» «
מקלות קינמון
למה כדאי להוסיף מקלות קינמון לחליטות?



הוספת מקלות קינמון לחליטות תגביר את יעילותן הבריאותית עקב היתרונות התזונתיים שיש לקינמון, הנה חלק מהם:

מכיל את הויטמינים: A, C, E, K, B1, B2, B3, B5, B6

מכיל חומצה פולית

מכיל את המינרלים הללו: סידן, ברזל, זרחן, אבץ ואשלגן

מסייע בהפגת גזים

הוא הנו אנטי בקטריאלי חזק

מסייע נגד תולעים במעיים

מגביר זרימת דם היקפית

מסייע בהרפיית שרירים

נוגד את החיידק הליקובקטר פילורי המצוי בקיבה ועוצר את ייצור האנזים של החיידק

יעיל לטיפול בקנדידה והורג פטריות

אנטי ויראלי

ממריץ את מחזור הדם

עוצר שלשול ונוגד עוויתות

מאלחש

בעל פעילות ציטוטוקסית קלה ( פעילות הנוגדת נוגדת תאים סרטניים)

מכייח, מרגיע שיעול

מוריד חום

מסייע נגד דלקות בדרכי השתן
דלקת בדרכי השתן
אילו תרופות טבעיות יכולות להועיל במצבי דלקת בדרכי השתן?


הנה 5 תרופות טבעיות העשויות לסייע במצבי דלקת בדרכי השתן:

1. מי סודה - סודה לשתייה מפחיתה את החומציות בדרכי השתן וכך עוזרת במניעת שגשוג החיידקים באיזור. יש לערבב כף סודה לשתייה בכוס מים חמים, לערבב עד להמסה ולשתות בין פעם לשלוש פעמים ביום.

2. משקה סלרי או פטרוזילה - לסלרי ולפטרוזיליה השפעה על שטיפת חיידקים מחוץ לגוף ומניעת ההתרבות שלהם. יש להרתיח כף עלי פטרוזיליה טרייה או זרעי סלרי בכוס מים למשך 6-10 דקות ולשתות בין פען אחת לשלוש פעמים ביום.

3. תמהיל גזר ותרד - תרד וגזר מכילים שינהם ויטמין A התומך במערכת החיסון ולכן נחשב כמגן מפני דלקות ממקורות ויראלים וחיידקים, כולל זיהומים בדרכי השתן. הרתיחו חופן עלי תרד ופרוסות גזר בכוס מים במשך רבע שעה עד 20 דקות ושתו את הנוזל שהתקבל (ניתן יחד עם הירקות שבתוכו) פעמיים ביום. אפשר לתבל במלח ופלפל ולקבל מעין מרק עדין.

4. תמצית כוסברה - הכוסברה בעחת תכונה מעודדת השתנה. רקיון שלפוחית השתן מסייע לשטיפה וסילוק חיידקים מחוץ לגוף ולמניעת התרבותם. כמו כן הכוסברה ידועה כבעלת פעילות אנטי דלקתית שיכולה לסייע בטיפול בזיהומים וחיידיקים הנגרמים ע"י חיידקי אי-קולי, סלמונלה ושיגלה ומקלה על כאבים. יש לערבב היטב בכוס מים חמימים 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים ולשתות בין פעם לשלוש פעמים ביום.

5. עיסוי בשמנים אנטי דלקתיים - עיסוי חיצוני בשמנים אתריים נוגדי דלקת עשוי לסייע בהקלה על דלקת בדרכי השתן. שמני גרניום, ערער, אורגנו, ורבנה וכוסברה הם המתאימים ביותר למצב זה. כך תכינו את שמן העיסוי: ערבבו 5 טיפות שמן ברגמוט, 2 טיפות שמן סנדלוור, 3 טיפות שמן עץ התהֿ 3 טיפות שמן לבנדר ו-2 כפות שמן בסיס כמו שומשום או שקדים. ערבבו היטב ועסו את איזור הגב התחתון.
עייפות
אפשר לדעת למה אנחנו עייפים כל הזמן?


