» «
חסכנות
איך להפסיק חסכנות קיצונית, שלא לומר קמצנות?
כיצד מפסיקים לחסוך באופן קיצוני?
אני נוהגת לחסוך כסף בצורה קיצונית. איך מפסיקים את ההרגל הזה?


חסכנות היא הרגל מצוין, אך כשהיא מוגזמת ופוגעת בהנאות החיים ובניהול חיים נורמליים, היא הופכת להיות בעיה. לרב מי שלוקה בחסכנות מוגזמת הם אנשים שבאו מבתים שהיה בהם מחסור, או בתים שבהם המטרות היו כה נשגבות ונלקחו סיכונים כספיים כה גדולים, עד שהילד/ה שגדלו באווירה זו, למדו שצריך להיות עם שליטה רבה בענייני כספים ובדרך כלל זה משפיע עליהם גם בתחומי החיים החברתיים והזוגיים.

בכדי להפסיק את הנטייה המוגזמת לחסכנות יש להתחיל בצעדים קטנים, לבצע רכישות או קניות קטנות ומפנקות אשר גורמות הנאה מחד ואינן פוגעות במצב הכלכלי מאידך.
קרן השתלמות
איך לפדות את הכסף מקרן השתלמות לפני שש שנים בלי לשלם מס?



על סמך סעיף הנקרא "החלת ותק" ניתן למשוך את קרן ההשתלמות גם מבלי לשלם מס. אם בבעלותכם שתי קרנות השתלמות שונות, שאחת מהן נזילה, כלומר ניתן לפדות אותה והיא בת יותר מ-6 שנים, ניתן להחיל את הוותק שלה על הקרן הצעירה יותר וכך למשוך את כל הכסף, משתי הקרנות, בלי לשלם מיסים.

התנאים הם:

1. שאחת משתי הקרנות היא קרן השתלמות לשכיר.

2. שאת הקרן הצעירה מושכים ראשונה.

כדי לבצע זאת, פנו לקרן הוותיקה ודווחו לה על הקרן הצעירה שלכם, ובקשו להחיל את הוותק עליה. אחרי שתמלאו אישור שתקבלו מהם - רק אז, פנו איתו לקרן הצעירה ובקשו למשוך את הכסף ממנה (את כל הכסף - לא ניתן למשוך חלק ממנה. רק בקרן הוותיקה ניתן למשוך חלק מהכסף).
כסף
איך לדעת שמנהל ההשקעות לא מועל בכספינו?


למרות הפיקוח על גופי ניהול ועל בנקים קשה לגלות מעילה בכספים, לכן חשוב מאוד בידי מי מפקידים את ניהול הכסף. בעיקרון, ככל שחברה להשקעות גדולה יותר הסיכוי גדול יותר שהלקוח יקבל את כספו חזרה במקרה של מעילה. הדבר מסובך יותר כאשר הכסף מנוהל בידי מנהלי תיקים פרטיים ובתי השקעות קטנים שלא תמיד מסוגלים להתגבר על מקרים שכאלה ולהחזיר את הכסף לבעליו. כדאי עם כן לבחון מספר אפשרויות בכדי להיות בטוחים יותר:

1. לתת הכסף לחברת השקעות גדולה יותר הדורשת דמי ניהול גבוהים יותר ומעניקה תשואה נמוכה יותר, אך אתם מרגישים בטוחים שם.

2. לפזר את הכסף בכמה בתי השקעות בכדי לפזר סיכונים וליצור תחרות.

3. בכל מקרה, אם אתם חשים לא בטוחים עם מנהל או חברת ההשקעות בה נמצא כספכם, העבירו אותו למקום אחר.
פנסיה
איך לחסוך לפנסיה בצורה נבונה?



את כספי הפנסיה, אותם סכומי כסף שאנו אמורים להתקיים מהם לאחר גיל הפרישה, כדאי לנהל בצורה נבונה כבר מגיל צעיר. הנה כמה עצות שיעזרו לכם לעשות זאת:

1. היו מעורבים. אל תשאירו את ההחלטה באיזה אפיקי השקעה יהיה מושקע כספכם רק בידי המעביד או הבנק. פנו לקבלת ייעוץ פנסיוני, שרות שניתן ברב הבנקים,והיו ערניים לגבי אפשרויות ההשקעה השונות. בדקו מה עלות העמלות שאתם משלמים ואת גובה ההכנסה החודשית שתקבלו בזמן הפנסיה.

