי המכשיר מתאמץ לקלוט וצורך המון חשמל.

3. נעלו את האייפון - כוונו את Auto-lock לדקה והשתדלו לנעול בכפתור העליון בכל פעם שאתם מניחים את האייפון מהיד.

4. ביטול התראות - כבו התראות שאינכם חייבים לקבל.

5. כבו תקשורת לא נחוצה - כיבוי Bluetooth + Wi-Fi יקל מאד על הסוללה, כיוון שהמכשיר לא יחפש כל הזמן רשתות ומכשירים.

6. כיבוי שירותי מיקום לאפליקציות שונות - כיבוי של שירותי המיקום לאפליקציות ספציפיות יקטין את העומס על הסוללה. באייקון Settings או הגדרות חפשו את "Privacy" ושם את "Location Services" ובטלו לאפליקציות עצמן (לא בכללי שלמעלה).

7. כיבוי שירותי מיקום לחלוטין - במקרה שהסוללה ממש בסוף, כיבוי של שירותי מיקום כגון GPS, איתור ברשתות WiFi ומיקומי גוגל יחסוך המון חשמל.

8. ביטול "Raise to Speak" של Siri - צורך סוללה שקט ולא נחוץ לרובנו.

9. כיבוי של משיכת מידע ב-Push - בחרו Off ל-Push של מידע (Mail, Contacts, Calendars), לטובת "Fetch New Data" בכל פרק זמן שתבחרו.

10. עדכנו את ה-iOS שלכם בקביעות - היצרנית משפרת כל הזמן את ניצולת הסוללה והאופטימיזציה שלה. ב"הגדרות" בחרו "כללי" ושם בדקו אם יש התראות על עדכונים למערכת ההפעלה של האייפון שלכם.

11. הפעילו אפליקציית ניהול סוללה - אפליקציות כמו BatterySense משפרות את ניהול הסוללה ואיתור זללני הסוללה שלכם, עם המלצות כיצד לטפל בהם.

12. עידכון אפליקציות רק ברשת אלחוטית - העדיפו לבצע עדכון אפליקציות רק ברשת Wi-Fi.
איך להאריך את זמן השימוש בסוללה של סמארטפון?



להארכת זמן הסוללה באנדרואיד ובמיוחד בגלקסי 3 עשו את הדברים הבאים:

הנמיכו את תאורת המסך - הורידו Brightness כמה שיותר.

הרדימו מסך כשלא נחוץ - כוונו את Screen Timeout לחצי דקה.

כבו תקשורת לא נחוצה - מצב טיסה כשלא צריך, או לפחות כיבוי Bluetooth + Wi-Fi ייקל מאד על הסוללה.

כיבוי מיקום - שירותי מיקום כגון GPS, איתור ברשתות WiFi ומיקומי גוגל יחסוך המון חשמל

כבו טפטים מתחלפים - כיבוי של Live Wallpaper יחסוך סוללה.

אתרו וצאו מאפליקציות זוללות סוללה - ב-Settings/Battery תוכלו לאתר אותן

הפעילו מצב חסכוני - כשצריך ניתן להפעיל את Power Saving Mode במסך Settings. הוא יעשה המון שינויים בבת אחת.

ללא עידכונים אוטומטיים של אפליקציות - בטלו עדכון אוטומטי של אפליקציות בauto-updating apps.

עידכון אפליקציות רק ברשת אלחוטית - העדיפו שעדכון אפליקציות יתקיים רק ברשת Wi-Fi.

גררו לפח ווידג'טים מיותרים - כל אחד כזה גוזל חשמל. היפטרו מאלה שלא נחוצים.

אפליקציה מתאימת סוללה - כגון JuiceDefender תאפשר התאמת השימוש למצבי שימוש שונים.


קבלו הדרכה:

https://youtu.be/NIQpjHbKE0U
נורת LED לעומת נורת ליבון - אפשר נתונים?



כמה נקודות שחשוב לדעת על נורות לד (LED):

1. כיום נורות ה-LED מתאימות אף לבתי מנורה הרגילים הקיימים כגון E27,GU5.3.

2. טווח ההספק של נורות ה-LED לשימוש ביתי הינו בין 3 ואט ל 15 ואט והוא מקביל לנורות ליבון בעלות הספק של בין 40 ואט ל 65 ואט!!!

3. טווח תפוקת האור של נורות ה-LED לשימוש ביתי הינו בין 170 לומן ל-750 לומן- פי 8 מנורת ליבון!

4. בבית שמותקנות בו כ 20 נורות בהספק ממוצע של 75 ואט, סך ההספק הנצרך בהדלקת כל הנורות הינו 1500 ואט. ניתן להשתמש ב 30 נורות-LED בהספק ממוצע של 9 ואט וסך ההספק יהיה 270 ואט.

5. הידעתם? השימוש בנורת לד הוא רק כחמישית מההספק שנדרש לנורות ליבון.

6. הנצילות האורית של נורות הליבון נמוכה, 8-20 לומן/ואט לעומת הנצילות האורית של ה-LED שהיא 50-65 לומן/ואט.

7. אומנם העלות הראשונית יקרה אולם כבר בחשבון חשמל הראשון תגלו את גודל החיסכון.
איך מבטלים את שירות האינדקס של Windows על מנת לא להעמיס על הסוללה במחשב הנייד?
על מה להקפיד בקניה ושימוש של סוללות נטענות?
מה הבעיה בסוללה במחשב נייד המחובר באופן קבוע לחשמל?
איך לשמור על האוזון ועל כדור הארץ?
איך להאריך את חיי הסוללה ב-ipod בצפיה בוידיאו ובהאזנה למוסיקה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.