» «
גינה
איך נתחזק גינה שאינה פוגעת בסביבה?



כך תתחזקו גינה מבלי לפגוע בסביבה:

1. חסכו במים - התקינו טפטפות והימנעו מהשקייה בצינור או בממטרות.

2. בחירת צמחים - שתלו צמחים שאינם זקוקים להשקייה מרובה וכאלו המתאימים לאקלים וסוג האדמה בארץ. ככל שהצמח חזק יותר צריך גם פחות להשתמש בריסוס.

3. שמירה על האדמה - חפו את אדמת הגינה על מנת להפחידת אידוי מים ובכדי לצנן את האדמה ולהעניק קירור טבעי לצמחים, בעיקר בחודשי הקיץ. ניתן לחפות את האדמה בעזרת עלים יבשים, דשא שכוסח, אבני טוף או חלוקי נחל ואף אריגי בד דקיקים.

4. הכנת קומפוסט - הכינו קומפוסט ביתי משאריות אשפה ארגניות, גזם רך ועשבייה מהגינה בתוספת דשן אורגני.

5. השתמשו בדשנים אורגנים - אלו מתפרקים לאט וידידותיים לסביבה. חשוב לדעת שדשן אורגני מזיק למי התהום ומחליש את עמידות הצמחים למחלות שונות ולמזיקים.

6. שתלו צמחי תבלין - צמחים אלו מסייעים מאוד בדחיית מזיקים ומונעים פעמים רבות את הצורך משימוש בריסוס.

7. זמנו בעלי חיים לגינה - ישנם בעלי חיים שונים הניזונים מכנימות וחרקים, מה שמסייע לשמירת הצמחים באופן טבעי. זמנו את בעלי החיים הללו לגינתכם באמצעות יצירת מקורות מים ומסתורים שונים של שיחים.
חסכון במים
איך לחסוך במים בגינה כמעט מבלי להוציא כסף?


אפשר לחסוך בכמות המים הדרושה להשקיית הגינה, בלי השקעה כלל או בהשקעה מועטה, באופן הבא:

1. להשקות את הגינה ובפרט את המדשאה (שאותה בדרך כלל משקים בממטרות) בשעות הבוקר המוקדמות - אז האידוי נמוך מאוד ואין הרבה רוח.

2. להשקות את הגינה פחות זמן - אפילו עד כדי עקה (מצוקה קלה) של הצמח - אפשר לדעת אם הצמח קצת במצוקה על ידי כך שהוא סוגר את העלים כלפי פנים והדשא נראה כמו סיכות. הצמחים יהיו לא לגמרי במיטבם אך עדיין הגינה תהיה ירוקה וחיה, תוך שימוש בהרבה פחות מים (רוב הגינות בארץ מושקות בעודף!)

3. להקטין נוף של עצים גדולים - ככל שנוף העץ גדול יותר, כך הוא צורך יותר מים (מי עומק) ומשתמש ביתרות מים שנמצאים בקרקע של הגינה ומשמשים צמחים נוספים. ניתן לגזום ענפים מיותרים מבלי לפגוע בהצללה, כך שהעץ יצרוך פחות מים.

4. להפנות מים מהמרזבים של הגג לאזורים בהם מתאפשר חלחול המים (יש כיסוי של אבנים או טוף, למשל) ובהם צמחים שעמידים לקרקע לחה (למשל עצי תפוזים). הקרקע שתספוג מים בחורף בעודף, תהיה לחה בעומק לאורך זמן ותחסוך את הצורך בהשקיה לזמן רב יותר.

5. לשתול צמחים חסכנים במים. יש הרבה עצים ושיחים שלאחר ביסוס ראשוני (מספר חודשים ראשונים או שנים ראשונות) בהם נדרשת השקיה - יכולים לחיות ללא השקיה כלל לאחר שצימחו שורשים לתוך הקרקע. בפרט מתאימים לאקלים שלנו צמחים ארץ ישראליים שקיימים בטבע וחוזרים היום לגינון הפרטי והציבורי.

6. להקטין את שטח המדשאה, צרכן מים עיקרי בגינה - על ידי החלפת שטח של דשא בחיפוי קרקע יבש (למשל טוף או חלוקים), על ידי שתילת צמחים משתרעים חסכוניים במים (למי שחייב לראות ירוק בעיניים) או על ידי הגדלת שטחי ריצוף, דקים, פינות ישיבה וכו'.

