» «
טיסה
מה להביא לילדים סקרניים לנסיעה ארוכה בחו"ל?


הנה מספר דברים שכדאי להביא לילדים לחו"ל:

1. מחברת סקיצות - קניה של מחברת ציור (או מחברת סקיצות שנראית כמו ספר) לכל ילד וחבילת טושים גדולה, מאפשרים להם לצייר דברים שהם רואים ולמלא את הזמן. התוצאה היא גם אוסף זכרונות מתועדים ואישיים, של כל ילד. על דפים שונים הוספנו גם כיתובים, ברכות, תיאורים קטנים ואפילו "הברקות" של הילדים - ליד הציור מההקשר או היום הרלוונטי בטיול.

2. נגן DVD נייד עם כמה דיסקים אהובים עליהם - בנסיעות ארוכות זהו לא פחות מנס.

3. משחקי קופסה - שניים שלושה כאלה יעשו את העבודה, בהעברת זמן וחיזוק הקשר המשפחתי, ברגעים משעממים.

4. זכוכית מגדלת - ילדים חקרניים ישמחו לחקור דברים דרכה.

5. משקפת - תצפיות, הצצה וכו'.
Musescore
איפה יש תוכנה בחינם לכתיבת תווים?



מחפשים תוכנת תיווי מצויינת בחינם? - תוכנת MuseScore מאפשרת עריכת תווים עם המחשב, בחינם לגמרי. יש לה מספר בלתי מוגבל של חמשות בפרטיטורה, עד 4 קולות בכל חמשה, סינטסייזר צלילים מובנה, גירסאות לכל מערכות ההפעלה הידועות, ב-20 שפות שונות ועוד.

הכנסת תווים לתוכנת התווים הזו אפשרית במגוון צורות, כולל כתיבה בעכבר, במקלדת המחשב וגם במקלדת מידי או אורגן המחובר למחשב (ראו וידאו).


הנה סרטון על הגדרות התוכנה לכתיבת תווים באמצעות מקלדת MIDI:

https://youtu.be/aVlKTrCcl9A


סרט לימוד מלא לתוכנה:

https://youtu.be/FYR0k6ggkTk?long=yes
קומיקס
איזו תוכנה מאפשרת ליצור קומיקס מקצועי?



התוכנה Manga Studio מאפשרת ליצור קומיקס ברמה גבוהה ביותר והיא מהמובילות בתחום. מחירה גבוה אך היא תומכת בכל מה שצריך יוצר קומיקס רציני, עד להכנת ספרי קומיקס מלאים.

יש לתוכנה כל כלי אפשרי לקומיקס מקצועי, כולל כל סוגי הבועות, הרקעים, המשטחים, העטים ועוד. התוכנה מאפשרת יבוא קבצי פוטושופ, Poser ומאפשרת סריקה מהירה של איורים מהדף.

התוכנה מאפשרת יבוא ויצוא של הקומיקס בפורמטים PSD, BMP, JPG, TGA, ו-PNG.

יש לה גם גירסת כניסה חסכונית, Debut Manga Studio, במחיר של 50$ בלבד.
ציור
איפה יש תוכנה לציור על המחשב שתומכת בעט גרפי והיא בחינם?



למי שזוכרים את ה-"Painter" האגדית - קמה לה יורשת. ועוד חינמית.
תוכנת Artweaver היא תוכנה לציור בסגנון המברשת והיצירתיות, שגם כוללת את כל הכלים הנחוצים כדי ליצור ציורים בשלל טכניקות וירטואליות. מברשות מגוונות ורישום מתוך תמונות הם רק חלק ממה שתמצאו בה.

היא גם תומכת בלוח ציור (Pen Tablet), שקיפות, שכבות (Layers), שלל פילטרים ומעברים (gradients) ונכתבו לה כבר פלאג-אינים (Plug-Ins) רבים וחופשיים.
תומכת בשלל פורמטים, כגון BMP, GIF, JPEG, PCX, TGA, TIFF, PNG, ו-PSD (ללא שכבות).

