» «

מקלט

ילדים
איך להתנהג עם ילדים במצבי חירום במקלט או בממ"ד?


הנה 10 טיפים חשובים שיסייעו לכם להוריד את המתח ולהרגיע את הילדים בזמן שהות במקלט או בממ"ד:

1. שדרו רוגע ובטחון ככל הניתן - כאשר אתם מבוהלים, אתם משדרים זאת לילדים. חשוב לעשות מאמץ ולהעביר להם מסרים של שליטה ורוגע על מנת לא להחריף את רמת החרדה.

2. עובדות ומידע במינון המתאים - כדי למנוע דמיונות מפחידים, שלעתים עולים אף על המציאות יש לעדכן את הילדים במידע עובדתי מדויק, בלי להעמיס עליהם, בהתאם לגילם ובמינון הנכון. עם ילדים גדולים יותר, החשופים לתקשורת בצורה רבה יותר, כדאי לנהל שיחות המתווכות, מווסתות ומרגיעות אל מול המידע המציף אותם. בכלך מקרה רצוי להימנע לנהל שיחות מבוגרים באוזני הילדים כדי להפחית חרדה.

3. סבלנות לשינויים - במצבי מתח ולחץ ילדים חווים לעתים רגרסיה בהרגלים כמו גמילה מחיתולים, מוצץ או שינה. גלו סבלנות. הקפידו ככל הניתן על אכילה ושתייה ועל תלחצו או תביעו אכזבה.

4. גבולות גם בזמן חירום - יהיו ילדים אשר יביעו את המצוקה בהתנהגות אלימה או תוקפנית. אפשרו להביע כעס ותסכול ללא ביטויי אלימות. אל תוותרו על גבולות ברורים.

5. משחקים משפחתיים - העדיפו משחקי קופסא, פזלים, חידות ובדיחות בחברותא במקום צפייה בחדשות. הסיחו את הדעת מהלחץ הקיים ממילא.

6. הביעו אמפתיה - הקשיבו לילדים. לרגשות, לחששות, לפחדים, לכעס ולחרדה. היו אמפתיים אליהם, אך הימנעו משיפוטיות. אפשרו להם להביע רגשות בדרכים שונות של ציור ויצירה.

7. הרפיה ומחשבות חיוביות - אמצו שיטות שונות המפחיתות חרדה כמו דמיון מודרך, מחשבות חיוביות, נשימות ועוד. תרגלו אותן עם הילדים וגם בלעדיהם.

8. מגע מרגיע - חיבוק ומגע פיסי מיטיב מרגיע ועוזר להתמודד עם תחושת מתח ולחץ. היו נדיבים בביטויי החיבה והעניקו בטחון לילדים.

9. פעילות גופנית - חילוץ עצמות בכל דרך מעלה את רמת האנרגיה ואת מצב הרוח. מצאו דרכים לעשות זאת אם מול הדרכה או באופן עצמאי, כל רעיון שעולה יעשה רק טוב.

10. עזרה מקצועית - אל תחששו לפנות לעזרה מקצועית במקרה הצורך. שימו לב לתגובות חריגות וסימני מצוקה. לבקש עזרה זהו חוזק ולא חולשה.
מקלט
איך להכין את המקלט הפרטי לשימוש?


כך יש להכין מקלט פרטי לשימוש:

1. יש לערוך בדיקת תקינות של כל המערכות (מים, ביוב, חשמל ואוורור)

2. יש לבדוק את תקינות יציאות החירום

3. לדאוג לתקינותם של פתחי כניסה ויציאה

4. לבדוק את תקינות הדלתות, החלונות והגומיות שמסביב

5. להוציא חומרים דליקים מהמקלט

6. להוציא חפצים שבירים וכבדים

7. לחדש את השילוט והסימון במקלט ובדרכים המובילות אליו

8. לוודא שגודלו של המקלט מתאים לכמות האנשים האמורים לשהות בו

9. לוודא שיש מספיק מקומות ישיבה לכולם

10. לנקות היטב את המקלט ולדאוג לאוורר אותו

11. יש להצטייד בציוד החירום הבסיסי: מים, מזון מוכן, אמצעי תקשורת (רדיו, טלוויזיה, טלפון), תאורת חירום ופנס עם סוללות, מטף כיבוי אש, עזרה ראשונה, משחקים לילדים, ספרים ועיתונים, מאוורר חשמלי, דלי ושקיות אשפה, רשימת טלפונים עדכנית.
ממ
כיצד לשלב דלת עץ פנימית בממ"ד?



ישנם מקרים בהם אנחנו מעוניינים בדלת נוספת הניתנת לנעילה (ואולי גם יפה יותר) בממ"ד.

על מנת לשלב דלת עץ פנימית בממ"ד צריך לוודא בעת הזמנת סט הממ"ד (לפני היציקה) שהמשקוף אותו הזמנתם/ הקבלן הזמין עבורכם, מותאם לשילוב דלת פנימית נוספת.

במשקופים בהם אין הכנה כזו צריך להזמין את הנגר שיבצע הכנה לשילוב דלת נוספת.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.