7. להקים פינת קקטוסים במקום צמחים אוהבי מים כגון חד-שנתיים פורחים.

8. להפוך את ההשקיה בגינה לאוטומטית על ידי שימוש במחשב השקיה, שמאפשר לכוון את זמן ההשקיה של כל קו השקיה, ובנוסף להפריד קוי השקיה כך שסוגי צמחים שונים יקבלו כמות מים מתאימה לכל אחד מהם - קו נפרד למדשאה, קו נפרד לעצים גדולים (אם צריכים השקיה בכלל), קו נפרד לשיחים ומשתרעים, וכו'. כמובן שעדיף להשקות בטפטוף ולא בהמטרה, אלא במקרה שחייבים (כמו למשל במדשאה).

9. לשתול צמחים אוהבי מים, פרחים, תבלינים וכו' רק באדניות או עציצים, על מצע מנותק, המאפשר להשתמש בהשקיה ממוקדת ובכמות מדודה (כך שניתן לדעת בקלות שהקרקע של אותו צמח לחה ולצמח יש מספיק מים).

10. אפשר להשתמש בחיישני לחות ולחברם למחשב ההשקיה, שידע לפתוח את ההשקיה רק כאשר הקרקע יבשה.

ויש עוד צעדים, אך הם דורשים השקעה כספית גדולה יותר.

בהצלחה!
גינת גג
על מה להקפיד בהקמת גינת גג?



הנה 5 דברים שחשוב להקפיד עליהם בהקמת גינה על הגג:

1. בחירת צמחיה שאינה זקוקה לכמויות מים גדולות

2. הקמת מערכת השקיה מסודרת (חשוב לזכור שצמחיה על הגג נוטה להתייבש מהר יותר)

3. ניצול הקירות הסובבים את הגג לתליית סלסילות עם פרחים ושתילת מטפסים שיטפסו על הקירות

4. במידה ורצפת הגג חזקה מספיק לעומס כבד ניתן לשלב גם ארזים עם מגבילי שורשים ולשתול בהם עצים קטנים

5. חשוב לבחור צמחייה מקומית ולא מיובאת בכדי לא לפגוע בשרשרת המזון המקומית ולהימנע מציפורים וחרקים לא רצויים
פרגולה
כיצד לבצע תחזוקה שנתית לפרגולה מעץ בחצר?


מזג האוויר בארץ עשוי לגרום לפרגולה לדהות או ליצור בה סדקים, ולכן חשוב לצבוע את הפרגולה מידי כמה שנים בגוון כמה שיותר קרוב לגוון המקורי שלה (בשוק ישנם עשרות סוגים של צבעים שונים).

בשלב ראשון יש לנקות את העץ מאבק באמצעות מטלית לחה (אך לא רטובה!) על מנת שיהיה אפשר לצבוע אותו כראוי. בדרך כלל אין צורך בשיוף של קורות העץ, אך אם הפרגולה עברה מספר צביעות ומתחילים לראות קילופים של השכבה החדשה ביותר ומתחתיה את השכבה הקודמת, אז חייבים לשייף את קורות העץ כדי שהצביעה תהיה טובה. (בדרך כלל כדאי לקרוא לבעל מקצוע). לאחר השיוף ניתן לצבוע שוב את הפרגולה בשתי שכבות דקות של צבע בעזרת מברשת פשוטה

יש שלושה סוגים עיקריים של צבעים לפרגולה:

לכה אקרילית (בסיס מים) זהו צבע שעשוי משרף סינטטי ומתאים לפרגולות שחשופות הן לחום והן לרטיבות ולכן יכול להגן על הפרגולה מפני ריקבון. דבר אחד שחשוב לדעת הוא שאי אפשר למרוח שכבת לכה אקרילית על שכבת לכה המבוססת על שמן.

לכה על בסיס שמן (פוליאוריטנית) בעיקרון זו הלכה הטובה ביותר לפרגולות, אבל החיסרון שלה הוא שהיא לא מחזיקה הרבה זמן ונוטה להצהיב, ולכן צריך לצבוע את הפרגולה מחדש לעיתים קרובות יחסית.