2. אם הנך שכיר שעבר למקום עבודה חדש, אינך חייב להעביר אוטומטית גם את תוכניות הפנסיה שלך לאלו שהבוס החדש ממליץ עליהן. בחן ובדוק מה משתלם לך ביותר לעשות ועמוד על זכותך להחליט איזו תוכנית פנסיה מועדפת עליך.

3. אם הנך עצמאי, רצוי שתבדוק אצל יועצים מוסמכים שאינם בעלי אינטרסים, לגבי תוכניות הפנסיה המשתלמות לך.

4. חסכון פנסיוני המתחיל בגיל צעיר, תמיד משתלם יותר. כדאי לקחת זאת בחשבון, כולל מי שמנהל עסק עצמאי.

5. לשכירים מומלץ לוודא עם המעסיקים כי מופרש להם לפנסיה לפחות 10%-14% משכרם ואילו לעצמאיים מומלץ לנצל את הטבות המס שנותנת המדינה על הפרשות כספיות עד סכום של 20 אלף ש"ח בשנה. הפרשות הקטנות מאלו, פחות משתלמות.

6. עשו את כל השיקולים הנדרשים לפני שאתם בוחרים להשתמש בכספי קרן ההשתלמות למטרות רכישה גדולות. זהו חסכון משתלם ביותר לטווח ארוך, בגלל הטבות המס המצויינות שיש עליו.

7. במידה ופוטרתם, השתדלו ככל האפשר להמנע ממשיכת כספי הפיצויים כולם, מאחר ומשיכה שכזו תפגע מאד בפנסיה. במידה ויש לכם, העדיפו לפתוח חסכונות אחרים ובמידת הצורך לבקש הלוואה.

8. תוכניות הפנסיה אמורות להתעדכן ע"פ מצב משפחתי והשינויים בו (לדוג' ילדים שעברו את גיל 18, או הצטרפות תינוק נוסף), אלו משפיעים ישירות על הפרמיה המשולמת לביטוחי החיים, לכן חשוב לזכור לעדכן ולבצע את השינויים הדרושים בזמן, כאשר המטרה היא צבירת כספי פנסיה רבים יותר.

כספים

המחאות
האם מותר ונכון לבטל צ'ק?



ניתן לבטל צ'ק רק במקרים בהם אין ברירה, שכן הצ'ק ניתן כבר לצד המקבל והוא יכול לפתוח נגדכם בהליכים של הוצאה לפועל לשם גבייתו.

הגנה מפני תביעתו של המקבל, תוכל להתקבל רק במקרה שהוכחתם שהוא קיבל את הצ'ק ולא נתן את התמורה המגיעה לכם כנגדו, או שקיבל אותו בחוסר תום לב וזה קשה מאוד להוכחה. בהליך משפטי שכזה, נטל ההוכחה מוטל עליכם, ותצטרכו להביא ראיות מוצקות וברורות להוכחת הטענות שלכם כנגדו.

הדבר הנכון יותר לעשותו הוא להגביל את הסחירות של השיק מראש - על ידי העברת קרוס וציון "לא סחיר" על הצ'ק עצמו.
בנקים
איך לנהל משא ומתן עם הבנק שלי?


ניהול משא ומתן עם הבנק שלנו ייעשה בהקפדה על הדברים הבאים:

1. לא להתבייש. הבנק הוא כמוכם: רוצה להרויח כסף. לכן עליכם להתמקח איתו.

2. לקבל הצעות מבנקים מתחרים ולבוא עם כל הנתונים הללו. הבנק יודע שאלה חוקי המשחק ויקבל על עצמו להתחרות, מה גם שתזכו בהערכה של האנשים מטעמו, שמולכם, על היכולת לבוא נכון למולם.

3. בררו אילו זכויות ניתן לקבל בבנק שלכם, שאתם לא קיבלתם ודירשו אותן, בלי בושה ובלי מורא.

4. הפקיד אומר שהוא לא יכול? דרשו לדבר עם סגן המנהל. הוא לא יכול? יש מנהל.

5. אם יש לכם חשבון גדול, עם משכורות גבוהות, הרבה חסכונות, השקעות או כספים, אל תהססו לאיים בעזיבה. מסתבר שתמיד ניתן לתת יותר ומי כמו בנקאים יודעים לעשות 1 ועוד 1..
שכר דירה
בחוזה השכירות של הדירה כתוב שדמי השכירות צמודים לשער דולר בסיסי. למה הכוונה?


