איך להכין מרחב מוגן לנעזרים בכלבי נחייה?
כך יש להכין מרחב מוגן לנעזרים בכלבי נחייה?
1. הזזת כל החפצים העלולים להוות מכשול והקשות על נגישות.
2. הכנת כרטיס אישי לאדם העיוור שבו יהיו מפורטים הדברים הבאים: שם ושם משפחה, מספר תעודת זהות, קופת חולים, רופא מטפל, שם של המטפל הצמוד, רשימת תרופות והמינון שלהן, סוג הדם, צרכים מיוחדים, דגשים רפואיים, רגישויות, טלפונים של בני משפחה וקרובים.
3. יש לארגן את הציוד של הכלב: מזון, שתייה, פינת רביצה, שקיות לאיסוף צואה, עיתונים לניקוי, רצועה, מחסום לפה, קערה מתקפלת למזון ושתייה, צעצועים אהובים, ממתק אהוב וכדומה.
4. חשוב שהציוד לכלב יספיק לפחות לשבוע ימים.
5. יש לדאוג לצילום של פנקס החיסונים של הכלב ורישיון בתוקף ולאחסנם במיכל חסין מים ואש.
6. יש לוודא שלכלב יש תג מזהה שלו ושל בעליו או שיש לכלב שתל מיקרו- צ'יפ.
7. שמרו תמונה של הכלב אצלכם.
איך עיוורים ומוגבלי ראייה צריכים להיערך למצבי חירום?
במדריך היערכות למצבי חירום של פיקוד העורף ישנן הנחיות איך עיוורים ומוגבלי ראייה צריכים להתכונן בזמן חירום. אנו מביאים הנחיות אלו כלשונן:
1. יש לארגן מראש את המרחב המוגן ואת הדרך אליו לנגישות ולנוחות מרבית. יש לפנות את כל החפצים העלולים להפריע לתנועה.
אנשים הנעזרים בכלבי נחייה:
2. כל עיוור נדרש שיהיה ברשותו כרטיס זיהוי אישי הכולל: שם ושם משפחה, מספר תעודת זהות, קופת חולים והרופא המטפל, שם המטפל והמטפל הצמוד, רשימת תרופות בשימוש, סוג הדם, צרכים מיוחדים, רגישויות, דגשים רפואיים, מספרי טלפון של בני משפחה וקרובים.
3. יש להכין במרחב המוגן שנבחר את הציוד לכלב. יש להכין לכלב ערכת חירום לשבעה ימים לפחות. רצוי לכלול בה גם צעצוע מועדף, רצועת הולכה ומחסום פה, קערה מתקפלת לאוכל ולמים ושאר ציוד. צרפו צילום פנקס חיסונים עדכני של הכלב וכן רישיון בתוקף. יש לשמור תמונה של הכלב.