צבע אטום צבע אטום הוא צבע חזק במיוחד ולכן הוא מתאים בעיקר לפרגולות שנמצאות באזורים מועדים לפורענות כמו למשל ליד הים.

כמובן שהחלקים המוצלים של הפרגולה דורשים פחות תחזוקה ובעצם מספיק לנקות אותם באמצעות מטלית. בכל מקרה, אסור להשתמש בצינור מים כדי לנקות פרגולה מעץ מכיוון שהדבר עלולה לפגוע בפרגולה ובסכך שלה (במיוחד אם הוא עשוי בעצמו מעץ כמו למשל עץ במבוק).

גינה

צמחים
איך להיפטר מכנימות ומזיקים בעציצים בדרך ביתית?


כך תפטרו מכנימות ומזיקים בעציצים עם חומרים ביתיים, לפי המלצתו של נמרוד עורף:

החומרים והציוד הדרוש:
==================
בקבוק שפריצר של ליטר

בקבוק חומץ פשוט

שמן זית

אופן ההכנה והשימוש:
================
1. מוסיפים עוד אדמה טובה לצמח כדי לתת לו הזנה טובה.

2. ממלאים בבקבוק ליטר מים, מוסיפים כף חומץ וקצת שמן זית.

3. מנערים היטב ומרססים את העלים הנגועים בנדיבות רבה מלמעלה עד למטה.

4. אחרי שלושה - ארבעה ימים חוזרים על הפעולה שוב עד שהצמח נקי ומתחיל להצמיח עלים לא נגועים.
עגבניות שרי
איך לגדל עגבניות שרי בחצר או במרפסת?


הנה הדרכתו של נמרוד עורף גידול עגבניות שרי במרפסת או בחצר:

1. יש לוודא שיש מקום מתאים בו יש לפחות שעתיים ביום שמש. (אם יש שמש כל היום כדאי לשקול לעשות הצללה חלקית כי זה יותר מדי עבור צמח זה).

2. חשוב שהמכל יהיה בגודל של לפחות 10 ליטרים, אם יש יותר גדול זה עדיף (השיח גדול ומתפתח).

3. זורעים, שותלים או משתמשים בסטרטר (כוסית).

4. אם אין תנאי חממה יש לשתול בסוף החורף, תחילת האביב, כמה שיותר מוקדם.

5. למלא את השליש התחתון של מכל השתילה בטוף בגודל 4-20.

6. מעל שמים מצע שתילה, אדמה שקונים במשתלה המיועדת לעציצים.

7. עושים הדלייה הולנדית - קושרים חוט ממקל התלוי למעלה עד לשורשי הצמח, כך שהצמח יטפס כלפי מעלה. מלפפים את קודקוד הצמח על החוט.

8. בזמן ההדלייה מורידים את הסקרים בעזרת מזמרה (ענפונים קטנים הגדלים מהענפים הגדולים יותר). מקפידים לעשות זאת באופן רציף כדי שיהיה צימוח מרכזי כמו שאנו מעוניינים.

9. משקים מים בהתאם למצע הקרקע. לא להציף, לתת לשורשים להתאמץ להגיע למים ולחזק את השורשים. להשקות עד שרואים מים בצלוחית שמתחת למכל או על הרצפה. כדאי להשקות בשעות הבוקר, בימי שרב ניתן לתת השקייה נוספת מאוחר יותר או לשים על המצע קוביות קרח.

10. הסרת הענפים התחתונים שכבר סיימו את עבודתם.
בזיליקום
איך לגדל בזיליקום בעציץ?


אלו הדברים שיש להקפיד עליהם בגידול בזיליקום בעציץ, לפי עצותיו של הגנן נמרוד עורף שפורסמו במגזין ממון באוקטובר 2020:

1. יש להקפיד שלעציץ יהיו חורי ניקוז.

2. יש להקפיד על אדמה איכותית ומדושנת.

3. ביום בוש שותלים את הצמח, קוטמים את הקצוות שלו בעזרת מזמרה או מספריים עש לקבוצת העלים הראשונה על מנת לחזקו ולגרום לשורשיו להיקלט מהר וטוב.

4. מניחים את העציץ במקום בו יש שמש ישירה בין שעתיים לארבע שעות.

5. בשבועיים הראשונים משקים את הצמח פעם ביום.