בעלי נכסים נוהגים להצמיד את דמי השכירות למטבע זר (בעיקר הדולר האמריקאי) או למדד כלשהו (למשל: מדד המחירים לצרכן) על מנת לשמור על ערך כספם ו/או להגדיל את הרווח.

בדר"כ בעלי נכסים קובעים שער בסיס לחישוב דמי השכירות. שער הבסיס יכול להיות שערו היציג של המטבע הזר אליו הוצמדו דמי השכירות ביום עריכת החוזה או שער אחר אשר נקבע באופן שרירותי ללא קשר לשערו היציג של המטבע הזר.

המשמעות של הצמדה לשער בסיס היא שגם אם שער הדולר (למשל) היציג יורד בפועל ביום התשלום אל מתחת לשער עליו סוכם בחוזה, השוכר לא ישלם דמי שכירות פחותים מהשער עליו סוכם אבל אם שער הדולר עולה מעל לשער שנכתב בחוזה השכירות אז השוכר צריך לשלם לבעל הבית יותר (בהתאם לעליה).

לדוגמא: אם בחוזה השכירות נכתב כי דמי השכירות, שהינם בסך של 100 דולר, צמודים לשער הדולר לפי שער בסיס של 4 ש"ח הכוונה היא שדמי השכירות עומדים על 400 שקלים מכיוון שכל דולר 1 מתוך ה-100 שווה ל-4 שקלים לפחות. אם ביום התשלום שערו היציג של הדולר ירד ל-3 שקלים השוכר ישלם דמי שכירות כאילו שער הדולר לא ירד אך אם ביום התשלום בפועל יעלה שערו היציג של הדולר ל-5 שקלים אז ישלם השוכר סך של 500 שקלים לבעל הבית.

השאלה האם דמי השכירות יוצמדו לשער בסיס כזה או אחר תלויה במשא ומתן שינהלו המשכיר והשוכר. יש בעלי בתים שמתעקשים, יש שמתפשרים ויש שאף מוותרים לגמרי על הצמדה.
חתונה
כמה לתת בחתונה?


מוזמנים לחתונה, רושמים צ'ק ומתלבטים בין שני סכומים? עצתנו: תמיד לעגל כלפי מעלה! גם הם ינהגו כך, בתורם. עוד 50 ש"ח לזוג זה ויתור על סרט השבוע, מבלי להכליל את הפופקורן. לעומת זאת, אתם תצאו גדולים, הזוג יחזיר זאת בתורו ועשו חשבון: 50 ₪ כפול 200 זוגות בחתונה ממוצעת זה בדיוק 10,000 השקל שיכולים לעשות את ההבדל בין להרוויח בחתונה או להפסיד. ולהפסיד פירושו להתחיל חיים חדשים עם אוברדרפט.

בינינו, בשביל ליצור אוברדרפט לא צריך חתונה – יש כמה אפשרויות יותר קלות, שניתנות לבצוע אפילו כבודדים, לאו דווקא כזוג... אז היו נדיבים ותיוכחו שזה משתלם לכולם, לכל אחד בתורו.


חסכון
איך לחסוך בתשלום החשבונות?


חשבונות שונים מומלץ לשלם בבנק הדואר ולא בדלפקי הבנקים מאחר ובבנקים גובים עבור הפעולה עמלה של 4-5 שקלים. משפחה המשלמת כ-4 חשבונות כל חודשיים תחסוך כ-120 שקל בשנה. כמו כן מומלץ לשלם את החשבונות בכרטיסי אשראי מאחר וכך אנו חוסכים את עלות השיק, כ-35 אגורות בקירוב, ואת עלות השורה בחשבון, כ-1.22 ש"ח בקירוב. משפחה המשלמת 4 חשבונות כל חודשיים תחסוך כ- 38 שקלים בקירוב בשנה. כמוכן תשלום חשבונות בכרטיס אשראי מזכה בנקודות ואף ניתן ליהנות מתנאי ותוכניות האשראי שמעניקות חברות האשראי. תשלום חשבונות מומלץ לבצע על ידי מתן הרשאה לחיוב כרטיס האשראי ולא בהוראת קבע, שכן תשלום בהוראת קבע יחייב בעמלות.
על מה להקפיד כשסוגרים אולם לארוע?