כל יום שעובר בשבוע אנחנו עייפים ותשושים עוד יותר. נדמה שאנחנו הולכים לישון בשעה סבירה יחסית, אך עדיין קשה לפתוח את העיניים בבוקר על רקע צלצול הזוועה של השעון המעורר...

מהן הסיבות האפשרויות? למה אנחנו עייפים כל כך?

1. לא מספיק שינה - אומנם זה דבר מובן מאליו, אך חשוב לנו להדגיש כי כמות השינה המומלצת עבור מבוגרים היא בין 7-8 שעות בכל לילה. שינה קצרה מהכמות המומלצת עלולה להשפיע על הריכוז ועל סף העצבנות שלכם בבוקר למחרת. מעט מידי שעות שינה בלילה עלולה אף לפגוע בבריאות ולהוביל להפרעות כרוניות אחרות.

הפכו את השינה לפעולה חשובה בסדר העדיפויות שלכם. דאגו לכבות את המכשירים הסלולריים ולהחשיך את החדר. כך תוכלו לישון טוב יותר ולקום טוב יותר. במידה וזה לא עוזר לטיב השינה שלכם ולהתעוררות למחרת, לכו להיוועץ ברופא, ייתכן שאתם סובלים מהפרעת שינה.

2. דום נשימה במהלך השינה - הרבה אנשים ישנים מספיק שעות בלילה ועדיין קמים בבוקר בתחושת עייפות מתישה. ייתכן שאותם האנשים לא ישנים כפי שהם חושבים, כי דום נשימה במהלך השינה קוטע אותה.

דום נשימה בשינה הנה הפרעת שינה שבאה לידי ביטוי בהפסקת הנשימה במהלך השינה. 6% מהאוכלוסייה בישראל סובלים מהפרעה זו, רבים כלל לא יודעים. כאשר דום הנשימה מתרחש מספר פעמים בלילה, איכות השינה נפגעת משמעותית והעייפות לא תאחר להגיע בבוקר. חלק מהסימפוטים לדום נשימתי הם נחירות, יקיצות קצרות במהלך השינה ופה יבש. מחקרים מצביעים על השמנה כגורם סיכון לדום נשימתי ועל סיכון גבוה יותר בקרב גברים. תופעה זו
מגבירה את הסיכוי ללחץ דם גבוה, מחלות לב ובעיות בריכוז, אך היא לא מסוכנת ברמה של חיים ומוות.

במידה ואתם חוששים שאתם סובלים מהפרעה זו, לכו להיוועץ ברופא - מכשיר ה-CPAP יסייע לכם לשמור על דרכי הנשימה פתוחות בזמן השינה. אם אתם סובלים מעודף משקל, התחילו בדיאטה.

3. כשאין מספיק דלק בגוף - אכילה מעטה מידי או לא נכונה, יכולה להיות גורם לעייפות. תזונה מאוזנת עוזרת לשמור על רמת הסוכר בדם בטווח הנורמלי ומונעת את תחושת האיטיות והעייפות שירידה ברמת הסוכר עלולה לגרום.

השתדלו לאכול ארוחת בוקר ולכלול חלבונים ופחמימות מורכבות בכל ארוחה. למשל - טוסט מחיטה מלאה עם ביצה. מומלץ לצרוך חטיפי אנרגיה וסיבים תזונתיים לאורך כל שעות היום.

4. אנמיה - גורם מוביל לעייפות בקרב נשים. המחזור החודשי, שאנחנו הנשים כל כך נהנות ממנו, עלול לגרום לחוסר ברזל בדם ולהוביל לאנמיה. חוסר בכדוריות דם אדומות, הנושאות חמצן לכלל הרקמות והאיברים בגוף, הינו גורם שכיח מאוד לעייפות כרונית.

מאחר שאנמיה נגרמת על ידי חוסר ברזל בדם, כדאי שתשקלי צריכת תוספי ברזל ואכילת מזונות עשירים בברזל כגון: בשר, שעועית, דגנים מועשרים ועוד מיני אחרים.

