» «
אופניים חשמליים
אופניים חשמליים או קורקינט חשמלי - איזה מהם לבחור?



בעיקרון זה תלוי לאילו מטרות רוכשים את כלי הרכב החשמלי הזה ומה הטעם האישי שלכם.

ההבדל העיקרי בין קורקינט חשמלי לאופניים חשמליים נעוץ בגודל הגלגלים השונה שלהם וללא ספק אופניים עבירות לעין ערוך יותר ממה שמציע הקורקינט החשמלי. אם המרחקים שאתם נוסעים הם גדולים - קנו אופניים חשמליים. אם מדובר במרחקים קטנים ונסיעה בשביל הכיף - קורקינט יכול להתאים. גם העובדה שאופניים חשמליים חוקיים משלבים גם דיווש וגם מנוע תומך משפיעה על ההחלטה - עם הקורקינט החשמלי, שאין בו מאמץ פיזי, תגיעו רעננים יותר ופחות מזיעים מאופניים חשמליים.
אופניים חשמליים
באיזה גיל מותר לנהוג באופניים חשמליים?
מהו הגיל המותר לנהיגה באופניים חשמליים בארץ?
מה הגיל המותר לנהיגה באופניים חשמליים?

לפי החוק במדינת ישראל מותר לנהוג באופניים חשמליים רק מעל גיל 14, ולאחרונה הגיל המינימלי לנהיגה על אופניים חשמליים עודכן ל-16.



עו"ד יהודית קנטור מפרטת:
==================
החוק בישראל שקבע כי אופניים חשמליים חוקיים לרכיבה לכל אדם בלבד והוא בגיל 14 ומעלה (כאמור עודכן ל-16 ולגבי אופניים עם מנוע חשמלי, המונעים כאשר מפדלים בלבד, כוח עד 250 ואט, מהירות מוגבלת באופן מכאני ל-25 קמ"ש) הוא חוק מבוטל. הוא היה בתוקף לזמן קצר, אך תוקף התיקון הזמני לחוק פקע, ותוקפו עדיין לא חודש.

לפיכך, נכון להיום, אופניים חשמליים, גם כאשר הם עונים לתקן הישראלי (כן יש תקן שאושר על ידי משרד התחבורה, בלי שיש אישור בחוק לנהוג במוצר), ייחשבו כ"רכב מנועי" המחייב ביטוח, רשיון רכב ומספר, ורשיון לנהיגת קטנוע, ואין סיכוי להשיג ביטוח וטסט לאופניים חשמליים), אשר בשום גיל לא חוקי לנהוג בהם בישראל.
אופניים
איך לשמור על הסוללה באופניים חשמליים?


סוללת הליתיום היא בטריה המשתמשת במספר מרכיבים כימיקליים כדי לייצר אנרגיה בכמות של פי 2 מהסוללות הרגילות שאנו משתמשים בהן. הן מנוצלות בעיקר במכשירים חשמליים ניידים משום היכולת החזקה שלהן והאפשרות להטעינן מחדש. סוללות ליתיום משמשות אותנו יום ביומו ומחזיקות מעמד בדרך כלל שנה עד שלוש שנים, אך הבעיה בהן היא שהן נחלשות עם הזמן ערך הסוללה ירד בכ 15% ברבעון.

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור על חיי הסוללה ובריאותה:

אל תתנו לסוללה לפרוק לגמרי - עדיף להימנע מלתת לסוללה שלכם להתרוקן לגמרי, זה פוגע באורך החיים שלה. אם תתנו לה להיכנס למצב הזה, או אם תתנו לה להישאר במצב פרוק במשך יותר מדי זמן (מספר ימים), הסוללה עלולה להפסיק לעבוד לגמרי. בכל הזדמנות להטעין את הסוללה כדי לקבל את מקסימום הסוללה וכדי לשמור עליה לאורך זמן. החדשות הטובות לקונים סוללות חדשות: רוב סוללות הליתיום החדשות מכילות מתג מיוחד המגן על הסוללה ומונע ממנה לפרוק את המטען שלה לחלוטין. אך בכל זאת לא מומלץ לתת למצב להימשך זמן רב מדי.

חום - חום הוא אויבה המושבע של הסוללה. הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות לסוללת ליתיום הוא טעינה מלאה ואז חשיפה לטמפרטורות גבוהות. אל תשאירו את המטען שלכם חשוף אם חם בחוץ. חום הוא ללא ספק הגורם המשפיע ביותר כשמדובר על חיי הסוללה שלכם. כדאי להשאיר את הסוללה בטמפרטורת החדר, זאת אומרת בין 20-25 מעלות צלזיוס. הימנעו משימוש ממושך בבטריה וכשאתם מרגישים שהיא מתחממת מאוד, כדאי להעביר את המכשיר למקום קריר יותר, או להפסיק את השימוש לזמן מה, אחרת החום יפגע בבטריה ואתם תחוו ירידה ברמת התפקוד שלה.

