מהם הסכומים הניתנים להפקדה לשכירים?
עמית שכיר יכול להפקיד לקופה עד 5% משכרו וזאת בתנאי שהמעסיק מפקיד אחוז זהה לקופה.
עמית שכיר רשאי להפקיד 2% נוספים מהכנסתו ללא תלות בהפקדות המעסיק וכך גם המעסיק ללא תלות בהפקדות העובד. מעסיק אשר מפקיד בעבור העובד עבור אבדן כושר עבודה – הפקדה זו כאמור נכללת בתקרת ההפקדות המקסימאלית המותרת למעסיק – עד 7.5%. תקרת ההכנסה המזכה ובה ניתן להפקיד כספים לקופת גמל לתגמולים לעמיתים שכירים היא משכורתו של העובד עד לתקרה של ארבע פעמים מתקרת השכר הממוצעת במשק ועד 7.5% מעביד ו 7% עובד (נכון לינואר 2009 – 31,712 ₪). הפקדות מעל לתקרה זו לא יזכו בהטבות מס במועד ההפקדה.
מהו זיכוי המס שמגיע עם לידת ילד?
גברים ונשים שנולד להם ילד בשנת המס זכאים לקבל זיכוי מס העומד על 2,600 ש"ח לגבר ו-1,300 שקל לאישה.
לאמהות היולדות מגיע כשהן חוזרות לעבודה לאחר חופשת הלידה ולאחר שנת המס חצי נקודת מס על על השנה בה ילדו כולל החודשים שעברו מתחילת השנה.
כדי לקבל זכויות אלה יש לפנות למעסיק תוך כדי שנת המס בה הילד נולד על מנת שיטפל בנושא. במידה והנושא לא טופל בזמן יש להגיש טופס 135, לסמן במקום המיועד לכך את מספר הילדים שנולדו ולצרף לכך את האישור מהביטוח הלאומי על תשלום דמי הלידה.
אילו הטבות כדאי לנצל בסוף שנת המס?
עצמאים בסוף השנה ימצאו הטבות מס וחסכון משתלמים בסעיפים הבאים:
הפקדה לקרן השתלמות - הפקידו עד 18,000 ש"ח בשנת הכספים לקרן השתלמות. היתרונות הכספיים גדולים (פטור ממס רווח הון, פדיון ללא מיסוי לאחר 6 שנים מפתיחת קרן ההשתלמות).
הפקדה לקופת גמל וקרן פנסיה - במקום חסכון לפרישה, ששכירים נהנים ממנו ולעצמאים אין, כדאי להפקיד עד 16% מההכנסה השנתית המזכה שלכם, עד תקרה של 204 אלף ש"ח (שנת 2012). עד 32 אלף ש"ח ו-640 ש"ח תוכלו להפקיד וליהנות מהטבות המס הללו.