במה עדיף לתת לילדים לכתוב במחברת או בקלסר?
לילדים בכיתות הנמוכות כדאי ונוח לכתוב במחברות וזוהי גם ההנחיה המתקבלת מבית הספר. בכיתות הגבוהות יותר (כיתה ד' ומעלה) הבחירה היא בדרך כלל של התלמיד. חשוב לדעת שלילדים הסובלים מבעיית סדר וארגון או הפרעת לימודים אחרת יהיה קל יותר להתארגן כשהכתיבה מתבצעת במחברת, כאשר יש מחברת לכל מקצוע, מאשר בקלסר שבו הדפים עלולים להתערבב, להיקרע ולהקשות על הסדר וההתארגנות.
איך לקשט מחברת בצורה ייחודית?
ניתן לקשט מחברת בצורה ייחודית בעזרת שימוש בוושי טייפ. יש לצפות את המחברת בשני צידיה בוושי טייפ והיא תקבל מראה ייחודי שאינו דומה לשום מחברת אחרת. כדאי לזכור שהוושי טייפ נראה הכי טוב על רקע לבן לכן כדאי לעטוף את המחברת קודם לכן בנייר לבן.
איך לעטוף מחברות בצורה שונה מהמקובל?
עטיפה שונה ויפה למחברת ניתן להכין משקיות נייר חומות.
יש לקחת שקית, להפריד את החיבורים שלה, לעטוף את המחברת ולאחר מכן להוסיף מדבקות צבעוניות ולכתוב את השם בטושים. לסיום, כדאי לעטוף את המחברת בניילון שקוף שמונע מהנייר החום להיקרע.
איך לשמור נייר נלווית במחברת לימוד?
בכדי לשמור ניירת נלווית ליד מחברת לימוד (לדוגמא גזירות קטנות, דפי עזר ועזרים נוספים קטנים מנייר) יש להצמיד לצד הפנימי של כריכת המחברת שמרדף (ניילונית) בעזרת דבק או סיכות מהדק ואליה להכניס את כל הניירת. במחברות קטנות יש לחתוך מעט את השמרדף על מנת שיתאים בגודלו לגודל המחברת. ילדים יכולים לקשט עם מדבקות, וושי טייפ או טושים לא מחיקים.