הנה כמה פרטים חשובים שמומלץ להקפיד עליהם בבואכם לסגור עם אולם כדי לקיים בו אירוע:

1. רישיון עסק - וודאו שיש כזה לאולם בו אתם מבקשים לקיים את הארוע. ייתכן שמי שיתחמק מלהראות לכם רישיון שכזה עומד בפני סגירה ולא מומלץ לסגור עם כאלה, מחשש למפח נפש בערב הגדול.

2. נסו להתחקות אחר החברה הפעילה את האולם, מי היא ובמה היא עוסקת.

3. מקדמה - נסו שתהיה נמוכה ככל האפשר.

4. תשלום בצ'קים - מחקו את המילה "לפקודת" רשמו על גבי הצ'ק "למוטב בלבד" ו"לפיקדון בלבד".

5. היו ערניים - עיסקה שנראת מפתה מדי ודורשים עליה מקדמה גבוהה היא אור אדום לבעיות עתידיות.

6. חוזה כתוב - התעקשו שייחתם חוזה בכתב. הקפידו לקרוא את הסעיפים הכתובים בקטן ושימו דגש על סעיפי ביטול העסקה שנחתמה.
איך למנוע הפסדים ותרמיות בהשקעות הון?


כך ניתן למנוע הפסדים ותרמיות בהשקעות הון:

1. בחירת מנהל השקעות עם רישיון - מנהלי ויועצי השקעות חייבים להיות בעלי רישיון מהרשות לניירות ערך לאחר שעמדו בכל הבחינות הדרושות בנושאים הרלוונטים לנושא. מנהלי תיקים קטנים (עד חמישה לקוחות בשנה) אינם חייבים ברישיון, אך האחריות לפנייה אליהם היא של הלקוח בלבד.

2. הסכם בכתב - ההסכם עם מנהל או יועץ ההשקעות חייב להיעשות בכתב, תוך פירוט גובה העמלות ומדיניות ההשקעות. על הלקוח לקבל העתק של ההסכם עם חתימתו בטרם יתחיל לקבל את שרותי מנהל ההשקעות.

3. ביטוח למנהל ההשקעות - יש לוודא שלמנהל ההשקעות יש די מקורות כספיים בכדי לפצות לקוח במקרה של התרשלות או מעילה באמון.

4. הסכמה לעסקאות - לא כדאי לתת הסכמה מראש לעסקאות שיש בהן סיכון גבוה.

5. בדיקה ברשות לניירות ערך - יש לוודא שלמנהל התיקים ולחברה בה הוא מועסק יש רישיונות כחוק, שהם לא נשללו בעבר ושלא הוגשו נגדו מעולם כתבי אישום. ניתן לבדוק את הפרטים הללו באתר רשות לניירות ערך www.isa.gov.il
מה לעשות אם רוצים להפקיע שטח בבעלותכם?


אם קיבלתם צו הפקעה, הקפידו על הכללים הבאים:

1. אל תחתמו על שום מסמך או נייר שמגישים לכם, עד שלא נועצתם בעו"ד.

2. התנגדו לכל תפיסת קרקע עד לסיום הליכי ההתנגדות או המשא ומתן עם הגוף המפקיע.

3. התמקחו על ערך הקרקע בלי קשר למחיר הפתיחה שהוצע לכם וקחו שמאי משלכם כיוון שהשמאות של הגוף המפקיע כמעט תמיד תהיה נמוכה, לטובתו.

4. אל תתרגשו מאיומים, מניפולציות ("הפיצוי רק ירד") וקציבות זמן של הגוף המפקיע.

5. התאחדו עם בעלי קרקעות נוספים, כדי לנהל משא ומתן מעמדת כוח גדולה יותר.
בכמה כסף לקנות מתנה לחבר או חברה ליום ההולדת?
בכמה לקנות מתנה?

כולנו היינו רוצים לפנק את חברינו במתנות יקרות ובעלות משמעות. הנה כמה הצעות שיסייעו לקנות מתנה טובה והגיונית, מבלי למשכן את חשבון הבנק של ההורים:

1. אל תקנו מתנה ביותר ממחצית דמי הכיס השבועיים שלכם!