5. דכאון - ניתן לחשוב על דיכאון כמחלה נפשית בלבד, אך היא בעלת השפעות פיזיות משמעותיות מאוד. עייפות, כאבי ראש, אובדן התאבון וכאבים בשרירים הם חלק מהתסמינים השכיחים ביותר לדכאון נפשי.

במידה ואתם חשים בתחושת עייפות ודכדוך בתקופה של יותר מכמה שבועות, גשו לרופא. ייתכן שטיפול פסיכותרפי יעזור ותחושו אנרגטיים ושמחים יותר.

6. תת פעילות של בלוטת התריס - הבלוטה הקטנה שבבסיס הצוואר, יודעת להשפיע עלינו באופן דרמטי מאוד. היא שולטת על חילוף החומרים שבגוף ועל המהירות בה הגוף ממיר את הדלק לאנרגיה. כאשר בלוטת התריס מתפקדת לאט מידי, סביר שתעלו במשקל ותסבלו מעייפות כרונית.

התסמינים הראשוניים לתפקוד איטי של בלוטת התריס מונים: דיכאון, עצירות, עור יבש, קצב לב איטי, הפרעות בשינה ותחושת עייפות, שיער דק ושביר, ציפורניים דקות ושבירות, כאבים במפרקים, תחושת קור תכופה, עודף במשקל ועור חיוור. במידה ואתם חוששים כי אתם סובלים מבעיה בבלוטת התריס, גשו לרופא לקבלת טיפול הולם.

7. יותר מידי קפאין - קפאין יכול לשפר את העירנות והריכוז, בזמן צריכתו במינונים מתונים, אך יותר מידי ממנו עלול להגביר את קצב הלב, לעלות את לחץ הדם ואת סף העצבנות. מחקרים מראים כי הוא הסם הפסיכו-אקטיבי הנצרך ביותר בעולם. צריכה מוגברת מידי גורמת לרוב להפרעות שינה, כאבי ראש וכאבים בשרירים. דבר שמתיש את הגוף ויוצר תשתית לעייפות כרונית. רק לאחר גמילה של הגוף מקפאין התסמינים הללו יעלמו.

נסו לצרוך פחות משקאות על בסיס קפאין - שוקולד, קפה, תה, משקאות קלים או תרופות המכילות קפאין. תהליך הגמילה ילווה בעייפות קשה מאוד, אך אם תחזיקו מעמד היא תתמתן ותשחרר אותכם.

8. דלקת בדרכי השתן - אם אי פעם סבלתם מדלקת בדרכי השתן אתם וודאי מכירים את תחושת הצריבה והכאב הבוער, אך דלקת לא תמיד מעניקה לנו תסמינים כאלה ברורים. לעיתים היא מתאפיינת רק בעייפות.

בדיקת שתן פשוטה יכולה לאשר לכם את שחששתם ממנו במהירות. לאחר נטילת אנטיביוטיקה, הדלקת תתרפא ועימה תחלוף תחושת העייפות.

9. סכרת - מחלה מטבולית שבאה לידי ביטוי ברמות גבוהות של גלוקוז בשתן ובדם, הנובעות מאי יכולת של הלבלב לייצר אינסולין, או מחוסר תפקוד נכון של האינסולין בגוף. הדבר גורם לבעיות בהמרת הסוכר לאנרגיה. מסיבה זו חלק מהתסמינים המוקדמים של סכרת יכולים להתבטא בעייפות קשה וכרונית.

10. התייבשות - עייפות יכולה להיות סימן להתייבשות של הגוף. על אף שוודאי רובכם עובדים במשרדים ממוזגים, גופכם יכול להתייבש בכל זאת. רבים מאיתנו שוכחים לשתות מים במהלך היום ואז נוטים להתייבש מבלי לשים לב. למרות שאומנם אתם לא תחת השמש הקופחת, שתייה מעטה מידי עלולה להוביל להתייבשות שגורמת לתחושה של כבדות ועייפות. במידה ואתם צמאים, סימן שאתם כבר יבשים - לכו לשתות...

השתדלו לצרוך מים לכל אורך היום, כך שהשתן שלכם יאותת בריאות ויהיה בצבע בהיר. שתו לפחות שתי כוסות מים בכל שעה עגולה. במידה ואתם עוסקים בפעילות גופנית, שתו לכל אורך האימון.