יצירתיות

זיכרון
איך לשמור על הזיכרון למניעת מחלת האלצהיימר?



הנה כמה פעולות שמסייעות לשימור הזיכרון בגיל המבוגר:

1. להפעיל את המוח הרבה - פעילויות שמפעילות את המוח כמו פתרון חידות, תשבצים, תרגילי חשבון, פתרון בעיות וגם כתיבה יצירתית ואפילו קריאה.

2. להימנע מחרדות ומתח - שעל פי המחקר מזיקים למוח ומגדילים את הסבירות ללקות באלצהיימר.

3. תזונה נכונה - אכילת מזון שיש בו הרבה נוגדי חימצון ולפחות דג אחד בשבוע.

4. ספורט - פעילות גופנית תורמת למוח ולביצועיו, כולל הזיכרון.

5. הרגלי זכירה - הרגלים של רישום תזכורות, רשימות לביצוע (To do) ושינון של פעולות, מקומות, כתובות, טלפונים וכדומה.
קריאה מהירה
איך לתרגל שיפור זיכרון לקראת בחינות?


מי שתרגל קריאה מהירה יכול להגיע למהירות קריאה גבוה מ-300 מילים לדקה, בעוד שסטודנט ממוצא קורא כ-120 מילים לדקה ונוסף מבזבז 20% מהזמן על החזרות בקריאה. הנה מספר תרגילים לשיפור הזיכרון לסטודנטים לקראת הבחינות:

1. ריכוז והרגעה - חשיבה חיובית עוזרת להצלחה. במקום לחשוב "אני הולך להיכשל" תחשבו "איך אצליח במשימה". תבצעו תרגילי הרפיה וריכוז במידת הצורך. תנסו לא להילחץ. במידה ולמדתם את החומר, תהיו בטוחים שתצליחו. תשבו זקוף ותנשמו עמוק. אחד הבעיות השכיחות היא נשימה שטחית שלא מזרימה מספיק חמצן למוח. תתרכזו על החומר הנלמד. אם התעייפתם תנוחו. תנסו לא להמעיט בשינה, כי שינה מועטה פוגעת גם ביצירתיות וגם בזיכרון. תייצרו עניין בחומר הנלמד "למה זה חשוב לי או מעניין אותי?" "למה שמו את החומר בתוכנית הלימודים?" "איך הדברים יכולים לעזור לי בעתיד?"

2. קריאת החומר - לפני קריאת הטקסט, תמצאו מקום נוח ומאור. תעשו תרגילי ריכוז ותתמלאו בביטחון עצמי. תקראו את הכותרת, משפטי פתיחה וסיום, ראשי פרקים. תנסו לדמיין איך אתם הייתם כותבים את הטקסט. במהלך הקריאה תשלטו על קצב הקריאה. תתאימו את מהירות הקריאה לקצב החשיבה שלכם. תהיו קשובים לזרימת הטקסט. תקראו את כל החומר ואל תדלגו. אם משעמם לכם, תנסו להאיץ. אם לא הבנתם משהו, תחזרו על הפרק מהתחלה ותאטו את הקצב.

3. סיכום החומר - ההפך מלשכוח הוא לרשום. רישום וסימון הטקסט משפרים את ההבנה גם בהווה וגם בעתיד. תבינו מהם הרעיונות החשובים בטקסט. תסכמו כל פרק במספר מילים בודדות, תדגישו את מה שתצטרכו לזכור בפירוט רב יותר. תבנו את החומר בצורה מובנית. כך כשתצטרכו לחזור על הטקסט בנסיבות אחרות, תוכלו להבין את הרעיונות הבסיסיים גם בלי לקרוא את כל הטקסט מחדש. תשלבו את הרישום בטקסט עם הרישום מההרצאות. חשוב להדגיש את כל פרטי המידע שיכולים להופיע במבחן. בנוסף, אם אתם יכולים לצייר את החומר עשו זאת. בניית איורים גראפיים עוזרת להבנה ולזיכרון.