2. רוצים לקנות מתנה יקרה שהחבר או החברה הביעו במפורש או ברמז את רצונם בו? התארגנו כמה חבר'ה וקנו ביחד את המתנה היקרה. כך תרויחו פעמיים - גם התודה לכם תהיה עצומה וגם תימנעו מלקנות משהו חסר שימוש וחסר ערך אמיתי למקבל/ת.

3. העדיפו לתת תלוש קנייה או מתנה שניתן להחליף, על מתנה שהמקבל נתקע איתה..

4. רוצים לקנות ספר או דיסק? עדיף לברר קודם עם המקבל איזה הוא רוצה. הרבה פחות מוצלח זה לתת משהו שסתם דחפתם לו, עם פתק החלפה. הכי פחות מוצלח - לתת סתם ועוד בלי פתק החלפה.

5. לעיתים קרובות, אם אין כסף או קיבלתם עונש מההורים, עדיף להכין משהו בעצמכם, מתנה שלוקחת בחשבון את מי שמקבל ומותאמת לו במיוחד (סלסלת ממתקים שהם אוהבים, דיסק אוסף של שירים שהם אוהבים וכדומה) ולהדגיש שהכנתם במיוחד בשבילם. מי שחכם - יעריך את זה יותר מכסף שנזרק על שטות מצועצעת..

..ומי שלא חכם - זבש"ו ורצוי להחליפו (כדברי האימרה החכמה: "הראה לי מי חברך ואומר לך מי אתה..")

- והכי חשוב, מתנה צריכה להיות ארוזה יפה ובהשקעה, לאו דווקא כספית, של תשומת לב. השקיעו באריזה - לעיתים קרובות, היא תאמר לא פחות, כמה אתם אוהבים ומעריכים את המקבל/ת.

מזל טוב!
איך לרשום צ'ק בצורה נכונה ובטוחה?


כך רושמים המחאות בצורה הנכונה:

1. רשמו את הצ'ק לאדם מסוים ולא כללי או פתוח.

2. רשמו על הצ'ק "למוטב בלבד" כדי להימנע מהעברתו לאחרים (אפשר לרשום גם "לא סחיר").

3. סמנו "קרוס" על הצ'ק - שני קווים אלכסוניים מקבילים.

4. מחקו את ה-"לפקודת" שעל הצ'ק (גם באנגלית, אם כתוב).

5. חתמו על הצ'ק רק בסיום הפעולה, ממש לפני מסירת הצ'ק.

6. במידת הצורך, הוסיפו לצ'ק את תנאי הפירעון ("פרעון צ'ק זה מותנה באספקת המחשב שהוזמן").

הגולש להב מציין ש"הרוב נכון חוץ מההצעה האחרונה שכן לכתיבת תנאי על השיק אין כל תוקף, שהרי פקיד הבנק לא יתחיל להתקשר לבעל השיק לשאול אותו אם הוא קיבל את המחשב או כל דבר אחר. הם מונחים להתעלם לחלוטין מכל תנאי שכזה. אפילו שיק שכתוב עליו לפיקדון!"

אנו נציין שהסימון הזה נחוץ למקרה של התדיינות משפטית, אם יגיעו הדברים לכך.
איך לחסוך בשימוש בצ'קים (המחאות)?


כך תחסכו בשימוש בהמחאות:

ברכישות קטנות עדיף להימנע מתשלום בשיקים. לקניות בסכומים קטנים מומלץ להשתמש עד כמה שאפשר בכרטיס אשראי או במזומנים. כך תחסכו על כל רכישה את עלות השיק ועמלת דמי ניהול. בדוק את השיק לפני קבלתו או נתינתו - אם נתת שיק, ודא מראש שאין לך כל בעיה בבנק ושיש לו כיסוי. ואולם גם אם קיבלת שיק, בדוק שהוא רשום כהלכה ושאין עליו כל טעות - והחשוב מכל: ודא שיש לו כיסוי. אם שיק הוחזר בגלל העדר כיסוי, מחויב רושם השיק בעמלה. אם השיק חוזר בגלל טעות טכנית, משלם רושם השיק עמלה. מקבל השיק מחויב בכל מקרה בעמלה.
על מה חשוב להקפיד במתן הלוואה מהורים לילדיהם?