6. לאחר כחודש מתחילים לחתוך ענפים ארוכים יותר כדי להשתמש בהם למאכל, חשוב להקפיד לחתוך את קבוצת העלים התחתונה כדי לעודד צמיחה מחודשת ופיצול של ענפים.

7. כשיש תפרחת חשוב תמיד להסירה כדי שימשיכו לגדול עלים ירוקים וטובים למאכל.

8. בחורף כדי לשים את העציץ במקום מוגן מרוחות שהבזילקום לרוב סובל מהן.

9. ההשקייה הראשונה תהייה כזו שהמים יצאו מחורי הניקוז של העציץ ולאחר מכן יש לבדוק בעזרת האצבע את מידת לחות האדמה ולהשקות בהתאם.

10. חשוב להשקות בשעות הבוקר. אדמה רטובה בלילה מושכת אליה מזיקים.
גן ירק
איך לגדל ירקות בגינה הביתית מירקות שיש בבית?


על מנת לגדל ירקות בגינה הביתית מירקות שיש לנו בבית, יש להנביטם ולייצר מהם שתילים אותם נשתול באדמה טובה או בעציצים. עשו זאת כך:

1. הנבטה - ירקות רבים כמו עגבניה, מלפפון, קישוא, דלעת, פלפל מכילים זרעים רבים מהם ניתן ליצור שתילים חדשים. יש לשלוף את הגרעינים מהירקות ולהניח על גבי מצע ספוג כמו נייר טואלט או צמר גפן לח. חשוב לשמור על לחות המצע כל זמן ההנבטה.

2. זרעים שלא שמתם להנבטה רצוי לייבש ולשמור לסבב נוסף של הנבטה, כך שלאורך זמן כל הזמן יהיו לכם ירקות. לשם כך יש להניח את הזרעים על נייר סופג יבש, ולאחר ייבושם לקפל את הנייר ולשמור במקום קריר עד ההנבטה.

3. לאחר שזרעים נבטו יש להטמינם באדמה ולהמתין לגדילת הירק.


גינה
איך להכין גינה לעונת האביב?


בכדי לגרום לגינה להתאושש מנזקי החורף ולהיות פורחת ויפה בעונת האביב יש לעשות את הדברים הבאים:

1. גדיעת גבעולים ועלים פגומים

2. גיזום צמחים ושיחים, במיוחד אלו הרגישים לקור

3. מריחה על באיזורים הגזומים משחת גיזום המסייעת לעץ להתמודד עם הגיזום ולהמשיך לצמוח

4. להקפיד על השקיה באופן סדיר וקל

5. שתילה של פרחים עונתיים במקום פרחי החורף

6. להפחית את ההשקיה בצמחים בעלי פקעות ובצל

7. שתילת מטפסים שיעניקו צל בקיץ

8. דישון הצמחייה בדשן המתפרק לאט

9. ככל שמזג האוויר נהיה חם יותר יש להגביר את ההשקיה באופן הדרגתי

10. חשוב לבדוק שהמים מגיעים לכל הצמחים בצורה שווה
איך להקים גן של פרחי בר לקהילה?


כך מארגנים גן פרחי בר לקהילה:

1. מארגנים קבוצה - יש להרכיב קבוצה גדולה ככל האפשר, אך חשוב שיהיה בה גרעין שייקח על עצמו להיות אחראי ולהניע את הפעילות.

2. בוחרים איזור לגינה - יש לבחור איזור שיש בו די מקום לשתילה, אך לא גדול מדי ונגיש לציבור שירצה לקחת חלק בפעילות. בודקים את השטח באביב בכדי לדעת אילו פרחים גדלים שם ואיזה כדאי לשתול.

3. קבלת אישורים - יש לקבל אישורים מהרשויות המקומיות מאחר ומדובר במקום ציבורי, כמו כן ניתן יהיה לבקש עזרה בתקציבים לצמחים והשקייה.

4. התייעצות עם גנן או אגרונום - יש להתייעץ עם אנשי מקצוע לפני ההחלטה אילו פרחים מתאים ביותר לשתול באיזור שבחרתם, כך שיקלטו היטב ולא יזיקו לצמחיה הטבעית.