4. שחזור של החומר - זיכרון לטווח קצר של מה שקראנו תוקף לעשר דקות. אחרי עשר דקות יש איבוד מהיר של האינפורמציה. לאחר זמן מה רק חלקי אחוז מהחומר הנלמד נשאר בזיכרון. על ידי שחזור החומר הנלמד ניתן לחסוך לימוד מחדש, לוודא בסיס ידע רחב ולשפר את יציבות הקשרים בזיכרון. את השחזור כדאי לבצע מיד לאחר סיום הקריאה, ואז אחרי שעתיים, יום, וארבעה ימים. תנסו לשפר את הרישומים ולהשוות את החומר הזכור עם החומר הרשום. על ידי שחזור שיטתי ניתן להגיע לזיכרון של למעלה מ-90% מהחומר הנלמד. הפרש זמן הולך וגדל בין שחזור לשחזור מבטיח לא רק שהחומר הישן לא ישכח, אלא גם שהחומר החדש יתחבר אליו בצורה הטובה ביותר.

5. הפעלת יצירתיות - חישבו על צורות שונות של הצגת החומר. למשל, תדמיינו איזה שאלות תקבלו במבחן, איך תענו על השאלות הללו? איך המרצה שלכם היה עונה על אותן השאלות? אם הייתם מרצים, איזה שאלות הייתם שמים במבחן? נניח ופגשתם את השכן שלכם, איך הייתם מסבירים לו את החומר במילים פשוטות? תדמיינו מה הרגישו החוקרים כשהם גילו את אותם הדברים שלמדתם. מה גרם לאנשים להשקיע שנים של עבודה קשה על מנת לגלות את מה שלמדתם, לסכם אותו להביא אותו בפניכם? על ידי סקרנות בלבד ניתן להעלות את המוטיבציה ללמוד ולהצליח.

6. סימולציות - לפני הטיסה הטייסים מבלים שעות על גבי שעות בחדרי הסימולציות. האומנים מבצעים אינספור חזרות לפני הצגת בכורה. אם חשבתם שתצליחו בבחינה בלי סימולציות טעות בידכם. תנסו לעשות את הדבר הקרוב ביותר לבחינה. תעשו זאת שוב ושוב. כדאי להיעזר בדוגמאות של מבחנים קודמים של המרצים שלכם.

7. מנוחה - רוב הסטודנטים עושים טעות נפוצה ולומדים עד הרגע האחרון לפני המבחן. ביום של המבחן חובתכם היא לנוח. המנוחה עוזרת לסדר את החומר בזיכרון ארוך הטווח ומייצרת משאבים נפשיים שתזדקקו להם במהלך הבחינה. תפנקו את עצמכם בשינה טובה וארוחה טובה לפני המבחן. כוס קפה ועוגייה חצי שעה לפני המבחן ישפרו את מצב רוחכם ויספקו את האנרגיה הדרושה על מנת לעבור את המבחן בהצלחה.

אין דבר שיכול להבטיח הצלחה, אבל קל לשפר את סיכויי ההצלחה. אל תפגעו בהצלחתכם: תתכוננו נכון לבחינה!
איפור
איך ליצור מעמד מקורי למברשות איפור?



כך ניתן ליצור מעמד מקורי למברשות ועפרונות איפור:

1. בוחרים כל זכוכית עמידים ולא עמוקים מדי

2. ממלאים את הכלים עד מחציתם בערך בחלוקי נחל קטנים או בפולי קפה

3. נועצים את מברשות ועפרונות האיפור בין החלוקים או הפולים
מונדריאן
באיזה אתר אפשר לבנות ציורים בסגנון של הצייר המודרני מונדריאן?