11. מחלות לב - אם אתם חשים שנעשה יותר ויותר קשה לבצע פעילויות יומיומיות כגון ניקיון הבית או עבודה בחצר, ייתכן שהלב שלכם מאותת שיש לו בעיה. אם קשה לכם לסיים משימות שהיה לכם פעם קל לעשות, גשו להיבדק על ידי רופא ונסו לאמץ אורח חיים שונה.

12. עבודה במשמרות - עבודה במשמרות מתחלפות בין לילה ויום עלולה לשבש את השעון הביולוגי שלכם. אתם עשויים לחוש עייפות בכל שעה בה אתם ערים ולהפוך את זה לתחושה כרונית.

נסו להעניק לעצמכם שעות שינה נאותות בזמן שיש לכם - החשיכו את החדר, דאגו לשקט ועשו אותו קריר ונעים. אם אתם עדיין מתקשים לישון כדאי שתנסו תוספי תזונה או תרופות מרשם לשינה טובה יותר.

13. אלרגיות למזון - מדענים רבים מאמינים כי אלרגיה חבויה למזון עלולה לגרום לתחושת עייפות כרונית. אלרגיה לא תמיד באה לידי ביטוי בעקצוץ או פריחה, היא יכולה לבוא בצורה של עייפות ותו לא. אם העייפות מתגברת מאוד לאחר ארוחות, ייתכן שהגוף שלך מגיב באי סבילות לאוכל מסויים.

נסו להימנע ממזונות שאתם יודע שעושים לכם לא טוב. מומלץ ללכת לרופא לבדיקת אלרגיות.

14. תסמונת התשישות הכרונית / פיברומיאלגיה - אם העייפות שלכם נמשכת יותר משישה חודשים והיא כה חמורה עד כי היא פוגעת בשגרת היומיום שלכם, ייתכן שאתם סובלים מפיברומיאלגיה, מחלה נוירולוגית של עייפות כרונית.
3% מאזרחי מדינת ישראל סובלים ממחלה זו, מחציתם וודאי לא מודעים לכך.

מאחר ואין עדיין פתרון קסמים למחלה הזו, מטופלים נאלצים לשנות את אורח החיים שלהם, ללמוד הרגלי שינה טובים יותר ולעסוק בפעילות גופנית עדינה במהלך השבוע.

אם אתם עייפים ותשושים לכל אורך השבוע ולא סובלים מאף אחת מהדברים שהוזכרו לעיל, ייתכן שקיים חוסר איזון בגוף או בנפש שעוטים עליכם את תחושת העייפות המתישה.

עייפות יומיומית, שלא קשורה למצב רפואי, יכולה להיפתר ע"י תרגיל שיגרתי שיכניס אנרגיה לגוף ויניע אותו. תוכנית אימונים צנועה של 20 דקות רכיבה על אופניים, 3 פעמים בשבוע, תייצר בגוף שלכם מספיק אנרגיה כדי לחוש ערניים ובריאים יותר במהלך כל השבוע.
אבטיח
למה כדאי לאכול אבטיח?



כדאי לאכול אבטיח מהסיבות הבאות:

1. פרי דל קלוריות, מצוין לשומרים על המשקל ועל הבריאות.

2. פרי משתן הגורם לניקוי הכליות, המעי הגס ולריקון שלפוחית השתן.

3. בשל הרכבו (כמעם 100% מים), האבטיח יעיל מאד נגד עצירות ודלקות בדרכי השתן.

4. מכיל אשלגן.

5. האבטיח מכיל ליקופן שיעיל במניעת סרטן הערמונית.

דלקת בדרכי השתן

כובע הנזיר
במה מסייע לבריאותו צמח כובע הנזיר?


כובע הנזיר טוב לשימוש באכילת עליו, פרחיו או בשהייה באמבטיה כשפרחי ועלי הצמח בתוכה. אלו המצבים בהם יכול צמח זה להועיל לבריאותנו:

דלקת בדרכי השתן

דלקת בדרכי הנשימה

דלת ואגינלית

כאבי ראש

כאבי ראש בזמן המחזור

שפעת

הצטננות
דלקת בדרכי השתן
איך לטפל בדלקת בדרכי השתן בזמן ההיריון?