אלו הדברים שחשוב להקפיד עליהם במתן הלוואה של הורים לילדיהם:

1. חתימת הסכם בין ההורים לילדיהם המבטיח שמה שניתן הוא בגדר הלוואה ולא מתנה ושהוא יוחזר בדרך כלשהי.

2. חשוב שכל המעורבים בדבר יחתמו על ההסכם, משמע ההורים המלווים, בניהם או בנותיהם ובני זוגם.

3. יש לפרט בהסכם את התנאים להחזרת ההלוואה.

4. רצוי לערוך ולחתום את ההסכם בפני עורך דין.

5. כדאי לרשום משכנתה בלשכת רישום המקרקעין על דירה שנקנתה בכספי ההלוואה.

6. חשוב לדרוש את פירעון ההלוואה בזמן סביר, חשוב לדעת שדחייה ארוכה של פירעון זה עלולה להיחשב בבית משפט כוויתור עליו והתייחסות לנושא כדבר שחלה עליו התיישנות.
איך לתכנן שיפוץ דירה מבחינה תקציבית?



תכנון השיפוץ, מהבחינה הכספית, הוא חשוב ביותר. הקפידו על הדברים הבאים:

1. בחרו רק בעלי מקצוע שקיבלתם עליהם המלצות ממכרים אמינים עליכם.

2. ודאו שכל עלויות השיפוץ נרשמים בחשבון כולל.

3. קחו בחשבון שהעלות הכוללת בדרך כלל נוטה לצמוח בעד כ-25% מזו שנרשמה בהצעות המחיר.

4. מומלץ לוודא שלבעלי המקצוע יש ביטוח.

5. להוזלה משמעותית, מומלץ לסכם עם בעלי המקצוע על עלות העבודה בלבד ורכישת החומרים בעצמכם.

6. דרשו אחריות של שנה לפחות על כל העבודות (ע"פ החוק - 3 שנים אחריות לתיקוני אינסטלציה).


איך מומלץ לחסוך לטווח ארוך מאד?



על פי הערכות המומחים, אם מדובר בחסכון מניב לתקופה ארוכה, של מעל 10-15 שנים, כדאי להציב את הכסף בשני אפיקים אלו:

1. שוק ההון - הבורסה, על פי כל המדדים, היא כלי מצויין, כשמדובר בתשואות לכסף שמושקע לטווח הארוך.

2. אגרות חוב ממשלתיות - חסכון מדהים, בעל אפשרות לפתוח בכל עת ונושא פירות מצויינים לטווח ארוך.

ויש מי שפוחד משוק ההון. לטווח הקצר, שוק ההון יכול אכן להיות בעייתי. אבל בקבלת ייעוץ חד פעמי לרכישה, הוא יכול להיות כלי מצויין לטווח הארוך. החרד משוק ההון והרוצה להיות זהיר מאד, יכול להשקיע חלק מהכסף בנ"ל וחלק אחר באפיקים סולידיים בבנקים ולישון ממש בשקט.
מהם 11 כללים להתנהלות פיננסית נכונה?
כלכלת המשפחה והכיס הפרטי הם לא תמיד פשוטים.

לפניכם טיפים לדוגמא, מתוך תהליך האימון, העשויים לעזור לכל אחד בהתנהלותו הפיננסית, בקרב משפחתו ומול הבנק שלו:

1. איחוד חשבונות הבנק של המשפחה לחשבון אחד - למען חיסכון בעמלות, הטבות בהלוואות, שליטה על ההוצאות, דו"חות מרוכזים.

2. שימוש בכרטיס אשראי אחד – חיסכון ,יכולת מעקב, כוח מיקוח חזק יותר מול חברת האשראי.

3. איחוד הלוואות - חיסכון בעמלות ופריסה נוחה יותר של תשלומים.

4. התנהלות מול הבנק - משא ומתן תמידי על עלויות, משיכת מזומן פעם בחודש. הפקדת צ'קים חודשית.

5. ביצוע פעולות דרך האינטרנט - חיסכון בעמלות ובזמן המתנה.

6. איחוד קבלת השרות עבור הטלוויזיה, האינטרנט והטלפון, אצל ספק אחד: חסכון משמעותי בהוצאות.

7. קניית מזון: קניה אחת גדולה בשבוע במקום מספר פעמים. הכנת רשימה ולא קנייה אימפולסיבית. קנייה במרכול הזול ביותר שניתן להגיע אליו – חסכון בכסף ובזמן. (לערוך את הקניות כאשר אנחנו שבעים...).