5. מודיעים על אירוע שתילה - מארגנים אירוע חגיגי לשתילה בעונת הסתו, רצוי בהנחיית איש מקצוע. אפשר להביא כיבוד, שתייה ומוסיקה וליהנות מפעילות משותפת.

6. על אותו עיקרון ניתן להקים גם גינת ירק קהילתית ואחת למספר שבועות לארגן מפגשי טיפול בצמחיה, הכנת סלט מהירקות שצמחו וכדומה.
איך לגדל בהצלחה גרניום במרפסת?


הנה טיפים של הגנן נמרוד עורף לגידול גרניום במרפסת:

1. גרניום אוהב יותר להיות בעציץ מאשר באדמה, מאחר והוא אוהב קרקע מנוקזת.

2. רצוי להעביר את הצמח תמיד לעציץ גדול יותר (עם חורים בתחתית כמובן), לפחות של 10 ליטרים.

3. הגרניום בשיאו בעונות החורף והאביב.

4. יש לשתול אותו בצד מזרח, כך שיקבל 3-4 שעות שמש לא ישירה בבוקר, מדי יום.

5. יש להוריד עמודי תפרחת בהם הפרח כבר התייבש בעזרת מזמרה עד החיבור עם הגבעול, על מנת לעודד צמיחת עמודי תפרחת חדשים. כמו כן יש להוריד גם עלים יבשים מהצמח.

6. יש להשקות כשהקרקע יבשה עד שהמים יוצאים למטה ולהקפיד לעשות זאת בשעות הבוקר, בימים קבועים, בשעות קבועות ובמנות קבועות.

7. במידה והצמח (שהוא ירוק עד) לא נראה טוב יש להיעזר בדישון.
איך לתכנן פתחים הפונים אל הגינה?


הנה כמה נקודות חשובות בתכנון פתחים או חלונות הפונים אל הגינה:

1. במידה וחשוב לכם שיראו את הגינה מתוך הבית, יש לתכנן שהחלונות יהיו במרחק של 30-40 ס"מ מהרצפה.

2. חשוב שהחלונות לא יפנו לכיוון דרום מערב, בגלל השמש והאור החזק המגיע מכיוון זה, אלא אם ישנה הצללה המותאמת לכך.

3. כדאי להתקין רשתות על החלונות כי הקרבה ללחות ולצמחיה עלולות לגרום להרבה חרקים.

4. יש להתאים את פתיחת הדלת או החלון הפונה לגינה לסגנון האהוב עליכם, באופן בו כמה שפחות שטח יהיה מבוזבז והגינה תראה מתוך הבית.
איך לארגן את הגינה לקיץ?



הנה כמה עצות שישדרגו את הגינה שלכם, במיוחד לקראת תקופת הקיץ:

1. ריצוף הגינה ע"י הטבעת טבעות עץ או אבן ויצירת שבילים נוחים בגינה או ריצוף מלא (ויקר יותר) של דק.

2. לדאוג להצללה נעימה או באופן טבעי ע"י עצים ושיחים שגדלו מספיק ויש לגזום ולסדר אותם בצורה נאה ואם בהצללה מלאכותית כגון פרגולה, שמשיות או בד מתוח.

3. לדאוג לתאורה נעימה בגינה כזו השקועה בקירות במרצפות או בין הצמחים.

4. ארגון פינת ישיבה נוחה ואסתטית. האפשרויות רבות החל מפינות ישיבה מפלסטיק ועד עץ מלא, העיקר שיהיה לטעמכם ובתקציבכם.
איך להקטין את צריכת המים בגינה שלנו?


הנה מספר אפשרויות להקטנת צריכת המים בגינה:

1. חיפוי קרקע - שבבי עץ שמחפים על הקרקע ומונעים אידוי של המים, בהמשך הופכים גם לקומפוסט. חידוש נדרש כל שנה-שנתיים.

2. שתילת צמחים חסכוניים במים - ראו טיפ עם רשימות צמחים חוסכי מים שכאלו.

3. מערכת השקיה ממוחשבת או ידנית - לחיבור לצינור קבוע עם טפטפות וממטרות.

4. מדשן קרקע שאוגר את המים לגרגרים ומשחרר בהדרגה.

5. רשת הצללה לגינה - כמו גם לבני אדם, הרשת תסייע למניעה של אידוי מהיר.