כך ניתן לטפל בדלקת בדרכי השתן בזמן ההיריון:

1. מרבים בשתיית מיץ חמוציות

2. שותים תה סרפד

3. להימנע מאמבטיות (מקלחת בלבד)

4. מקפידים על מקלחות מרובות

5. צורכים ויטמין C

6. מקפידים ללבוש תחתונים העשויות כותנה בלבד
חוביזה
למה בריא לאכול חוביזה?


החוביזה מכילה ברזל, חלבון, מינרלים וויטמינים מסוג B,A ו-C, יש בה נוגדי חימצון המסייעים להילחם ברדיקלים החופשיים בגוף. היתרונות התזונתיים הללו ייסייעו מאוד גם במצבים הבאים:

טיפול בכוויות ופצעים בעור

מניעת דלקות בדרכי השתן

מניעת דלקות חניכיים

מניעת אבנים ודלקות בדרכי השתן

מניעת נדודי שינה
דרכי השתן
מאיזה מזון יש להימנע כשיש בעיות בדרכי השתן?



כשיש בעיות בדרכי השתן רצוי להימנע מהמזונות הבאים:

פירות הדר

עגבניות

מזון מתובל

סוכר

ממתיקים מלאכותיים

חומץ

מלח

שוקולד

קפה

תה שחור

משקאות אלכוהולים

משקאות מוגזים


דלקת בדרכי השתן
איזו תרופת סבתא תקל על דלקת בדרכי השתן?


בכדי להיפטר מדלקת בדרכי השתן יש לצרוך 1/4 כפית סודה לשתייה (לאפייה) פעמיים ביום.
האם התאפקות במתן שתן גורמת לדלקת?


כן, התאפקות במתן שתן מונעת משלפוחית השתן להתאוורר מחיידקים המתרבים בשתן ובכך לסייע להתרבותם, דבר העלול לגרום לדלקת בשלפוחית השתן.
מהי תועלתם הבריאותית של עלי שן ארי?



שימוש בעלי שן ארי מסייעים במצבים הבאים:

הורדת יתר לחץ דם

סילוק אבנים מדרכי השתן

דלקת בדרכי השתן

ניקוי הגוף


יש להיוועץ באיש מקצוע בנוגע לכמויות ודרך השימוש.
מתי יש לפנות לרופא בשל דלקת בדרכי השתן?


כאשר דלקת בדרכי השתן מלווה בכאבי גב תחתון, צמרמורות, חום ודם בשתן יש לפנות באופן מיידי לרופא.
איזה תוסף מזון מסייע נגד דלקת בדרכי השתן?



תוסף מזון היעיל נגד דלקות בדרכי השתן אצל נשים הוא FEMINNOSE (פמינוז), אותו יש לקחת שלוש פעמים ביום, כך ממליצה אודטה במדורה במוסף "סגנון" של עיתון "מעריב".
מהם הסימפטומים לדלקת בדרכי השתן?


אלו התסמינים של של דלקת בדרכי השתן:

1. תכיפות במתן שתן

2. קושי להתאפק ממתן שתן

3. צריבה ו/או כאבים בזמן מתן שתן

4. לעתים חום גבוה

5. לעתים כאבים באיזור המותניים
איזה משקה מסייע לטיפול בדלקת בדרכי השתן?


לסיוע בטיפול בדרכי השתן ולהקלה על כאבים כדאי לשתות תה ירוק.
איך למנוע הופעה חוזרת של דלקת בדרכי השתן?


בכדי למנוע הופעה חוזרת של דלקת בדרכי השתן יש לחלוט זקן תירס ולשתות את החליטה.
איך לרפא דלקת בדרכי השתן בדרך טבעית?


לריפוי דלקת בדרכי השתן בדרך טבעית יש לשתות 300-400 גרם מיץ חמוציות או ליטול כמוסות של חמוציות.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.