באתר המצורף תוכלו לשחק עם וריאציות משלכם על הציור הכל כך מפורסם של מונדריאן, מ-1920, אחד הידועים בציור המודרני, של המאה ה-20, “Composition with Yellow, Red, Black, Blue and Grey”.

הוראות?
הקליקו על כל צבע והוא ישתנה לצבע אחר מצבעי היסוד.
בנוסף, הזיזו את גבולות השטחים הצבעוניים כרצונכם ובנו את המונדריאן שלכם!


הקלטות
תוכנות הקלטה והלחנה בחינם - איפה יש?



מחפשים תוכנת אולפן ביתי, סקוונסר, חינמית ומעולה? - בקישור המצורף תוכלו לראות כמה סקוונסרים חינמיים מצויינים, מסוגים שונים ולמטרות שונות. מומלץ לבחור את זה שנראה לכם מתאים - סקוונסר מצויין בחינם לגמרי.

במיוחד כדאי לשים לב לתוכנת Reaper המעולה יחסית למחירה האפסי..
איך להגיב ליצירות האמנות של ילדנו?


בכדי לא לגרום לילד לחשוב שכל יצירותיו הן אמנות לשמה ומאידך לא לגרום לו למפח נפש, עקב תגובות פחות נלהבות על יצירות מסוימות, כדאי לסגל תגובות פרופוציונליות ולא בעלות התלהבות יתרה ומוגזמת אכשר הילד מראה לכם עבודה כלשהי. חשוב כמובן להחמיא, אך במידה. בנוסף, כדאי להימנע ממיון עבודותיהם למוצלחות ומוצלחות פחות, בכדי שלא יאבדו מבטחונם העצמי.
איפה יש תוכנת אנימציה חוקית ללא תשלום?


תוכנת אנימציה חינמית ומצוינת היא Synfig Studio. זוהי תוכנה מקצועית לאנימציה ב-2D (דו-מימד) בקוד פתוח, שניתן להוריד אותה ולהשתמש. אין לה כלי סאונד, מה שאומר שאת האנימציה תצטרכו להעביר לאחר מכן לתוכנת עריכת וידאו ושם להפוך אותה לסרט אנימציה שלם ומלא, כולל סאונד ופסקול.

הנה דוגמה לאנימציות שנוצרו בתוכנה:

http://youtu.be/tNJO3mTFCzk
איפה ברשת אפשר לבנות לגו אונליין?



באתר החינמי המצורף ניתן לשחק בלגו מקוון, בחינם לחלוטין!

בעבר ניתן היה לשחק בלגו באתר רק מדפדפן כרום, כיוון שזהו שיתוף פעולה של גוגל עם חברת לגו. כיום הכלי ההוא אינו פעיל אבל בקישור השני תוכלו לראות דברים נהדרים שאנשים בנו מכל העולם, לפי מדינות.
איך אפשר ליצור מסגרת מיוחדת לתמונה?


בכדי ליצור מסגרת מעניינת וייחודית לתמונה אפשר לצפות את המסגרת בוושי טייפ עם דוגמה מעניינת ויפה. זה יכול להיות גם רעיון למתנה מקורית ויפה להורים, סבים וסבתות או בני זוג להגיש סדרת תמונות ממוסגרות, כל אחת בוושי טייפ בעל דוגמה אחרת ובגוונים תואמים, או כל שילוב אחר שתבחרו.
איפה יש אתר שאפשר ליצור בו קומיקס לא ילדותי?



האתר Stripgenerator מאפשר לכם ליצור מעין בלוג, אך במקום שזה יהיה כתוב במלל בלבד, הפוסטים שלו ייכתבו על ידכם כרצועות קומיקס משעשעות.

