איך לסדר את המחשבות?
השיטה הפשוטה ביותר ואולי האפקטיבית שיש היא לכתוב יומן או בלוג, רישום או רשימה ולהתרגל לזה מגיל צעיר.
כשאתה כותב דברים על הנייר ורואה אותם, הם מתחילים להיות ברורים יותר ודווקא הצורך לארגן אותם באופן הגיוני, אם בכתיבה ביומן ואם ביצירת רשימות (כמו "הדברים שמטרידים אותי" ולמולם "פתרונות אפשריים") או ציור של תרשים, שמייצג את הדרך לטפל בתהליך - כל אלה הם תחילתו של הפתרון.
היעילות שבהעלאת הדברים על הנייר (או על מסך המחשב..) כל כך מוכחת שכמעט כל מי שעוסק במדע, יצירה וניהול, מסתובב דרך קבע עם פנקס או מחשב כף-יד, שבו הוא מקפיד לרשום מחשבות, רעיונות, טרדות, סוגיות לפתרון וכדומה.
הטירונות קשה לי ואני לא יכול לשנות דבר. מה לעשות?
הרי את מה שקורה בטירונות לא תוכלו לשנות ועל המפקדים לא תוכלו להשפיע.. לכן מה שנותר לכם לעשות הוא פשוט להיכנס לחשיבה חיובית על הדברים - אני חווה חוויה, התנסות אתגרית ועלי לעבור זאת הכי טוב ולהתפתח ככל האפשר.
חשיבה כזו תעמעם את התיסכול ותחושת אי היכולת להשפיע (ואולי אף את ההשפלה שבלהיות "בורג" במכונת הצבא..) ותיתן משמעות לטירונות ויכולת לעבור אותה הרבה יותר בקלות ולאסוף חברים טובים.
איך להתייחס לדעותיהם של אחרים עלינו?
לפי הספר "ארבע ההסכמות", כדאי להתעלם ממה שאחרים חושבים על מעשינו ומחשבותינו ולא לקחת את דעתם באופן אישי. דעתם מבוססת על מי שהם ומה שהם מאמינים בו ולכן היא לא קשורה בנו אלא בהם ורק בהם.