6. זרעי מים - סופחים את המים ומונעים עד 90% מהאידוי.

7. דשא סינטטי - החלפת הדשא הטבעי, שואב המים הגדול, לטובת דשא סינטטי, היא צעד קיצוני שהופך לטרנד.
על מה להקפיד בתכנון תאורת גינה?



הנה מספר דברים שחשוב להקפיד עליהם בתכנון תאורה לגינה:

- חשבו אילו אזורים בגינה תרצו להאיר ובחרו עבורם תאורת הצפה רכה ורחבה

- החליטו האם יש אובייקטים מסוימים אותם תרצו להאיר והשתמשו עבורם בתאורה ממוקדת

- יש להתאים את התאורה לגובה הצמחייה וצבעה. ערוגות פרחים כדאי להאיר בעזרת ספוטים או מנורות נעץ (דוקרנים) עם נורות הלוגן או מתח נמוך ועצים גבוהים ניתן להאיר ע"י מנורות השקועות ברצפה

- חשוב לדאוג לתאורת השבילים ומעברים גם כאן ניתן להשתמש בנורות השקועות לרצפה בעלות תקן מיגון ועמידות גבוהים

- מעברים קטנים ומדרגות ניתן להאיר בתאורה נמוכה ורחבה

- ניתן להוסיף במקומות נבחרים פילטרים צבעונים שיעניקו אפקט אחר.
איזה פרחים לשתול בקיץ ?


מי לא התנסה בחוויה הלא נעימה בסתיו ובחורף בגינה פורחת ומהווה מקור להתרגעות, אך כשמגיע האביב ומתחיל הקיץ כל הפרחים היפים נובלים ולא משנה כמה נשקה אותם. בכדי לקבל גינה פורחת גם בקיץ יש לבחור פרחים בעלי פריחה עזה וגם חסכוניים במים. הנה שתי אפשרויות:

1. הפורטולקה - פריחה מרהיבה בצבעים צהוב, אדום, כתום וורוד. אם שותלים את הפורטולקה בעציץ היא ממלאת את העציץ ונשפכת בהדר. באביב קיץ יש להשקות 3 פעמים בשבוע. מרגישה טוב בחצי צל ובשמש מלאה.

2. וינקה זוחלת - הוינקה הזוחלת נשתלת באביב קיץ, לוינקה פריחה מדהימה ביופיה. שותלים אותה בשמש מלאה, היא לא אוהבת מים לכן יש להשקותה שלוש פעמים בשבוע. עמידה מאוד לשרב ומגיעה בצבעים ורוד, לבן וסגול. בשתילה יש להקפיד שהגבעול הצמוד לאדמה יישאר חשוף מעט.

צמחים מותאמים לשתילה באדמה ובעציצים ובכדים ויוסיפו הרבה יופי לגינתכם.
איך לזרוע זרעים באדמה?


כך תזרעו נכון זרעים באדמה:

1. לזרעים גדולים יש להכין שקע בעזרת האצבע או בעזרת עיפרון ובכל שקע להטמין זרע אחד.

2. במידה ושני זרעים נכנסו יחד לאותו שקע, ניתן להפרידם בזהירות לאחר הנביטה.

3. אם זורעים זרעים דקיקים יש לערבבם עם החול כדי להקל על פיזורם. יש לחרוץ באדמה תלמים לא עמודים בעזרת מגרפה אן עם האצבעות, לפזר את הזרעים בתלמים ולכסות עם אדמה לא באופן הדוק מדי.

4. מרווחי הזריעה צריכים להיות כפי שמצוין על שקית הזרעים, חשוב להקפיד על כך כדי שהצמחים יגדלו בצורה מיטבית, ללא תחרות ביניהם על כמות המים, האור והמזון המוענק להם מהקרקע.


איך למשוך ציפורי בר לחצר ביתנו?


הנה מספר דרכים שייסיעו לכם למשוך ציפורי בר לחצר ביתכם (לפי העצות של המרכז לטיםוח ציפורי בר):

1. שתילת צמחים שמושכים ציפורים - ישנם צמחים מסויימים המושכים מיני ציפורים שונים, הנה כמה מהם: הדס מצוי מושך שחרורים, בולבולים וצופיות, היביסקוס ופסיפלורה מושכים צופיות, חמניות ימשכו חוחיות. שיחי פירות כמו פיטנגו ופטל ימשכו את רוב הציפורים וגם שיחי תבלין כמו מרווה, רוזמרין, ריחן וחוטמית ימשכו ציפורים ממינים שונים.