כיבוי הסוללה מהאופניים החשמליים כשלא משתמשים בה - כאשר אתם מסיימים עם נסיעת האופניים החשמליים מומלץ לכבות את הסוויטץ עם המפתח. כך תחסכו בחיי הבטריה בזמן שאתם לא זקוקים לה. אך כדאי אולי לבדוק עם היצרן ולראות שאין בעיות מיוחדות. שכן דווחו מספר בעיות כמו הצטברות לחות ואבק בתא הסוללה. אלטרנטיבה פשוטה היא לנקות את תא הסוללה מדי שבוע כדי למנוע את ההצטברות של חומרים מזיקים.

אחסון הסוללה - אם אתם אכן מאחסנים את הסוללה ולא משתמשים בה, עדיף לאחסן אותה תחת תנאים אופטימליים, אחרת היא תמשיך ותפרוק באופן טבעי ותחלש עם הזמן. לפני האחסון, וודאו שרמת הטעינה של הבטריה נמצא באיזור ה- 70 ~ 80 % (מצב Storage). לאחר מכן אחסנו את הסוללה במקום קריר, הקור מעכב את הפריקה ושומר על חיי הסוללה למתי שתזדקקו לה.

עדיף להשתמש בסוללה חדשה מאשר לקנות אחת משומשת - משום כך, בבואכם לקנות סוללה או אופניים חשמליים חדשים, בקשו אחריות המציינת את ערך הירידה המקסימלי של הסוללה, ביחס לפרק זמן השימוש (גם אם בפרק זמן של שנה הטענתי 5,000 פעמים הערך לא ירד מהערך הנקוב באחריות הסוללה).
אופניים חשמליים
איך לבחור אופניים חשמליים?



הנה כמה דגשים לבחירה מוצלחת של אופניים חשמליים:

שלדת האופניים - מאלומיניום ולא מפלדה.

רק הנעה אחורית.

מנוע brushless אמין יותר, בעל נצילות מצוינת ולא דורש טיפול.

מנוע פחות מ-250 ואט הוא חלש מדי. חזק מ-350 ואט מרוקן את הסוללה מהר מדי.

סוללה של 36 וולט לפחות.

סוללת ליתיום מומלצת. בשום אופן לא סוללת עופרת (Lead acid).

גלגלים קטנים יתנו האצה מהירה. גדולים יתנו מהירות מירבית גדולה יותר.

אופניים חשמליים

אופניים חשמליים
מה הם אופניים חשמליים?


אופניים חשמליים הם אופניים העונות על הקריטריונים הבאים:

1. בעלות מנוע עזר

2. בעלות שני גלגלים המורכבים האחד אחרי השני ובהם מותקן מנוע עזר חשמלי

3. ההספק החשמלי של המנוע הנו עד 250 ואט

4. המנוע החשמלי מופעל ע"י הפעלת דוושות האופניים, כוחו יורד ככל שעולים במהירות ובכל מקרה נפסק כאשר האופניים עולים על מהירות של 25 קמ"ש
אופניים חשמליים
אילו אופניים חשמליים כדאי לקנות?



מצורפים כמה דירוגי אופניים חשמליים שמהם ניתן לבחור את הדגמים המומלצים. חשוב לשים לב שחלק מהיצרנים והדגמים הללו לא נמכרים בישראל ולכן מומלץ לשים לב לתכונות של המובילים ולחפש את המקבילים שלהם כאן. חשוב לשים לב שבישראל נמכרים גם הרבה אופניים רגילות שהותקנו עליהן מערכות חשמליות בצורה לא תקנית ולא חוקית - הימנעו מכאלה ודרשו לראות את הניירות המלאים של הכלי ואת האישורים שהם יוצרו כאופניים חשמליים במקור.
תאונות דרכים
האם מגיע פיצוי בתאונות עם אופניים חשמליים?


חשוב לדעת שמבחינת החוק, מעמדו של רוכב אופניים חשמליים שקול לזה של הולך רגל. כלומר, אם למשל רכב פותח דלת על רוכב אופניים חשמליים, יגיע לרוכב פיצוי בגין הנזק הגופני שנגרם לו מחברת הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה מאחר ומדובר בתאונת דרכים.
אופניים חשמליים
האם יש חובה לתשלום ביטוח לאופניים חשמליים?


לא. לפי החוק במדינת ישראל אין חובת תשלום ביטוח על אופניים חשמליים מאחר והן אינם נחשבים לכלי רכב שחלים עליו חוקי פיצויים במקרה של תאונת דרכים.


אופניים חשמליים
האם צריך להוציא רישיון נהיגה ורישיון רכב לאופניים חשמליים?


לא. לרוכבים באופניים חשמליים יש פטור מהוצאת רישיון נהיגה ורישיון רכב מאחר ואופניים אלה, נכון להיום, אינם נחשבים לכלי רכב.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.