» «

איחוי דיסק

מחשבים
מה הטיפול התקופתי במחשב?



בצעו מידי חודש איחוי דיסק (כפתור "התחל" לבחור: תוכניות > עזרים > כלי מערכת > איחוי דיסק),



כמו כן, לעשות בדיקת ותיקון שגיאות על הכונן הקשיח, סריקת וירוסים מלאה וסריקת תוכנות רוגלה (Spyware). במידה והעדכון של מערכת ההפעלה אינו אוטומטי, ודאו שאתם מעדכנים את מערכת ההפעלה.



לאוניד מציין שבנוסף יש לבצע לפחות פעם בשבוע הפעלת כלי "ניקוי דיסק" אשר מנקה קבצים זמניים שתופסים הרבה מעוד מקום בעידן אינטרנט מהיר, כמו כן, בין אותם קבצים זמניים יכול, לא פעם, להסתתר "מזיק" כלשהו.

הפעלת הכלי נעשה הבאה:
התחל > תוכניות > עזרים > כלי מערכת > ניקוי דיסק
מחשבים
מה זה איחוי דיסק?


איחוי דיסק מארגן את הקבצים בכונן בצורה רציפה, כך שיהיה למערכת קל ומהיר יותר למצוא ולהריץ אותם, מה שיאפשר לכל המחשב להתנהג הרבה יותר טוב, גם מבחינת מהירות, רציפות (של הצגת סרטים, השמעת מוסיקה וכו') ואורך חיים לכונן.

מה קורה אם לא מאחים את הדיסק אחת לזמן מה? - היות והכונן הוא כמו ילד לא מסודר, שזורק לארון בגדים בלי סדר (הכונן אף מפצל קבצים למקומות פנויים, חלק פה וחלק שם..), אם לא מסדרים את הארון הזה, קשה למצוא ולכן הכל אורך יותר זמן, מזמין תקלות ומקטין את היעילות ואיכות התפקוד של הכונן.
מחשבים
איך לעשות איחוי דיסק קשיח?


1. בחרו בכפתור "התחל" את "כל התוכניות"

2. שם בחרו את "עזרים" ובו את "כלי מערכת" ובתפריט הזה בחרו את "מאחה הדיסק"

3. בחרו את הכונן לאיחוי ולחצו על הכפתור "בצע ניתוח" (לבדיקה אם צריך לעשות איחוי) או ישר על "בצע איחוי" - אם מעולם לא עשיתם, או זמן רב עבר מאז האיחוי הקודם.



הגולש עידן מציע:
הייתי מציע גם להשתמש בתוכנה defraggler,היא תוכנת ניקוי דיסק מתקדמת, ולפי דעתי היא הרבה יותר טובה מהאיחוי דיסק הרגיל של ווינדוס. בנוסף לכל אחרי השימוש בה הרגשתי שיפור גדול בביצועי המחשב!
מחשבים
המחשב שלי נכבה ונדלק מעצמו כל חמש דקות. בסריקת וירוסים לא נמצא כלום מה אפשר לעשות?


אחרי טיפול בחשודים המיידיים (ניקוי דיסק, בדיקת שגיאות ואיחוי - כולם בכפתור ימני על "המחשב שלי" ובחירה במאפיינים) המשיכו לשתי אפשרויות לטיפול - תוכנה או חומרה.

תוכנה - בהנחה שהרצת אנטיוירוס, אנטי תוכנות ריגול, סוסים טרויאניים וכדומה, הבה נבדוק את מערכת ההפעלה:

1. הקלק על My Computer בכפתור ימני של העכבר ובחר את Properties.

2. בלשונית Advanced בחר את Startup and Recovery ושם את Settings.

3. באיזור של System Failure דאג להסיר את הסימון מהאפשרות Automatically Restart והמחשב יפסיק לכבות את עצמו לדעת (מה שכן, הוא עשוי להציג הודעות שגיאה במקום הכיבוי - אם זה קורה, חפש בגוגל את פשר ההודעה/ות - נשמח לסייע אם לא תמצא דבר ויש לנו גם סטיפ על אתר התמיכה של מיקרוסופט - החברה והבאגים..)

חומרה - אם המחשב ממשיך לעשות כיבוי עצמאי יש סבירות גבוהה שמדובר בתקלת חומרה וכדאי להיוועץ בטכנאי או במעבדה קרובים.



הגולש ארז מעיר:
ישנם 2 מצבים שהמחשב מכבה את עצמו לבד:

1. המחשב נותן הודעה על הכיבוי או שכול התוכנות נסגרות וזה נראה כמו כיבוי מחשב בצורה מסודרת .במקרה הזה מדובר בבעיה במערכת ההפעלה . ואם סירקת וירוסים רוגלות או בדיקת ההגדרות לא עוזרת ,יש להתקין את מערכת ההפעלה מחדש.

2. כיבוי פתאומי , המסך נעשה שחור ואז עולה מחדש , לרוב כיבוי מראה על תקלה בחומרה: כונן קשיח , זיכרון , מעבד , ספק כוח .במקרה הזה לפעמים אין מנוס מלקחת את המחשב למעבדה במידה ואין לכם ידע בנושא החלפת חומרה.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.