2. שתילת עצים - עצי האזדרכת מושכים אליהם את הצופיות, הנקרים והבולבולים, עורבים ובזים נמשכים לאלון וברושֿ עצי הדר מושכים אליהם ירגזים, צופיות ומיני ציפורים האוכלות חרקים, כך גם שסק, תאנה ושקד. אם יש לכם חצר גדולה תוכלו לשתול בה חלק מהעצים הללו.

3. מתקני האכלה - מתקנים בהם ניתן לשים זרעים, פירורי לחם ופירות שימשכו ציפורים לגינה. אם אין מתקן ניתן לפזר גם על שולחן קטן. בכל מקרה יש לשים אותו בצל ולידו קערית מים שטוחה עבור הציפורים האוהבות להשתכשך בהם.

4. תיבות קינון - ניתן לקנות או לבנות לבד תיבות קינון שיהיו בהן חורי קינון עבור ציפורים האוהבות לקנן בחורים כמו דוכיפת, דרור, בז, סיס, ירגשי ותנשמת. יש לתלות את תיבת הקינון על גזע עץ, עמוד או קיר חיצוני של הבית (תלוי בסוג הציפור). יש למקמן בצל ולדאוג שלא יהיו חשופים לשמש ישירה או לגשם.
איזה פרח רב שנתי וקל לטיפול כדאי לשתול בגינה?


ניצנית הוא צמח רב שנתי בעל גלי פריחה חוזרים. הנה כמה דברים שחשוב לדעת על גידולו כפי שמסביר הגנן נמרוד עורף:

1. הניצנית הנו פרח חזק, חסכן במים שאינו דורש טיםול ותחזוקה.

2. יש לשתול אותו בפינות מוצלות מוארות או במקומות עם שמש (עד שלוש- ארבע שעות ביום).

3 .על מנת לאפשר לפרחי הניצנית לפרוח כל השנה יש לגזום את עמודי הפריחה שכבר סיימו לפרוח (שימו לב - את כל העמוד ולא רק את הפרחים עצמם) כדי לסייע לפרחים חדשים לפרוח.

4. יש להשקות את הניצנית רק כשהאדמה יבשה ולא לפני כן.

5. הניצנית מגיעה בצבעים שונים כמו אדום, כתום, ורוד, צהוב ולבן.
איך לדשן את העציצים בצורה טבעית וחסכונית?


נמרוד עורף מציע לדשן העציצים בביתנו בעזרת מים שהושרו בהם קליפות בננה. ניתן להשרות את הקליפות ללילה אחד ולשפוך את המים (ללא הקליפות) לעציץ שזקוק לבוסט של חיוזר או להשרות כמות גדולה יותר של קליפות ביותר מים, להמתין כמה ימים עד שמתחילה תסיסה, להעביר את הנוזל שהתקבל לבקבוק תרסיס ולרסס את העלים של העציצים, כך הם סופגים את הדישון בצורה מהירה מאוד, הרבה יותר מאשר דרך האדמה.
איך לתכנן גינה עם צמחייה שלא מחייבת טיפול רב?


צמחייה שאינה מחייבת טיפול רב היא צמחייה ים תיכונית (כמו בוגנוויליות) וצמחים רב עונתיים הפורחים במשך כל השנה. אם ברצונכם גינה פורחת שאינה מחייבת טיפול רב - בחרו צמחים אלה לגינתכם. הצמחים ים-תיכוניים יהיו קלים לגידול, ידרשו מעט השקיה ודישון, והם גדלים בלי בעיות בכל סוגי העציצים או המיכלים האחרים הנה רשימה של מספר צמחים מסוג זה:

גרניום

בוגנביליה

רוזמרין

לבנדר

אורגנו

זעתר

מרווה

עץ לימון
איך לחסוך בהשקיית הגינה?
איך למנוע ממזיקים לפגוע בגינת הירק שלנו?
האם אפשר לזרוע זרעים ישר מהשקית?
איזה צמח מתאים לכיסוי שטח?
איך לחסוך במים בגינה הביתית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.