8. העדפת תשלום במזומן, במקום באשראי או בצ'קים - חסכון בעמלות, יתרון בתכנון ופועל יוצא - חסכון בהוצאות.

9. ניהול דו"ח הוצאות חודשי עם חלוקה לפי נושאים, כגון: תקשורת, תחבורה וכו'. הדו'ח מהווה כלי מעקב ותכנון שאין שני לו.

10. תשלום חשבונות שונים בבנק הדואר, שם אין גובים עמלה.

11. מתן דמי כיס קבועים לילדים בזמנים קבועים, והדרכה כיצד לתכנן הוצאותיהם.
איך לקבל פיצויים על פגיעה מפעולות איבה?



הנה מספר נקודות שעליהן יש להקפיד על מנת לקבל את הפיצויים המגיעים לכם, במידה ונפגעתם חלילה, מפעולת איבה:

1. אבחון מדוקדק, מלא ומיידי, של רופא, על אופן ורמת הפגיעה.

2. הגשת תביעה סמוך ככל האפשר לזמן הפציעה.

3. עמדו על כך שיהיו בידכם דוחו"ת ומסמכים מהמשטרה המתארים את נסיבות הפציעה.

4. לפני מילוי טפסי הטביעה מומלץ לקבל ייעוץ משפטי.

5. במידה והחלטתם לתבוע בעצמכם זכרו לצרף את כל המסמכים והטפסים הנדרשים.

6. זכרו כי ניתן וכדאי לקבל חוות דעת נוספת על מצבכם הרפואי מרופא נוסף.

7. הקפידו על לוחות הזמנים, לבל תידחה פנייתכם.
מהן 9 השגיאות העיקריות בלקיחת משכנתא?


אלו הן 9 השגיאות העיקריות בלקיחת משכנתא:

1. להאמין שהבנקים מעוניינים בטובת הלקוח. חשוב לזכור תמיד שהבנקים עושים הכל על מנת למקסם את רווחיהם.

2. לפנות רק לבנק אחד - כאשר פונים רק לבנק אחד נאלצים להסתפק במה שהוא מציע, כאשר מגיעים לבנקים השונים עם הצעות מבנקים אחרים, הם יהיו חייבים לנסות להיות אטרקטיביים יותר
וללכת לקראתכם יותר.

3. להתייחס אל הכנסתכם הנוכחית כמצב שיישאר תמיד. נכון שהמצב יכול גם להשתפר, אך חייבים לקחת בחשבון גם מצב בו תרוויחו פחות, או תחול הרעה במצבכם הפיננסי מסיבה זו או אחרת.

4. לא לקחת בחשבון הוצאות עתידיות כמו ילדים, בריאות וכדומה.

5. התמקדות במסלול משכנתא אחד - כאשר מפזרים את המשכנתא במספר מסלולים מקטינים בכך את הסיכון והחשיפה לעליות ריבית ואינפלציה.

6. אי מעקב אחר המשכנתא ותנאי - כדאי לדעת שבנקודות זמן שונות ניתן לשפר את תנאי המשכנתא ולהקטין את גובה התשלומים החודשיים.

7. חתימה על חוזה לפני קבלת אישור כתוב על גובה ההלוואה - ראשית יש לסגור את פרטי גובה ההלוואה, לוודא שאתם מסוגלים לעמוד בו ורק אז לחתום על חוזה הדירה.

8. קבלת תקופת המשכנתא כנתון - הבנקים נוטים להמליץ על משכנתא בכפולות של חמש שנים, אך למעשה ניתן לקחת משכנתא לכל פרק זמן ולחסוך בכך כסף.

9. לא להיעזר ביועץ משכנתא - יועצי משכנתא מעורים בכל פרטי הפרטים של המשכנתאות ותפקידם לסייע ללקוחותיהם להוריד את התשלום החודשי כמה שיותר, דבר שישפיע על גובה הריבית שתשולם.
מה לבדוק לפני שלוקחים הלוואה?
איך לקחת הלוואה בחוכמה?
על איזה כלל בהשקעות צריכים להקפיד "אנשים פשוטים" שאינם מקצועים בשוק ההון?
מהם הקודים של כל הבנקים בארץ?
איך יותר משתלם למשוך כסף מחשבון הבנק - בקופה או באמצעות הכספומט?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.