הרעיון הוא שלאחר הרשמה חינמית לאתר, תוכלו ליצוק את המסרים שלכם, גם בעברית, לתוך ריבועי קומיקס. ניתן לשלב בו דמויות קבועות, כולל דמויות ראשיות, דמויות משנה ולמקם אותם במבחר לוקיישנים או רקעים ולמקם מסביבם ובסיפור הקומיקס שלכם, שלל אובייקטים שתרצו.
אתר שמאפשר לכתוב ספר בן 6 מילים - איפה יש?


האתר העברי "6 מילים" יאפשר לכם לספר את סיפור חייכם ב-6 מילים בלבד.
באתר תצטרכו לספר את הסיפור בקיצור מקסימאלי, להנאת הקוראים, שסוף סוף יכולים לחזור לקרוא, גם אם אין להם הרבה זמן.

לטענת מפתחי האתר, שיש לו מקבילות בשפות שונות, הרעיון עצמו בא מהעיתונאי שהציב לארנסט המינגווי את האתגר, לכתוב סיפור ב-6 מילים. לאחר שהמינגווי כתב את הסיפור, הוא העיד עליו שזהו הסיפור הכי טוב שכתב.
איפה יש אתר שאפשר ליצור בו קומיקס?



יצירת קומיקס ברשת אפשרית באתר המצורף. האתר מציע מחולל קומיקס מאד קל לשימוש וניתן להוסיף בו תמונות מהמחשב שלכם וליצור קומיקס בשיטה של "גרור ושחרר".

האתר מאפשר לשמור את הקומיקס שיצרתם במאגרים שלו וכך גם מאפשר לפרסם אותם ולחשוף לגולשים אחרים.
איך לצמצם את צריכת זמן הטלוויזיה של ילדי?



כדי לעודד את הילדים להקטנת זמן הטלוויזיה שלהם עשו כך:

עודדו את הילדים להירשם לחוגי ספורט, תחביב וכדומה.

רישמו את הילדים ללימוד נגינה.

עודדו ילד לקרוא ספרים והירשמו לספריה.

פתחו אצל ילדיכם את יכולת היצירה העצמית.


כל העיסוקים הללו ממילא לא יותירו זמן רב לטלוויזיה ויקטינו את העניין בה. כך תוכלו להגביל את הצפיה בטלויזיה, לשעה וחצי ביום או שתי תוכניות טלוויזיה בלבד.


מה חשיבות המשחק בצעצועים להתפתחות הילד?



צעצועים התפתחותיים, המותאמים לגיל הילד ושלב התפתחותו, יכולים לתרום לו בכמה היבטים:

התפתחות מוטורית

התפתחות קוגנטיבית

התפתחות שפתית

התפתחות הזיכרון

התפתחות רגשית

התפתחות יצירתית
מה לעשות בכל העבודות שהילד מביא מהגן?



כדאי לשמור אחדות מהעבודות כי אי אפשר לעמוד בכמות האינסופית שהם יוצרים שם.

בנוסף, אפשר לצלם את העבודות המיוחדות ביותר, במצלמה דיגיטלית, ולהשאיר למזכרת, בצרוף תאריך.
איפה יש כלים ברשת לגיוס כספים מהגולשים לצורך של הפקת סרטים ותכניות טלוויזיה?


באתר Kickstarter ניתן להזמין את הגולשים להשקעה בצילום סרטים ותכניות לטלוויזיה, כמו גם לפרוייקטים יצירתיים רבים אחרים.
באיזה אתר אפשר לצייר באופן רקורסיבי?


באתר המצורף ניתן להשתעשע בציור עם רקורסיה, רעיונות פרקטליים, גרפיקה בסגנון מנדלברוט ועוד.
איזה אתר מאפשר עיצוב חולצת טריקו בעיצוב עצמי?
איפה לצייר אונליין עם כל העולם?
באיזה אתר מוצגות גירסאות עכשוויות לציורים ופסלים מפורסמים? מעין שיוודים שלהם?
איפה יש תמונות שמורכבות מתמונות קטנות?
איזה אתר רעיונות עיצוביים מציע את המבחר הגדול בעולם?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.